جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
پایبندی به واقعیت: ماهیت اطلاعات در آستانه هزاره [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Albert Borgmann
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University Of Chicago Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: Holding on to Reality تاریخچه درخشانی از اطلاعات است، از زمان پیدایش آن در دنیای طبیعی تا نقش آن در تغییر فرهنگ تا شیدایی اینترنتی کنونی و دارایی ها و بدهی های همراه است. بورگمان با تکیه بر تاریخ ایده ها، جزئیات فناوری اطلاعات و مرزهای شرایط انسانی، رابطه بین چیزها و نشانه ها، بین واقعیت و اطلاعات را روشن می کند. "[بورگمن] در Holding On to Reality یک تعریف خیره کننده واضح از اطلاعات ارائه کرده است... او جایی برای بحث کمی باقی می گذارد، مگر اینکه کسی بخواهد اعتراض رایجی را مطرح کند: حدس می زنم بستگی به این دارد که منظور شما از هیچ چیز چیست." - پل بنت، وایرد "تجزیه و تحلیل حکایتی عالی از اطلاعات برای یک سن پر از هیاهو." - New Scientist "این تأمل روشنگر و شاعرانه در مورد ماهیت در حال تغییر اطلاعات، پادزهر شگفت انگیزی برای بسیاری از تبلیغات جاری در مورد "انقلاب اطلاعات" است. بورگمن به ما یادآوری می کند که واقعیت زمان ما هرچه که باشد، ما در زندگی خود به "توازن نشانه ها و چیزها" نیاز داریم." - مارگارت ورتهایم، هفته نامه لس آنجلس
فلسفه و روش شناسی اطلاعات: مطالعه اطلاعات در دیدگاه فرا رشته ای [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dodig-Crnkovic, Gordana; Burgin, Mark
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Worldscientific,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب به روز و چند جنبه ای از فلسفه و روش شناسی اطلاعات و حوزه های مرتبط در حوزه نوپای مطالعه اطلاعات را ارائه می دهد. این مقاله جدیدترین دستاوردها، ایده ها و نظرات محققان برجسته در این حوزه و همچنین فیزیکدانان، زیست شناسان و دانشمندان علوم اجتماعی را ارائه می دهد. همکاری محققان از حوزه ها و زمینه های مختلف، چشم اندازهای جدیدی را برای درک اطلاعات ضروری در توسعه نوآورانه علم، فناوری و جامعه باز می کند. این کتاب برای خوانندگانی است که در مورد هر جنبه ای از اطلاعات، جامعه اطلاعاتی و فناوری اطلاعات تحقیق می کنند. طرح های ارائه شده بینش جدیدی را برای کسانی که برنامه های علمی، تکنولوژیکی یا اجتماعی را توسعه یا اجرا می کنند، ارائه می دهد. آنها به ویژه برای کسانی هستند که در تعیین اهداف علم به طور کلی و علوم اطلاعات به طور خاص مشارکت دارند.
کتاب‌شناسی امام سجاد علیه السلام، صحیفه سجادیه و رساله حقوق
نویسنده:
به کوشش سلمان حبیبی و مختار شمس‌الدینی مطلق
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم - ایران: مجمع جهانی اهل بیت,
چکیده :
کتابشناسی امام سجاد (ع)، صحیفه سجادیه و رساله حقوق، کتابی به زبان فارسی که به معرفی بیش از ۱۰۰۰ منبع اطلاعاتی (شامل کتاب و پایان‌نامه) به ۳۶ زبان درباره امام سجاد (ع)، صحیفه سجادیه و رساله حقوق می‌پردازد. مجمع جهانی اهل بیت به مناسبت برگزاری همایش بین‌المللی امام سجاد(ع) این اثر را منتشر کرده است. معرفی اثر: ۱.این اثر به توصیف اجمالی گزیده‌ای از کتاب‌ها و پایان‌نامه‌های مرتبط با امام سجاد(ع)، صحیفه سجادیه و رساله حقوق می‌پردازد. ۲.همچنین کتاب‌هایی که فصل یا بخشی از آنها به موضوع گفته‌شده پرداخته‌اند، در صورت اهمیت در این اثر توصیف شده‌اند. ۳.زبان، محیط و مبدأ زمانی خاص و محدودی برای این کتابشناسی در نظر گرفته نشده است. ۴.برخی از منابع که در دسترس نبوده‌اند، فقط اطلاعات کتابشناختی آنها آمده است. ۵.این کتابشناسی به لحاظ تنظیم الفبایی است و کتاب‌ها بر اساس عنوان به ترتیب حروف الفبا معرفی شده‌اند. ۶.این اثر بیش از ۱۰۰۰ منبع اطلاعاتی را در ۳۶ زبان در قالب ۵ بخش گردآوری کرده است: بخش نخست: کتابشناسی امام سجاد(ع): ۱.فصل اول: معرفی منابع فارسی و عربی: در این فصل ۳۵۰ اثر معرفی شده است، از جمله کتاب زندگانی علی‌بن‌الحسین اثر سید جعفر شهیدی و الامام السجاد جهاد و امجاد اثر حسین الحاج حسن و جهاد الامام السجاد(ع) اثر سیدمحمدرضا حسینی جلالی. ۲.فصل دوم: منابع به زبان‌های دیگر: در این فصل ۱۷ اثر معرفی شده است که به زبان‌های تایلندی، اردو، اندونزیایی، بلغاری، ترکی، آذری، اسپانیولی، انگلیسی، پشتو، تاجیکی، برمه‌ای و آلبانیایی‌اند. بخش دوم: کتابشناسی صحیفه سجادیه: ۱.فصل اول: معرفی شرح‌ها و تعلیقه‌ها: در این فصل ۱۹۲ اثر معرفی شده است، از جمله ریاض السالکین اثر سیدعلی خان مدنی، دیار عاشقان اثر شیخ حسین انصاریان و ریاض العابدین اثر بدیع الزمان قهپایی. ۲.فصل دوم: معرفی ترجمه‌های فارسی: در این فصل ۶۷ اثر معرفی شده است، از جمله ترجمه و شرح صحیفه فیض الاسلام. ۳.فصل سوم: معرفی ترجمه‌های غیرفارسی: در این فصل ۴۷ اثر معرفی شده است که به زبان‌های انگلیسی، اردو، آلبانیایی، اسپانیولی، بلغاری، تاجیکی، تامیلی، تائی، ترکی، آذری، دانمارکی، روسی، سوئدی، فرانسوی، بوسنیایی، کردی و مالایو. بخش سوم: کتابشناسی رساله حقوق: ۱.فصل اول: معرفی شرح‌های رساله حقوق: در این فصل ۶۸ اثر معرفی شده است. ۲.فصل دوم: معرفی ترجمه‌های فارسی: در این فصل ۳۲ اثر معرفی شده است. ۳.فصل سوم: معرفی ترجمه‌های غیرفارسی: در این فصل ۲۶ اثر معرفی شده است. بخش چهارم: معرفی نسخه‌های خطی: در این بخش ۶۸ نسخه خطی از آثار درباره امام سجاد (ع) و صحیفه سجادیه، معرفی شده است. بخش پنجم: معرفی پایان‌نامه‌ها: ۱.فصل اول: امام سجاد(ع) (۳۸ اثر) ۲.فصل دوم: صحیفه سجادیه (۱۰۰ اثر) ۳.فصل سوم: رساله حقوق (۱۰ اثر). چاپ کتاب: این کتاب را مجمع جهانی اهل بیت در ۴۲۰ صفحه و به کوشش سلمان حبیبی و مختار شمس‌الدینی مطلق، در سال ۱۳۹۴ش چاپ و منتشر کرده است.
چيستي و الگوشناسي كتابشناسي‌هاي «مركز دائرةالمعارف علوم عقلي اسلامي»
نویسنده:
رضا اميري
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
واژة «کتابشناسي» به‌‌سبب کارکردهاي متعدد و شيوة سامان‌دهي آن در معاني گوناگون، چينش‌ها و ساختارهاي متفاوتي به‌کار مي‌رود. کتابشناسي يکي از مهم‌ترين شاخه‌هاي علوم کتابداري و اطلاع‌رساني است که در بستر زمان تطورات و تغييرات بسياري، از ارائه گونه‌هاي متفاوت اطلاعات مکتوب تا انواع نرم‌افزارها و سايت‌هاي ملي و جهاني يافته است. کتابشناسي آميزه‌اي است از علم و فن و محصول فرايند مطالعه، بررسي و تحقيق در شکل مادي و گاهي محتوايي کتاب‌هاست که با نظم خاصي براي ارائه اطلاعات چينش شده‌اند. کتابشناسي‌ها به لحاظ معيار، هدف، قلمرو جغرافيايي، دامنه موضوع، شمول و زمان، اقسامي دارند. هدف کتابشناسي «مرکز دائرةالمعارف علوم عقلي اسلامي» اين است که تا حد ممکن شناخت داده‌هاي مکتوب در هريک از عرصه‌‌هاي علوم عقلي را براي پژوهشگران ميسر گرداند. بدين‌روي، کتابشناسي‌ها به دو دسته «اجمالي» و «تفصيلي» تقسيم و هريک با توجه به زبان منبع، در دو گروه «فارسي ـ عربي» و «انگليسي» ارائه شده‌اند. اين کتابشناسي‌ها ترکيبي از انواع کتابشناسي‌هاي موجود هستند و ويژگي ارائه مطالب به‌صورت نمايه با ذکر صفحه در منبع اصلي، به همراه شاخه درختي علم در متن و ارائه کليدواژه به همراه نمايه‌هاي هر مطلب در فهرست‌ها، ابتکاري نو و ابزاري راهگشا براي محققان اين عرصه به‌شمار مي‌رود.
صفحات :
از صفحه 77 تا 98
فیلسوف یهودی بغدادی
نویسنده:
زابینه اشمیتکه، رضا پورجوادی؛ گزارش و نگارش: محمدحسین ساکت
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام)
منابع دیجیتالی :
کتابشناسی توصیفی دین پژوهی
نویسنده:
علی اصغر ح‍ق‍دار
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
کتابشناسی کتابشناسی های امام حسین (ع)
نویسنده:
محمد اسفندیاری
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
کتابشناسی توصیفی تاریخ فلسفه های اسلامی
نویسنده:
سعید انواری
نوع منبع :
مقاله , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در حوزه تاریخ فلسفه اسلامی کتابهایی که به معرفی احوال و آثار فیلسوفان مختلف پرداخته اند، یا بدقت به عقاید فلسفی آنها توجه نداشته اند و یا به فیلسوفان مقدم پرداخته اند و از توجه به فلاسفه معاصر غفلت کرده اند و یا برعکس. همچنین آنچه تاکنون در زمینة تاریخ فلسفه اسلامی نوشته شده است، به روش «فیلسوف محور» و گاه «مکتب محور» بوده است و بندرت به روش «موضوع محور» توجه شده است.نوشتار حاضر به معرفی منابع موجود دربارة تاریخ فلسفة اسلامی میپردازد و مشخص میسازد که تاریخ نگاری فلسفه اسلامی در چه مواردی کامل و در چه مواردی دچار کمبود است، با این غرض که برای اهل تحقیق و تدریس در زمینه تاریخ فلسفه اسلامی سودمند باشد.
تذکرة الاعیان
نویسنده:
جعفر سبحانی تبریزی
نوع منبع :
کتاب , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , آثار مرجع
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه امام صادق (ع),
چکیده :
«تذكرة الأعيان» اثر آيت الله جعفر سبحانى، شرح احوال، انديشه‌ها، آثار و خدمات تعدادى از عالمان، متكلمان و فقيهان بزرگ شيعه در طول تاريخ است. اين اثر بيشتر از آن‌ كه تراجم صرف باشد حاوى نكات و تأملاتى در تاريخ علوم اسلامى و شرح انديشه‌ ها، مبانى و ادوار تفكر اسلامى است. كتاب، حاوى بررسى احوال 20 تن از فقيهان و فرهيختگان بزرگ شيعه از اعصار كهن تا دوران معاصر است.
آیا انتساب کتاب فقه الرضا به شخص امام رضا(ع) درست است یا خیر؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , آثار منسوب , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
معرفی کتاب: کتاب «فقه الرضا» کتابی است که در انتسابش به امام رضا(ع) دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد. اولین نسخه این کتاب مربوط به زمان حیات علامه مجلسی و پدر بزرگوارشان باز می‌گردد؛ لذا قبل از این هیچ نامی از فقه الرضا وجود ندارد. محمد تقی مجلسی(ره) در ش بیشتر ...