جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
بازبینی برهان غایت شناسانه و  برهان کلامی جهان شناسانه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Andrew Loke (اندرو لوک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: یک موضوع برجسته در بسیاری از بحث‌های فلسفه دین معاصر این است که آیا جهان طراح دارد یا خیر. این کتاب با ابداع یک فرمول قیاسی اصلی از برهان غایت‌شناختی (TA) که نشان می‌دهد که موارد زیر تنها دسته‌بندی احتمالی فرضیه‌های مربوط به تنظیم دقیق و نظم هستند، بحث را به شکل قابل توجهی پیش می‌برد: (1) شانس، (ii) نظم، (iii) ترکیبی از نظم و شانس، (IV) بدون علت، و (v) طراحی. این کتاب همچنین نشان می‌دهد که ویژگی‌های اساسی هر دسته وجود دارد، به گونه‌ای که، در حالی که جایگزین‌های طراحی بعید است، فرضیه طراحی چنین نیست، و می‌توان بدون نیاز به تخصیص احتمال قبلی برای طراحی، برای طراحی با طرد استدلال کرد. این کتاب با ترکیب TA با برهان کیهان‌شناسی کلام (KCA) که در برابر ایرادات مختلف از آن دفاع می‌کند، با نشان دادن اینکه نتیجه‌گیری KCA-TA مبتنی بر شکاف‌هایی نیست، به ایراد خدای شکاف پاسخ می‌دهد. با پیشرفت علمی بیشتر پر شده است، اما از استنتاج و حذف ناشی می شود.
دیدگاه‌های غزالی درباره قاعده الواحد و نقد آنها
نویسنده:
سید محسن میری (حسینی)
نوع منبع :
مقاله , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: موسسه فرهنگی تحقیقاتی إسراء,
چکیده :
این مقاله از دو بخش تشکیل می‌گردد: بخش اول با تبیین اجمالی مضمون قاعده الواحد و سیر تاریخی آن آغاز می‌شود و با نگاهی گذرا به شرایط اجتماعی و جهان فکری غزالی، ادامه خواهد یافت. بخش دوم نیز به طرح و نقد دیدگاه‌های غزالی در باب اصل قاعده الواحد و نیز تطبیق آن بر خداوند اختصاص دارد.
صفحات :
از صفحه 41 تا 63
بررسی برهان کیهان شناسی کلامی از منظر حکمت متعالیه
نویسنده:
روزبه زارع
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ویلیام لین کریگ نوع جدیدی از براهین کیهان شناسی را احیا کرده که به برهان کیهان شناسی کلامی مشهور شده است؛ در این برهان، آغاز زمانی (حدوث) جهان، نشانة معلولیت و در نتیجه، اثبات کنندة وجود علتی فراطبیعی برای جهان قلمداد می شود. کریگ برای اثبات مقدمة اصلی برهان خویش (حدوث عالم)، به دو دلیل فلسفی و دو تأیید علمی تمسک جسته است.از سوی دیگر، اثبات حرکت جوهری عالم طبیعت در حکمت متعالیه، حرکت عمومی و لاینقطع هر موجود طبیعی را نشان می دهد؛ به نظر می رسد همین مطلب، نشان دهندة معلولیت طبیعت بوده و می توان با استناد به آن، وجود علتی فراطبیعی را برای طبیعت اثبات کرد.در این مقاله، از یک طرف، برهان کریگ و ادلة فلسفی آن تقریر خواهد شد. سپس از منظر حکمت متعالیه تحلیل و ارزیابی می شود؛ و از طرف دیگر، با استفاده از حرکت جوهری، دلیلی در جهت تقویت این برهان اقامه می شود.
  • تعداد رکورد ها : 4