جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 53
خاتمة مستدرك الوسائل - المجلد 1
نویسنده:
الميرزا حسين بن محمد تقي النوري الطبرسي
نوع منبع :
کتاب , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: موسسة آل البیت علیهم السلام لاحیاء التراث,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
میرزا حسین نوری، محدث و رجالی بزرگ و چهره سرشناس علمای شیعه در قرن چهاردهم هجری به شمار می‌آید. وی مؤلف کتاب رجالی خاتمه مستدرک الوسائل می‌باشد. این کتاب، مشتمل بر دوازده فایده است که عبارت‌اند از: فهرست مصادر مستدرک الوسائل؛ شرح تفصیلی مصادر مستدرک الوسائل؛ طرق مصنف به روایات؛ خصوصیات کتاب الکافی؛ شرح مشیخه کتاب من لا یحضره الفقیه؛ شرح مشیخه تهذیب الاحکام؛ اصحاب اجماع؛ امارات عام توثیق اصحاب امام صادق (علیه‌السلام)؛ اخبار حسن و الفاظ توثیق و امارات وثاقت؛ راویان ثقه و ممدوح؛ دیدگاه اخباری‌ها در حجیت قطع؛ جایگاه و فضیلت علم حدیث. مقدمه محقق در معرفی کتاب، و معرفی تفصیلی هر یک از فواید دوازده گانه کتاب است.
فهرست أسماء علماء الشیعة ومصنفیهم (ط: دار الأضواء)
نویسنده:
منتجب الدین علی بن عبید الله بن بابویه الرازی؛ تحقیق: عبدالعزیز الطباطبائی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
لوامع الأنوار في جوامع العلوم والآثار وتراجم أولي العلم والأنظار المجلد 3
نویسنده:
مجد الدين بن محمد مؤيدي
نوع منبع :
کتاب , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
یمن/صنعا: مكتبة التراث الإسلامي,
کلیدواژه‌های اصلی :
علوم الحديث عند الزيدية والمحدثين
نویسنده:
عبد الله حمود عزي
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
علت در حدیث و موازین شناخت آن از دیدگاه استاد محمد باقر بهبودی
نویسنده:
مهدی ایزدی, بهاره مظاهری طهرانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
استاد بهبودی از محققان صاحب‌نظر عصر حاضر در حوزه حدیث است که دیدگاه‌های جدیدی در زمینه نقد احادیث ارائه می‌نماید. وی به بررسی‌های ظاهری و سطحیِ سندی اکتفا نمی‌نماید و سند و متن را توأمان مورد ارزیابی قرار می‌دهد. علت، از منظر وی اعم از هرگونه عیب و بیماری پنهان یا آشکار احادیث است که به سه دسته: علل موجود در متن، سند و در متن و سند تقسیم می‌شود. وی برای شناسایی علل احادیث به هرگونه اطلاعاتی از درون سند و متن و خارج از آن دو نظیر کتب رجالی، تاریخی و سایر احادیث که منجر به کشف حقایقی درباره راویان، طرق روایت آنان، فضای صدور حدیث، فرهنگ و واقعیات تاریخی و... شود، اهمیت می‌دهد. سپس با تجزیه و تحلیل دقیق این اطلاعات و همچنین مقابله احادیث در چهار سطح مختلف و در نظر داشتن معیارهای نقد متن موفق به کشف و اصلاح بسیاری از علل احادیث می‌شود.
صفحات :
از صفحه 26 تا 53
با استاد محمد باقر بهبودی در عرصه روایت و درایت حدیث [مصاحبه کیهان فرهنگی با محمدباقر بهبودی]
نویسنده:
محمد باقر بهبودی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
خلاصه ماشینی: "کیهان فرهنگی: به نظر شما چه انگیزه‌ای باعث شده است که مرحوم مجلسی کتاب بحار الانوار خود را تألیف کند؟ استاد بهبودی: مرحوم مجلسی ابتدا تصمیم می‌گیرد که مؤلفات شیعه را احیا کند، لذا با زحمات وافر و هزینه‌های گزاف و دریافت کمک از دانشمندان معاصر خود، مؤلفات شیعه را از گوشه کتابخانه‌های ایران و هند و عراق و سایر بلاد بیرون می‌کشد و هر نسخه‌ای را که به دست می‌آورد، به دست شاگردان و علاقه‌مندان خود می‌سپارد و با پرداخت حق الزحمه، نسخه‌های آن کتاب را تا سر حد امکان تکثیر می‌کند- درست چیزی شبیه به طبع و نشر امروزی-از این رو اگر اکثر کتابهایی را که اکنون در دست داریم و نسخه‌های متعدد آن در گوشه و کنار کتابخانه‌های ایران به دست می‌آید نگاه کنیم، کمتر نسخه‌ای پیدا می‌کنیم که تاریخ کتابت آن از عهد اقتدار مجلسی خارج باشد. این قضاوت را در همه محصلین تازه کار، مشاهده می‌کنیم، حتی من جلد نهم کتاب بحار را-که در چاپ جدید به هشت جلد وزیری بالغ شده است-بی‌توجه به سند طی چندین ماه مورد بررسی کامل قرار دادم تا مطلبی را که دنبال آن بودم روشن کنم، ولی در تهران طی تحقیق و پژوهش در احادیث بحار، و مشاهده احادیث متهافت و متناقض، احادیث مخالف با قرآن، احادیث مخالف با تاریخ، احادیث مخالف با منطق و با توجه به سایر معایب حدیثی، چشم و گوش خود را باز کردم که از این مطالعه طولانی و عمیق بهره کافی و وافی به دست آورم، و چنان شد که خدا را شکر، راه درست را پیدا کردم تا آن حد که نه بیجا نقد کنم و نه بیجا تمجید و تقدیس کنم."
باری دیگر درعرصه ی روایت و درایت حدیث
نویسنده:
محمدعلی جاودان
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
الأحادیث المعتبرة في جامع أحادیث الشیعة
نویسنده:
محمد آصف محسنی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
  • تعداد رکورد ها : 53