جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
اندیشه های اقتصادی در نهج البلاغه
نویسنده:
محسن حائري؛ مترجم: عبدالعلي آل بویه لنگرودي
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران : بنیاد نهج البلاغه ,
چکیده :
کتاب «اندیشه های اقتصادی در نهج البلاغه» اثر استاد حائری است. نهج البلاغه حاوی مطالبی در زمینه های مختلف زندگی است، اقتصاد نیز بخشی از زندگی است، پس می توان انتظار داشت که این کتاب به موضوع اقتصاد نیز پرداخته است. نویسندۀ کتاب با مقدماتی چنین، مطالب خود را آغاز می کند: این کتاب در دو مرحله صورت پذیرفته است: 1- استخراج گفتارهای اقتصادی 2- دسته بندی این گفتارها در چهار محور که عبارتند از: الف – نگاهی کلی به اقتصاد اسلامی ب – سیاست های اقتصادی ج – علل پیدایش فقر و راه های فقرزدایی د – توسعه همه جانبه کار نویسنده، منحصر به نهج البلاغه نیست بلکه تمام گفتار علی (علیه السلام) مورد نظر بوده است. نویسنده اظهار دارد که در این کتاب منظور از واژۀ نهج البلاغه، همه گفتارهای حضرت است خواه در کتاب سید رضی آمده یا نیامده باشد. نویسندۀ محترم، شیوۀ بحث خود را از این جا آغاز می کند که در علم دو روش وجود دارد: روش اول، تنظیم متون اسلامی با استفاده از پژوهشهایی است که دانش جدید بدان رسیده است. اما در این حالت فقط می توان با استفاده از متون اسلامی و حجت آوری از طریق آن ها، دستآوردهای جدید را توجیه کرد. لذا این روش به شناخت که هدف اسلام است منتهی نمی شود. روش دوم، ورود به زندگی از چشم انداز متون اسلامی است و سپس تنظیم و تبویب این متون براساس حیات و پویایی آن و نه براساس دستآوردهای دانش روز. این روش از استحکام بیشتر برخوردار است و تزلزل ناپذیر خواهد بود. اما نقش دانش های جدید در این میان عبارت از گشودن افق های تازه در برابر منابع اسلامی است تا راه ورود آن ها را در میان مردم باز کند. روش اخیر، شیوۀ ما در این کتاب خواهد بود.
بررسی تربیت مدنی از دیدگاه امام علی علیه السلام با تاکید بر نهج البلاغه
نویسنده:
مهدی سبحانی نژاد، اکبر رهنما، احمدعلی بهرام
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
در این پژوهش محورهای تربیت مدنی از دیدگاه امام علی علیه السلام، به همراه عوامل و زمینه های مصداقی آنها با تاکید بر نهج البلاغه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. روش پژوهش تحلیل محتوا و طی آن تمام خطبه ها، نامه ها و حکمتهای منتسب به امام علی علیه السلام در نهج البلاغه بود که همه آنها مورد بررسی قرار گرفته است. ابزار پژوهش، فهرست وارسی بود که روایی آن به وسیله صاحبنظران و پایایی آن نیز با محاسبه ضریب همبستگی تایید شد. داده های حاصل از تحلیل اولیه با تحلیل مجرای دیگر برابر با 0.84 بوده و داده ها مورد تجزیه و تحلیل کیفی قرار گرفته است. نتایج تحقیق نشان داد که در تربیت مدنی از دیدگاه امام علی علیه السلام عوامل مطرح در قالب چهار محور تحکیم ایمان و عقیده، ترویج اخلاقیات در جامعه، عدالت و حقوق شهروندی است.
صفحات :
از صفحه 69 تا 91
عهد الأشتر
عنوان :
نویسنده:
محمدمهدي شمس الدين
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: المؤسسة الدولیة للدراسات و النشر,
چکیده :
کتاب « عهد الأشتر » نامه امام علی علیه السلام به مالک اشتر است هنگامی که او را به ولایت مصر و شهرهای تابع آن گماشت و مضمون آن بیشتر، چگونگی رفتار حکومت و مسئولان حکومتی با شهروندان مسلمان و غیرمسلمان و وظایف حکومت برای آبادانی مملکت و شکوفایی جامعه است.
نظرات سیاسى در نهج ‏البلاغه
نویسنده:
محمدحسین مشایخ فریدنى
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران : بنیاد نهج البلاغه,
چکیده :
کتاب «نظرات سیاسى در نهج ‏البلاغه» نوشته محمدحسین مشایخ فریدنى درباره كلام امام علي عليه السلام حول اسلام و سياست و دولت است كه شامل عناوين زير مي باشد: سیاست در عرف استعمار؛ تفرقه و نفاق؛ نخستین جمهوری اسلامی؛ خلیفة الله و امیرالمؤمنین؛ وظایف اداری مقام خلافت؛ عدل و مساوات اسلامی؛ روش رهبری؛ اداره کشور اسلام؛ تقسیمات کشوری؛ امور مالی؛ اداره پلیس؛ امور دفتری؛ دستگاه عدالت؛ ارتش اسلام؛ زن و سیاست؛ خطبه های سیاسی؛ هجرت به کوفه و تاسیس پایگاه تشیع؛ تعلیم و تربیت کارمندان دولت؛ فرمان مالک اشتر؛ نگاهی اجمالی به مندرجات فرمان مالک اشتر؛ مباحث فرمان مالک اشتر.
سیاست از دیدگاه علی(ع)
نویسنده:
علی اکبر هاشمی رفسنجانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: بنیاد نهج البلاغه,
چکیده :
این مقاله در سال 1386 توسط آیت الله هاشمی رفسنجانی به کنگره چهارم نهج البلاغه ارائه شده است. مقاله حاضر با توجه به عهدنامه مالک اشتر به تفصیل سیره سیاسی امام علی(ع) را تبیین کرده است. مطالبی که در این بحث و بررسی و تحلیل قرار گرفته به شرح ذیل است: -
صفحات :
از صفحه 26 تا 45
  • تعداد رکورد ها : 5