جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30253
روند ورود و گسترش فرقه حنفیه در خراسان: نفوذپذیری مدرسه حنفیه به ناحیه خراسان [پایان نامه ترکی]
نویسنده:
Faizul Rahman AZİZİ
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : فرقه حنفی یکی از فرقه‌های اهل سنت که عمیقاً در منطقه هراسان مستقر شد و همچنان مانند بسیاری از مناطق جهان با آغاز روند فرقه‌ای به حیات خود ادامه می‌دهد، با فعالیت طلاب تربیت‌شده توسط ابوی رشد کرده است. حنیفه و اهمیت و اعتبار سنت های مردم منطقه. در همین راستا، در روندی که از عبدالله بن مسعود آغاز شد و با شاگردانش ادامه یافت، نظام آموزشی کوفه اهل ری به مرکز تولید علم فقه دانشگاهی تبدیل شد و با تعیین اصول آن در کنار امام ابوحنیفه، نظام مند شد. در این آکادمی که توسط ابوحنیفه تشکیل شده بود، دانشجویانی از بسیاری از نقاط جهان در این برنامه شرکت کردند و سعی کردند اصول این فرقه را در محل خود گسترش دهند. منطقه هراسان یکی از این موارد است. فرقه حنفی همان گونه که گفته شد توسط طلاب هراسانی در منطقه گسترش یافت، به فرقه ای نماینده اسلام تبدیل شده است که با ارزش و اعتباری که به فرهنگ ها و سنت ها بخشیده است، توسط مردم منطقه جذب شده است. فرقه حنفی با ارزش‌های جهانی اسلام که مورد تأیید مردم منطقه قرار گرفته است، حق اسلامی را در مسیر هدف قرار داده و منبعی بوده است که اسلام با آثار خود به خوبی درک و تجربه شود. و همچنین در ادارات دولتی ایالت به منظور جلب حمایت دولت های منطقه. با این حساب، در بسیاری از شهرهای هراسان، به ویژه در بلح، مدرس ها بر اساس نظام حنفیه، هم باعث شتاب و هم عمق گسترش این فرقه شده است. فرقه حنفی که در این زمینه مستقر شده است، هنوز هم با قوت به حیات خود ادامه می دهد و آثار اصلی این فرقه هم در دانشکده حقوق و هم در دانشکده شریعت تدریس می شود.
تقدیس نئولیبرالیسم: اسلام، مالی شدن و تولید ارزش نمادین [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Ra Tiedemann-Nkabinde
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
چکیده :
ترجمه ماشینی : مشابه دیگر تلاش‌ها برای سازمان‌دهی حوزه‌های زندگی اجتماعی حول هنجارهای اسلامی به عنوان بخشی از فرآیند اسلامی‌سازی، پروژه مالی اسلامی از آغاز خود در دهه 1970 به دنبال ایجاد فضایی مستقل در اقتصاد مالی مدرن بود که از نفوذ سرمایه‌داری غربی رها شده بود. هژمونی با این حال، پیدایش مالیه اسلامی با عروج نئولیبرالیسم و گسترش منطق بازار آن به تمام جنبه های زندگی اجتماعی، از جمله جنبه های مذهبی، همزمان شده است. در حالی که امور مالی اسلامی به عنوان یک پارادایم جدید برای ترویج عدالت اجتماعی-اقتصادی و برابری بر اساس اصول ایده آل اقتصاد اسلامی در نظر گرفته شد، این اهداف با تبدیل شدن بازیگران بازار به منطق رقابت نئولیبرالی تبدیل شده اند. با استفاده از مطالعه موردی حوزه نوظهور مالی اسلامی در آفریقای جنوبی و با استفاده از چارچوبی الهام گرفته از پیر بوردیو، این منطق تغییر یافته عمل است که در این پایان نامه به بررسی آن می پردازم. من نقش دولت و بازیگران بازار از حوزه مالی متعارف را در طول ظهور حوزه مالی اسلامی تحلیل می‌کنم تا چگونگی شکل‌گیری عملکرد مالی اسلامی توسط منطق بازار نئولیبرالی را بررسی کنم. علاوه بر این، با تمرکز بر گفتمان متخصصان مالی اسلامی مسلمان در این زمینه، تلاش‌های آن‌ها را بررسی می‌کنم تا شیوه‌های غالب عملکرد بازار را با اسلام مناسب کنند. محققان تمایل دارند که فرض کنند به دلیل وجود گسست بین نظریه مالی اسلامی و عملکرد بازار، عمل‌کنندگان مسلمان اخلاق اسلامی را کنار گذاشته‌اند. برعکس، این تز نشان می‌دهد که چگونه اخلاق اسلامی رها نشده، بلکه به عنوان بخشی از فرآیندی که من آن را «تقدس اسلامی به نئولیبرالیسم» می‌نامم، تغییر شکل داده است. تقدیس نئولیبرالیسم نشان دهنده تطبیق نئولیبرالیسم توسط مذهب و ساختن گفتمان مالی اسلامی جدید در زمینه نئولیبرال است. این گفتار نه تنها نشان می‌دهد که چگونه عمل‌کنندگان مسلمان، عبارات اسلامی و اصطلاحات اخلاقی موجود در عبارات معاصر تجدید حیات اسلامی را بسیج کرده‌اند تا اشکال مالی اسلامی را با ارزش نمادین القا کنند، بلکه همچنین نشان می‌دهد که چگونه منطق نئولیبرالی مسلط را که بر این میدان تسخیر شده است، تقدیس کرده‌اند.
کاوش و بازبینی اهمیت آگاهی کشاورزی در الهیات با ارجاع خاص به کرالا [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Jinto George
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : جهانی شدن تأثیر زیادی بر جامعه امروزی دارد. همه چیز و همه بر اساس ارزش بازار با یکدیگر مرتبط هستند. کالایی شدن کشاورزی و غذا، دنیا را به وضعیتی سوق داده است که فرد فاقد صمیمیت و پیوند در رابطه است. تأثیر جهانی شدن بر جامعه کنونی کرالا تأثیر گذاشته است. نظام های تک فرهنگی جهانی شدن بر جامعه تأثیر گذاشته است که جامعه کرالا را به جامعه ای کالایی سوق داده است. کالایی شدن کشاورزی و غذا بر الگوهای روابط در جامعه کرالا، به ویژه در روابط اکولوژیکی، انسانی و معنوی آنها تأثیر گذاشته است. خداوند جهانی یکنواخت و تک فرهنگی نیافریده است. جهانی که خداوند آفریده است متنوع و چندفرهنگی است. با این حال، فردی که در مکان و فرهنگ خاصی به دنیا آمده و بزرگ شده است، می تواند خداوند را در آن مکان و فرهنگ را در تنوع منحصر به فردش تجربه کند. آگاهی کشاورزی که در حیات اجتماعی، مذهبی، فرهنگی، معنوی و روانی جامعه کرالا نقش اساسی داشت رو به افول است. با این حال، تجسم مجدد آگاهی کشاورزی در جامعه کرالا ضروری است که می‌تواند به توسعه الهیات مبتنی بر معرفت‌شناسی و شیوه‌های بومی منطقه کمک کند و در نتیجه به حمایت از جامعه‌ای مبتنی بر اکوسیستم زندگی کشاورزی کمک کند. از طریق این پایان نامه، من سعی می کنم بر اهمیت بازیابی ارزش های از دست رفته اکوسیستم کشاورزی کرالا تمرکز کنم، جایی که آنها برای زندگی در موجود زنده و مرتبط با همه و همه چیز با عشق ارزش قائل بودند. این تلاشی است برای جدا کردن اصول تک‌فرهنگ و آگاهی تجاری‌شده جامعه کرالا و پیوند مجدد با آگاهی کشاورزی، جایی که آنها زندگی را در خاص بودن و کامل بودن آن درک می‌کنند. تک‌فرهنگ جهانی‌شده انسان‌ها و مکان‌ها را کالایی می‌کند، در حالی که آگاهی کشاورزی به انسان‌ها و مکان‌ها احترام می‌گذارد و با آن‌ها تعامل دارد. من با ارزیابی متقابل فرهنگ جهانی و فرهنگ محلی، تک‌فرهنگ جهانی‌شده را که فرهنگ غالب جهان کنونی است، ارزیابی انتقادی می‌کنم.
تأثیر اعمال قانون شریعت بر حقوق غیر مسلمانان در پرتو اصول بین المللی: مورد سودان [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Siham Samir Awad
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : ایده بررسی موضوع پایان نامه با احیای اسلام به عنوان یک نظام حقوقی در تعدادی از دولت های ملت اسلامی به عنوان یک ادعا و بخشی از هویت آنها ترویج شده است. برخی این تحولات را با توجه به اصول بین المللی به عنوان تأثیر نامطلوب بر شهروندان غیرمسلمان در این کشورها می دانند. سودان، یک کشور چند مذهبی، اجرای قوانین شریعت را در سال 1983 اعلام کرد. این پایان نامه به تأثیر اعمال قوانین شریعت بر غیر مسلمانان در بافت تاریخی، سیاسی و حقوقی سودان می پردازد. این موضوع در پرتو اصول بین المللی بررسی می شود. برای این منظور، پایان نامه از روش شناسی تطبیقی استفاده می کند که مستلزم شناسایی زمینه های ناسازگاری بین قواعد شرعی حاکم بر موضوعات غیر مسلمان و هنجارهای بین المللی است. بنابراین، بررسی قوانین سودان مبتنی بر شریعت که بر غیر مسلمانان تأثیر می گذارد، انجام می شود
دین و معنویت در عمل بالینی: کاوشی از بی میلی در میان پزشکان [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
David Drew
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : در سراسر ایالات متحده، اکثریت قریب به اتفاق جمعیت ادعا می کنند که اعتقادات مذهبی و معنویت جهان بینی آنها را شکل می دهد و به مقابله با استرس های زندگی کمک می کند. با این حال، ادبیات نشان داده است که پزشکان سلامت روان ناراحتی را در ادغام دین و معنوی در عملکرد بالینی گزارش کرده‌اند. هدف از این مطالعه بررسی این موضوع بود که آیا متخصصان سلامت روان دارای مجوز در کالیفرنیای جنوبی نسبت به پرداختن به دین/معنویت با مشتریان خود بی‌میل هستند یا خیر. از طریق نمونه گیری گلوله برفی، 52 پزشک متشکل از مددکاران اجتماعی، مشاوران، درمانگران ازدواج و خانواده، پرستاران، روانشناسان و روانپزشکان در سراسر کالیفرنیای جنوبی (N = 52) انتخاب شدند. شرکت کنندگان به صورت توصیفی بر اساس (الف) اعتماد به توانایی آنها در ادغام باورهای مشتری در درمان و (ب) راحتی آنها در بحث در مورد موضوعات مرتبط با RS با مشتریان خود اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که سطح کلی بی‌میلی از 15 درصد (برای راحتی) تا 25 درصد (برای توانایی) در میان شرکت‌کنندگان در مطالعه متغیر است. مددکاران اجتماعی بالینی دارای مجوز، سطح بی میلی اندکی کمتر از سایر متخصصان دارای مجوز را گزارش کردند. پیامدهای یافته ها مورد بحث قرار گرفت.
  پدیده زیارت: تحلیلی از انگیزه‌های بازدیدکنندگان از میدان معبد
نویسنده:
jill W knapp
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : زیارت اماکن مقدس با معنای دینی از دوران اولیه بشریت بوده است. در چند دهه اخیر سفرهای زیارتی به دلیل وسایل حمل و نقل مدرن رونق جهانی داشته است. اگرچه زیارت بیشتر در زمینه ادیان اصلی جهان (هندوئیسم، بودیسم، یهودیت، مسیحیت و اسلام) مورد اشاره قرار می گیرد، اما نشانه هایی از سفرهای زیارت مانند در میان مورمون ها وجود دارد. این پایان نامه به رفتار زیارتی مورمون ها در بین بازدیدکنندگان مورمون به میدان معبد در سالت لیک سیتی، یوتا می پردازد. مطالعه انجام شده تفاوت های قابل توجهی را بین انگیزه های مورمون و غیر مورمون، رفتار و الگوهای بازدید بازدیدکنندگان از میدان معبد نشان داده است. اگرچه هیچ دکترین رسمی برای مورمون ها در مورد زیارت وجود ندارد، این تفاوت ها شواهدی از فعالیت زیارت گونه در میان مورمون ها را نشان می دهد، که نشان می دهد بازدیدکنندگان مورمون از میدان معبد مسافرانی با انگیزه مذهبی و بخشی از یک پدیده زیارتی-گردشگری هستند.
اصلاحات اسلامی و تأثیر جمال الدین افغانی و محمد عبده بر تعلیم و تربیت اسلامی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Sami Abdullah Kaloti
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
ترجمه ماشینی : کمتر از یک قرن پیش، جامعه مسلمان همچنان به گذشته قرون وسطایی خود گره خورده بود. امروز هنوز در تلاش است تا راه خود را به دنیای مدرن بیابد. بیداری مسلمانان، اصطلاحی که روشنفکران مسلمان برای توصیف فرآیند مدرنیزاسیون به کار می برند، محصول آگاهی خود به خودی ناگهانی نبود، بلکه محصول چالشی بود که غرب در همه سطوح هستی - آموزشی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و روانی- ایجاد کرد. که در قرن نوزدهم آغاز شد. بیداری مسلمانان شامل نوع جدیدی از آگاهی بود. هم ادراکات جدیدی از میراث سنتی و هم تلاش هایی برای سازگاری با شرایط جدید به همراه داشت. از بسیاری جهات این یک تجربه زیبا بود. در سطح اجتماعی به دگرگونی و تغییر منجر شد که انسجام اجتماعی را از دست داد. از نظر روان‌شناختی، هم خودآگاهی و هم از خود بیگانگی را منعکس می‌کرد. یک فراخوان عمومی به جامعه مسلمانان برای بالا بردن معیارهای فکری و اخلاقی خود به منظور مقابله با خطرات توسعه طلبی غرب توسط جمال الدین افغانی (1897-1839) و محمد عبده (1849-1905) صادر شد. نوگرایان مسلمان آنها از طریق گسترش برنامه های درسی مؤسسات آموزشی و اصلاحات عمومی آموزش و پرورش، درخواست قدرتمندی برای پرورش رشته های فلسفی و علمی کردند. هدف غایی آنها بدون شک تقویت سیاسی جهان اسلام در برابر غرب بود، اما این امر به طور کلی از موقعیت آنها به عنوان اصلاح طلبان قدرتمند و مؤثر نمی کاهد. افغانی و عبده دیدند در حالی که در سخنان و مقالات آتشین خود تأیید می کردند که هیچ چیزی در اصول اساسی اسلام ناسازگار با عقل یا علم نیست، مسلمانان را برانگیختند تا محتوای قرون وسطایی اسلام را برای پاسخگویی به نیازهای جامعه مدرن توسعه دهند. وظيفه آنها ارائه اصول اساسي اسلام با عباراتي است كه براي ذهن مدرن قابل قبول باشد و امكان اصلاح بيشتر آن را از يك سو و دستيابي به دانش مدرن از سوي ديگر فراهم سازد. این بینش و عزم آنها بود که تاریخ اسلام بار دیگر با حقیقت و شکوه کامل به جلو حرکت کند.
محمد بن ادریس شافعی و نقش او در بسط نظریه حقوقی اسلامی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
AHMAD HAKIM
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : محمد بن ادریس شافعی (متوفی 204 هجری)، موضوع پایان نامه حاضر، قانون دان مسلمانی بود که نقش اساسی در توسعه شریعت اسلامی داشت. او اولین رساله فقه در اسلام را نوشت، اثری که در آن به بحث درباره ماهیت و منابع حقوق اسلامی پرداخته و روش شناسی حقوقی طراحی شده برای تفسیر آن منابع را توسعه داده است. نظریه حقوقی شافعی بر دو اصل استوار است: اصرار بر پیروی از کتاب و روایات و محدودیت در استفاده از عقل. علاوه بر این، شافعی سلسله مراتب چهار منبع حقوق را ایجاد کرد: قرآن، سنت، اجماع و قیاس. در قرون بعدی، نظریه حقوقی شافعی تأثیر زیادی داشت. مکاتب حقوقی حنبلی و ظاهری در محیطی پدید آمدند که به طور قابل توجهی تحت تأثیر شافعی و پیروانش بود. بنیانگذاران این دو مکتب به شدت از وحی پیروی می‌کردند و استفاده از عقل را محدود می‌کردند: داوود الض اهیری حتی از تلقی قیاس به عنوان یکی از منابع شریعت خودداری کرد. اگرچه همه جنبه‌های نظریه شافعی در میان دانشمندان بعدی مورد پذیرش قرار نگرفت، با این وجود، این دانشمندان به دلیل تلاش‌های شافعی در نظام‌سازی روش استنباط قانون مدیون بسیاری هستند.
Metaphysik zwischen Tradition und Aufklärung: Wolffs Theologia naturalis im Kontext seines Gesamtwerkes
نویسنده:
Juan Li
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : با توجه به اینکه کانت شواهد کلاسیک وجود خدا را به طور معروف «از بین برد»، شاید تعجب آور نباشد که فلسفه دین کریستین ولف، که اینها را در بر می گیرد، کمتر از مثلاً فلسفه اخلاقی او مورد توجه قرار گرفته است. در واقع، Theologia naturalis ولف اخیراً به عنوان نمونه‌ای برجسته از به اصطلاح «روشنگری معتدل» به تصویر کشیده شده است، زیرا ولف تلاش کرد تا فلسفه‌ای را توسعه دهد که نظامی از الهیات عقلانی و همچنین توجیهی برای وحی مسیحی ارائه کند. علاوه بر این، او به صراحت به طرفداران «روشنگری رادیکال» حمله کرد. از سوی دیگر، خود وولف توسط معاصرانش به عنوان دشمن دین مسیحی، پیرو متفکران بدنامی مانند اسپینوزا یا هابز مورد حمله قرار گرفت. همچنین، با توجه به درخواست نسبتاً شدید وولف برای روشنگری، به نظر می رسد تلاش برای توجیه کامل وحی در تضاد است. سؤالی که در این وضعیت مطرح می شود این است که آیا موضع مثبت وولف در مورد دین مسیحی با عقل گرایی خودمختار او سازگار است یا خیر. این جنبه کنجکاو و به ظاهر متناقض فلسفه ولف، که تفاسیر مختلف بر آن گواهی می دهد، مستلزم بررسی دقیق عناصر مربوط به فلسفه او است. بنابراین، این مطالعه بر مفاهیم ولف از الهیات طبیعی و دین طبیعی تمرکز می کند، بنابراین به این سوال پاسخ می دهد که چگونه ولف می خواست در به کارگیری روش فلسفی خود در الهیات مسیحی موفق شود و در عین حال استفاده نامحدود از عقل را تضمین کند و دین مسیحی را بی ضرر رها کند. با توجه به اینکه وولف متهم به نفی معجزات کتاب مقدس و الغای دین طبیعی و وحیانی شده است، این پژوهش در چهار فصل به اثبات معجزات وی، رابطه دین و اخلاق طبیعی، نقد اسپینوزیسم و ​​اثبات حقیقت وی می پردازد. از دین مبین کلید کارهای وولف، یا به نظر من، تلاش او برای توجیه دین مکشوف به عنوان وسیله ای برای هدایت مسیحیان به lex naturalis است. از یک سو، ادله او به نفع دین وحیانی، منافاتی با مطالبه روش فلسفی او ندارد، حتی اگر مخالفان او به درستی اینها را بزرگترین خطر برای مرجعیت دین وحی بدانند. از سوی دیگر نشان خواهم داد که ولف مسیحیت را به دلایل صرفاً عذرخواهی توجیه نکرد.
دریافت مقایسه ای از طبیعت گرایی علمی در بریتانیای کبیر و جهان عرب، 1860-1930 [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Ahmad Muhammad Hassani
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : پیشرفت علوم طبیعی، به‌ویژه زمین‌شناسی و زیست‌شناسی در نیمه دوم قرن نوزدهم، بر شیوه‌های سنتی تفکر در مورد منشأ انسان، قوای ذهنی و اخلاقی و دین او تأثیر گذاشت. هدف من در این مطالعه تحلیل استقبال از این جنبش علمی در بریتانیای کبیر و جهان عرب در دوره 1860-1950 است که عمدتاً در نشریات ادواری معاصر ارائه شده است. این تحلیل به تأثیر طبیعت گرایی علمی بر برخی مسائل مذهبی و اخلاقی و واکنش یا واکنش نویسندگان خاصی که در بحث پیرامون این موضوعات شرکت کرده اند می پردازد. . پایان نامه به دو بخش تقسیم می شود. اولی به نویسندگان انگلیسی اختصاص دارد و دومی به روشنفکران عرب، یک فصل تاریخی قبل از هر بخش، دو فصل مشابه دیگر در هر بخش ظاهر می شود: یکی به تعارض علم و دین اختصاص دارد و دیگری به تعارض بین مفاهیم سنتی و جدید اخلاق. فصل پایانی مقایسه ای بین نویسندگان غربی و شرقی مربوطه ارائه می دهد و بر پیامدهای تحلیل تاکید می کند. من در این مطالعه خود را به بررسی متون علمی که در سوریه (از جمله لبنان و فلسطین)، مصر و عراق، جایی که تأثیر غرب برای اولین بار روی داد، ظاهر شد، اکتفا کردم. در میان همه آموزه های تکاملی، اصل پیشرفت برای نویسندگان عرب، اعم از مسیحی و مسلمان، جذاب ترین بود، اگرچه برخی از نویسندگان طبیعت گرایی علمی را رد می کردند و برخی دیگر از پذیرش کامل اندیشه غربی حمایت می کردند، اکثریت سازش بین قدیم و جدید را به عنوان امری می دانستند. کلید پیشرفت نواندیشان مسلمان تفسیر جدیدی از قرآن و بازگشت به نخستین آموزه های اسلامی را پیشنهاد کردند، در حالی که نویسندگان پروتستان در مورد آموزه های کتاب مقدس چنین کردند.
  • تعداد رکورد ها : 30253