جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 174858
زبان دین و زبان علم
نویسنده:
عبدالعلی موحدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی و تحلیل دیدگاه ویلیام آلستون در باب زبان دین ونقد آن از منظر حکمت متعالیه
نویسنده:
احسان حبیب الهی نجف آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
از ابتدای قرن بیستم با روی آوری معنادار فلسفه به مباحث زبان شناسی و معناشناسی و بروز شکاکیت‌های نوظهور درباره بسیاری از قالبهای سنتی زبان، مسائل و پرسشهای جدیدی نیز در زبان دین مطرح گشت تا آنجا که شورواشتیاق گسترده فیلسوفان دین به تحلیل زبان دینی در قرن اخیر موجب شده عمده ی تفلسف دینی، فنون به کار گرفته شده در فلسفه زبان را مورد توجه قرار دهد ، این امر رفته رفته موجب گشت عنوان زبان دین به یکی از سرفصلهای اصلی و مستقل مسائل فلسفه دین درآید و علاوه بر مسأله کیفیت معناشناسی زبان دینن مسائلی همچون اصل معناداری و غیرمعرفت‌بخش بودن یا نبودن گزاره‌های دینی نیز در کانون توجه قرار گرفته و پیرامون آن واکاویهای جدی انجام پذیرد. در این بینسخن گفتن از خدا ،به عنوان پایه ای ترین گزاره های دینی، بخش مهمی از محتوای زبان دین را به خود اختصاص میدهد و همواره این سوال در این زمینه مطرح بوده است که آیا برای بشر اصولا این امکان وجود دارد که در قالب مفاهیم و الفاظ متداول و طبیعی خود، در مورد خدای به کلی دیگر و صفات و افعال او به طور معنادار، حقیقی، ایجابی و صادق سخن بگوید؟ویلیام آلستون فیلسوف برجسته و تحلیلی مشرب معاصر ،به عنوان یک صاحب نظر هم در فلسفه دین و هم در فلسفه زبان، با رد نظریات غیرشناختاری راه میانه ای را در زبان دین پیش گرفته و مدعی است که می توان زبانی ساخت که به مدد مفاهیم آن، به شکل حقیقی، درباره خداوند سخن گفت. این زبان میان انسان، خدا و سایر مخلوقات مشترک است و زبان مختص به خداوند نیست، وی با کمک گرفتن از نظریه کارکردگرایی مطرح در فلسفه ذهن سعی می کند اوصاف مشترک میان خدا و انسان را به گونه ای معنی کند که این اوصاف بر خدا و انسان به نحو حقیقی ، غیرمجازی، واحد و مشترک صدق کند.رساله حاضر، با تبیین مبانی فکری و معرفتی آلستون در فلسفه زبان و فلسفه تحلیلی دین، ابتدا دیدگاه وی درباره زبان دین را به طور کامل تحلیل کرده و سپس تلاش وی در نظریه کنش گفتاری، تحویل پذیری استعارات دینی و تطبیق نظریه کارکردگرایی بر زبان دینرا مورد ارزیابی قرار میدهد ودر پایان نیز از منظر مبانی فلسفی حکمت متعالیه به بررسی مبانی و محتوای نظریه ی آلستون در زبان دین می پردازد.
اثبات خدا در قرآن
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پلورالیسم ازدیدگاه هیک ترجمه بخش چهارم کتاب تفسیری از دین اثرجان هیک
نویسنده:
مطهری فریمانی محمد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
تنها عشق حقیقت دارد: داستانی از همزادان باز پیوسته [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
برایان‌ ال وایس
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Grand Central Publishing ,
چکیده :
در کتاب « تنها عشق حقیقت دارد »، دکتر برایان وایس متوجه شد که پس از درمان یک بیمار، زندگی‌اش عمیقا تغییر کرده است. اکنون او تحقیقات خود را در مورد پیام های متعالی یک گام نفس گیر جلوتر می برد. او دو غریبه به نام‌های الیزابت و پدرو را به تصویر می‌کشد که نمی‌دانند در طول قرن‌های طولانی عاشق یکدیگر بوده‌اند - تا اینکه سرنوشت دوباره آنها را به هم نزدیک می‌کند. او نشان می‌دهد که چگونه هر یک از ما یک هم‌روحی داریم که در تجسم‌های گذشته او را دوست داشته‌ایم و اکنون منتظر است تا دوباره با ما متحد شود. و او جهان های کاملا جدیدی را برای همه ما در همه جا می گشاید، بر اساس یک حقیقت واحد و قدرتمند...
نظریه‌های عمومی جادو [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
مارسل موس
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
London; New York: Routledge ,
چکیده :
شاید گفتن این حرف تناقض آمیز باشد که اهمیت اثر حاضر در این است که به انحلال مقوله ی (جادو) کمک می کند؛ با این همه، چنین ادعایی به هیچ وجه گزافه نیست. نیاز به این انحلال را باید در تاریخ گذشته ی مردم شناسی یافت. اکنون داروینیسم اجتماعی قرن نوزدهم به آسانی نقد می شود و در این میان بسیاری از دستاوردهای آن دوره که هنوز به کار می آید نادیده گرفته می شود
فلسفه برای مشاوره و روان‌درمانی از فیثاغورث تا پست‌مدرنیسم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
الکس هاوارد
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan ,
چکیده :
کتاب فلسفه برای مشاوره و روان درمانی از فیثاغورث تا پست مدرنیسم به عنوان کتابی مبنایی برای دانشجویان رشته‌های مشاوره و روان‌شناسی ترجمه شده است. همچنین به عنوان منبع کمک‌درسی برای درس «نظریه‌های مشاوره و روان‌درمانی» در مقاطع ارشد و دکتری رشته مشاوره نیز قابل استفاده است.
اندیشه منظر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
آگوستین برک
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge ,
چکیده :
مهندسی معماری، هنر طراحی, موضوعات و مفاهیم کتاب در سیری تاریخی, اندیشیدن از طریق منظر لحظه‌ای در تاریخ زندگی بشر است که در آن منظر به‌مثابۀ یک پدیده، زاده شده است. از آن لحظه به بعد می‌توان دگرگونی‌ها و تکامل تدریجی مفهوم منظر را در بستر فرهنگ جستجو نمود و تاریخ آن را کاوید. نویسندۀ کتاب، آگوستین برک، با احاطه‌ای که بر فرهنگ‌های گوناگون شرق و غرب داشته است، معیارهایی را پیشنهاد داده که بر پایۀ آن می‌توان به یافتن تاریخ تولد منظر در هر فرهنگی دست زد و بدین‌سان «جوامع منظر» را از غیر آن تمیز داد. نوشته‌های برک در این کتاب سرشار از مفاهیم، اصطلاحات و اشارت ادبی، تاریخی، فلسفی و اسطوره‌ای است. از همین رو است که آن را به چکیدۀ فشرده‌ای از اندیشه‌های بشر در تعامل با طبیعت بدل نموده است. کتاب در ۶ فصل و یک موخره ساماندهی شده و هر فصل نیز ۳ بخش فرعی دارد. در نگاه نخست عنوان‌های اصلی و فرعی کتاب کمی شاعرانه به نظر می‌رسند ولی خواننده با مطالعۀ متن آن درخواهد یافت که تا چه اندازه گزینش عنوان‌‌‌‌ها، هدف‌دار و زیرکانه بوده است. موضوعات و مفاهیم کتاب در سیری تاریخی گرد آمده‌اند، با این‌حال روایت تاریخی ندارند. مفاهیم کتاب آن‌چنان درهم‌تنیده هستند که بعید به نظر می‌رسد خواندن آن بدون آغاز از ابتدای کتاب سرانجامی داشته باشد.
تاریخ فرهنگی زشتی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
گرچن هندرسن
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Reaktion Books ,
چکیده :
کتاب «تاریخ فرهنگ زشتی» نوشته‌ی کرچن هندرسون یک بررسی عمیق و جامع پیرامون مفهوم زشتی از منظر تاریخ و فرهنگ است. این کتاب به خوانندگان کمک می کند تا درک عمیق‌تری از چگونگی ادراک و تفسیر زشتی در طول تاریخ و در فرهنگ‌های مختلف به دست آورند. نویسنده در این اثر به بررسی چگونگی تعریف و درک زشتی از دوران باستان تا عصر مدرن می‌پردازد. او نشان می‌دهد که مفهوم زشتی همواره در طول تاریخ دستخوش تغییر و تحول بوده و تعاریف آن در فرهنگ‌های مختلف متفاوت بوده است. برای مثال، در دوران باستان زشتی اغلب با شر و نامطلوب بودن پیوند داشته، اما در دوره‌های بعدی، به ویژه در عصر رنسانس، مفهوم زشتی با مفاهیمی چون ناهنجاری، عجیب و غریب بودن و حتی زیبایی پیوند یافته است. هندرسون همچنین به بررسی نقش زشتی در ساخت هویت فردی و اجتماعی می‌پردازد. به اعتقاد او، زشتی نه تنها به عنوان یک مفهوم زیباشناختی بلکه به عنوان یک مفهوم اجتماعی و فرهنگی نیز موردتوجه قرار گرفته است. زشتی نه‌تنها در هنر و ادبیات بلکه در حوزه‌های دیگری چون فلسفه، جامعه‌شناسی و روان‌شناسی نیز موردبررسی قرار گرفته است. از جمله نکات کلیدی در این کتاب، بررسی تاریخی مفهوم زشتی از دوران باستان تا عصر مدرن و چگونگی تغییر این مفهوم در طول زمان، تحلیل چگونگی درک زشتی در هنر، ادبیات، فلسفه و سایر حوزه‌های فرهنگی، بررسی نقش زشتی در ساخت هویت فردی و اجتماعی، بررسی چالش‌های مرتبط با تعاریف سنتی و نگرش‌های رایج نسبت به زشتی می‌باشد. در مجموع، کتاب تاریخ فرهنگی زشتی، اثری ارزشمند و تازه است که خوانندگان را به چالش می‌کشد تا نگاه خود را نسبت به مفهوم زشتی بازنگری کنند. این کتاب به‌خوبی نشان می‌دهد که زشتی تنها یک مفهوم زیباشناختی نیست، بلکه با مقوله‌هایی چون هویت، فرهنگ و قدرت نیز ارتباط تنگاتنگی دارد.
فراروشِ ارزیابی اریب‌های رفتاری در تأمین مالی
نویسنده:
راحله دبیری ، محمد واعظ برزانی ، سعید صمدی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تصمیم‏های مربوط به روش‏های تأمین مالی می‏تواند تحت‌تأثیر اریب‏های رفتاری مدیران بنگاه‏ها قرار گیرد. اریب‏های رفتاری موجب تصمیم‏گیری غیرعقلایی مدیران شده و انتخاب روش تأمین مالی بهینه را با مشکل روبه‌رو می‏کند. شناخت و ارزیابی اریب‌ها، گام مهمی جهت بهبود تصمیم‏گیری است. باتوجه‌به اهمیت این موضوع، مقاله حاضر با استفاده از فراروش به تحلیل روش‌های ارزیابی اریب‏های رفتاری در مطالعات مرتبط با روش‏های تأمین مالی می‏پردازد. ازنظر موضوع و روش تحقیق در خارج و داخل ایران، این پژوهش دارای نوآوری بوده و به‌عنوان نخستین مطالعه دراین‌باره، می‏تواند زمینه‏ساز پژوهش‏های بعدی باشد. برای انتخاب مقالات، کلیدواژه‏های مرتبط در پایگاه‏های معتبر داخلی و خارجی جستجو و پس از مطالعه، مقالات مرتبط با موضوع پژوهش گردآوری شدند. سپس از میان بیش از 200 مطالعه، تعداد 33 مقاله انتخاب شد. ابتدا روش‏های آماری برای ارزیابی اریب‏های رفتاری در پژوهش‏های منتخب شناسایی و تحلیل شده است. سپس به پایش تعداد تکرار استفاده از روش‌های ارزیابی اریب‏ها در پژوهش‏های موردنظر پرداخته شده است. نتایج پژوهش نشان‏دهنده تنوع کم روش‏های تحلیل آماری درزمینهٔ ارزیابی اریب‏های رفتاری در تأمین مالی است. همچنین، استفاده بیشتر از روش‏ آمار توصیفی در پژوهش‏های منتخب شناسایی شده است.
صفحات :
از صفحه 49 تا 86
  • تعداد رکورد ها : 174858