جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 60
اخلاق زیستی در یک زمینه فرهنگی: فلسفه، دین، تاریخ، سیاست [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Vincent Barry
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cengage Learning ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اخلاق زیستی در یک زمینه فرهنگی--فلسفه، دین، تاریخ، سیاست رویکرد فلسفی منحصر به فردی را به اخلاق زیستی مدرن ارائه می دهد. این کتاب به‌جای ایجاد بحث‌های ساده در مورد مسائل معاصر، به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا بفهمند که بسیاری از مناقشات اخلاقی زیستی امروزی با پرسش‌های اساسی اساسی مانند: زندگی چه زمانی آغاز می‌شود و چه زمانی پایان می‌یابد؟ انسان یا شخص چیست؟ هدف زندگی چیست؟ جامعه ایده آل چیست؟ متن جامع و قابل دسترس است و دارای طیف وسیعی از مطالب است که به وضوح ارائه شده و به وضوح توضیح داده شده است. انبوهی از مثال ها و موارد جالب فرصت کافی برای بحث، بحث و تحقیق را فراهم می کند. توجه مهم: محتوای رسانه‌ای که در توضیحات محصول یا متن محصول ارجاع شده است ممکن است در نسخه کتاب الکترونیکی موجود نباشد.
سالنامه اخلاق زیستی جلد دوم: تحولات منطقه ای در اخلاق زیستی: 1989-1991 [کتاب انگلیسی]
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: همانطور که در جلد 1 اشاره شد، مجموعه کتاب سال به طور متناوب بین یک جلد دوسالانه ردیابی بحث های الهیات اخیر در مورد موضوعات در اخلاق زیستی و یک جلد دوسالانه ردیابی بحث های منطقه ای اخیر در اخلاق زیستی است. جلد 2 برای اولین بار یک خلاصه تک جلدی جامع از تحولات اخیر بین المللی و منطقه ای در مورد موضوعات خاص در اخلاق زیستی ارائه می دهد. برای ایجاد یکنواختی در بحث از همه نویسندگان خواسته شد تا در مورد موضوعات زیر گزارش دهند: فناوری‌های جدید تولید مثل، سقط جنین، درگیری‌های مادر و جنین، مورد نوزادان ناتوان شدید، رضایت از درمان و آزمایش، رازداری، دسترسی عادلانه به مراقبت‌های بهداشتی، نگرانی‌های اخلاقی. با اقدامات کنترل هزینه، تصمیمات برای خودداری یا لغو درمان پایدار، اتانازی فعال، تعریف مرگ، اهدای عضو و پیوند ایجاد شده است. مشارکت کنندگان محترم بین المللی در مورد 16 حوزه زیر گزارش می دهند: ایالات متحده، کانادا، آمریکای لاتین، انگلستان و ایرلند، فرانسه، هلند، آلمان/اتریش/سوئیس، اروپای شرقی، اسپانیا/پرتغال/ایتالیا/اسکاندیناوی، هند، آسیای جنوب شرقی، چین، ژاپن، استرالیا/نیوزیلند، شورای اروپا/EEC. مفسران از سه مجموعه منابع استفاده می‌کنند: اساسنامه، پیشنهادات قانونی، و تغییرات نظارتی که به طور مستقیم بر حوزه‌های مربوط به اخلاق زیستی تأثیر می‌گذارد یا پیامدهایی برای آنها دارد. رویه قضایی و احکام دادگاهی که به طور قاطع یا پیشنهادی، تفاسیر حقوقی اخیر را از موضوعات خاص حوزه‌های اخلاق زیستی شکل می‌دهند. بیانیه‌های رسمی کمیسیون‌های منصوب دولتی، نهادهای مشورتی و گروه‌های حرفه‌ای نماینده، و همچنین بیانیه‌ها و توصیه‌های کمتر رسمی سایر سازمان‌ها. این جلد علاوه بر ارائه خلاصه‌های به‌موقع تحولات اخیر، ارجاعات کتاب‌شناختی غنی و مفیدی را به مجموعه‌ای از اسناد ارائه می‌دهد که با توجه به نبود مجموعه‌ای متمرکز بین‌المللی از چنین اسنادی، آشنایی با بسیاری از آنها برای خوانندگان دشوار خواهد بود. کتاب سال باید به طور گسترده توسط همه علمای اخلاق زیستی، تحلیلگران سیاست عمومی، حقوقدانان و متکلمان مورد مشورت قرار گیرد.
سالنامه اخلاق زیستی جلد سوم: تحولات الهیاتی در اخلاق زیستی: 1990–1992 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dr. Theo A. Boer , Dr. Egbert Schroten (auth.) , B. Andrew Lustig , Baruch A. Brody , H. Tristram Engelhardt Jr. , Laurence B. McCullough (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: همانطور که حوزه اخلاق زیستی به بلوغ رسیده است، توجه فزاینده ای به نحوه برخورد با مسائل اخلاق زیستی در سنت های مختلف اخلاقی و مذهبی و در مناطق مختلف جهان معطوف شده است. با این حال، اغلب به دست آوردن اطلاعات دقیق در مورد این موضوعات دشوار است. مجموعه سالنامه اخلاق زیستی تجزیه و تحلیل هایی را در مورد چگونگی مسائلی مانند تکنیک های جدید باروری، سقط جنین، درگیری های مادر و جنین، مراقبت از نوزادان مبتلا به بیماری جدی، رضایت، رازداری، دسترسی عادلانه، کنترل هزینه ها، خودداری و لغو درمان، به علاقه مندان ارائه می دهد. اتانازی فعال، تعریف مرگ و پیوند اعضا در سنت ها و مناطق مختلف مذهبی مورد بحث قرار گرفته است. جلد سوم تحولات الهیاتی 1990-1992 را در سنت های انگلیکن، باپتیست، بودایی، کاتولیک، پروتستان قاره ای، ارتدوکس شرقی، هندو، یهودی، قدیس آخرالزمان، لوتری، متدیست، مسلمان و پروتستان مورد بحث قرار می دهد. جلد چهارم به پوشش سیاست‌های رسمی دولت و جامعه پزشکی در مورد این موضوعات در سراسر جهان ادامه خواهد داد.
سالنامه اخلاق زیستی جلد اول: تحولات الهیاتی در اخلاق زیستی: 1988-1990 [کتاب انگلیسی]
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: همانطور که حوزه اخلاق زیستی به بلوغ رسیده است، توجه فزاینده ای به نحوه برخورد با مسائل اخلاق زیستی در سنت های مختلف اخلاقی و مذهبی و در نقاط مختلف جهان معطوف شده است. با این حال، اغلب به دست آوردن اطلاعات دقیق در مورد این موضوعات دشوار است. مجموعه سالنامه اخلاق زیستی تجزیه و تحلیل هایی را در مورد چگونگی مسائلی مانند تکنیک های جدید باروری، سقط جنین، درگیری های مادر و جنین، مراقبت از نوزادان مبتلا به بیماری جدی، رضایت، محرمانه بودن، دسترسی عادلانه، کنترل هزینه، ترک درمان، اتانازی فعال، تعریف، به علاقه مندان ارائه می کند. مرگ و پیوند اعضا در این سنت های مختلف و نقاط مختلف جهان مورد بحث قرار گرفته است. جلد اول، و هر جلد دوم بعدی، تحولات سنت‌های انگلیکان، باپتیست، بودایی، کاتولیک، ارتدوکس شرقی، هندو، یهودی، LDS، لوتری، متدیست، مسلمان و پروتستان را مورد بحث قرار خواهد داد. جلد دوم، و هر جلد دوم پس از آن، سیاست های رسمی دولت و جامعه پزشکی در مورد این موضوعات در سراسر جهان را مورد بحث قرار می دهد.
سالنامه اخلاق زیستی جلد پنجم: تحولات الهیاتی در اخلاق زیستی: 1992-1994 [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
B. Andrew Lustig (auth.), B. Andrew Lustig (eds.) (بی. اندرو لوستیگ)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: همانطور که حوزه اخلاق زیستی به بلوغ رسیده است، توجه فزاینده ای به نحوه برخورد با مسائل اخلاق زیستی در سنت های مختلف اخلاقی و مذهبی و در مناطق مختلف جهان معطوف شده است. با این حال، اغلب به دست آوردن اطلاعات به موقع در مورد این موضوعات دشوار است. مجموعه کتاب سالانه اخلاق زیستی چگونگی مسائلی مانند تکنیک‌های جدید باروری، سقط جنین، درگیری‌های مادر و جنین، مراقبت از نوزادان به‌شدت بیمار، رضایت، محرمانه‌بودن، دسترسی عادلانه، کنترل هزینه، خودداری و لغو درمان، اتانازی، تعریف مرگ، و پیوند اعضا در ادیان و مناطق مختلف مورد بحث قرار گرفته است. جلد 5 تحولات الهیاتی را از 1992 تا 1994 در سنت های انگلیسی، باپتیست، کاتولیک، هندو، شاهد یهوه، یهودی، قدیس آخرالزمان، لوتری، متدیست، مسلمان، پنطیکاستی و پروتستان مورد بحث قرار می دهد.
چارچوب‌بندی حوزه فلسفه پزشکی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
.H. Tristram Engelhardt Jr (اچ. تریسترم انگلهارت جونیر)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اصطلاح «اخلاق زیستی» در سال 1971 ابداع شد، درست همانطور که علاقه به علوم انسانی پزشکی جایگاه برجسته ای در آموزش پزشکی داشت. از این علاقه، حوزه قابل توجهی از تحقیق و پژوهش شکل گرفت: فلسفه پزشکی. این حوزه به موضوعات معرفت شناختی، هستی شناختی و نظری ارزشی ناشی از پزشکی و علوم زیست پزشکی معطوف شده است. اخلاق زیستی در این زمینه تودرتو است و تنها بر حسب موضوعات اساسی که به آن می پردازد کاملاً قابل درک است. این مجموعه مقالات به افتخار استوارت اف اسپیکر، یکی از افرادی که به فلسفه پزشکی شکل داد، دامنه وسیعی از دغدغه‌ها از فلسفه تجسم، مسائل مربوط به نقش مشاوران اخلاق و مفاهیم بیماری، عدالت و معنای تاریخ.
اخلاق زیستی و تبیین بایستگی های حفاظت و بهره وری از منابع آب در راستای آموزه های فقه محیط زیست
نویسنده:
نظری توکلی سعید
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
زمینه: آب از جمله با ارزش ترین عوامل زیست محیطی است که سهم بسزایی در حیات و سلامت انسان دارد. مروری گذرا به منابع اسلامی نشان می دهد که استفاده بهینه از این موهبت الهی پیوسته مورد تاکید امامان معصوم بوده است. فقهای مسلمان نیز با بر شمردن دوازده نوع آب کوشیده اند تا بسته به شرایط مختلف اقلیمی از یک سو با طرح الگوی دینی، شیوه درست مصرف کردن آب را به عموم مسلمانان نشان دهند، از سوی دیگر، با تعیین شاخص های دینی، از هدر رفتن و آلودگی آن جلوگیری کنند. پرسش اصلی در بررسی اخلاقی - فقهی بهره وری از منابع آب آن است که آیا می توان رابطه ای منطقی و معنی دار بین اصول اخلاق زیستی، و آموزه های دینی مرتبط با محیط زیست به دست آورد. در این پژوهش بر آن هستیم تا با بهره گیری از منابع فقهی، الگویی اخلاقی - دینی در بهره وری و حفاظت از آب به عنوان یکی از عوامل طبیعی زیست محیطی ارائه کنیم.روش کار: این پژوهش به صورت توصیفی و کتابخانه ای انجام و تلاش شده است، پس از توضیح مفاهیم، مبانی و اصول اخلاق زیستی، جایگاه دو اصل عدالت و ضرر نرسانی در آموزه های دینی (فقهی) مورد واکاوی قرار گیرد و بر اساس آن، چگونگی و پیامدهای بهره وری از منابع آب ارزیابی فقهی - اخلاقی شود.یافته ها: بررسی حاضر بیانگر این واقعیت است که از یک سو، اصول اخلاق زیستی، اصولی جهان شمول بوده و به لحاظ خاستگاه عقلایی آن، از دیرباز مورد تایید رهبران دین مبین اسلام بوده اند و از سوی دیگر، فقهای مسلمان قرن ها پیش از تدوین این اصول، با تکیه به آموزه های دینی (قرآن و سنت)، ضمن توجه به آن ها و در قالب گزاره های فقه محیط زیست، درصدد بیان وظایف انسان ها در برخورد با منابع زیست محیطی از جمله آب های سطحی و زیر سطحی بوده و هستند.نتیجه گیری: دو اصل عدالت و ضرر نرسانی، دو اصل اخلاق زیستی حاکم بر بهره وری از منابع زیست محیطی، از جمله منابع آبی است و هرگونه استفاده از این منابع بدون درنظر گرفتن آن ها، کاری غیراخلاقی و هم زمان، عملی حرام خواهد بود.
صفحات :
از صفحه 77 تا 100
اصول اخلاق زیستی، کدام تفسیر؟
نویسنده:
خداپرست امیرحسین, دومانلو فاطمه
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
عموم ارزیابی های اخلاقی در مورد مسائل زیستی با توجه به نظریه های اخلاقی موجود یا تلفیق آن ها به صورت یک راهبرد اخلاقی انجام می شوند. آنچه در غالب این ارزیابی ها مفروض گرفته شده اعتبار نگرش قاعده گرا یا اصل گرا به مناقشه های جاری و ضرورت کاربرد یک نظریه اخلاقی به مثابه منشا و زمینه قاعده یا قواعد اصلی است. نه فقط در پژوهش های اخلاقی نظری بلکه در عمل نیز گمان بر این است که قواعد می توانند دستگیر تصمیم گیرندگان، سیاست گذاران، اعضای کمیته های اخلاق زیستی و مجریان طرح های پژوهشی باشند. اصول اخلاق زیستی بر این اساس شکل گرفته اند. با این حال، در دهه های اخیر به صور گوناگون، اعتبار نگرش عام گرایانه به اخلاق به نقد کشیده شده است. در این مقاله، شأن معرفت شناختی و اخلاقی اصول اخلاق زیستی از دو منظر عام گرایانه و خاص گرایانه بررسی و نشان داده می شود که این انتقادات تفسیر سنتی از این اصول را، که تا حدی به روند انضمامی شکل گیری احکام اخلاقی بی اعتنا است، کنار می نهند اما تفسیر تعدیل شده از عام گرایی اخلاقی می تواند همچنان کاربرد این اصول را موجه سازد.
صفحات :
از صفحه 11 تا 29
بررسی اصول چهارگانه اخلاق زیستی از منظر فقه و حقوق اسلامی
نویسنده:
عباسی محمود, صفایی سهیلا
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اصول چهارگانه اخلاقی که به طور مشترک در اخلاق زیستی و اخلاق پزشکی کاربرد دارند، حاصل همگرایی اندیشمندان حوزه های مختلف اجتماعی و جهانی است که بر محور انسان گرایی شکل گرفته و خاستگاه آن فرهنگ غرب می باشد. هرچند اخلاق زیستی سکولار اصولی را مجسم می سازد که قابل تعمیم جهانی است و به همه افراد و مفاهیم اخلاقی مربوط می شود و به عنوان معیاری برای بررسی معضلات اخلاقی و ارایه الگوی تصمیم گیری در زمینه مباحث اخلاق زیستی مورد توجه است، لیکن از حیث مقارنه و تطبیق در مبانی آن با فرهنگ ها و مکتب های مختلف اخلاقی، دارای تفاوت های اساسی است. این وجوه تفاوت در مکاتب و ادیان ابراهیمی به ویژه مکتب حیات بخش اسلام بیشتر قابل درک است. این مقاله اصول چهارگانه اخلاق زیستی را از منظر فقه و حقوق اسلامی مورد بررسی قرار می دهد و با توجه به روشن بودن ابعاد آن در فرهنگ غربی توجه نگارندگان صرفا معطوف به مطالعه موضوع از منظر فقه و حقوق اسلامی است.
صفحات :
از صفحه 11 تا 40
  • تعداد رکورد ها : 60