جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 321811
مسائل خلافية حار فيها أهل السنة
نویسنده:
علي آل محسن
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ب‍ی‍روت‌: دارالهادی,
کلیدواژه‌های اصلی :
ویژگیهای بنی اسرائیل در قرآن کریم
نویسنده:
احمد عباسی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق شامل چهار بخش است: هدف از این تحقیق عبرت گرفتن از سرگذشت و فرجام بنی اسراییل بوده و همچنین چگونگی زمان و مکان شکل گیری بنی اسرائیل ، و علت نامگذاری های متعدد این قوم، آشنایی با سرنوشت یهود قبل از مسیح(ع) و در زمان ایشان و پس از آن به خصوص درزمان پیامبر اکرم و چگونگی برخورد آنان با مسلمانان بوده، این قوم نامشان در آیات فراوانی از قرآن به قوم ستیزه گر و لجوج برده شده (154 آیه مستقیم ،560 آیه غیر مستقیم) در بخش اول این تحقیق به بررسی تاریخچه قوم بنی اسراییل علت نامگذاری این قوم به زبانهای متعدد و علت سکونتشان در جزیره العرب پرداخته شده است. بخش اول: در مورد بنی اسرائیل در طول تاریخ از قبل از حضرت موسی تا حضرت پیامبر ختمی مرتبه و تحریکات این قوم بر علیه مسلمانان بررسی شده است. بخش سوم: نعمتها و فضیلتهایی که خدا به ایشان داده و در آخرین فصل به بررسی فضایل زشت و ناپسند بنی اسراییل، پیمان شکنی ها، بهانه جویی ها، تعصب و جاجت و آزار پیامبر و... پرداخته است.
ویژگیهای بنی اسرائیل در قرآن و مقایسه آن با صهیونیستها
نویسنده:
امیر نصرتی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ازآنجا که شبه جزیره عرب و سینا و مصر و فلسطین در شکل گیری و ادامه حیات قوم بنی اسرائیل و یهودیان نقش مهمی داشته است فصل اول و دوم این پایان نامه همراه با ذکر سرگذشت حضرت ابراهیم و حضرت یوسف و حضرت موسی علیه السلام به همین موضوع اختصاص یافته است. در فصل سوم، ویژگیهای بنی اسرائیل از نظرقرآن مورد تحقیق قرار گرفته است. در فصل چهارم،ابتدا پیرامون پیدایش صهیونیسم سخن رفته است وسپس از ویژگیهای صهیونیستها بحث شده و باویژگیهای بنی اسرائیل از نظر قرآن مقایسه شده است.
ویژگیها و روش تفسیر جوامع الجامع طبرسی
نویسنده:
شکوفه فرزانه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
جوامع الجامع نوعی تلخیص و تلفیق دو تفسیرمجمع البیان و کشاف به شمار می رود. در این پایان نامه موضوعات ذیل بررسی شده اند: احوال و آثار طبرسی،اوضاع و احوال زمان وی، تفسیر و تأویل، چگونگی جوامع الجامع و امتیازات آن، روش تفسیری طبرسی درجوامع الجامع، زندگی زمخشری و روش تفسیری او درکشاف و مقایسه تفسیر چند سوره جوامع الجامع با چندتفسیر دیگر .
ویژگی هایِ بهشت در قرآن
نویسنده:
توران سعدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه در چهار فصل با این مباحث به نگارش درآمده است: فصل اول، درباره یِ بهشت: بررسی مفهوم لغوی و اصطلاحی جنّت، عظمت بهشت، فضای بهشت، درجات بهشت، ابواب هشت گانه یِ بهشت، خلود در بهشت; فصل دوم، نعمت هایِ مادّی در بهشت: بهشت و بهشتیان، کاخ هایِ بهشت، خوراکی ها و نوشیدنی هایِ بهشت، جایگاه بهشتیان، اوصاف بهشتیان; فصل سوم، نعمت هایِ روحی و معنوی در بهشت: بهشت یا دارالسّلام، آسایش و سرور اهل بهشت، دوستان بهشتی، رضای پروردگار، صفا و اخوّت اهل بهشت، توفیق اهل بهشت به سخنان زلال و پاکیزه، پیوستن منتسبان اهل بهشت به آنها، محرومان از بهشت; فصل چهارم، چند سئوال و جواب: آیا بهشت هم اکنون موجود است؟ بهشت کجاست؟ آیا در بهشت لذائذ مادی هم وجود دارد؟ آیا در بهشت صبح و شامی هم وجود دارد؟ چه رزقی است که صبح و شام فقط به سراغ بهشتیان می آید؟ آیا زندگی در بهشت یکنواخت است؟ آیا چیزهایی که در این دنیا حرام است، تقاضای آن در بهشت ممکن است؟ آیا اگر کسی مقام انبیا را بخواهد، به او داده می شود؟
ن‍ظره‌ ال‍ی‌ ال‍غ‍دی‍ر
نویسنده:
ل‍م‍ول‍ف‍ه‌ ع‍ب‍دال‍ح‍س‍ی‍ن‌ اح‍م‍د الام‍ی‍ن‍ی‌ ال‍ن‍ج‍ف‍ی‌؛ اع‍داد و ت‍ن‍س‍ی‍ق‌ ع‍ل‍ی‌ اص‍غ‍ر ال‍م‍روج‍ی‌ ال‍خ‍راس‍ان‍ی‌
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ق‍م: ج‍م‍اع‍ه‌ ال‍م‍درس‍ی‍ن‌ ب‍ق‍م‌ ال‍م‍ش‍رق‍ه‌، م‍وس‍س‍ه‌ ال‍ن‍ش‍ر الاس‍لام‍ی,
چکیده :
«نظرة إلى الغدير» مشتمل بر 1400 بيت از اشعار غديريّه از چهل تن از بزرگان دين و ادب و فهرست تفصيلى از موضوعات مطرح شده در كتاب «الغدير» علامه امينى (متوفى 1390ق) است. كتاب حاضر شامل يك مقدمه و دو باب است: باب اول نگاهى است به كتاب الغدير علامه كه در ضمن پنج فصل مطالب مختلفى با موضوع غدير و شاعران و اشعار غدير بررسى شده است؛ در باب دوم نيز فهرست مفصلى از مباحث مطرح شده در كتاب الغدير گزارش شده است. در مقدمه‌ى كتاب، كتاب الغدير و كتاب حاضر، توسط محقق كتاب به اجمال معرفى شده‌اند. نويسنده در فصل اول از باب اول به بحثى درباره شعر و شعراء در كتاب و سنت و نزد ائمه و اعلام دين پرداخته است. در فصل دوم، واقعه غدير معرفى شده است. در فصل سوم در بحثى مختصر عنايت خداوند و عنايت نبى(ص) و ائمه و عنايت و توجه تشيع و اهل سنت به اين حديث مورد توجه قرار گرفته است. در فصل چهارم، مفاد حديث غدير و به‌طور مختصر دلالت حديث غدير بر امامت اميرالمؤمنين(ع) بررسى شده است. فصل پنجم، مشتمل بر 1400 بيت و مختصرى از شرح حال 40 تن از شعرايى است كه درباره واقعه غدير شعر سروده‌اند. اولين شاعرى كه در اينجا به آن اشاره شده است، حضرت اميرالمؤمنين على(ع) است كه به عنوان فصيح‌ترين فرد عرب از لفظ «المولى» در حديث پيامبر «من كنت مولاه فعلي مولاه»، معنى «امامت مطلقه» را برداشت كرده است. از جمله شعراى معروف ديگرى كه در اين فصل از آنها نام برده شده عبارتند از: حسّان بن ثابت، حِمّانى افوه، ابوالقاسم زاهى، ابوفراس حمدانى، ناشى الصغير، صاحب بن عبّاد، ابن حجاج بغدادى، ابوالعلا سروى و ابوالفرج رازى. باب دوم كتاب -كه قسمت عمده كتاب را شامل مى‌شود- فهرست مفصلى از مباحث مطرح شده در الغدير است تا وسيله‌اى براى شناخت اجمالى كتاب الغدير و مطالب گوهربار آن باشد.
ویژگی های قصص قرآن
نویسنده:
زهرا واثق
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع این تحقیق، ویژگی های قصص قرآن می باشد. قرآن کریم برای هدایت بشر از نقل داستان های گذشتگان و به خصوص داستان زندگی پیامبران الهی نیز بهره گرفته است که موجب پند و اندرز و عبرت انسان ها است. برای درک بهتر قصه های قرآن شناخت ویژگی های آن و بررسی پیرامون آنها ضروری است. مفهوم شناسی قصه های قرآن در گرو آگاهی از حقیقت قصه و همچنین شناخت واژگان مترادف آن می باشد. کاربرد واژه قصص در قرآن مجید به خبرهایی اختصاص یافته است که در گذشته اتفاق افتاده و با بیانی دنباله دار، تصویری هدفمند و عبرت آموز در ذهن مخاطب می سازد که در اصطلاح به آن قصه قرآنی گفته می شود. انواع قصه های قرآن شامل تاریخی، تمثیلی و غیبی می باشد. علم و دین درباره قصه دیدگاه خاصی را ارائه کرده اند. قصه در قرآن ابزاری برای هدایت، تربیت و آموزش، پشتوانه گسترش معرفت دینی، عامل جاذبه و کشش به پیام الهی و عبرت آموزی است. قصص قرآن از سه عنصر برجسته شخصیت، رویداد و گفتگو بهره گرفته است. در قصه های قرآن ویژگی هایی مانند خدامحوری، واقع گرایی، اصالت پیام رسانی، نظم آسمانی و توصیف عینی حوادث موج می زند. یکی از ویژگی های قصص قرآن تکرار است که اهدافی نظیر تبیین واقعیت ها و تکمیل تصویرها و تأکید مفاهیم دینی را دربردارد. اسرائیلیات و روایات نادرست در قصه های قرآنی وارد شده که عوامل پیدایش اسرائیلیات در حوزه اسلام ارتباط و همجواری مسلمانان با اهل کتاب و ممنوعیت نگارش و نقل حدیث نبوی می باشد. در مقایسه قصص در قرآن و عهدین، قصه خواب های یوسف علیه السلام در قرآن و تورات و همچنین قصه حضرت مسیح علیه السلام در انجیل و قرآن مجید مورد بررسی و مقایسه قرار می گیرد. با بررسی ویژگی های قصص قرآن به نتایج راهبردی و کاربردی دست خواهیم یافت که این نتایج را به طور خلاصه بیان می کنیم: 1. شناخت کامل تر از قصص قرآن و تاریخ زندگی پیامبران 2. علل استفاده قرآن از قصه 3. استفاده از قرآن به عنوان ابزار آموزش و هدایت برای دستیابی به مطالب مورد نیاز، با استفاده از روش کتابخانه ای، به کتب تفسیری، روایی و علوم قرآنی رجوع شده است.
ویژگی های حضرت ابوالفضل ( ع) در حدیث امام صادق ( ع)
نویسنده:
فاطمه داوطلب
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پژوهش حاضر در بر گیرنده ی شمه ای از فضائل و ویژگی های حضرت ابوالفضل علیه السلام است که سعی شده مختصری از شخصیت آن جناب، با توجه به کلام امام صادق علیه السلام مورد بررسی قرار گیرد. بدون تردید، امام شناسی و ولایت پذیری محض، صفات برجسته ای بود که در وجود مبارک عباس علیه السلام تجلّی یافت و سر منشأ خصلت های بی نظیر دیگر در او شد. که تبیین این صفات متعالی و پسندیده، جهت ارائه ی الگویی مناسب و کامل به نسل جوان می تواند مفید واقع گردد. روش جمع آوری اطلاعات در این زمینه، از طریق مطالعه ی منابع و متون بوده و به لحاظ نوع، پژوهشی اسناد و مدارکی می باشد. و فرضیه ی این نوشتار را نیز می توان این گونه بازگو کرد، که امام صادق علیه السلام در بیانات خود پیرامون مقام والای حضرت عباس علیه السلام او را مزیّن به صفات برجسته ای چون بصیرت، وفا داری، گذشت، ولایت پذیری، تسلیم ، محبت نسبت به امام و ... دانسته است . تحقیق حاضر در، دو بخش کلّی و هر یک در غالب چند فصل ارائه گردیده: بخش اول: شخصیت شناسی حضرت ابوالفضل علیه السلام که فصل اول آن با عنوان عوامل مؤثر بر شخصیت حضرت عباس علیه السلام بوده و در فصل دوم از ولادت تا جوانی ایشان مورد بررسی قرارمی گیرد. بخش دوم: حضرت ابو الفضل علیه السلام در کلام امام صا دق علیه السلام : شامل دو فصل با عناوین ذیل می باشد: 1- عباس علیه السلام در کلام امام صادق علیه السلام 2 - ویژگیهای حضرت عباس علیه السلام. حضرت عباس علیه السلام پرورش یافته ی علیّ مرتضی علیه السلام است که در مکتب ولایی او درس معرفت و عشق آموخت و با صلابت و استواری به دفاع از حیثیت اسلام و مقام ولایت پرداخت. او با تسلیم، وفاداری ، بصیرت و خیر خواهی نسبت به امام زمانش، عهد خود را با خدا و « ولیّ حقّ» به اثبات رسانید و خالصانه، جانش را فدای مولایش نمود. و نتیجه این که : جوان رشید ام البنین علیها السلام چنان که از او انتظار می رفت در صف یاران فداکار و ایثار گر حسین علیه السلام قرار گرفته و مطیع محض برادر ، در تمامی عرصه ها گشت. آن گونه که در واقعه ی عاشورا ، خویش را فدای امام و اهل بیت گرامی اش نموده و در راه هدف والای خود به شهادت رسید.
م‍طارح‍ات‌ ف‍ی‌ ال‍ف‍ک‍ر و ال‍ع‍ق‍ی‍ده
نویسنده:
‌[ت‍ه‍ی‍ه‌ و ت‍ن‍ظی‍م‌] م‍رک‍ز ال‍رس‍ال‍ه‌
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ق‍م: م‍رک‍ز ال‍رس‍ال‍ه,
چکیده :
اثر حاضر از سلسله بحث های معارف اسلامی مرکز رساله می باشد که به بررسی موضوع اثبات خلافت علی (ع) و امامت می پردازد که با تبیینی روایتی همراه است.
ویژگی های جاهلیت در قرآن
نویسنده:
علی جعفری سیریزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه به بررسی دوره جاهلیت قبل از اسلام با تکیه بر آیات قرآن پرداخته شده و مطالب آن در سه بخش آمده است. در بخش اول، کلیات تحقیق آمده و در بخش دوم، با عنوان مفاهیم از معنای واژه های جهل و جاهلیت و تمدن و فرهنگ در لغت و قرآن بحث شده است. در بخش سوم، با عنوان ویژگی ها و نمودهای حیات جاهلیت در قرآن از حیات دینی، اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و علمی دروه جاهلیت سخن رفته است.
  • تعداد رکورد ها : 321811