جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314351
تاثیر آموزش های شناختی - رفتاری بر تعدیل انتظارات غیرمنطقی، بلوغ عاطفی و نارضایتی زناشویی در زنان
نویسنده:
مهین ترابی سمیه, مظاهری محمدعلی, صاحبی علی, موسوی سیدولی اله
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مقدمه: بدون شک در بروز اختلافات زناشویی عوامل مختلفی موثرند که از میان آنها می توان از داشتن انتظارات غیرمنطقی در زندگی مشترک و عدم بلوغ عاطفی نام برد. در این مطالعه کارآمدی آموزش های شناختی - رفتاری در جهت کاهش میزان نارضایتی زناشویی و افزایش بلوغ عاطفی مورد آزمون قرار گرفته است.روش: در یک مطاله تجربی، 30 نفر زن متاهل (15 نفر گروه ازمایش و 15 نفر گروه کنترل) در فرهنگسرای خانواده شهر تهران به مدت چهار هفته تحت آموزش شناختی - رفتاری درباره مسایل زناشویی قرار گرفتند. آزمودنی ها پرسشنامه نگرش نسبت به ازدواج، پرسشنامه بلوغ عاطفی و پرسشنامه رضایت زناشویی انریچ را در پیش آزمون و پس آزمون تکمیل کردند.یافته ها: از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر برای تعیین معناداری تفاوت میانگین های گروه آزمایش و کنترل در متغیرهای انتظارات غیرمنطقی، بلوغ عاطفی و نارضایتی زناشویی استفاده شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل گذشت زمان و تاثیر عمل آزمایشی در هر سه مولفه فوق در گروه آزمایش تغییر معنادار ایجاد نموده است.نتیجه گیری: به نظر می رسد بتوان با به کارگیری آموزش های شناختی - رفتاری، زمینه کاهش انتظارات غیرمنطقی، افزایش بلوغ عاطفی و پیشگیری از بروز نارضایتی زناشویی را فراهم کرد.
صفحات :
از صفحه 127 تا 133
اثر مقابله درمانگری بر ناامیدی زنان نابارور
نویسنده:
آقایوسفی علیرضا, زارع حسین, چوبساز فرزانه, مطیعی گلاره
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر مقابله درمانگری بر ناامیدی زنان نابارور در کرمانشاه اجرا شد.روش: از بین زنان نابارور مراجعه کننده به کلینیک ناباروری، 40 زن، به صورت داوطلبانه انتخاب شدند و به صورت تصادفی به دو گروه مساوی آزمایش و کنترل تقسیم شدند. در مرحله پیش آزمون دو گروه به صورت همزمان به مقیاس های ناامیدی بک، افسردگی بک پاسخ دادند. در مرحله بعد، تنها گروه آزمایش طی 8 جلسه (120 دقیقه ای)، تحت مقابله درمانی جهت اصلاح راهبردهای مقابله ای به کار برده شده در طی هفته گذشته، قرارگرفتند. پس از اتمام جلسات درمانی هر دو گروه آزمایش و کنترل (به طور همزمان) در مرحله پس آزمون و پی گیری (بعد از 4 هفته از اتمام جلسات) تنها با مقیاس ناامیدی بک مورد آزمون قرار گرفتند.یافته ها: تحلیل واریانس اندازه گیری مکرر نشان داد مقابله درمانگری سبب کاهش ناامیدی، نگرش منفی نسبت به آینده، بدبینی، عدم برنامه ریزی در مورد آینده و انتظار شکست زنان نابارور می شود اما در مورد عدم ثبات فکری آنان تاثیر معناداری ندارد.نتیجه گیری: ناباروری تنها مشکل زنان نابارور نیست و باروری آینده آنها نمی تواند آثار مشکلات روان شناختی را بزداید. گرچه این مشکلات خود به گونه ای غیرمستقیم ممکن است بر باروری زنان اثر منفی داشته باشند. بنابراین پیشنهاد می گردد، بهبود بهداشت روانی و کیفیت زندگی زنان نابارور در برنامه این گروه قرار گیرد.
صفحات :
از صفحه 119 تا 125
نقش میانجی تنظیم هیجان شناختی در ادراک نوجوانان از ابعاد سبک های فرزندپروری و موفقیت تحصیلی آنها
نویسنده:
امین آبادی زهرا, خداپناهی محمدکریم, دهقانی محسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف شناخت نقش واسطه ای تنظیم هیجان شناختی در رابطه با ابعاد سبک های فرزندپروری و موفقیت تحصیلی نوجوانان انجام شد.روش: در یک مطالعه از نوع همبستگی، 460 دانش آموز (230 دختر و 230 پسر) به صورت تصادفی نسبتی خوشه ای از دبیرستان های شهرستان کرج انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه سبک های والدینی ادراک شده، پرسشنامه تنظیم هیجان شناختی و میانگین نمرات درسی به عنوان ابزارهای پژوهش استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش های تحلیل مسیر، تحلیل رگرسیون و ضریب همبستگی استفاده شد.یافته ها: تنظیم هیجان شناختی نقش واسطه ای ناچیزی برعهده دارد و موفقیت تحصیلی بیشتر از بعد محبت تاثیر می پذیرد، مدل حاصل از پژوهش، برازش مطلوب ندارد.نتیجه گیری: ادراک گرما و محبت نوجوانان از جانب والدین با تنظیم هیجان شناختی و موفقیت تحصیلی آنها رابطه دارد و این ادراک برخلاف ادراک بعد تربیتی، مهار نوجوانان را برای پیشرفت بیشتر برمی انگیزد. این پژوهش همچون بسیاری از پژوهش های دیگر، بر نقش تعیین کننده والدین گرم و با محبت در موفقیت تحصیلی نوجوانان تاکید می کند.
صفحات :
از صفحه 109 تا 117
ویژگی های روان سنجی مقیاس تاکتیک های تعارض (CTS-2) در زنان و مردان
نویسنده:
جزایری رضوان السادات, کجباف محمدباقر, امیری شعله, مولوی حسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
صفحات :
از صفحه 101 تا 108
رابطه معنویت، تاب آوری و راهبردهای مقابله ای با کیفیت زندگی دانشجویان
نویسنده:
مومنی خدامراد, شهبازی راد افسانه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین معنویت، تاب آوری و راهبردهای مقابله ای با کیفیت زندگی و توان پیش بینی این مفاهیم در کیفیت زندگی دانشجویان انجام شد.روش: جامعه آماری پژوهش دانشجویان دانشگاه رازی بود. تعداد 375 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شد. ابزارهای جمع آوری اطلاعات شامل مقیاس تجربیات معنوی غباری، پرسشنامه تاب آوری کانر و دیویدسون (CD-RISC)، مقیاس راهبردهای مقابله ای لازاروس و فولکمن (WOCQ) و پرسشنامه کیفیت زندگی (36-SF) بود. پژوهش از نوع همبستگی و داده ها به روش رگرسیون گام به گام مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: معنویت، تاب آوری و راهبرد مقابله ای هیجان مدار 38 درصد واریانس کیفیت زندگی را پیش بینی کرد. بین تاب آوری، معنویت و راهبرد مقابله ای مساله مدار با کیفیت زندگی رابطه مثبت وجود داشت. بین راهبرد مقابله ای هیجان مدار با کیفیت زندگی رابطه منفی مشاهده شد.نتیجه گیری: با توجه به این که متغیرهای تاب آوری، معنویت و راهبردهای مقابله ای پیش بینی کننده های معناداری برای کیفیت زندگی هستند، می توان با ایجاد چنین ظرفیت هایی کیفیت زندگی دانشجویان را ارتقاء بخشید.
صفحات :
از صفحه 97 تا 103
تاثیر مداخله در فرایند هویت یابی در بهبود مشکلات هویتی و سلامت روانی دانشجویان
نویسنده:
امیدیان مرتضی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف تعیین اثر برنامه میان مدت به منظور مداخله در فرایند هویت یابی و کاهش مشکلات مربوط به هویت یابی طراحی و اجراء گردید.روش: از بین 500 دانشجوی سال اول، 75 دانشجو دارای مشکلاتی در زمینه هویت یابی بودند که از بین آنها 24 دانشجو که آمادگی همکاری در این طرح را داشتند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه 12 نفری به عنوان گروه آزمایشی و گواه جایگزین شدند. سپس برنامه های مداخله طی 8 ماه و در 10 جلسه اجرا شد. پرسشنامه سبک های هویت برزونسکی و پرسشنامه چند محوری بالینی میلون 3 برای اندازه گیری سبک های هویت و مشکلات روانشناختی قبل و بعد از مداخله در مورد آنها اجرا شد.یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده برنامه مداخله در بهبود تعهد دانشجویان، کاهش علائم اختلال شخصیت مرزی و اختلال شخصیت ضداجتماعی اثرگذار بود و در سایر موارد اثر معناداری نداشت.نتیجه گیری: بر اساس این نتایج می توان از روش ارائه شده در شرایط مشابه، برای پیشگیری و کاهش مشکلات روانشناختی، به ویژه در اختلالات شخصیت مرتبط با سردرگمی در هویت استفاده کرد.
صفحات :
از صفحه 189 تا 196
رابطه معنویت سازمانی با توانمندسازی روانشناختی، خلاقیت، هوش معنوی، استرس شغلی و رضایت شغلی کارکنان دانشگاه
نویسنده:
آزادمرزآبادی اسفندیار, هوشمندجا منیجه, پورخلیل مجید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین معنویت سازمانی با توانمندسازی روانشناختی، خلاقیت، هوش معنوی، استرس شغلی و رضایت شغلی کارکنان دانشگاه است.روش: جامعه پژوهش تمامی کارکنان یکی از دانشگاه ها بودند که از بین آنها 308 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب گردید و ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه معنویت سازمانی میلیمن، پرسشنامه توانمندسازی روانشناختی اسپریتزر، پرسشنامه خلاقیت جعفری، پرسشنامه هوش معنوی کینگ، پرسشنامه توصیف شغلی و پرسشنامه استرس شغلی HSE را تکمیل کردند. داده های به دست آمده با استفاده از روش های همبستگی پیرسون، آزمون t مستقل، تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی شفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان داد که بین معنویت سازمانی با توانمندسازی روان شناختی، خلاقیت و استرس شغلی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. همچنین بر اساس نتایج بین سابقه شغلی کارکنان با معنویت سازمانی ارتباط معنادار وجود داشت.نتیجه گیری: معنویت از مهمترین متغیرهای موثر بر توانمندسازی و خلاقیت کارکنان است که سیاست گذاران سازمان ها باید با بهره گیری از آن، حداکثر توان کارکنان را در جهت تحقق اهداف سازمانی بسیج کنند.
صفحات :
از صفحه 181 تا 187
بررسی میزان دینداری و ارتباط آن با سبک های هویت دانشجویان
نویسنده:
دهستانی مهدی, زاده محمدی علی, محمدی سمیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: دین و دینداری تاثیر مهمی بر جنبه های جسمانی و روانی انسان دارد، یکی از جنبه های مهمی که ارتباط قابل توجهی با دینداری دارد هویتی است که افراد در دوره نوجوانی و جوانی کسب می کنند. هدف از انجام پژوهش حاضر تعیین میزان دینداری در بخشی از جامعه دانشجویان و بررسی ارتباط میان ابعاد مختلف دینداری با سبک های هویتی جوانان است.روش: نمونه پژوهش حاضر از 436 نفر از دانشجویان دانشگاه پیام نور تهران که به مقیاس گسترش یافته سنجش هویت من و پرسشنامه دینداری پاسخ دادند، تشکیل شد.یافته ها: نتایج پژوهش حاضر حاکی از این است که میزان دینداری در نمونه حاضر در حد بالایی است، هر چند که میانگین دو بعد اعتقادی و تجربی از دو بعد مناسکی و پیامدی بالاتر بود. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که سبک های هویتی موفق و زود شکل گرفته با تمامی ابعاد دینداری ارتباط مثبت دارند و سبک هویتی به تعویق افتاده نیز با تمامی ابعاد دینداری ارتباط منفی داشت.نتیجه گیری: نتایج پژوهش حاضر حاکی از این است که دینداری با سبک های هویتی افراد و نحوه پردازش شناختی آنان ارتباط تنگاتنگی دارد و افرادی با سبک های هویتی موفق و زود شکل گرفته تعهد بیشتری به باورهای مذهبی دارند که یا خود بر اساس کاوش های شخصی به آنها دست پیدا کرده اند و یا از دیگران مهم خود کسب کرده اند.
صفحات :
از صفحه 171 تا 179
رابطه بین هوش هیجانی و رضایت زناشویی در زوجین
نویسنده:
علی اکبری دهکردی مهناز
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
مقدمه: صاحبنظران و پژوهشگران معتقدند که هوش هیجانی می تواند کاربردها و تاثیرات مهمی بر فعالیت های گوناگون آدمی نظیر رهبری و هدایت شدن دیگران، رشد حرفه ای، سلامت روانی، زندگی خانوادگی و زناشویی داشته باشد. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین هوش هیجانی و رضایت زناشویی در زنان متاهل و همسرانشان بود. روش: 500 نفر از زنان متاهل شاغل در ادارات، سازمان ها و شرکت های دولتی شهر تهران و همسران آنان به شیوه نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات لازم به وسیله پرسشنامه مقیاس هوش هیجانی پترایدز و فارنهام و مقیاس سنجش خانواده نجاریان جمع آوری شد. جهت تحلیل آماری داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد که بین هوش هیجانی زنان با رضایت زناشویی آنان و همسرانشان رابطه مثبت معنادار وجود دارد. به علاوه، هوش هیجانی زنان و همسرانشان 35 درصد از واریانس رضایت زناشویی زنان پژوهش و 6 درصد از واریانس رضایت زناشویی همسران را تبیین می کند.نتیجه گیری: با توجه به وجود رابطه مثبت معنادار بین هوش هیجانی و رضایت زناشویی در زنان شاغل و همسرانشان، کیفیت هوش هیجانی می تواند به عنوان سازه ای بنیادین و اثرگذار در روند بهبود و تقویت روابط زناشویی رضایت مندانه به شمار رود. بنابراین می توان از طریق آموزش نقش هوش هیجانی در بهبود روابط بین فردی و زناشویی اقدام موثر انجام داد.
صفحات :
از صفحه 161 تا 169
اعتباریابی و ساختار عاملی پرسشنامه سلامت عمومی (12-GHQ) در دانشجویان
نویسنده:
یعقوبی حمید, کریمی معصومه, امیدی عبداله, باروتی عصمت, عابدی میلاد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
مقدمه: هدف از انجام این پژوهش، بررسی ویژگی های روانسنجی پرسشنامه سلامت عمومی فرم 12 سوالی در جمعیت دانشجویان بود.روش: در این مطالعه، 500 دانشجو از دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران با روش نمونه گیری سهمی انتخاب شدند. مشارکت کنندگان به پرسشنامه سلامت عمومی فرم 12 سوالی پاسخ دادند و توسط مصاحبه گران آموزش دیده با فرم مصاحبه تشخیصی بین المللی مرکب (CIDI) مورد مصاحبه قرار گرفتند.یافته ها: تحلیل عاملی تاییدی با روش تحلیل مولفه های اساسی ساختار 2 عاملی این پرسشنامه را تایید کرد. این پرسشنامه در دانشجویان از دو عامل تشکیل می شود که عامل اول بیشترین مقدار واریانس را تبیین می کند. حساسیت، ویژگی و خطای کلی طبقه بندی برای بهترین نقطه برش پرسشنامه 12-GHQ که 9 بود به ترتیب 81.5 درصد، 77.1 درصد و 17.8 درصد به دست آمد. همچنین نقطه برش با احتساب حساسیت حداکثری (95.5 درصدی) نمره 5 و ویژگی حداکثری (95.8 درصدی) نمره 15 به دست آمد. اعتبار سازه پرسشنامه از طریق بررسی همبستگی بین خرده مقیاس ها با یکدیگر و با نمره کل محاسبه شد که همگی دارای همبستگی معنادار با شدت قوی بودند. ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه 0.92 و ضریب اعتبار تصنیف و اسپیرمن - براون 0.91 به دست آمد.نتیجه گیری: بهترین نقطه برش این پرسشنامه برای مطالعات دو مرحله ای نمره 9 و در مطالعات یک مرحله ای نمره 15 می باشد. اعتبار سازه و ضرایب اعتبار به دست آمده نشان می دهد که این پرسشنامه برای غربالگری آسیب شناسی روانی در دانشجویان مناسب است.
صفحات :
از صفحه 153 تا 160
  • تعداد رکورد ها : 314351