جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314143
ترجمه و بررسی آموزه هیوم در باب فاهمه اثر رالـف چرچ
نویسنده:
عبدالرضا صفری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران: ,
ترجمه قسمتی از کتاب نجات شیخ ابوعلی سینا
نویسنده:
ارسطو فخر
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر که ترجمه بخشی از کتاب نجات شیخ ابو علی سینا است مشتمل بر 5 گفتار است. که گفتار اول آن با عنوان نخستین محرک افلاک جزئیه، پیرامون عوامل اولیه پیدایش جهان به بحث و کاوش می پردازد و گفتار دوم تحت عنوان، در رد اعتقاد کسانی که تفاوتهای جنبش آسمانی را وابسته به پدیده های زیر آسمان پنداشته اند، که در این بخش مباحثی پیرامون وابستگی و هماهنگی موجودات و اجسام در جهان و اینکه همه موجودات در کمال یکدیگر سهیم اند مطالبی را بیان می کند. در گفتار سوم با عنوان معشوقانی که یاد آوری نمودیم نه اجسام هستند نه نفس های اجسام، پیرامون مباحثی همچون طبیعت اجسام و اجرام و کمالات آن سخن به میان می آورد و گفتار چهارم تحت عنوان راه اثبات عقل مجرد، در مورد هر عقلی که از نظر رتبه و مقام عالی است و به واسطه نفس فلکی پایدار می شود مطالبی را به تفسیر بیان می کند. درفصل پنجم با عنوان پیدایش مواد از مجردات مباحثی را پیرامون چرخه مواد در عالم طبیعت بیان می نماید.
 ترجمه قسمتی از کتاب نجات شیخ الرئیس
نویسنده:
عباس کیخا مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر ترجمه قسمتی از کتاب نجات ابن سیناست که از گفتاری در عنایت و بیان دخول شر در قضای آفریدگار آغاز می شود. و به این ترتیب عنایت الهی را به تفصیل مورد تحقیق و بررسی قرارمی دهد. سپس به معاد و رستاخیز نفوس پست در این شریعت و تصدیق خبر نبوت می پردازد. در بخش بعدی نفوس پاک و نفوس پست را در این مسیر مورد مقایسه قرار می دهد. و پس از آن در گفتاری دیگر در مورد مبدا و معاد، الهامات، در خواستهای برآورده شده، عذابهای آسمانی، بقیه حالات و چگونگی ها، گفتگویی در ستاره شناسی و قضا و قدر به سخن می نشیند. در گفتار آخر مؤلف اثبات نبوت و چگونگی دعوت پیامبر به سوی خدا و معاد را به تفصیل بیان می کند، تحقیق فوق کتابخانه ای است و تنها منبع مورد استفاده آن کتاب نجات می باشد.
تحلیل و تفسیر مساله فناء فی الله
نویسنده:
اردستانی زهرا
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
انسان همواره از نیست شدن و معدوم گردیدن گریزان، و به دنبال ابدیت و ماندگاری است . و برای وصل به این غایت از هیچ کاری روی گردان نیست . امام روشن است تا آن زمان که راه ابدیت را نشناسد، در بیراهه ها و کوره راهها حیران و سرگردان مانده جز حسرت و ناامیدی بهره ای نمی یابد. لذا همواره انسانهای اندیشمند به دنبال شناخت راه و طریق نجات بخشی بوده اند و در راستای ادیان آسمانی که ترسیم کنندگان حقیقی این راهند، مکاتب مختلف فکری از جمله عرفان اسلامی را تدوین نموده اند. امام حقیقت که این مکتب نه مکتبی برخاسته از فکر بشر و در مقابل اسلام، بل مکتبی جوشیده از دورن و بطن دین مبین محمدی (ع) است . یعنی، این مکتب مفسر و مبین و یا بهتر بگوییم لسان باطن و حقیقت شریعت اسلام است و منسوبین به آن، تفکرات خود را با گذر از ظاهر به باطن کلام قرآن و عترت (ع)-که گنجهای پنهان معارفند-به دست آورده اند. در هر حال، بهترین راه تحقق و وصول به ابدیت و جاودانگی در این مکتب، سیر الی الله و فنا فی الله می باشد. یعنی عارف هستی را در نیستی می جوید و فنا را نه نیستی بلکه، حقیقی ترین هستی می انگارد. و بر این باورند که این راه ارشاد مرشد کامل طی شدنی نیست و انسان ره جایی نمی برد. ما در این رساله حقیقت این ادعا را جستجو نمودیم و به این نتیجه دست یافتیم که نزد عارفان، انسان حقیقتی است نامتناهی، که شعاع حق مطلق و متصل به او-جل جلاله-می باشد. حقیقت در پس تعینات و عوارض خلقی که مجموعه ای است که از امور حقیز و ظلمانی چون شهوات و تعلقات مادی و صفات رذیله، تا اموری لطیف و نورانی چون محبت به تعالی و هستی و انسانیت خود، محبوب گشته است . چنانچه امام العارفین و سید الساجدین، مولای زین العابدین می فرمایند: "الهی ... انک لا تحتجب عن خلقک الان ان تحجبهم الامال دونک " و عارف که وصول به ابدیت را همان هویدا گشتن حقیقت انسان می داند معتقد است، تا این حجابها و تعینات توهمی کنار نرود، خورشید وجود انسان طالع نمی گردد، و خرق این حجب در گرو اعراض و عدم اقبال به آنهاست از یک طرف و توجه تام و تمام به باطن و حقیقت خود-که جدا از حقیقت حق تعالی نیست و این اعراض و توجه، باید از مسیر شریعت و احکام آن گذر نمود. چرا که شریعت و ناموس الهی است و تاکید دارند که: "از هتک این ناموس بپرهیز د وگرنه آبت ریزند و به روی سر بیاویزند/
تحلیل وحی
عنوان :
نویسنده:
حیدر باقری اصل
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
تحلیلی است از وحی و ارتباط وحیانی خداوند با پیامبر. پایان نامه در سه بخش تنظیم شده است. در بخش اول با اشاره به اقسام وحی از جمله وحی تکوینی، الهامی، امدادی و تشریعی به تحلیل معناشناسی وحی در لغت و قرآن می پردازد و در بخش دوّم به تحلیل منکران از وحی در گذشته و حاضر و همچنین تحلیل متکلّمان، فلاسفه و عارفان از حقیقت وحی می پردازد و در همین زمینه دیدگاه های نواندیشان دینی از تجربه دینی وحی را مورد بررسی و نقد قرار می دهد. در بخش پایانی از تحلیل وحی از منظر قرآن و کیفیت ارتباط پیامبر با خداوند سخن می گوید و از صعود پیامبر به درجات بالا و دریافت وحی از خداوند به صورت غیر مستقیم و یا پیام رسانی جبرئیل به پیامبر در قوس نزول سخن گفته و آن را مطابق با تحلیل های فلاسفه و عارفان می داند.
تربیت دینی و آسیب شناسی آن از دیدگاه امام علی (ع)
نویسنده:
فاطمه شکوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف پژوهش: عوامل و آسیب هایی تربیت دینی ما را تهدید می کند. روش پژوهش: کتابخانه ای طرح پژوهش: در این تحقیق سیر شناخت انسان و توجه به اینکه انسان دارای فطرت و عقل و اختیار می باشد و اینکه انسان با این خصوصیات را چه آفت ها و آسیب هایی تهدید می کند و بعد از شناخت آن روش مبارزه با آن آسیب ها بیان شده است. نتایج نشان میدهد که دین ما کاملترین دین است و بهترین دستورات را دارد اما چرا آسیب هایی آن را تهدید می کند بعد از شناسایی آسیب ها به مقابله با آنها می پردازیم. البته دراینجا مبلغ بسیار اهمیت دارد.
ترجمه کتاب هیوم نوشته ایر و بررسی آن از دیدگاه حکماآ اسلامی
نویسنده:
عالیه تخفیفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف پژوهشگر: آشنایی با اصطلاحات و متون فلسفی به زبان انگلیسی و ترجمه آنها به فارسی ، آشنایی با آراآ و نظریات هیوم و نقد و بررسی آراآ هیوم از دیدگاه حکماآ اسلامی روش پژوهش : به روش تحلیل محتوی بوده و اطلاعات به روش کتابخانه ایی جمع آوری شده است طرح پژوهش : بیان مختصری از فلسفه هیوم - بررسی دیدگاههای هیوم با توجه به آراآ فلسفه اسلامی - ترجمه فارسی کتاب "هیوم " نوشته ایر نتیجه کلی : آنچه که از بررسی آراآ هیوم بدست می آید این است که تنها راه شناخت نمی تواند حس و تجربه باشد. تجربه و تعقل هر یک جایگاه خاص خود را دارند، تجربه یکی از راههای شناخت است ولی در همان محدوده حس و حتی آن دسته از احکام تجربی که به صورت قانون کلی علمی در آمده اند مبتنی بر همان محدوده حس و حتی آن دسته از احکام تجربی که به صورت قانون کلی علمی در آمده اند مبتنی بر بدیهیات اولیه و اصول عقلانی هستند و از افتخارات فلسفه اسلامی این است که منتهی بر بدیهیات اولیه می باشد و این امر در فلسفه تطبیقی کاملا مشهود است و انکار بدیهیات اولیه مستلزم شک در همه چیز است .
ترجمه شرح الهدایه الاثیریه ملاصدرای شیرازی قسمت الهیات
نویسنده:
رجبعلی یزدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
رساله حاضر ترجمه کتاب شرح هدایه الاثیریه یا شرح هدایه الحکمه می باشد. به طوریکه کلمات کلیدی(قدیم و حادث، جوهر عرض، علت و معلول) را بخش الهیات تعریف و انواع و اقسام آن را ذکر کرده است. کتاب مورد نظر برای ترجمه شامل سه بخش منطق، طبیعیات و الهیات است که محقق در نوشتار خود ترجمه قسمت الهیات به معنی الاعم آن پرداخته است. در ابتدای رساله شرح حال مصنف و در ادامه بخش الهیات که شامل 14 فصل می باشد با مباحث ذیل شرح داده شده است: تعریف واحد و کثیر و انواع آن، متقدم و متأخر، قدیم و حادث، قوه و فعل، علت و معلول، عبث و علت غایت برای فعل، باطل بودن قول به اتفاق، عرض و اقسام آن و .. . هدایه اثیریه تألیف اثیرالدین ابهری می باشد و میبدی و ملاصدرای شیرازی این کتاب را شرح داده اند.
ترجمه فصل اثبات خدا از طریق معجزه از کتاب مسئله ی خدا(نوشته پالمر) و نقد ان برمبنای فلسفه و کلام اسلامی
نویسنده:
مجید گیوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
بحث از معجزه در شرق و غرب رویکردهای متفاوتی داشته است. در فلسفه اسلامی جز به اشاره به مسائل پیرامون اعجاز پرداخته نشده و تنها در علم کلام به عنوان راه شناخت نبی و ا صدق نبی،مطرح بوده است. اما فلاسفه غربی معجزه را به عنوان برهانی برای اثبات وجود خدا به کارمی گرفتند تا اینکه فیلسوف ملحدی به نام دیوید هیوم با انتشار مقاله ای در انکار وقوع معجزات،پیش فرض اصلی تمامی این گونه مباحث را مخدوش کرد و به تردید انداخت و از آن پس پرسش از امکان وقوع معجزه مطرح گردید و دقت نظرها و تلاشهایی در نقد و یا تأیید نظریه هیوم انجام گرفت. بخش چهار از کتاب مسأله خدا، اثر پالمر، به برهان معجزه اختصاص یافته و ضمن ارائه گزارشی از مقاله هیوم، آراء پنج فیلسوف دین معاصر، به نام های دیاموند، سوئین برن، فیلو، کلمن و هامبورگر را نیز که در تایید یا رد ادعای هیوم قلم فرسایی نموده اند، گردآوری و ضمیمه نموده است که اطلاع و سنجش آنها برای اجرای احاطه کامل بر مسأله برای متألهین شرقی لازم و گره گشاخواهد بود. بنابراین در این رساله ضمن ترجمه این آثار و ارائه نقادی هائی که در سنت اسلامی برعلیه هیوم وارد می شود، معجزه را صرفا مفید تشخیص صدق نبی دانسته و دلالت دینی آن را فقط در این محدوده پذیرفته و مستدل کرده ایم.
ترجمه فصل هشتم (خداباوری و علم جدید) و نقد آن بر اساس حکمت متعالیه
نویسنده:
عبدالرضا سلامی زواره
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
پس از آن که در سده های اخیر پیشرفت های شگرفی در زمینه علوم تجربی صورت گرفت، مشاهده شد که آن چه حاصل کار دانشمندان این گونه علوم است با برخی از آموزه های الهیاتی در جنبه های مختلف متفاوت و بعضا متعارض است. این تعارض موجب پدید آمدن مشکلی بین طرفداران علوم دینی وعلوم تجربی شد به گونه ای که هر کدام به نفی دیگری پرداختند. در این بین گروهی که هم آموزه های الهیاتی را قبول داشتند و هم منکر علوم حاصل از تحقیقات دانشمندان نبودند بر آن شدند تا راهی برای حل این مشکل بیابند به گونه ای که بتوان اختلاف بین آن دو را به نحو شایسته ای مرتفع ساخت. برای رفع این اختلاف راههای متفاوتی از سوی اندیشمندان غربی و متفکران مسلمان ارائه شده است. در این رساله سعی شده است که پس از طرح محل نزاع در موارد تعارض بین خداشناسی از یک سو، و کیهان شناسی، تکامل، فلسفة نفس (یا ذهن) و تکنولوژی از سوی دیگر، به این نکته بپردازیم که اصولا در چه مواردی لازم است که یک خداشناس، از موضع خد در مقابل تهافت های حاصل بین الهیات و علوم تجربی دفاع کند؟ ودر صورت لزوم، بهترین راه برای حل تعارض کدام است؟ در این زمینه سعی شده که با بهره گیری از حکمت متعالیه به حل این مشکل پرداخته شود و همچنین راه حل های دیگران نیز مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
  • تعداد رکورد ها : 314143