جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
خدا و دین در جهان پست‌مدرن: جستارهایی در الهیات پست‌مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
David Ray Griffin (دیوید ری گریفین)
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: خداباوری طبیعت گرایانه ارائه شده در این کتاب خطاب به خوانندگانی است که الهیات لیبرالی را خالی می دانند یا معتقدند که نمی توان در عین حال دیندار و کاملاً عقلانی و تجربی بود. گریفین نشان می دهد که دیدگاه پست مدرن تجربی و عقلانی تر از دیدگاه ماتریالیسم مدرن متأخر است. این بازگشت به ماوراء طبیعی گرایی دوگانه مدرن اولیه نیست. مکانیسم و ​​هیجان گرایی دکارت و نیوتن مانع از اتحاد واقعی دین و علم شد. پست مدرنیسم گریفین یک الهیات عمیقاً مذهبی و کاملاً علمی ارائه می دهد، که مبنای جدیدی را برای نظم و انضباط معنوی و مرگ و میر آرامی فراهم می کند که می تواند نظامی گری مدرنیته را معکوس کند. گریفین یک الهیات پسامدرن بازنگری و سازنده را پیشنهاد می‌کند که فلسفه ساختارشکنی را که خود را پست مدرن می‌نامد و به نسبی‌گرایی و نیهیلیسم منتهی می‌شود، به چالش می‌کشد.
چیستی و چرایی الهیات روایی
نویسنده:
زهره علی پناهی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در آغاز دهه هفتاد میلادی رویکردی خاص در الهیات باب شد به نام الهیات روایی ، که در پی آن بود تا مفهوم داستان و نیز موضوع نوع بشر را به عنوان موجودی داستان گو به موضوع محوری اندیشه پردازی های الهیاتی تبدیل کند. ویژگی اساسی الهیات روایی توجه خاصی است که به روایت و داستان های مرتبط با الهیات مسیحی و نقش آنها در زندگی مومنان دارد. روایت به عنوان نوع خاصی از ساختار متنی با کیفیت های پی در پی داستان مانند خود بازتاب ادعاهای دینی و بیان ایمان مسیحی است. پیروان این مکتب همانند دیگر جنبش های الهیاتی معاصر، اندیشه پردازی های خود را با سوال از شرایط انسان بودن در جهان آغاز و کلید پاسخ به آن را در توجه به روایت و داستان می دانند. استدلال آنان این است که تجربه بشر ضرورتا دارای شکل روایتی است و در نتیجه می توان آن را در شکل یک روایت درک کرد. متالهان این مکتب تاکید می کردند که وظیفه الهیات پرداختن به روایت و اندیشه پردازی نظام مند در مورد آن است. امروزه توجه و علاقه جدید به روایت بخاطر جایگاه آن در انجیل و ماهیت تاریخی ایمان مسیحی افزایش یافته است. مدتهای مدید، بحث روایت بوسیله الهیات نظام مندی که آنرا به سطح یک موضوع نمایشی تقلیل می داد، مورد غفلت قرار می گرفت و از طریق یک نگرش برون زای تاریخی گری بهایی به آن نمی داد و بر مغایرت آن با واقعیت ها پای می فشرد. بر پایه این نقطه نظرها، متن ها به لایه های منابع ویرایش شده، فرم های ادبی ساده و دارندگان ایده هایی تقسیم می شدند که تاریخ از روی آنها ساخته می شد.
صفحات :
از صفحه 86 تا 99
الهیات مرگ
عنوان :
سخنران:
همایون همتی
نوع منبع :
سخنرانی , فیلم , مناظره،گفتگو و میزگرد
چکیده :
در دوران معاصر مرگ از چه جنبه‌هایی مورد توجه قرار می‌گیرد و مرگ پژوهان با چه رویکردهایی به این مسئله می‌پردازند؟ فلسفه‌ی ذهن و فلسفه‌ی اخلاق چه نگاهی به مرگ دارند؟ جامعه‌شناسی مرگ به چه مسائلی می‌پردازد؟
کتاب راهنمای بلکول در باره الهیات پست مدرن (کتابهای راهنمای بلکول در باره دین) [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Graham Ward (گراهام وارد)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این همراه مجموعه ای قطعی از مقالات در مورد الهیات پست مدرن را ارائه می دهد که بر اساس کار افرادی است که سهم ویژه ای در این زمینه داشته اند و کار آنها برای الهیات نوشته شده در هزاره جدید قابل توجه خواهد بود. هر مقاله با شرح کوتاهی از کار قبلی نویسنده معرفی می‌شود و خواننده را قادر می‌سازد تا آن را در متن مشاهده کند. این مجموعه با مقدمه ای پیش گفته است که الهیات پست مدرن را با توجه به سایر اشکال الهیات معاصر، مانند لیبرالیسم و ​​محافظه کاری، قرار می دهد و زمینه فرهنگی را که می توان الهیات پست مدرن را در آن مشاهده کرد، ارزیابی می کند. همنشین به هفت بخش تقسیم می‌شود: زیبایی‌شناسی، اخلاق، جنسیت، هرمنوتیک، پدیدارشناسی، هایدگری و دریدیان. گراهام وارد یکی از برجسته ترین و اصیل ترین متکلمان است که امروزه در این زمینه کار می کند. این مجموعه پر جنب و جوش جذابیت بین المللی خواهد داشت و راهنمای قطعی الهیات و پست مدرنیسم را در اختیار خوانندگان قرار می دهد.
راهنمای همراه کمبریج برای الهیات پست مدرن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kevin J. Vanhoozer (کوین جی. ونهوزر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: متکلمان به طرق مختلف به چالش های مطرح شده توسط نظریه های پست مدرنیته پاسخ داده اند. کوین جی.ونهوزر به طور مستقیم به این موضوع در یک بررسی مقدماتی درباره معنای «گفتگو درباره خدا» در عصر پست مدرن می پردازد. این کتاب نمونه هایی از انواع مختلف الهیات معاصر را در رابطه با پست مدرنیته ارائه می دهد و آموزه های کلیدی مسیحیت را در دیدگاه پست مدرن بررسی می کند. متکلمان برجسته به این همراه آموزنده کمک می کنند.
ناالهیات: تأکیدی بر گریزناپذیری الهیات
نویسنده:
حسن فتح‌زاده، سمیرا طاهری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تبریز: دانشگاه تبریز,
چکیده :
دوران نشانه اساساً دورانی الهیاتی است: هر نظامی که مبتنی بر یک مفهوم اساسی باشد، مفهومی که گردش نشانه ­ها را شکل می­ دهد، از اساس الهیاتی است. این مفهومِ محوری، در هر اندیشه نامی به خود گرفته: واقعیت، جوهر، هستی، حقیقت، خدا، لوگوس، عقل، غایت و... در این نظام(های) لوگوس ­محور، زنجیرۀ دال­ ها معناداری و ثباتِ خود را از این مدلول استعلایی می­ گیرند. دریدا با خوانش واسازانه‌اش نشان داد ­که هیچ مدلولی نمی ­تواند از زنجیرۀ دلالی بیرون افتاده و زبان را کران­مند کند. این ایدۀ انقلابی به فروپاشی نظامِ سلسله‌مراتبی تقابل­های دلالی و د رنتیجه م­رتبه و هم­بودشدنِ دال ­ها می­انجامد. با زدایشِ تقابل­ ها و هم‌مرتبه دانستن دال­ ها، منطق تفاوط ظهور می­ کند. در این منطق سخن از مرگ خدا گفتن یاوه است؛ هیچ مرگی در کار نیست، و نیز هیچ زنده شدنی. ما همواره در میانۀ یک بازی دائمی هستیم. کلمه(لوگوس)، دائماً زدوده و در عینِ حال نگاشته و بازنگاشته می­ شود. نا/الهیات، بطلان ادعای پایان الهیات است؛ نا/نظامِ نوینی است برای آنان­که در مرزها می­ زیند.­
صفحات :
از صفحه 197 تا 210
رویکردی جامعه شناختی به مفهوم خدا
نویسنده:
مجید موحد,مینا صفا
نوع منبع :
مقاله , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم)
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مفهوم خدا، پس از مدت ها که در جامعه شناسی دین، به حاشیه رانده شده بود، با رویکردهای جدید جامعه شناسی دین، دوباره اهمیت خود را بازیافته است. این مقاله، با تاکید بر مفهوم خدا به عنوان یکی از بنیادی ترین مفاهیم جامعه شناسی دین و با رویکردی جامعه شناختی و برون دینی، به دنبال بررسی منشاها، پویایی ها و اثرات اجتماعی مفهوم خداست. هر چند این مفهوم با وجود متعالی خداوند یکی نیست و نباید با آن اشتباه گرفته شود چرا که مفهوم و تصور ما از خدا متحول و متکامل می شود نه وجود متعالی خداوند که از هر گونه تطور و تکامل مبراست.نتایج این مطالعه نشان می دهد که افزون بر ریشه های روان شناسانه و انسان شناسانه، مفهوم جامعه شناختی خدا در یک رابطه دیالکتیکی هم محصول ساختارها و شرایط گوناگون اجتماعی است و هم عمیقا بر آنها تاثیر می گذارد. این مفهوم همواره طی زندگی اجتماعی بشر متحول و پویا بوده، طوری که پس از روشنگری و در دوره مدرن و پست مدرن، تحولات زیادی را پشت سر گذاشته است. طرفداران بازسازی مفهوم خدا نیز بر فهم تازه و متناسب با شرایط جدید انسان، جامعه و جهان تاکید دارند