جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 8
نویسنده:
Rabiu Shehu Muhammad (رابیو شهو محمد), Aminu Umar (امینو عمر)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: جوشش بوکوحرام و شورش آن در سال 2009 باعث تلفات جانی و مالی شد که در تاریخ شمال نیجریه از زمان استقلال بی سابقه بوده است. ابزارها و رویکردهای مختلفی در تحلیل یک پدیده به منظور ارائه راه حل برای آن استفاده شده است. افراد از اقشار مختلف از جمله متخصصان و کارشناسان دیدگاه ها و نظرات خود را در مورد گروه ها، فعالیت های آنها و راه های محدود کردن آنها بیان کرده اند. از آنجایی که این گروه در فعالیت های خود به درستی یا نادرست با اسلام همراه و همذات پنداری می کنند، کارشناسان به ویژه علما گروه را از منظر اسلامی با استفاده از قرآن و سنت و اقدامات سلف به عنوان مبنایی برای ارائه راه حل تحلیل می کنند. برای گروه بندی مشکلات با این پیشینه، این مقاله به ویژه با استفاده از الگوی علمای دانشگاه الازهر، به بررسی نقش علما در برخورد با دزدی بوکوحرام می پردازد. روش تاریخی با داده‌هایی که عمدتاً از مواد چاپی و اینترنت جمع‌آوری شده بود، اتخاذ شد. این مقاله از جمله توصیه می کند که علمای ما باید برخی از رویکردهای مورد استفاده علمای الازهر را در از بین بردن نفوذ گروه های افراطی و شورشی دنبال کنند.
نویسنده:
S Sudirman (اس سودیرمن)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقاله به تشریح کلی رویکرد هرمنوتیکی از جمله پیشینه و پدیده تاریخی در فهم متن و قرآن می پردازد. در این مقاله سعی خواهد شد تا رویکرد هرمنوتیکی در تفسیر قرآن که مورد بحث بسیاری از محققین قرار گرفته است، به تصویر کشیده شود. دریافت که رویکرد هرمنوتیکی روشی جایگزین برای فهم قرآن یا حتی حدیث است. ممکن است روح تازه‌ای در توسعه قرآن از نظر ارزش‌های دیرپای آن ببخشد. بسیاری از محققان امروزی بدون شک تلاش کرده اند تا نشان دهند اگر قرآن به رویكردی جدید به آن بپذیریم، «به روزتر» و سازگارتر با مسائل جاری زندگی مدرن خواهد بود. اما همه علما با این روش موافق نیستند، زیرا معتقدند قرآن کتاب مقدسی است که با هر روش غربی، به ویژه هرمنوتیک، نمی توان به آن نزدیک شد. حتی محکوم می‌کنند که مردم از چنین روشی استفاده می‌کنند و می‌توان آن را کافر دانست.
نویسنده:
Ahmad Nabil Amir (احمد نبيل امير), Tasnim Abdul Rahman (تسنیم عبدالرحمن)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: محمد عبده تأثیر عمیق و ماندگاری در اندونزی داشت.اندیشه های اصلاح طلبانه او بازتاب شدیدی در چشم انداز سیاسی و اجتماعی منطقه داشت.آنها به آسانی توسط جنبش‌های مهم اسلامی، به‌ویژه محمدیه، الارشاد و اسلام ایرانی (پارسی) پذیرفته شدند.تفسیر المنار عبده بر برخی از آثار مهم تفسیر قرآن تأثیر عمیقی گذاشت، مانند تفسیر الازهر، تفسیر القرآن الکریم، تفسیر القرآن المجد (تفسیر النور)، تفسیر.مصباح و تفسیر فرقان.مجلات المنار او که از سال 1898 با رشید رضا برنامه ریزی و همکاری می کرد، مطالعات اصلاحی بسیار الهام گرفته ای داشت که در مجلاتی مانند المنیر و الذخیره الاسلامیه مشهود بود. این مطالعه با هدف تحلیل تأثیر مدرنیسم عبده در اندونزی انجام شده است.در تلاش است تا مفهوم اصل و سنت فلسفی او را در اصلاحات مذهبی و جنبش مدرن در اندونزی کشف کند.روش مطالعه بر اساس رویکردهای کیفی و با استفاده از روش تحلیل محتوا است.برای بررسی داده های مرتبط از منابع اولیه و ثانویه بر اساس روش کتابخانه ای انجام شده است. داده‌ها با استفاده از روش‌های توصیفی-تحلیلی، به روش استنباط (استصقاع) و قیاسی (استنبات) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این مقاله به این نتیجه رسید که عبده تأثیر عمیق و گسترده ای در مجمع الجزایر داشت، به ویژه تأثیر او بر اصلاحات و نوسازی اسلامی (اصلاح و تجدد) در اندونزی.
نویسنده:
Abdul Fatah Idris (عبدالفتاح ادریس)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: علمای حدیث در فهم معنای حدیث قدسی دیدگاههای متفاوتی دارند. تفاوت ها متاثر از درک مفهوم حدیث قدسی است که کلام خداوند است که از طریق کلام حضرت محمد (ص) منتقل شده است.اما حدیث قدسی مانند قرآن نیست.این مقاله به اختصار شناختی از حدیث قدسی و قرآن را نشان می دهد. و حدیث قدسی و حدیث نبوی.نگارنده با نظر علمای حدیث موافق است که می‌گویند حدیث قدسی، حدیث خاصی است که پیامبر هم به معنای و هم تلفظ آن را بیان می‌کند.بنابراین بین حدیث قدسی و کلام پیامبر به طور کلی تفاوتی وجود ندارد.حديث نبوي به حديث صحيح، حسن و ضعيف تقسيم مي شود.در حدیث قدسی نیز می توان یافت. ممکن است اختلافاتی وجود داشته باشد که در آن حدیث قدسی وسیعتر از حدیث نبوی نباشد.حدیث قدسی کلام مستقیم خداوند نیست، بلکه فقط عقاید است و سپس توسط خود پیامبر بیان شده است.
نویسنده:
Yufni Faisol (یوفنی فَیصل)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: تعدد زوجات از دیرباز موضوعی حساس و بحث داغی در میان علما، دانشمندان مسلمان و مفسران قرآن بوده است. سه نظر در مورد تفسیر آیاتی وجود دارد که منبع قانون تعدد زوجات است و در کتب تفسیری قرآن آمده است. اولاً، گروهی از مترجمانی که تعدد زوجات را به طور مطلق و فوق العاده انعطاف پذیر می دانند. ثانیاً، گروهی از مترجمانی که تعدد زوجات را مجاز می‌دانند اما تحت شرایط بسیار سخت. ثالثاً گروهی از مفسرانی که به هر دلیلی تعدد زوجات را رد و ممنوع و حتی حرام می دانند. در چنین زمینه‌ای، شیخ مصطفاء العدوی می‌خواهد با تفسیر آیات قرآنی که با استفاده از روش تفسیری به صورت مناقشه‌انگیز فهمیده می‌شود، توضیح کاملی درباره‌ی فهم چند همسری، به‌ویژه که با مفهوم مساوات در تعدد زوجات مرتبط است، ارائه دهد. قرآن با آیات دیگر قرآن، نقل صحیح، منصبه الآیات و سیاق خود آیه چند همسری.
نویسنده:
Tanjeel Ahmed (تنجیل احمد), Muhammad Amin (محمد امین)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: سر سید احمد خان (موسس دانشگاه مسلم علیگره) در سال 1817 در یک خانواده مسلمان اصیل به دنیا آمد. او زمانی که به عنوان وکیل در شرکت بریتانیایی هند شرقی کار می کرد، یک محقق برجسته بود. پس از پی بردن به وضعیت بی ارزش مسلمانان، رویکرد او به آموزش غربی به نفع جامعه مسلمانان در اولویت قرار گرفت. این مطالعه نشان می‌دهد که سر سید دارای جهت‌گیری مذهبی بود و از ناسیونالیسم و ​​میهن‌پرستی بسیار آگاه سیاسی بود. نویسنده از داده های اولیه و همچنین داده های ثانویه استفاده می کند. نویسنده همچنین به بررسی کتاب ها و مقالات اصلی خود می پردازد. هدف نویسنده بررسی اندیشه های ملی گرایانه و سیاسی سر سید در مورد اهمیت سیاسی برای مسلمانان هند است. نگارنده دوست دارد نتیجه اش را بداند که دلیل مخالفت آقا سید با کنگره ملی هند چیست؟ در همان زمان تمام جامعه هند از انگلیسی ها می ترسیدند، اما سر سید روابط حسنه خود را با انگلیسی ها حفظ کرد و همچنین وفاداری مسلمانان را نسبت به آنها نشان داد. این مطالعه به این نتیجه رسید که سر سید به نمادی از هماهنگی جمعی تبدیل شده است.
نویسنده:
Ahmad Riyadh Maulidi (أحمد رياض مولدي)
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اعتدال عبارت است از نگرش وسط بودن که باید در اختیار یک مسلمان باشد، به ویژه مسلمانان اندونزی که در میان کثرت گرایی زندگی می کنند. مشکلات در اندونزی مربوط به رفتار نابردبار عمدتاً ناشی از فقدان نگرش های معتدل به ویژه مسلمانان است. اسلام باید به عنوان دین اکثریت در اجرای این رفتار معقول پیشگام باشد. در این پژوهش رفتارهای معتدلی که پیامبر اکرم (ص) در طول زندگی خود به عنوان الگویی برای مسلمانان نمونه آن بود، بیان می کند. این تحقیق از نوع تحقیقات کیفی توصیفی با روش مطالعه ادبیات است. نتایج نشان داد که رفتار معتدل حضرت محمد(ص) در زمان نزول سوره کافرون، مدارا با سایر ادیان و درایت ایشان در حل مشکل حجر الاسود نمود دارد. در عبادت معتدل است نه افراط. او همچنین می‌خوابد، افطار می‌کند، ازدواج می‌کند و به مردم دستور می‌دهد که با حالتی جدید نماز بخوانند که ارزش‌های رفتار معتدل از شخصیت نمونه انسانی حضرت محمد (ص) را می‌توان در غلبه بر چالش‌های یک کثرت‌گرا به کار برد. زندگی برای ایجاد حس وحدت
نویسنده:
أحمد رضا حطامة الفاروقي, رفعت حسنُ المعافی، في‌ليلة نورفايزة
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مفهوم خدا یک مفهوم اساسی برای هر دین به ویژه اسلام است. مفهوم خدا در اسلام با سایر ادیان متفاوت است، حتی از زمان سنت فلسفی یونان و سنت های عرفانی شرقی و غربی پدید آمده است. تعداد کمی از مسلمانان بیان می کنند که همه ادیان یک خدا هستند. این یک مشکل برای ادیان این جهان است. بنابراین سعید نورسی به صراحت بیان کرد که مفهوم خدا در اسلام با مفهوم خدا در سایر ادیان متفاوت است. روش مورد استفاده نگارنده، توصیفی و تحلیلی است. بدیع الزمان در این مورد دیدگاهی به مفهوم خدا دارد. خداوند به تعبیر بدیع الزمان یگانه است و نور خود را در عالم می تاباند و بدین ترتیب عظمت عالم و محتویات آن را که غالباً توحید نامیده می شود ایجاد می کند. نورسی توحید را اساس ایدئولوژی و معرفت شناسی جهان هستی می داند. بنابراین، مفهوم الوهیت نورسی بر جنبه توحیدی، در مقابل جنبه های باطنی و باطنی تأکید دارد.
  • تعداد رکورد ها : 8