آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
سمانه مغربیه (مادر امام هادی)
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 406
في رحاب الزيارة الجامعة الکبیرة
نویسنده:
محمد سند؛ محرر: سید علي جلال شرخات
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , حاشیه،پاورقی وتعلیق
منابع دیجیتالی :
إمام العاشر الإمام علي بن محمد الهادي علیه السلام
نویسنده:
لجنة التحریر في طريق الحق؛ مترجم: محمد عبدالنعیم خاقاني
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
اصحاب قمی امام هادی (ع) و نقش آنان در گسترش اندیشه شیعی
نویسنده:
حسن قریشی کرین، خدیجه پهلوانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
قم، یکی از پُرسابقه‌ترین مراکز شیعه‌نشین در ایران است. مرکزیت قم برای شیعه، زمینه­ساز سفر علمای بزرگ شیعی به قصد فراگیری علوم اهل‌بیت(ع) و شنیدن احادیث آنان از طریق محدّثان قم شد. این شهر به علت قرارگرفتن در کانون تشیع، ارتباط با علویان و گروه‌ها و مناطق مختلف شیعی، با داشتن مرقد منور حضرت معصومه(س) و تأسیس مکتب حدیثی، از شهرهای پیشتاز در بسط اندیشه امامیه بود. این پژوهش، با استفاده از روش تاریخی به شیوه توصیفی- تحلیلی، ضمن بررسی جایگاه قم در رشد و توسعه دستاوردهای حدیثی و مبانی اعتقادی شیعه، به تبیین زندگی، نقش و عملکرد اصحاب قمی امام هادی(ع) پرداخته است. یافته­های این پژوهش نشان می‌دهد که ابراهیم‌بن‌هاشم قمی، احمد‌بن‌اسحاق قمی، احمد‌بن‌حمزه قمی، احمد‌بن‌محمد اشعری، عبدالله‌بن‌جعفر حمیری قمی، حسن‌بن‌خُرّزاذ قمی و محمد‌بن‌احمد قمی، از مشهورترین اصحاب قمی امام هادی(ع) می‌باشند که با نگارش آثار علمی و اعتقادی و طرح مباحث حدیثی و کلامی، توانستند در انتقال فرهنگ و اندیشه شیعی به دیگر مناطق و جلوگیری از غلو و آرای واقفیه و نیز شکل‌گیری تشکیلات نقابت سادات، مساجد جدید و مکتب حدیثی قم، نقش مهمی ایفا کنند
صفحات :
از صفحه 195 تا 220
مواجهه امام هادی(ع)با تنش‌های سازمان وکالت در دوران امامت خود
نویسنده:
حسین قاضی خانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سازمان وکالت، شبکه‌ای از وکلای به‌هم‌پیوسته بود که در عصر حضور ائمه(ع)، وظیفه‌ سامان‌دهی امور شیعیان را در امور مرتبط با امام بر عهده داشت. این سازمان در روزگار امام هادی(ع) با توجه به شرایط سیاسی پدیدآمده توسط دستگاه خلافت عباسی، دوران جدیدی از فعالیت خود را تجربه ‌کرد که لازمه‌ آن، انجام فعالیت‌ها به صورت پنهانی و دوری‌جستن از هرگونه تنش و اختلاف درونی بود. این شرایط حساس، می‌طلبید تا امام هادی(ع) به عنوان رهبر عالی این سازمان، بستر‌ها و عوامل تنش‌زایی در فعالیت‌های کارگزارانش را رصد کند؛ تا در موقع لزوم، با ارائه راهکارهایی در پیشگیری یا برون‌رفت از تنش، سازمان را هدایت کند و به‌سلامت، از خطرهای پیش‌ رو گذر دهد. استقرای اطلاعات تاریخی مرتبط با وکلای امام هادی(ع) از منابع کتابخانه‌ای و سپس بررسی و تحلیل آنها، مؤید این فرضیه است که امام هادی(ع) با آگاهی از بسترهای بروز تعارض و تنش در سازمان وکالت، در درجه نخست در صدد پیشگیری از بروز تعارض بوده‌ و در مواجهه با تنش‌های پدیدآمده نیز با بهره‌گرفتن از راهکارهای مختلف که در متن مقاله به‌تفصیل معرفی شده، سازمان را در برابر خطرات پیرامونی حفظ نمود
صفحات :
از صفحه 221 تا 242
کرامت امام هادی(ع)درباره زنده‌کردن تصویر شیر «بررسی موردی کرامت حضرت امام هادی(ع) در مورد خوردن شعبده‌باز هندی توسط شیر»
نویسنده:
وحیده حیران، مهدی یکه‌خانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در تشیع امامی، وجود کرامات برای امامان شیعه(ع)، اعتقادی مسلّم بوده و درباره آن کتاب‌ها نوشته‌ شده است. منابع، کرامات متعددی از امام هادی(ع) گزارش کرده‌اند که تعدادشان بسیار است. کرامت امام هادی(ع) و شعبده‌باز هندی، یکی از این کرامات است. این کرامت، اوّلین‌بار در کتاب هدایة الکبری خصیبی (م 334ق) که متهم به ارتباط با نصیریه (غلات) است، نقل‌ شده است. بررسی روایات منسوب به اهل‌بیت(ع)، خصوصاً روایاتی که مربوط به سیره ائمه(ع) است، موجب ارزیابی و برداشت عالمانه­تر از سیره معصومین(ع) و دفع حمله مخالفان می­گردد. این نوشتار، ابتدا به نقل این گزارش در کتاب‌های هدایة الکبری خصیبی و الخرائج راوندی (م 573ق) پرداخته و سپس با بررسی سلسله‌سند، به ‌نقد سندی و سیر تطور آن در منابع مختلف مبادرت نموده است و در نهایت، به ‌نقد و ارزیابی محتوایی این روایت می‌پردازد.
صفحات :
از صفحه 61 تا 82
سازواری قالب و مفاد زیارت جامعه کبیره و نیاز معرفتی امامیه در عصر امام هادی(ع)
نویسنده:
روح الله توحیدی نیا
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
زیارت‌نامه جامعه کبیره، برای نخستین‌بار به بیان تفصیلی ویژگی‌ها و شئون ائمه اطهار: پرداخته است. عوامل مؤثر بر تدوین این متن، از مهم‌ترین پرسش‌هایی است که پس از پذیرش اصالت آن، نیازمند یافتن پاسخ مناسب است. نوشتار حاضر، با نگرش زمان­مند به این متن و بهره‌گیری از شواهد تاریخی، کوشیده است به این پرسش پاسخ دهد که چه نسبتی میان مضامین زیارت جامعه و نیازهای شیعیان امامی در عصر امام هادی(ع) (212-254ق) برقرار بوده است؟ یافته­های این پژوهش، نشان می­دهد که قالب و مفاد زیارت‌نامه جامعه کبیره، جوابگوی نیازهای خطیر معرفتی امامی‌مذهبان در زمانه امام هادی(ع) است و می­توان آن را یک نظام­نامه جامع برای مدیریت افکار شیعیان امامی در آن دوره شمرد.
صفحات :
از صفحه 243 تا 268
مناظره مکتوب امام هادی(ع) با یحیی ابن اکثم
شخص محوری:
امام هادی(ع)
نوع منبع :
مناظره،گفتگو و میزگرد
منابع دیجیتالی :
چکیده :
فاقد چکیده
وقفة نقدیة مع زیارة الجامعة
نویسنده:
خلیل باستان
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این مقاله زیارت جامعه کبیره را که از ناحیه امام هادی(ع) صادر شده، از جهت ادبی و بلاغی بررسی می کند. معنای لغوی زیارت، تحیت و سلام، علّت ورود صیغه های جمع در زیارت جامعه، تحلیل نقدی، اقتباس عبارات زیارت از قرآن، عنصر سجع، و دیگر صنایع ادبی، از عناوین مقاله است.
صفحات :
از صفحه 178 تا 196
موسوعة أهل البیت علیهم السلام المجلد 17 (سيرة الامام علي بن محمد الهادي علیه السلام)
نویسنده:
علی عاشور
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار نظیر عبود,
چکیده :
کتاب «موسوعة أهل البیت علیهم السلام» نوشته علی آشور، که به بررسی زندگی چهارده معصوم در بیست جلد می پردازد. جلد شانزدهم این کتاب به موضوع امام هادی علیه السلام می پردازد. برخی از عناوین مرتبط با جلد شانزدهم شامل: مولد ابي الحسن علي بن محمد (ع)، عمر الامام الهادی (ع)، صفة و اسماوه و کنیته (ع)، نقش خاتم الامام الهادی (ع)، علم الامام الهادی (ع) بالغیب، معاجز الامام الهادی (ع)، شفا المرضی، تسخیر الهواء الامام الهادی (ع)، شهادة الامام الهادی (ع)، فضل زیارة الامام الهادی (ع)، حرز الامام الهادی (ع) و غیره می باشد.
  • تعداد رکورد ها : 406