آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 40
نظر نیوتن در مورد زندگی مسیحی: زندگی مسیح است [کتابشناسی انگلیسی]
نویسنده:
Church of England;Newton, John;Reinke, Tony
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Theologians on the Christian life ,
نیوتن و دین: زمینه، ماهیت و تأثیر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Deborah E. Harkness (auth.) , James E. Force , Richard H. Popkin (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در طول بیست و پنج سال گذشته - از زمانی که مجموعه بسیار بزرگی از مقالات نیوتن در دسترس قرار گرفت و شروع به بررسی جدی کرد - آغاز تصویر جدیدی از نیوتن پدیدار شد. این حجم از مقالات بر پایه نویسندگانش در آثار قبلی‌شان استوار است و تصویر نوظهور نیوتن «جدید»، ترکیب‌کننده‌ی بزرگ علم و دین را آن‌گونه که در زمینه‌ی فکری او آشکار شده است، بسط می‌دهد.
تطابق کیمیاگری با الهیات: هرمنوتیک متون نمادین "کیمیا" و پیشگویی کتاب مقدس اسحاق نیوتن [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Paul Timothy Greenham
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این که فیلسوفان طبیعی اولیه مدرن مانند اسحاق نیوتن عمیقاً درگیر دغدغه های مذهبی بودند که با مطالعه آنها در مورد طبیعت در هم آمیخته بود، - سرانجام - به یک امر عادی غیر قابل بحث تبدیل شده است. در حوزه رابطه بین فلسفه طبیعی، کیمیاگری و الهیات نیوتن، ژانوس چهره های نابغه دابز تأثیری ماندگار داشته است. با این حال، تاریخ‌نگاری جدید کیمیاگری و بینش‌های به‌دست‌آمده از کاربرد تاریخ کتاب در تاریخ علم - به‌ویژه کتاب‌بودگی کیمیاگری - مستلزم بازنگری در کیمیاگری و الهیات نیوتن است. بر این اساس، این پایان‌نامه دو بحث اصلی را مطرح می‌کند: 1) پیوندهای خاص بین کیمیاگری نیوتن، یا به عبارتی فراگیرتر، «کیمیا» و الهیات او را می‌توان با در نظر گرفتن روش‌های نیوتن در تفسیر متون نمادین - در مقابل جستجوی آن، یافت. وحدت خاص موضوع تجزیه و تحلیل روش‌های تحقیق متنی نیوتن سازمان‌دهی متقابل مقایسه‌ای او در منابع متنی و رویکرد توصیفی-ترجمه‌ای خاص او را به متون نمادین نشان می‌دهد: متون کیمیاگری مجازی و متون نبوی کتاب مقدس. 2) پیوندهای کلی بین کیمیا و الهیات نیوتن را می توان به عنوان گرایش کلی او برای ادغام گزاره های خدا در فلسفه طبیعی خود دانست که به طور خاص در استدلال های فیزیکالاهیاتی و متافیزیکی الهی که او از پدیده های کیمیایی در نوشته های نوری خود، به ویژه پرسش ها ساخته بود، تجلی یافت. به Opticks. پایان نامه این استدلال ها را از طریق تجزیه و تحلیل شیوه های خواندن نیوتن توسعه می دهد، که با روش خاص او در گوش دادن به کتاب هایی که صاحب او بود و فهرست های سازمانی قوانین هرمنوتیکی و واژگان مجازی او مشهود است. علاوه بر این، ادغام منابع کیمیایی و آزمایش نیوتن در اثر نوری منتشر شده او و گفتمان طبیعی-فلسفی خدا همراه با آن را تحلیل می کند. در حالی که پیوند ضروری اندیشه نیوتن، تز «ذهن یکپارچه» که توسط دابز بیان شده است، ممکن است دیگر راهی مناسب برای درک اهداف مختلف فکری (و عملی) نیوتن نباشد، این بدان معنا نیست که آنها بی ارتباط بودند. برعکس، پیوند متنی منحصر به فردی را می توان در آثار نیوتن با متون نمادین کیمیاگری و نبوت مشاهده کرد: رویکرد توصیفی-ترجمه ای او. علاوه بر این، ادغام مستند نیوتن از نظریه ماده و مفاهیم خدا نشان داده شده است که یک پایه اساسی در آزمایش و نظریه کیمیاگری دارد.
یهودیت در الهیات سر اسحاق نیوتن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Matt Goldish (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands ,
مقالاتی در مورد زمینه، ماهیت و تأثیر الهیات اسحاق نیوتن [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James E. Force, Richard H. Popkin (auth.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands ,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه مقالات حاصل حدود پانزده سال بحث و تحقیق من و جیمز فورس است. همانطور که به گذشته نگاه می کنم، علاقه و توجه ما به ایده های الهیاتی نیوتن در سال 1975 در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس آغاز شد. جیمز فورس دانشجوی کارشناسی ارشد فلسفه بود و من استاد آنجا بودم. برای چند سال قبل، من در قرن هفدهم و هجدهم درباره هزاره گرایی و مسیحیت گرایی تحقیق می کردم و می نوشتم و گاهی اوقات نیوتن را لمس می کردم. من یک نسخه از مشاهدات نیوتن بر پیشگویی های دانیال و آخرالزمان سنت جان را به قیمت چند پوند خریده بودم و گهگاه در آن می خواندم. در بهار 1975 سمینار فارغ التحصیلی درباره ایده های هزاره و مسیحایی در توسعه فلسفه مدرن برگزار می کردم. نیرو در سمینار بود. یک روز او با هیجان به سراغ من آمد و گفت که می خواهد پایان نامه خود را درباره ویلیام ویستون بنویسد. در آن مقطع از تاریخ، تنها چیزی که در مورد ویستون به ذهن من رسید این بود که او ترجمه استاندارد جوزفوس را منتشر کرده بود (که اتفاقاً در کتابخانه خود هم داشتم.) فورس درباره دیدگاه های شگفت انگیزی که داشت به من گفت. در یادداشت‌های ویستون در مورد ژوزفوس و در برخی از معدود نوشته‌هایی که او می‌توانست در سنت لوئیس توسط ویستون، یا درباره‌اش، که جانشین نیوتن به‌عنوان پروفسور ریاضیات لوکاسی در کمبریج بود و به‌شدت درباره الهیات هزاره می‌نوشت، بیابد.
خدا در اندیشه مسیحیان قرون وسطی: گالیله - نیوتون
نویسنده:
علی شیروانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
1- مسیحیان قرون وسطا از خدا تصویری انسان گونه داشتند. آنان خداوند را عاملی دیگر در کنار دیگر عوامل مؤثر در جهان می پنداشتند و فقط آنگاه که علت حادثه ای را نمی یافتند آن را به خداوند نسبت می دادند./ 2- در باور گالیله کار خداوند تنها آفرینش اتم هاست. چهان پس از آفریده شدن، دیگر نیازی به خدا ندارد، و از این رو، بود و نبود او در کار جهان تغییری پدید نمی آورد. بسیاری از دانشمندان قرن 17 و 18 میلادی درباره خداوند همین گونه می اندیشیدند./ 3- نیوتن رابطه خدا با جهان را همانند رابطه ساعت ساز و ساعت می پنداشت. او معتقد بود خداوند گاه گاه در امر عالم تصرف می کند و برخی از بی نظمی ها را در حرکت سیارات برطرف می سازد.
هستی‌شناسی نیوتن و پیامدهای الهیاتی آن
نویسنده:
مصطفی شعبانی، ایرج نیک سرشت، ابوالفضل کیاشمشکی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
جهان نیوتن شامل اتم‌هاست که با حرکت در فضای خالی پدیده‌های طبیعی را ایجاد می‌کنند. نیرو عنصر مهم دیگری در جهان نیوتن است. نیوتن منکر این است که گرانش یکی از ویژگی‌های ذاتی ماده است. این مسئله پایبندی نیوتن به برداشت سنتی جوهر را نشان می‌دهد. به ‌علاوه این مسئله دلیلی برای اعتقاد به حضور همه‌جایی خدا فراهم می‌کند. مؤلفۀ مهم دیگر هستی‌شناسی نیوتن فضا و زمان است. نیوتن به فضا و زمان مطلق اعتقاد داشت. به علاوه معتقد بود خداست که با حضور همه‌جایی‌اش فضا و زمان را حفظ می‌کند. هر موجودی و از ‌جمله خداوند، فقط در زمان و مکان وجود دارد و از آنجایی که فضا و زمان چارچوب کنش خداوند است، تأمل در طبیعت راهی برای شناخت خدا نیز هست. نیوتن معتقد بود که فلسفۀ طبیعی او در مقابل فلسفه‌های ماتریالیستی است و حضور طراحی هوشمند و کنش مدام او در جهان را نشان می‌دهد. این مقاله قصد دارد با بررسی آرای نیوتن در باب جهان مادی، فضا و زمان و خداوند، تصویر جامعی از هستی‌شناسی نیوتن ارائه کند.
صفحات :
از صفحه 151 تا 172
علم جدید و مبانی نظری مابعد الطبیعه در فیزیک اسحاق نیوتن
نویسنده:
کریم مجتهدی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در ‌ ‌‌‌عـصر‌ جدید مفهوم علم در جهان غرب تحوّلی عظیم یافته است و با تحقیقات‌ و تجربیّات‌ دانـشمندان عـالی‌قدری چـون کپرنیک و گالیله و فلاسفه‌ای چون فرانسیس بیکن و رنه دکارت (که در واقع‌ اصول تفکّر جدید را بنیان نهاده‌اند) روح حـاکم بر آن و بینش و روشی که به نحوی‌ از‌ انحاء مناسبتی با آن دارد به‌طور صریح بیان شـده است. با این حال تـحوّل تـاریخی فلسفه در عصر جدید در دنیای غرب الزاما در جهت اسارت کامل تفکّر فلسفی به‌وسیلۀ علم‌ جدید نبوده است و در واقع اگر در نحله‌هایی چون فلسفه تحصّلی اوگوست کنت، که در نوع خود از اقسام بسیار سـطحی تفکّر به حساب می‌آید، تن به چنین اسارتی‌ داده‌ شده است عملا از این نظرگاه نه مفهوم درستی از فلسفه به دست آمده و نه تصور دقیقی از علم. در واقع به جای این‌که عـلم از بـت‌های بیکنی‌ رها شود،‌ گاهی‌ با نفی آینده و امکانات آتی خود، و با توجه انحصاری به فن و صنعت، خود به بت متحجری تبدیل شده است
صفحات :
از صفحه 121 تا 133
قوانین طبیعت، علیت و استقراء در تراکتاتوس
نویسنده:
حسین شیخ رضایی، سروش دباغ
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق (ع),
چکیده :
بحث درباره قوانين طبيعت و وضعيت دو اصل استقراء و عليت، از مباحث طرح شده در رساله منطقى- فلسفى ويتگنشتاين (تراكتاتوس) است. در اين نوشته، سعى بر آن است تا ابتدا با ارايه گزارشى عمومى از آرای ويتگنشتاين در رساله، تلقى او از قوانين اصيل طبيعت و رابطه آنها با منطق مورد بررسى قرار گيرد. در اينجا مى ‌توان ميان قوانين «عمومى» و قوانين «محدود» تفاوت قايل شد و رابطه هر كدام را مستقلا با منطق بررسى كرد. پس از اين، به بررسى وضعيت دو اصل استقراء و عليت، از منظر رساله، پرداخته و نشان داده می شود كه چرا هيچ كدام از اين دو اصل، از نظر نويسنده رساله، در ميان قوانين اصيل طبيعت جای ندارند. در گام بعد، مقايسه‌ اى ميان آرای ويتگنشتاين و پوانكاره، به عنوان يك قرارداد گرا، در باب قوانين طبيعت صورت گرفته؛ و چند تفاوت مهم ميان رويكرد اين دو بررسی شده است. در اين بخش، اشاره شده كه چرا گزارش ويتگنشتاين از قوانين طبيعت، نمی ‌تواند از سوی دانشمند يا فيلسوف علمی كه برای تجربه، شانی خاص در فرآيند كار علمی قايل است، جدی تلقی شود.
صفحات :
از صفحه 95 تا 119
روش علمی نیوتن در قول و فعل
نویسنده:
سعید زیباکلام
نوع منبع :
نمایه مقاله
چکیده :
در این مقاله میخواهم سازگاری میان اقوال و اعمال روش‌شناختی نیوتن را مورد کاوش قرار دهم. اهمیت موضوع بدین علت است که ما علم‌شناسان هنوز نمی‌توانیم حدودا هم ادعا کنیم که روش علمی بزرگترین دانشمند همة اعصار را می‌شناسیم. این وضعیت ناگوار، برغم اینست که توجه به روش علمی هیچ دانشمندی باندازة عُشر توجهی که روش‌شناسان علم به روش علمی نیوتن بذل کرده‌اند نمی‌شود. بدلائل روشنی، هم نیوتن و هم اندیشه و بویژه روش علمی‌اش یکی از کانون‌های بزرگ توجه ویژه علم‌شناسان در قرن بیستم بوده است. می‌خواهیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا امکان دارد مهمترین مانع شناخت مجمع علیهِ روش علمی نیوتن اینست که میان قواعد روش‌شناختی اعلام‌شدة نیوتن با قواعد اعمال‌شدة وی چندان سازگاری وجود ندارد که بیشتر. در برخی مواضع این دو تعارض دارند. برای این امر، دو اثر ماندگار نیوتن در حوزة فلسفة طبیعی و برخی نامه‌های معروف وی را مورد کاوش قرار می‌دهیم.
  • تعداد رکورد ها : 40