آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 36
علوم حدیث (تحقیق درباره کتاب کافی)
نویسنده:
محمد واعظ زاده خراسانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
تحقیق درباره کتاب کافی: معروفترین جامع حدیث پیش از کافی
نویسنده:
محمد واعظ زاده خراسانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چشم انداز تقریب مذاهب اسلامی
نویسنده:
محمد واعظ زاده خراسانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
زندگی‌نامه و سلوک علمیِ آیت‌الله محمد واعظ‌زاده‌خراسانی
نویسنده:
عباسعلی سلطانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
مبانی و روشهای تفسیر معتزله
نویسنده:
غلام محمد محمدی خرم آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این سیاه مشق سعی شده است که گزارشی تاریخی پیرامون معتزله، آن گونه که در طرح تحقیق پایان نامه، و نامه درخواستی نخستین قول آن را داده بودم ارائه نمایم. خوشبختانه تقریباً به همه آنچه که قول آن را داده بودم عمل شده است. از آن جایی که عقاید و اندیشه های هر فرقه ای در نگاه و تفسیر آنان از قرآن کریم نقش اساسی و اجتناب ناپذیری دارد، بررسی و ارائه آن ضروری است. به همین خاطر با استناد به منابع قابل اعتماد سعی نموده ایم که این مهم را در آغاز به انجام رسانم و به همین خاطر در فصول یکم تا سوم به معرفی و بیان عقاید و اندیشه ها و خاستگاه آنان اقدام نموده ام، سپس به خاستگاه اندیشه های تفسیری آنان پرداخته، و بعد در فصلی مستقل همسویی و قرابت های آنان با تشیع و امامیه را تا حدودی بیان نموده ام. در فصل ششم مفسران آنان را از آغاز برشمرده و برخی از چهره های تفسیری آنان را بیشتر معرفی نموده ام، در فصل هفتم با عنوان «اهم تفاسیر معتزله و مبانی و روشهای آنان» آثار تفسیری جاحظ، ابومسلم اصفهانی، رمانی، قاضی عبدالجبار و زمخشری را به میزان توان اندک خویش مورد تحقیق و تفحص قرار داده ام و در پایان تحت عنوان مبانی و روش تفسیری معتزله به ویژه گی های تفسیری آنان پرداخته ام، می دانم که این موضوع، کار عمیق تر و بیشتری را می طلبد، و بی گمان کار انجام شده خالی از اشکال و عیب نیست. اما اشارت ها و راهنمایی اسایتد بزرگوار و صاحب نظران شفیق و ارجمند، مشعل تهذیب و به کمال رساندن این مهم خواهد بود، امید است که دریغ نفرمایند. در اینجا وظیفه خود می دانم که بدین وسیله از همه کسانی که مرا کمک و راهنمایی نموده اند تشکر و سپاسگذاری نمایم.
یادی از آیت‌الله محمد واعظ زاده خراسانی به همراه خاطرات منتشر نشده از امام موسی صدر
نویسنده:
امید حسینی نژاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
اصلاح گری دینی در دنیای مطالعات ادیان با نام مارتین لوتر آمیخته شده است. لوتر، کشیش خشمگین یک شهر کوچک آلمان، در بامداد یکشنبه ۳۱ اکتبر ۱۵۱۷ میلادی، کاغذی در دست با گامهای بلند به سوی کلیسای آبادی رفت، متنی که شبانه آماده کرده بود را با چند میخ به در بزرگ و چوبی کلیسا چسباند تا همه مؤمنان آن را بخوانند. او در ادعانامه خود گفته بود که هیچ بنده‌ای از دیگران به خدا نزدیکتر نیست و احدی حق ندارد خود را نماینده خداوند در روی زمین بداند. اقدام فردیِ مارتین لوتر به سرعت طنینی عظیم پیدا کرد، پایه‌های کلیسای کاتولیک را لرزاند و سرانجام به پیدایش کیشِ پروتستان انجامید که دین مسیح را یکسره دگرگون کرد و آن را به مسیری تازه انداخت و آن را برای هماهنگی با مقتضیات روزگار نو آماده ساخت.
پژوهشی موضوعی در سنت و بدعت در پرتو تعالیم مکتب اهل‌البیت (ع)
نویسنده:
محمدتقی فخلعی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
موضوعات این رساله در 7 فصل و یک خاتمه گرد آمده است . فصل نخست شامل تبیین واژه سنت ، جایگاه آن در تشریع، ادله حجیت و گسترده آن می‌باشد. فصل دوم اختصاص به شناخت مفهوم بدعت ، قیود و مقومات آن و کاربرد بدعت در نصوص اسلامی می‌یابد. فصل سوم به بررسی تقسیمات مطروحه درباره بدعت پرداخته و در ضمن آن چند شرط اساسی در تحقق بدعت نیز شرح داده می‌شود. فصل چهارم به بررسی علل و اسباب پیدایش بدعتها در اسلام اختصاص یافته و بیانی مبسوط و مستوفی در این زمینه ارائه می‌شود. فصل پنجم به بیان خطوط اساسی صیانت و پاسداری از دین در برابر بدعتها و انحرافات اختصاص می‌یابد. فصل ششم به معرفی خاندان وحی و ائمه اهل بیت ، مواریث گرانبهای رسالت و نقش آنان در احیا سنت و مقابله با بدعتها می‌پردازد. فصل هفتم شامل نقد و بررسی برخی از دعاوی وهابی و بدعت تراشیهای آنان می‌شود. و سرانجام در خاتمه این رساله از روشهای مبارزه با بدعت‌ها و چند نکته مهم گفتنی دیگر، سخن بمیان می‌آید.
«اندیشه عرفی» در مکتب‌شناسی فقهی آیت‌الله واعظ‌زاده خراسانی
نویسنده:
علی الهی خراسانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
مرحوم آیت‌الله واعظ‌زاده خراسانی شاگرد نزدیک و ممتاز آیت‌الله‌العظمی بروجردی به‌شمار می‌رود؛ فقیه بزرگی که می‌توان او را به حق بنیان‌گذار مکتبی مهم و ممتاز در فقاهت و اجتهاد دانست. آیت‌الله واعظ‌زاده به استاد خویش بسیار نزدیک بود و اعتقاد دارم مکتب فکری و فقهی او را به‌درستی در اندیشه و رفتار خویش نهادینه کرده بود. آیت‌الله واعظ‌زاده از آیت‌الله‌العظمی بروجردی مکرر نقل می‌کرد که استاد گفته بود فقه شیعه در حاشیه فقه اهل سنت پدید آمده است و ازین‌رو باید برای فهم فقه شیعه به فقه اهل سنت توجه بایسته داشت.
آیة الله بروجردی فقید عظیم اسلام
نویسنده:
محمد واعظ زاده خراسانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
رسائل العشر
نویسنده:
محمد بن حسن طوسی؛ مقدمه نویس: محمد واعظ زاده خراسانی
نوع منبع :
کتاب , مجموعه مقالات
وضعیت نشر :
قم: موسسه نشر اسلامی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
كتاب «الرسائل العشر» مجموعه‌ اى از تأليفات كلامى، فقهى و تفسيرى شيخ طوسى مى‌ باشد. اگر چه نام رساله‌ ها و كتب موجود در آن در فهرست شيخ و رجال نجاشی و ساير كتب تراجم به صورت مجزا ذكر شده‌ اند اما نام كتاب «الرسائل العشر» در هيچ كدام از اين منابع ديده نمى‌ شود. بنظر مى‌ رسد كه اين مجموعه توسط محقق ارجمند واعظ زاده خراسانی پس از سال ۱۴۰۳ ق گردآورى و با اين نام منتشر شده است. اين مجموعه شامل ۵ كتاب كلامى و ۵ كتاب فقهى مى‌ باشد.
  • تعداد رکورد ها : 36