آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

آثار مرتبط با شخصیت ها | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 327
نقش قرآن در پایه گذاری علم لغت
نویسنده:
دل افکار علیرضا, معارف مجید
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
چکیده :
از جمله مسائلی که در بحث اثرگذاری قرآن بر پیدایش علوم ادبی مطرح است، بحث تاثیر قرآن در پیدایش علم لغت است. در این خصوص، دو دیدگاه مشخص بیان شده است؛ دیدگاه اول آن است که مایه همه مطالعات واژه شناختی، بی تردید قرآن است، و دیدگاه دوم، قائل است که به هیچ وجه نمی توان پذیرفت که آن همه قواعد دقیق و تعریفات روشن و سنجیده که در مباحث لغوی آثار خلیل و مانند او وجود دارد، بدون داشتن هیچ گونه سابقه و سر مشق قبلی، به این درجه از کمال رسیده باشد. طبق این دیدگاه، مسلمانان در چگونگی تدوین لغت نامه ها، از ملل دیگر تقلید کرده و از آنان اثر پذیرفته اند. بررسی دلایل هر دیدگاه، نشان خواهد داد که دلایل گروه دوم، برای اثبات مدعا قانع کننده نیست و مطالعه تاریخی آثار اولیه علم لغت، حاکی از آن است که اولین مباحث لغت شناسی، با واژگان قرآن آغاز گردیده و عامل اصلی در پیدایش این علم، ضرورت فهم قرآن بوده است.
صفحات :
از صفحه 55 تا 73
غدير در آينه قرآن و روايات- مجید معارف
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
غدير در آينه قرآن و روايات- مجید معارفمقدمه
7
زمينه هاي تاريخي حادثه غدير
9
خطبه پيامبر(صلي الله عليه وآله) در غدير خم
13
بررسي هايي درباره حادثه غديرخم
19
1 ـ جايگاه واقعه غدير در منابع اسلامي
19
2 ـ بازتاب وا بیشتر ...
بررسي جايگاه اهل بيت (عليهم السلام) در قرآن-دكتر مجيد معارف
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
بررسي جايگاه اهل بيت (عليهم السلام) در قرآن-دكتر مجيد معارفمقدمه
7
زمينة تاريخي سؤال دربارة امامان (عليهم السلام)
9
سخني در طبيعت اجمالي قرآن
12
زمينه‌هاي اجتماعي و سياسي در قرآن
14
جايگاه سبب نزول در فهم آيات تاريخيبیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی تطبیقی روایات فریقین در تشریع عمره تمتع
نویسنده:
معارف مجید
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در دوره جاهلیت، حج و عمره به عنوان دو عبادت مستقل به شمار می آمده و در دو زمان مختلف از سال (عمره در ماه رجب، و حج در ماه های حج) برگزار می شده است. پس از ظهور اسلام، این دو عبادت با همان وضع از سوی مردم انجام می پذیرفت تا انکه در سال دهم هجری و در جریان حجه الوداع به فرمان پیامبر (ص)، عمره هم زمان با ادای مناسک حج برگزار و بر انجام توامان آن تا ابد تاکید شد. علی رغم تثبیت این حکم شرعی در روایات شیعه و سنی، در خصوص اصل تشریع عمره تمتع و نیز بقا یا نسخ ان اختلافاتی در روایات اهل سنت به چشم می خورد که این مقاله در صدد بررسی تطبیقی این موضوع در روایات شیعه و سنی و نیز داوری درباره اختلافات موجود است.
صفحات :
از صفحه 89 تا 104
 ترجمة و تحقیق کتاب «تاریخ فکرة اعجاز القرآن ..»(الصفحات 216 - 304)
نویسنده:
ایراندخت سعدی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تاریخ فکرة اعجاز القرآن منذ البعثة النبویة حتی عصرناالحاضر تألیف نعیم حمصی و در موضوع تاریخ اعجازقرآن است. در این پایان نامه بخشی از این کتاب که درزمینه بحث اعجاز و آثار مربوط در قرن چهاردهم است،ترجمه و بررسی شده است. در این قرن به اعجاز علمی قرآن پرداخته شده است.
ترجمه و تحقیق کتاب تاریخ القرآن دکتر عبدالصبور شاهین (فصل اول تا چهارم)
نویسنده:
محمود کلاهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله شامل چهار فصل به شرح ذیل است: فصل اول که شامل ملاحظاتی بر روایات حدیث – دیدگاه شیعه در قبال حدیث حروف- معنای حروف- هفتگانه در قدیم – معنای مورد نظر ما از حروف هفتگانه در قدیم چیست؟ فصل دوم که در مورد آشنایی پیامبر با امر نوشتن و خواندن – نویسندگان و حافظان وحی بحث می کند. فصل سوم که در مورد ریشه خط عربی و علامت گذاری و نقطه گذاری در خط عربی در آن دوران بحث می کند. فصل چهارم که شامل قرائت براساس معنی و پی نوشتهای این فصل است.
 بررسی ارتباط آیات ابلاغ و اکمال و نقد آراء دانشمندان اهل سنت
نویسنده:
مریم نادعلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
هدف از این پژوهش بیان اثبات امامت و ولایت امیرالمومنین حضرت علی بن ابیطالب ( ع ) می باشد که با استفاده از کتاب مختلف درباره تفسیر و توضیح آیات تبلیغ و اکمال دین بین این و دو آیه اثبات می شود. در تهیه و تدوین رساله از آیات قرآن ، تفاسیر معتبر ، کتب تاریخی ، حدیث ، کلامی و ... که د رمنابع معتبر موجود است استفاده گردیده است. موضوع مورد تحقیق به روش کتابخانه ای تهیه وتدوین شده است. جمع آوری مطالب با مطالعه و فیش برداری از کتب و نیز منابع معتبر ودسته اول صورت پذیرفته است. نتیجه در این پژوهش تاکید براین شده که مراد از تبلیغ پیامبر ، اعلام رهبری و ولایت امیر مومنان حضرت علی بن ابیطالب بوده است که با اعلام رهبری ایشان دین کامل شده است پس بین اعلام ولایت و اکمال دین ارتباط مستقیمی وجود دارد.
«ترجمه و تحقیق کتاب فکرة الاعجاز القرآن منذ البعثه النبویه حتی عصرنا الحاضر» «صفحات 216 الی 304» (بررسی تفسیر علمی قرآن در قرن چهاردهم ه . ق)
نویسنده:
ایراندخت سعدی پور
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
مطالب مورد بحث در این تحقیق به شرح ذیل است: ارزش علم در دین اسلام از دیدگاه دانشمندان جهان ارتباط قرآن با علوم تفسیر علمی مؤلفین و مفسرین قرن چهاردهم هجری قمری گرایش علمی گروه گرایشات علمی علی فکری دکتر محمد توفیق صدقی طنطاوی جوهری تفسیر الجواهر القرآن و العلوم العصریّه محمد احمد جاد المولی بک الملباری الاستامبولی آیات علمی موریس بوکای قرآن و دانش جدید از دیدگاه موریس بوکای تولید مثل انسان خروج موسی(ع) تفاوت های قرآن و عهدین نکات مشترک قرآن با عهدین دکتر محمد رشاد خلیفه محمد متولّی شعراوی نمونه آیات علمی ضمیمه خلاصه ای پیرامون اعجاز علمی قرآن و اندیشة بشر مفسرین کهن و تفسیر علمی امام ابوحامد غزالی و تفسیر علمی فخر الدین رازی و تفسیر علمی ابن ابی الفضل المرسی وتفسیر علمی زرکشی و تفسیر علمی سیوطی و تفسیر علمی محمد بن احمد اسکندرانی و تفسیر علمی طنطاوی و تفسیر علمی استاد عبدالرزاق نوفل و تفسیر علمی رشاد خلیفه و تفسیر علمی نمونه ای از اعجاز عددی اسرار آفرینش در قرآن قرآن در عصر جهالت نمونه آیات علمی قانون توازن در قرآن قانون تلقیح در قرآن قانون زوجیت حرکت زمین در قرآن قاره های ناشناخته در قرآن کرویت زمین در قرآن فرضیه تکامل و عقاید مذهبی آیا فرضیه تکامل با خداشناسی منافات دارد؟ فرضیة داروین وکیفیت آفرینش انسان تکامل تکامل امروزی تکامل در قرآن طراحی انسان مثلث طبیعت، تکامل، توحیدی و موضع انسان سرنوشت کیهان
 بررسی حقیقت ایمان در قرآن و حدیث
نویسنده:
سید محمد هادی حسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل مفاهیم(دانشنامه مفاهیم) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این پایان نامه در چها بخش به بررسی ایمان در آیات قرآن و روایات معصومین پرداخته است: بخش اول، تعاریف و کلیات ایمان: تعاریف لغوی و اصطلاحی کلمه ایمان، بررسی آماری ایمان و مشتقات آن در قرآن، وجوه و معانی کلمه ایمان در قرآن، موقعیت کلمه ایمان در حدیث؛ بخش دوم، حقیقت ایمان در قرآن و حدیث: بررسی رابطه ایمان و اسلام، درجات و مراتب ایمان، اوصاف و نشانه های مؤمنین، طبقات مؤمنین؛ بخش سوم، بررسی رابطه علم و ایمان: بررسی تعارض علم و دین، بررسی ارتباط علم و دین؛ بخش چهارم، آثار و نتایج ایمان مذهبی: ایمان مذهبی، آثار و نتایج ایمان مذهبی.
رویکرد شبهه‌پژوهانه به تفسیر تاریخی آیات مربوط به پیشگویی غلبۀ روم بر ایران
نویسنده:
حسین رضایی ، مجید معارف
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تاریخ نشان می‌دهد که از دیرباز تا کنون، یکی از روش­های مبارزه با قرآن کریم، تولید و ترویج شبهاتی علیه این کتاب آسمانی بوده و در این راستا مخالفان از هیچ کوششی دریغ نکرده اند و تألیفات متعددی در این حوزه نگاشته شده است. از جمله این تألیفات، کتابی با عنوان "نقد قرآن" است که در بخشی از آن، با مبنای انکار هرگونه اعجاز برای قرآن کریم و با استناد به اسناد تاریخی، درستی پیش­گویی قرآن کریم در مورد پیروزی رومیان بر ایرانیان انکار گردیده و آن را نه یک معجزه، بلکه اشتباهی تاریخی برشمرده ­است. پژوهش حاضر که به روش توصیفی-تحلیلی با گرایش انتقادی و بر اساس منابع کتابخانه­ای انجام شده، در صدد بررسی این ادعا و نقد آن است و می‌کوشد، بطلان ادعای مخالفان را اثبات و از نظریۀ اعجاز قرآنی دفاع نماید. این نگاشته، نشان می­دهد که ادلۀ نویسندۀ کتاب نقد قرآن نه تنها موجب انکار اعجاز در قرآن کریم نیست، بلکه جلوه­ای از حقانیت آن را نیز به اثبات می­رساند.
صفحات :
از صفحه 367 تا 382
  • تعداد رکورد ها : 327