مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
اخبار قرآن از حوادث آینده اعجاز بیانی قرآن اعجاز درهماهنگی قرآن اعجاز زیبایی قرآن اعجاز علمی قرآن اعجاز غیبی قرآن اعجاز لفظی قرآن اعجاز معنوی قرآن امی بودن آورنده قرآن تأثیر قرآن مجموع معنی و صورت قرآن
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 175
اعجاز بیانی قرآن در داستان یوسف(ع)، از منظر چند صدایی یا آزادی بیان
نویسنده:
عباس اقبالی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در زبان شناختی متن یک داستان، که شخصیت های متفاوت حضور دارند، بر اساس نظریه چند صدایی باختین ، سخنان متفاوت برخاسته از باورهای گونه­گون، حاکمیت چند صدایی و آزادی بیان را می­رساند. رویکردی که ابزار بیان واقعیت و مایه برجسته گشتن متن­است. برای مثال در داستان های قرآن، نقل عبارت سخن شخصیت هایی که باورهای گوناگون و گاهی حق ستیزانه دارند نشانه حاکمیت «چند صدایی» و رویکرد قرآن به آزادی بیان است. در این مقاله به سراغ سوره یوسف (7,) که حاوی «أحسن القصص» (یوسف/3)و آکنده از سخنان متفاوت است رفته و با روش توصیفی ـ تحلیلی، و تبیین واژگان کلیدی این داستان به واکاوی پدیده چندصدایی در این داستان پرداخته و نشان داده شده است که در گفتگومندی این داستان؛ تعبیراتی همانند «یا أبت» و «معاذ الله» در سخنان یوسف(ع) و «یا بنیّ» و «سوّل» و «اجتبی»؛ در اظهارات یعقوب و پاره­گفت های تاکیدی برادران یوسف، تعبیر«أکرِمی» و «مَثوی» در گفتار عزیز مصر و عبارت «هَیتَ لَکَ» زلیخا، برخاسته از باورها و جهان بینی­های متفاوت است ودنقل عین این گفتار ها آن هم بدون کم و کاست، یکی از جنبه های اعجاز بیانی قرآن در نشان دادن حاکمیت چند صدایی در این داستان است و رویکرد قرآن به آزادی بیان را می­رساند.
صفحات :
از صفحه 47 تا 59
اعجاز قرآن از جهت عدم اختلاف و تناقضات قرآنی
نویسنده:
جعفر علی نقی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از راه‌‌‌‌های تشخیص نبی، ارائه معجزه توسط مدعی نبوت از جانب خدای متعال می‌باشد. به باور مسلمانان، قرآن کریم معجزه سترگ پیامبرگرامی اسلام9 به شمار می‌رود که دامنه اعجاز آن گسترده بوده و شامل اعجاز از جهت عدم اختلاف نیز می‌باشد. برخی نوشته‌‌‌‌ها با ذکر مثالهایی، مدعی شده‌اند که آیات قرآن باهم ناسازگار بوده و قرآن کریم فاقد انسجام درونی می‌باشد و از این طریق خواسته‌اند اعجاز قرآن را از جهت عدم اختلاف به چالش بکشند. نوشتار حاضر به هدف تبیین روش درست فهم و برداشت صحیح از قرآن، با رویکرد توصیفی تحلیلی به رفع انگاره فوق پرداخته است. در فرآیند پژوهش، با استفاده از روش کتابخانه ای و با استناد به مبانی کلامی و تفسیری عالمان و مفسران امامیه روشن ساخته است که قرآن کریم از انسجام درونی برخوردار بوده و اختلافی در آن نیست و آیاتی که ناسازگار تلقی شده‌اند تهافتی باهم نداشته و کاملا هماهنگ‌‌‌‌اند.
صفحات :
از صفحه 93 تا 102
مصادر انکار اعجاز قرآن
نویسنده:
سید علی اکبر ربیع نتاج ، حدیثه سلیمانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بعد از نزول قرآن کریم، کتاب هدایت همگان، از طرف خدا بر پیامبر اکرم(ص) عده­ای آن‌ را پذیرفتند و عده‌ای دیگر به انکار آن پرداختند. حال، باید دید چه زمینه‌ها و مصادری وجود داشت که مشرکان و مخالفان، آیات قرآن را انکار کنند. در این مقاله با روش توصیفی- تحلیلی و با استفاده از آیات قرآن، در پی یافتن پاسخ برای آن هستیم. تحقیق و مطالعه آیات، قرآن نشان می‌دهد برخی از مصادر انکار قرآن عبارتند از: کفر مشرکان، لجاجت و عناد و تکبر فراوان، تعلقات دنیوی و پافشاری بر عقاید مادی، انکار قیامت و اشتباه در ارزش.
صفحات :
از صفحه 1 تا 13
معالم الدينية في العقائد الإلهية
نویسنده:
يحيى بن حمزة؛ محقق: سيد مختار محمد أحمد حشاد
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات)
منابع دیجیتالی :
پژوهشی در اعجاز علمی قرآن
نویسنده:
محمد علی رضایی اصفهانی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
رشت: انتشارات کتاب مبین,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نویسنده ، با بهره گیری از آیات ، کتب روایی ، تفسیری ، لغوی و علوم طبیعی ، موضوع اعجاز علمی قرآن را در پنج بخش بررسی کرده است وی در بخش اول کتاب کلیاتی درباره مسائل علمی و تفسیر آن مطرح و ملاک ها و معیارهای معتبر و صحیح برای تفسیر علمی قرآن را بیان نموده و در ادامه ، موضوع اعجاز قرآن و ابعاد آن را بررسی می کند . در بخش دوم ، قرآن و علوم کیهان شناسی و مسائل آن از جمله ، آغاز جهان ، مراحل خلقت جهان ، خلقت هفت آسمان و زمین و جاذبه عمومی را تشریح نموده است . بخش سوم به قرآن و علوم ریاضی اختصاص دارد که مساله اعجاز عددی را مورد بررسی قرار داده است بخش چهارم به قرآن و علوم زیست شناسی مربوط است که بحث پیدایش حیات در روی زمین و خلقت انسان اولیه و نظریه تکامل داروین از مهمترین مسائل بحث شده در آن است . در بخش پایانی موضوع قران و علوم پزشکی از جمله : قرآن و بهداشت ، قرآن و درمان بیماری ها ، قرآن و اسرار خلقت انسان را تشریح نموده است نکته قابل ذکر ، این است که مؤلف در این کتاب آیاتی که می تون از آنها موضوعات علمی را استفاده نمود و (بیانگر اعجاز علمی قرآن است ) مطرح و پس از ذکر آرای مفسرین درباره آنها ، اعجاز علمی آیاتی رامیپذیرد که با مسائل علمی مخالف نبود و از حالت فرضیه علمی بودن خارج شده و به صورت یک قانون و قاعده کلی در آمده باشد .عنوان حکمت ها و اسرار علمی ، یکی از عناوین عمومی کتاب است که پس از طرح موضوع و آیات درباره آن ، حکمت ها و اسراری را که آیه در بردار دارد بیان می نماید انتشارات کتاب مبین این کتاب ۲ جلدی را در سال 1۳۸۸ منتشر ساخته است.
مفهوم النظم عند المعتزلة الملامح الفكرية لرؤية المعتزلة للإعجاز في الخطاب
نویسنده:
شيخ دحماني . محمد حفيان .
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
اعجاز قرآن در نظر اهل عصمت علیهم‌السلام و بیست نفر از علمای بزرگ اسلام
نویسنده:
رضا مودب
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: احسن الحدیث‌,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این کتاب ابعاد مختلف اعجاز قرآن در نگاه امامان شیعه و علمای بزرگ اسلام ومستشرقین بررسی شده است . مطالب کتاب در پنج قسمت تنظیم شده است : ضرورت اعجاز قرآن ، اعجاز قرآن از نظر معصومین (ع) و علمای شیعه ، علمای اهل سنت واعجاز قرآن ، بررسی وجوه اعجاز ، مستشرقین واعجاز قرآن . نویسنده در ابتدا ، مساله ضرورت اعجاز از طرف پیامبران را مطرح ، و رابطه آن با قانون علیت را توضیح داده ، آنگاه اعجاز قرآن را با توجه به آیات تحدی تشریح می نماید . در ادامه با توجه به فرمایشات ائمه معصومین(ع) درباره قرآن اعجاز آن را از دیدگاه آن بزرگواران بررسی کرده است . از طرف دیگر با توجه به تالیفات متعددی که از طرف علمای شیعه و اهل سنت در این باره نوشته شده ، دیدگاه های بیست نفر از آنها را متذکر شده ، وجوه اعجاز را مورد بررسی قرار داده و مساله قول به صرفه را مورد نقد و تجزیه و تحلیل قرار داده است. در این کتاب نگارنده با استناد به 70منبع شیعی و سنی مطالبی درباره "اعجاز قرآن "گردآورده است .افزون بر آن، نظرات اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، همچنین دیدگاه‌های بیست تن از علمای بزرگ اسلام را در این باب ذکر می‌کند که از آن جمله عبارت‌اند از :امام خمینی (ره)، مجلسی، صدوق، طبرسی، ابن هاشم حمیری، قطب‌الدین راوندی، جاحظ، شیخ طوسی و شیخ مفید .عناوین برخی فصل‌های کتاب بدین قرار است" :ضرورت اعجاز"، "اعجاز قرآن از نظر معصومین (ع)"، "اعجاز قرآن از نظر علمای شیعه"، "اعجاز قرآن از نظر علمای اهل سنت (فخر رازی، سیوطی، رافعی، جرجانی، قرطبی و"(...، "بررسی وجوه اعجاز قرآن"، "اعجاز در اخبار از غیب"، "اعجاز در عدم اختلاف در قرآن"، "اعجاز عددی و علمی قرآن "و "دیدگاه برخی از مستشرقین درباره اعجاز قرآن (نظیر :گوته، کارلایل، جان دیون پورت، و جرج ونو) ."
موسوعة قضايا إسلامية معاصرة المجلد 1
نویسنده:
محمد الزحيلي
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
دمشق: دارالمکتبی,
چکیده :
مجلد اول از موسوعه را می توان دو بخش کرد در بخش اول مسائل توحیدی و عقیدتی و در بخش دوم شروع به طرح مسائل و قواعد فقهی که بحث زکات و مصارف آن به طور مفصل در این مجلد توضیح داده شده است.
  • تعداد رکورد ها : 175