مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
ابلاغ سوره برائت اختصاصات امام علی(ع) استجابت دعای امام علی (ع) استغراق علی (ع) در نماز اشتیاق ملائکه به رویت علی(ع) اعطای علی(ع) به پیامبر(ص) اعلم صحابه افضل الناس حلماً افضل رجال عالم افضلیت امام علی(ع) اقرب الخلق به نبی(ص) اقرب الناس به جنت اقرب الناس عهداً به پیامبر (ص) اقضی الامة اکرم الخلق به پیامبر(ص) امام الاولیاء امام الغر المحجلین تعلیم تسبیح به علی (ع) تکأة النبی بین یدی اللّه جامع شروط خلافت شعر جبرئیل در مدح علی(ع) فضایل اخلاقی امام علی (ع) فضایل امام علی(ع) بعد وفات فضایل حین ولادت امام علی (ع) فضایل قبل از ولادت امام علی(ع) فضایل متضاد علی (ع) فضایل نفسانی علی (ع) فضایل هنگام بلوغ امام علی(ع) قضاوت علی(ع) برای اجنه کمالات بدنی علی(ع) کمالات خارجی علی علیه السلام نفرین پرندگان بر مبغضین امام علی (ع) وسیله ازدیاد دین انسان
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 629
ینابیع الموده لذوی القربی (دوره ۴ جلدی)
نویسنده:
سلیمان بن ابراهیم قندوزی حنفی؛ تحقیق: سید علی جمال اشرف حسینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران - ایران: انتشارات اسوه,
چکیده :
ینابیع الموده لذوی القربی کتابى است در زندگانى اهل‌بیت پیامبر(ص)، به‌خصوص حضرت على(ع) که توسط قندوزى یکى از عالمان اهل سنت در قرن سیزدهم هجرى نوشته شده است. مؤلف، هدف خود را از تألیف این کتاب، اداى دین به پیامبر دانسته است؛ زیرا خداوند، دوستى نزدیکان آن حضرت را مزد رسالت او مى‌داند. این کتاب مطالبى را درباره مناقب امیرالمؤمنین على(ع) و چند تن از اهل‌بیت پیامبر، مانند امام حسن و امام حسین و امام عصر نقل کرده است. قندوزى کتاب خود را بر اساس منابع مهم اهل سنت نوشته است. برخى از این منابع عبارتند از: صحاح سته، مناقب ابونعیم، مناقب ابن مغازلى، فرائد السمطین، مناقب خوارزمى. شیوه مؤلف، نقل از منابع پیش از خود است. مجموع ابواب کتاب، یک‌صد باب است که هر باب به موضوع خاص یا مطالب کتابى خاص مى‌پردازد. هرچند قندوزى از منابع مختلف و متعددى استفاده کرده و روایات خود را به آن کتب استناد داده و نام آنها را هم آورده است، لیکن در بخش‌هایى که یک باب را به کتاب خاصى اختصاص داده از آثار زیر بهره برده است: مقتل ابومخنف، الصواعق المحرقه، فصل الخطاب خواجه پارسا نجارى، دره المعارف بسطامى، الدر المنظم محمد بن طلحه حلبى، المطالب العالیه، المحجه فی ما نزل فی القائم الحجه و آثارى از این دست که بسیارى از آنها جزو منابع کهن و معتبر بشمار نمى‌روند. مؤلف در موارد زیادى یک روایت را تکرار کرده است. ینابیع الموده ترتیب و تنظیم خاصى ندارد؛ مثلاً در بین نقل فضائل على(ع) باب دیگرى درباره فضائل همه اهل‌بیت آورده و دوباره به مهدى پرداخته است. قندوزى در تألیف این اثر از منابع شیعه نیز استفاده کرده است. از اینکه مطالبى درباره حروف و خواص آنها بیان مى‌کند، پیداست که مؤلف علاقه‌اى به این موضوعات داشته است.
ترجمه و خلاصه ای از ینابیع الموده
نویسنده:
سلیمان بن ابراهیم قندوزی؛ ترجمه وخلاصه: رضا معینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , خلاصه اثر , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
بنی‌الزهرا (س) (انتشارات بنی زهرا),
چکیده :
ترجمه و کوتاه شده کتاب ینابیع المودة لذوی القربی نوشته سلیمان بن ابراهیم قندوزی حنفی از عالمان و بزرگان حدیثی اهل‎ سنت در سده13قمری است. این خلاصه حاوی بخشی از احادیث نقل شده از منابع و متون حدیثی اهل سنت در صد باب، در منزلت، فضیلت و مقام اهل‎بیت پیامبر(ص) و جایگاه و مصادیق اهل‎بیت(ع) است. متن روایات در سمت راست و ترجمه آن در سمت چپ صفحات آمده است. روایات این کتاب شامل همان مضامینی است که در متون و منابع حدیث شیعه هم نقل شده است از جمله در باره شرافت نیاکان پیامبر روایاتی آمده سپس احادیث معروفی چون حدیث کشتی نوح، حدیث ثقلین، حدیث غدیر، حدیث منزلت و حدیث سد الابواب در باره فضائل و مقامات امام علی(ع) گزارش شده است. برخی از احادیث مربوط به فضائل امام علی و اهل بیت در ذیل آیات و تفاسیر مورد استناد قرار گرفته که در این کتاب هم بازتابی از این نوع روایات به چشم می آید. از جمله در ذیل آیه تطهیر، داستان و حدیث کسا در بیان منزلت پنج تن آل عبا مطرح گردیده است.در ادامه احادیثی در بیان دوست داشتن اهل‎بیت از منابع اهل‎سنت نقل شده است.در برخی ابواب کتاب، مدایح شافعی در باره اهل بیت مورد استشهاد قرار گرفته سپس به نقل از کتاب الصوعق المحرقه، مجموعه‎ای از روایات در باره مقام و برتری دیگر امامان شیعه از حضرت سجاد تا امام مهدی(ع) گزارش شده است. مطالب سپسین کتاب، بیان روایاتی در کرامات و معجزات حضرت مهدی و ظهور ایشان از منابع مختلف اهل ‎سنت است.
متن و ترجمه ینابیع الموده لذوی القربی: فضائل اهل بیت در کتب اهل سنت
نویسنده:
سلیمان بن ابراهیم قندوزی؛ مترجم: محمد تقدمی صابری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
مشهد - ایران: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی,
چکیده :
محبّت و دوستی با اهل‌بیت پیامبر بزرگ اسلام(ع) گزاره‌ای است که بیشتر مسلمانان، به جز خوارج، آن را پذیرفته‌اند و لذا تمامی مسلمانان از هر فرقه و دسته‌ای به خاندان رسول خدا(ع) مهر می‌ورزند و جرئت ابراز دشمنی با آنان را به خود نمی‌دهند. هر چند دشمنان اهل‌بیت(ع) کوشیدند که فضایل آنان را بپوشانند و از نشر احادیث رسیده از پیامبر اعظم (ص) در فضیلت ایشان جلوگیری کنند، لیک با وجود این، دوستان اهل‌بیت از عالمان سنّی و شیعه به نقل این احادیث و فضایل پرداختند و آن‌ها را منتشر کردند. یکی از این عالمان، دانشمند برجستة اهل‌سنت، سلیمان بن ابراهیم قندوزی است. کتابی که فراروی شماست ، اثر گران‌سنگ این دانشی مرد بزرگوار و محبّ اهل‌بیت(ع) است. این کتاب یکی از منابع معتبر و ارزشمند اهل سنت به شمار می رود که در مناقب اهل بیت (ع) نگاشته شده و مشتمل است بر یک مقدمه و یکصد باب.
ع‍ل‍ی‌ و ش‍ک‍وه‌ "غ‍دی‍ر خ‍م‌" ب‍ر ف‍راز "وح‍ی‌ و رس‍ال‍ت‌" در ت‍رج‍م‍ه‌ ی‍ن‍اب‍ی‍ع‌ ال‍م‍وده‌
نویسنده:
ت‍ال‍ی‍ف‌ س‍ل‍ی‍م‍ان‌ ب‍ل‍خ‍ی‌ ق‍ن‍دوزی‌ ح‍ن‍ف‍ی‌ ش‍اف‍ع‍ی‌؛ ب‍ق‍ل‍م‌ م‍ح‍م‍دع‍ل‍ی‌ ش‍اه‌ م‍ح‍م‍دی‌
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
ق‍م‌: م‍ه‍ر ام‍ی‍رال‍م‍وم‍ن‍ی‍ن‌(ع‌),
چکیده :
على(ع) و شكوه غدير بر فراز وحى و رسالت ترجمه كتاب «ينابيع المودة» اثر سليمان قندوزى حنفى است. «ينابيع المودة» به زندگانى اهل‌بيت پيامبر بخصوص حضرت علی‌ عليه‌السلام مى‌پردازد. مؤلف، هدف خود را از تأليف اين كتاب، اداى دين به پيامبر دانسته است؛ زيرا خداوند، دوستى نزدیک ان آن حضرت را مزد رسالت او مى‌داند. ينابيع المودة بدون آنكه تنظيم خاص و فصل بندى كاملى داشته باشد مطالبى درباره مناقب اميرالمؤمنين علی‌ عليه‌السلام و چند تن از اهل‌بيت پيامبر مانند امام حسن و امام حسين و امام عصر عليهم‌السلام را نقل كرده است. قندوزى كتاب خود را بر اساس منابع مهم اهل سنت نوشته است. برخى از اين منابع عبارتند از: صحاح سته، مناقب ابونعيم، مناقب ابن مغازلى، فرائد السمطين، مناقب خوارزمى. محمدعلى شاه محمدى مترجم کتاب ینابیع المودة است. بنا به آنچه بر روى جلد کتاب آمده است، وى مؤسس و مدرس و مسئول مدرسه علوم دینیه ولى عصر و امام جماعت مسجد حمزه سیدالشهداء است. مترجم در پاورقى‌ها از ذكر منابع مؤلف صرف نظر كرده و دليل آن را در مقدمه چنين آورده است: «نظر به اينكه كتاب شريف ينابيع المودة مورد قبول تمام علما و فضلاى شيعه و سنى است، لذا در ترجمه آن از استخراج منابع بى نيازيم». مقدمه مترجم مربوط به سال 1361 شمسى است هر چند چاپ نخست اين ترجمه در نشر مهر قم به سال 1384 بر مى‌گردد.
مختصر ینابیع الموده لذوی القربی فی فضائل رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم و اهل بیته علیهم السلام من مصادر اهل السنه
نویسنده:
سلیمان بن ابراهیم القندوزی الحنفی,عربی.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
بیروت - لبنان: دار العلوم للتحقيق والطباعة والنشر,
چکیده :
ينابيع المودة لذوي القربی كتابى است در زندگانى اهل‌بيت پيامبر(ص)، به‌خصوص حضرت على(ع) كه توسط قندوزى يكى از عالمان اهل سنت در قرن سيزدهم هجرى نوشته شده است. مؤلف، هدف خود را از تأليف اين كتاب، اداى دين به پيامبر دانسته است؛ زيرا خداوند، دوستى نزديكان آن حضرت را مزد رسالت او مى‌داند.
في رحاب العقیدة المجلد 3
نویسنده:
محمد سعيد طباطبائي حكيم
نوع منبع :
کتاب , مناظره،گفتگو و میزگرد , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: دار المرتضی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب فی رحاب العقیده اثر سیدمحمدسعید طباطبایی‌حکیم است. این کتاب تحقیقی درباره مقایسه برخی از «عقاید» «شیعه» و «اهل‏ سنت» است. با رویكردی تطبیقی برخی از دیدگاه‏ های اعتقادی شیعه و اهل‏ سنت را مقایسه كرده و ادله اعتقادی آن ها را مورد بحث و بررسی قرار می‏ دهد. اعتقاد به صحابه، تحریف قرآن، امامت و خلافت، واقعه غدیر، خلفا و عملكرد آن ها، شكل‏ گیری و پیدایش شیعه و نقد و بررسی دیدگاه ‏های علمای اهل‏ سنت و شیعه در این زمینه‏ ها از اصلی ‏ترین مندرجات این كتاب محسوب می‏ شود. "جلد سوم" شامل: مصادر اهل سنت، روات اهل سنت، احادیث فضایل امیرالمومنین امام علی علیه السلام،، امامت ائمه علیهم السلام می باشد.
ترجمة الإمام علي بن أبي طالب علیه السلام من تاریخ مدینة دمشق المجلد 1
نویسنده:
علی بن حسن ابن عساکر؛ محقق: محمدباقر محمودی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: موسسة المحمودی للطباعة و النشر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
كتاب «ترجمة الإمام علي بن أبي طالب (ع) من تاریخ مدینة دمشق» كه به اهتمام علی بن حسن بن هبه‌ الله شافعی ملقب به ابن عساكر ( 499ـ 571 ق) به رشته تحریر در آمده است. در این مجلد از قول علمای اهل سنت درباره فضایل و كرامات حضرت علی (ع) به چاپ رسیده است. احادیث كه با شرح مختصر نیز نشانی آن همراه است ذیل این عناوین تدوین شده است: حدیث الرایة، آیة التطهیر، حدیث سد الابواب، حدیث المنزلة، حدیث الولایة و قول رسول‌ الله: من آذی علیا فقد آذانی. كتاب به زبان عربی به طبع رسیده است.
المناقب و المثالب (قاضی نعمان)
نویسنده:
نعمان بن محمد مغربي؛ محقق: ماجد بن احمد عطیه
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
لبنان/ بیروت: مؤسسة الاعلمی للمطبوعات,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اَلمَناقِبُ وَ المَثالِب کتابی به زبان عربی، تألیف قاضی نعمان مغربی (متوفای ۳۶۳ ق)، عالم شیعه اسماعیلی است. مغربی در این کتاب به ذکر مناقب اجداد و خاندان پیامبر(ص) و مثالب (نقائص، عیب‌ها و بدی‌ها) دشمنان ایشان پرداخته است. موضوع مثالب (ذکر نقائص، عیب‌ها و بدی‌ها) همانند مناقب‌نویسی (ذکر فضائل و خوبی‌ها) در میان نویسندگان و مورخان قدیم رایج بوده و آثار زیادی در این باره وجود دارد. قاضی نعمان مغربی عالم شیعی اسماعیلی هر دو موضوع را در کنار هم قرار داده و اثری جدید پدید آورده است. غالب مثالب‌نویسان شیعه به بیان بدی‌های خلفا و دشمنان ائمه و در نگاهی عام به مثالب بنی امیه پرداخته‌اند و از مناقب و عظمت بنی هاشم یاد می‌کنند. قاضی نعمان این کتاب را بر خلاف کتاب شرح الاخبار به شیوه حدیثی نیاورده و گزارش‌ها و حکایات را به صورت پیوسته ذکر می‌کند. مؤلف سعی کرده در برابر هر نفر که از او بدی‌هایی ذکر کرده به خوبی‌های شخص مقابل او بپردازد. کتاب مناقب و مثالب قاضی نعمان، مشتمل بر ذکر مناقب بنی‌هاشم و از میان ایشان اجداد و خاندان رسول خدا(ص) و اهل بیت آن حضرت است. مثالب ذکر شده در این کتاب هم درباره بنی عبدشمس و خاندان ابوسفیان و به خصوص معاویه، یزید، عثمان، مروان و فرزندان اوست. این کتاب نیز در بردارنده شرح حال ائمه با تأکید بر فضائل آنان تا امام صادق(ع) است. برخی از عناوین کتاب عبارتند از: - ذکر مناقب عبدمناف بن قصی - ذکر مناقب هاشم بن عبدمناف - مثالب عبدشمس بن عبدمناف - مناقب عبدالمطلب بن هاشم - ذکر مناقب عبدالله بن عبدالمطلب - مثالب حرب بن امیة بن عبد شمس - ذکر مناقب أبی طالب بن عبدالمطلب و فرزندان - ذکر مناقب أمیرالمؤمنین علی بن ابی طالب(ع) - مثالب معاویة بن أبی سفیان - ذکر مناقب ائمه اطهار (امام حسن(ع) تا امام صادق(ع).
منهاج الحق و اليقين في تفضيل علي اميرالمومنين علی سائر الانبیاء والمرسلین ما خلا محمد صلی الله علیه و آله و سلم خاتم النبیین
نویسنده:
ولی بن نعمة الله الحسینی الرضوی الحائری؛ تحقیق مشتاق صالح مظفر
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کربلا: العتبه الحسینیه المقدسه، قسم الشوون الفکریه و الثقافیه,
چکیده :
کتاب در مورد فضائل بی نظیر حضرت امام علی (ع) می باشد که بر همه انبیا و مرسلین برتری دارد الا حضرت محمد (ص)... کتابی بسیار ارزشمند درباره فضائل حضرت علی (ع) می باشد.
بخش‌های برجای‌مانده کتاب فضائل علی‌بن‌ابی‌طالب علیه‌السلام و کتاب‌الولایه
نویسنده:
محمدبن‌جریربن‌یزید طبری ؛ به کوشش رسول جعفریان.
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: دلیل ما,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بخشهایی از کتاب فضائل علی (ع) و کتاب الولایه از آثار شیعی محمد بن جریر طبری متعلق به سده سوم و چهارم می‏باشد که از متون کهن استخراج و تصحیح شده است. طبری این کتاب را در رد عالمی سجستانی که به انکار حدیث غدیر پرداخته، نوشته است. بیشترین گزیده‏ها و نقل‏ها از کتاب الولایه و توسط قاضی نعمان در مجلد نخست شرح الاخبار صورت گرفته است. اطلاعات و بخشهایی از کتاب در آثار نجاشی، شیخ طوسی، یاقوت حموی، ابن شهرآشوب و ابن طاووس آمده است. در دوره اخیر علامه امینی در الغدیر، حدیث غدیر را به روایت طبری در کتابش آورده است.
  • تعداد رکورد ها : 629