مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1530
سه سنت فلسفی: گزارشی از فلسفه‌های هندی، چینی و یهودی
نویسنده:
نینیان اسمارت، ابوالفضل محمودی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قم: مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این اثر ترجمة سه مقالة فلسفة هندی و فلسفة چینی و فلسفة یهودی از دائرة‌المعارف فلسفة پل ادواردز است. این مقالات توسط نینیان اسمارت، وینگ زای چان و شلومو پینز که از پژوهشگران بنام هستند به رشتة تحریر درآمده است. بخش اعظم کتاب به همراه مقدمة ارزشمند مترجم به بررسی فلسفة هند و چین و مهم‌ترین مکاتب آن اختصاص دارد. در مقالة یهودیت، فلسفة یهودی در ادوار مختلف از جمله دوران یونانی مأبی، قرون میانه، اواخر دورة میانه، عصر جدید و دورة معاصر بررسی شده و مهم‌ترین فیلسوفان هر دوره و تعالیم اصلی آن‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
فلسفة یهودی در قرن وسطا
نویسنده:
دن کوهن شرباک، علیرضا نقدعلی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
قم: مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب در شش فصل به سیر تحولات فکری فلاسفه و علمای یهودی تا اواخر قرن پانزدهم میلادی می‌پردازد. مؤلف می‌کوشد ضمن جست‌وجوی دربارة تأثیر الهیات کتاب مقدس و الهیات خاخامی بر رشد و تکامل فلسفة یهودی در قرون وسطا، تحولات تفکر فلسفی یهودی را نیز از قرن نهم تا اواخر قرن پانزدهم بررسی کند. از نظر نویسنده فیلسوفان یهودی که در این ایام ظهور کردند، کوشیدند تا تورات و سنت خاخامی را در پرتو تفکر فلسفی یونانی ـ اسلامی و نیز آموزه‌های قبالایی تفسیر کنند. از این‌رو مؤلف می‌کوشد تا انتقال میراث فلسفة یونانی را از طریق متفکران اسلامی و به تأثیر آن از آن‌ها نشان دهد. فصل اول کتاب به حیات و اندیشة یهود قبل از قرون وسطا، فصل دوم به قرن‌های نهم تا یازدهم و چهار فصل دیگر هر کدام به ترتیب دربردارندة یکی از قرن‌ها هستند.
ماشیح: موضوع ماشیح و دورة گئولا (نجات) در پرتو قوانین و اعتقادات یهود
نویسنده:
ایمانوئل شوخط، یعقوب یروشلیمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
بی‌جا: بی‌نا,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب حاضر دربارة اصل ماشیح (منجی) و گئولای (نجات) نهایی در دین یهود و به زبان انگلیسی نوشته شده است. ایمانوئل شوخط مؤلف کتاب، یکی از محققان بزرگ فلسفه و عرفان یهود به شمار می‌آید. وی کتاب خویش را با روشی تحلیلی و با استناد به کتاب‌های عهد عتیق (تنخ)، تلمود و میداریشم نوشته است. بر طبق گفتة مؤلف اهمیت موضوع ماشیح در دین یهود و خاطرات دردناک یهودیان از مسیح‌های دروغین، آشکارشدن علائم زمان گئولا از مهم‌ترین انگیزه‌های وی در تألیف کتاب بوده است. این کتاب مشتمل بر هشت فصل و دو ضمیمه است. مؤلف در دو فصل نخست ایمان به ماشیح و مهم‌ترین علائم گئولا را بررسی کرده است. فصل‌های سوم و چهارم به شرایط دوران قبل از ماشح و بررسی مهم‌ترین ویژگی‌های ماشیح اختصاص دارد. در فصل‌های پنجم و ششم تاریخ آمدن ماشیح و عوامل سرعت‌بخش ظهور او بیان شده است. در فصل‌های هفتم و هشتم چگونگی انتظار برای آمدن ماشیح بر طبق تعالیم کتاب مقدس و سرانجام شرایط فعلی دنیا و ارتباط آن با ظهور ماشیح بررسی شده است. در ضمیمه‌هایی که در آخرکتاب آمده، مؤلف به ارائة توضیحاتی دربارة «میشنا توراه» و فردی به نام الیاهو که یکی از منادیان گئولا بوده، پرداخته است.
نگاه به یهود و نگاه یهود
نویسنده:
علایی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: میم,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این اثر به تحلیل و نقد عملکرد یهودیان دوران حضرت رسول (ص) در شبه‌جزیرة عربستان می‌پردازد. مؤلف کوشیده است تا ماهیت واقعی قوم بنی‌اسرائیل و همچنین توطئه‌های آن‌ها را برای مخاطبان برملا کند. طبق نظر نویسنده یهودیان در طول تاریخ تلاش‌های زیادی کرده‌اند تا مردم را از دستورات الهی منحرف کرده و به بیراهه بکشانند. در این میاں خصومت دیرینه یهودیان با اسلام قابل ملاحظه است، در تأليف منابع اسلامی و بیش از همة کتاب‌های تاریخ و تفاسیر قرآن استفاده شده است. این کتاب مشتمل بر چهار فصل اصلی است: در فصل نخست ابتدا تاریخچه‌ای از قوم بنی‌اسرائیل از ابتدا تا ورودشان به مصر و مهم‌ترین خصایص آنها ذکر شده است. در فصل‌های دوم و سوم و وضعیت یهودیان در شبه‌جزیرة عربستان، چگونگی ورودشان به این منطقه مهم‌ترین ویژگی‌ها و باورها و کارشکنی‌های آنان در جامعه قبل از بعثت پیامبر و پس از آن مورد بررسی قرار گرفته است. در آخرین فصل، سرانجام یهودیان مدینه و چگونگی برخورد پیامبر (ص) با آنها تبيين شده است.
یهودیان در قرآن
نویسنده:
سید سابق، محمد شیخ احمدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
زاهران: انتشارات حرمین,
چکیده :
کتاب حاضر رساله‌ای مختصر دربارة قوم یهود از منظر قرآن کریم است. مؤلف با استناد به آیاتی از قرآن که در آنها دربارة بنی‌اسرائیل و یهودیان بحث شده، می‌کوشد تا تصویر واضحی از این قوم نشان دهد؛ وی همچنین براساس کتاب‌های یهودیان و مسیحیان از جمله تلمود و انجيل، اخلاق و تعالیم یهودیان را بیان کند. این رساله به وسیلة یکی از شاگردان مؤلف شرح شده که به صورت پاورقی در کتاب آمده است. شارح در پاورقی با آوردن مطالبی که لازم دیده، کتاب را کامل کرده است. کتاب دربردارندة هفت مبحث است که در آنها ماهیت یهودیان، اخلاق و تعالیم آنها، سرکشی بنی‌اسرائیل و مجازات خداوند برای آنها، ارتباط یهودیان با حضرت عیسی و دشمنی یهودیان با اسلام و مسلمانان مورد توجه قرار گرفته است.
مناظرة بحرالعلوم سیدمحمد مهدی بروجردی طباطبایی با یهودیان ذوالکفل با مقدمه و تصحیح زابینه اشمیتکه و رضا پورجوادی
نویسنده:
احمدرضا رحیمی ریسه
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: مرکز پژوهش میراث مکتوب,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب گزارش مواجهة سیدمحمّد مهدی بروجردی طباطبایی مشهور به بحرالعلوم (1155- 1212 ق.) دانشمند امامی مذهب با یهودیان ذوالکفِل (شهری در سی کیلومتری جنوب حلّه میان نجف و کربلا) در سال 1211 ق. است. متن عربی کتاب بسیار کوتاه است و در ادامه گزارش فارسی آن نیز آمده است. نگارش گزارش متن عربی کتاب در سال 1221 ق. و متن فارسی آن در 1252 ق. به پایان رسیده است. متن مناظره بیشتر پیرامون انتقاداتی است که سید بحرالعلوم دربارة محتوای تورات مطرح می‌کند، مسائلی مانند گوساله‌پرست‌شدن قوم بنی‌اسرائیل و عبادت بتان، تحریف تورات، قصة لوط و دو دختر او و ... . این مسائل در نهایت یهودیان را به تأمل در عقاید دینی خویش وامی دارد. شایان ذکر است که مصححان کتاب مقدمة ارزشمندی دربارة کتاب، نسخه‌ها، و روش تصحیح آن نوشته‌اند؛ همچنین متن مقدمة انگلیسی نیز در انتهای کتاب آورده شده است.
پیامبر اکرم (ص) و یهود مدینه: رفتارهای متقابل
نویسنده:
محمود قیوم‌زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
ساوه: دانشگاه آزاد اسلامی (ساوه),
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
فصل 1: کلیات یهود و عملکرد آن؛ فصل 2: برخورد پیامبر با یهود در جزيرة‌العرب؛ فصل 3: عزوة بنی‌قینقاع؛ فصل 4، غزوه بنی نضیر؛ فصل 5: غزوة بنی قریظه؛ فصل 6: یهود در خيبر .
کابالا عرفان سیاسی یهود: مقدمه‌ای بر شناخت ابعاد سیاسی عرفان یهودی از منظر یک مسلمان
نویسنده:
محمدبهزاد کرمانی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
مشهد: سخن‌گستر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب به دنبال بررسیِ چگونگی پیوند عرفان و سیاست در آیین یهود است و می‌کوشد نشان دهد که این تعامل در طول تاریخ سازنده بوده است یا مخرب؟ کتاب در سه بخش و پنج فصل تنظیم گردیده و مؤلف با روش توصیفی و تاریخی به تحقیق و بررسی در این موضوع پرداخته است. در بخش اول کلیاتی پیرامون تعریف عرفان و سیاست دین یهود و تعالیم فرقه‌های آن و نیز سیر تاریخی عرفان یهودی آمده است. در بخش دوم یعنی عرفان سیاسی یهود، به موضوع اصلی کتاب پرداخته شده و جریان فراماسونری و عرفان سیاسی یهود و همچنین آرمان مسیحیایی و عرفان سیاسی یهود مورد بررسی قرا رگرفته است. در بخش سوم خلاصه و نتیجه‌گیری مباحث مطرح‌شده آمده است.
یهودشناخت: تأملی بر اندیشه، عمل و فرجام بنی‌اسرائیل از نگاه قرآن
نویسنده:
سهیلا جلالی کندری
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران: دفتر نشر فرهنگ اسلامی,
چکیده :
کتاب حاضر به بررسی روحیات قوم یهود از دیدگاه قرآن کریم اختصاص دارد. منابع اصلی این پژوهش قرآن کریم، کتاب‌های لغت و تفاسیر مهم شیعی و سنی بوده است. از آنجا که در برخی احادیث ذکر شده است که برخی مسلمانان راه بنی‌اسرائیل را در پیش خواهند گرفت، از این‌رو مؤلف با استفاده از آیاتی که دربارة یهود در قرآن آمده، به تبیین مسیر هدایت الهی پرداخته است. این پژوهش در چهار فصل با موضوعات تفضیل و برتری بنی‌اسرائیل، علت‌های مغضوب‌شدن این قوم، اندیشه و صفات اخلاقی یهود و فرجام آن‌ها در پرتو کلام الهی تدوین شده است.
شناخت اندیشه و عملکرد یهود در قرآن و تاریخ
نویسنده:
فاطمه کریمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: انتشارات جامعة القرآن الکریم,
چکیده :
این نوشتار به بررسی عملکرد یهود، از آغاز تشکیل این قوم اختصاص دارد. مؤلف در نوشتن این اثر از منابع اسلامی به ویژه قرآن و تفاسیر بهره برده است. هدف اصلی نگارش کتاب، آگاه‌سازی مسلمانان از گذشتة یهود، تحریف‌ها، بدعت‌ها و ظلم و ستم آنان و تکریم اندیشه‌های متعالی دین اسلام بوده است. این کتاب هفت بخش اصلی دارد. در همة بخش‌ها تاریخچة مختصر دین یهود و مهم‌ترین ویژگی‌ها، تعالیم و سرانجام آنها از منظر منابع اسلامی بررسی شده است. در بخش پنجم وضعیت یهود در شبه‌جزیره عربستان، مهم‌ترین اقدامات آنان برای مبارزه با اسلام و مقابله با پیامبر (ص) آمده است.
  • تعداد رکورد ها : 1530