مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

مرور درختی موضوعات | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 1530
سیری در مکتب یهود
نویسنده:
نويسنده:محمدعلی حسین‌زاده
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: شرکت‌ انتشارات ‌کیهان,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این مجموعه، مطالبی درباره‌ی تورات و آیین یهودیت گردآوری شده است. عناوین کتاب عبارت‌اند از: "همه انبیا پیام‌آور یک آیین هستند"، "تاریخچه‌ی یهود و تورات"، "تاریخچه‌ی نگارش تورات و تحریف آن"، "سخنان موهن و ضد و نقیض در تورات"، "سخنان سخیف و ضد و نقیض در مورد خدا"، "انبیا از دیدگاه تورات"، "مکتب جنایت و کشتار"، "عدم پایبندی یهود به احکام تورات"، "تورات بازیچه‌ی دست یهود"، "یهود قومی نژادپرست"، "یهود در تورات" و "شناسنامه یهود در قران و تورات".
انتظار مسیحا در آیین یهود
نویسنده:
نويسنده:جولیوس گرینستون مترجم:حسین توفیقی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
قم - قم: مرکز مطالعات‌ و تحقیقات ‌ادیان ‌و مذاهب,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نویسنده دراین اثرـ ضمن بررسی کتب تلمود وآثارعرفانی وفلسفی دین یهودـ نشان می که چگونه باوجوداندیشه های مادی وانحصارطلبی های قوم یهود،آرمان رهایی وآزادی به واسطه ظهور((مسیحا))درآیین یهودمنعکس شده است .کتاب بااین موضوعات نظام یافته است:((مسیحادرکتب مقدس))،((مسیحاپس ازجلای بابل))،((مسیحادرتلمود))،((مسیحاوطلوع عقلانیت))،((مسیحادرعرفان قبالا))،((مسیحاوتاملات قبالایی))و((مسیحادرجنبش اصلاحی صهیونیزم)) .
بازتاب های کلام اسلامی در فلسفه یهودی
نویسنده:
علی شهبازی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
عامل یهود در تفکر قرون وسطی
نویسنده:
ادوین رابت بوان، غلامعلی عرفانیان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
مشهد: بنیاد پژوهش‌های اسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب مجموعه مقالاتی است که به بررسی سیر اندیشة یهود در قرون وسطا می‌پردازد. نویسندگان مقالات سیر حکمت و دانش را در میان اقوام یهودی و مسیحی در قرون وسطا به ویژه در اسپانیا و ایتالیا مورد بررسی قرار داده‌اند. کتاب حاضر چهار بخش اصلی دارد. در دو بخش نخست مهم‌ترین ویژگی‌های تفکر یهودی و تأثیرپذیری آن از اندیشه‌های اسلامی و همچنین سیر ورود اندیشه‌های یهودی به اروپای قرون وسطا مورد توجه قرار گرفته است. در دو بخش دیگر ضمن بررسی اندیشه‌های یهودی مورد بررسی قرار گرفته است. توجه به مضامین الهیاتی و فلسفی و سیر ترجمة متون فلسفی یهود در بررسی ماهیت اندیشة یهود در آن دوره، بیش از هر چیز دست‌مایة نویسندگان مقالات بوده است.
سنت فلسفی یهود در جهان اسلام
نویسنده:
آرتورهایمن، الیور لیمن، یم هدی وهابی، مرتضی کربلایی‌لو
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: انتشارات استانه,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب مجموعه مقالاتی دربارة فلسفة یهود و تأثیر آن از فلسفة اسلامی، به قلم تعدادی از محققان است. کتاب مزبور شامل هشت عنوان مقاله است که از میان آن‌ها شش مقاله به بررسی شیوة فلسفی افراد بزرگی همچون سعدیا گائون، ابن جبیرول، یهودا‌هالوی، ابن میمون و لوی بن جرشوم اختصاص دارد. دو مقاله نیز سیر فلسفة یهود در دوران اسلامی، تأثیر عرفان اسلامی از عرفان یهود و همچنین تأثیرگذاری ابن رشد بر یهودیت را بررسی کرده‌اند. هدف کتاب ترسیم چگونگی سیر انتقال تفکرات فلسفة یونان از طریق فلسفة اسلامی و تأثیر آن بر فلسفة یهود است؛ زیرا فلسفة یهودی نه فقط از نظر زبان و متفکران، بلکه از نظر شیوه نیز، روند فلسفة اسلامی را بازتولید کرده است. شایان ذکر است که کتاب دارای مقدمه‌ای ارزشمند به قلم ویراستار کتاب است. وی در این مقدمه دربارة پیوند فلسفة اسلامی و فلسفة یهودی مباحث مهمی را مطرح کرده است.
مظلوم‌نمایی یهود در طول تاریخ: (آیا بابلیان، نصارا و مسلمانان، یهودیان را قتل‌عام نموده‌اند؟)
نویسنده:
نجاح الطائی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
بیروت: دارالهدی لا حیاء التراث,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب مشتمل بر جستاری محققانه در باب مظلوم‌نمایی یهودیان و ادعای آنها پیرامون کشتار و ظلم و ستم به یهود توسط اقوام دیگر است. مؤلف تمام این ادعاها را دربارة کشتارهای افسانه‌ای، بابلی، نصرانی و اسلامی با دلایلی چند۔ تکذیب نموده و متقابلاً از قتل عام‌ها و کشتارهای یهودیان، در حق ملت‌ها و اقوام نصرانی و مسلمانان و دیگر ملت‌ها پرده برمی دارد. مؤلف در تألیف کتاب از روش تاریخی و استناد به مهم‌ترین منابع بهره برده است. کتاب در چهارده باب تألیف شده است که هر باب چهار بخش دارد. در دو باب نخست افسانه‌های کشتار یهودیان و در دیگر باب‌ها ارتباط پیامبر اکرم (ص) با یهودیان شام و مدینه و مهم‌ترین دشمنی‌ها، دسیسه‌ها و کارشکنی‌های اقوام یهود در زمان پیامبر - یعنی بنی نضیر بنی قینقاع و بنی قریظه - بررسی شده است.
خدا، جهانف انسان و ماشبح در آموزه‌های یهود
نویسنده:
آبراهام کهن، امیر فریدون گرگانی، نتن الی یهوشوع، امیرحسین صدری‌پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: المعی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب گزیده‌ای از کتاب گنجینه‌ای از تلمود است، که در آن فصل‌هایی دربارة خدا، انسان، جهان و ماشیح آمده است. کتاب شش فصل اصل دارد. فصل نخست به آموزة خداوند، و فصل 2: به بررسی جهان در یهودیت اختصاص دارد. سه فصل دیگر، دربارة انسان و زندگی جسمانی و آداب و رسوم است و فصل آخر نیز به جهان آینده و آموزة ماشیح در دین یهود می‌پردازد. مطالب ذکرشده در مورد خداوند، جهان و انسان در این کتاب بیشتر ناظر به ادبیات ربّنی و پس از تخریب معبد دوم است، از این‌رو گردآورندة کتاب مطالب ارزشمندی پیرامون سابقة تاریخی تلمود و ادبیات دورة ربّنی آورده که دارای اهمیت است.
فلسفة اسلامی و یهودی به روایت ژیلسون
نویسنده:
اتین ژیلسون، حسن فتحی، منصور ایمان‌پور
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
وضعیت نشر :
تهران: حکمت,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این کتاب ترجمة بخش پنجم از کتاب یازده‌بخشی ژیلسون (1184- 1978 م.) به نام تاریخ فلسفة مسیحی در قرون وسطا است. ژیلسون در این بخش از کتاب خود، به معرفی فیلسوفان مسلمان و یهودی که در شکل‌گیری فلسفة مدرسی تأثیر داشته‌اند، پرداخته است. این هدف سبب شده است تا وی از فیلسوفانی که در عالم اسلام و یهودیت از مقام بالایی برخوردارند، اما اندیشه و آثارشان به لاتینی ترجمه نشده، اسمی به میان نیاورد. وی از فیلسوفانی سخن گفته است که افرادی طراز اول نیستند، اما آثارشان به جهان مسیحیت راه یافته است. روش کار ژیلسون چنین است که نخست دربارة هر فیلسوف گزارشی تحلیلی ارائه می‌دهد و سپس کتاب‌شناسی جامع و کاملی از آثار آن فیلسوف آورده و مهم‌ترین مباحث مطرح‌شده در آن آثار را در یادداشت‌های آخر کتاب ذکر می‌کند. کتاب مشتمل بر دو فصل است: در فصل اول از فیلسوفان اسلامی همچون کندی، فارابی، ابن‌سینا و ابن‌رشد و در فصل دوم سلیمان بن جبیرول و موسی بن میمون به دلیل اهمیتی که داشته‌اند، معرفی شده‌اند.
یهودی و صهیونیسم از منظر قرآن
نویسنده:
هادی اُجیلی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق,
چکیده :
این کتاب به بررسی ویژگی‌های دین یهود و تجلی جدید این قوم یعنی جنبش صهیونیسم از دیدگاه قرآن کریم اختصاص دارد. مؤلف در این پژوهش از روش توصیفی ـ تحلیلی بهره برده و از آیات قرآن و منابعی که در مورد صهیونیسم نوشته شده‌اند، استفاده کرده است. کتاب دارای شش فصل اصلی است: در فصل 1: مقدمه‌ای دربارة تبیین موضوع، انگیزه و روش پژوهش و منابع آن آمده است. در دومین فصل که مفصل‌ترین بخش کتاب است و بیش از نیمی از حجم کتاب را تشکیل می‌دهد، مؤلف ویژگی‌های منفی یهود را در چهار دستة ویژگی‌های ایمانی و دینی، ویژگی‌های اجتماعی، ویژگی‌های سیاسی و ویژگی‌های اقتصادی برشمرده است. از ویژگی‌های دستة نخست می‌توان به کفر و بی‌ایمانی، تمرد و عصیان، تحریف دستورات الهی، قتل انبیای الهی و ... اشاره کرد. ویژگی‌های منفی اجتماعی آن‌ها شامل نژادپرستی، رواج فساد در زمین، قساوت قلب، جهاد‌نکردن در راه خدا و ... است. از ویژگی‌های منفی اقتصادی آن‌ها مال و ثروت پرستی، مال مردم‌خواری، حرام و رباخواری و از ویژگی‌های منفی سیاسی آن‌ها می‌توان به جنگ‌افروزی، خیانت‌کاری، ظلم و ستم، استکبار و جز آن اشاره کرد. مؤلف در دو فصل دیگر ویژگی‌های صهیونیسم و ارتباط آن‌ها با یهود را بررسی کرده و اصول سیاست عملی جمهوری اسلامی ایران در قبال این جریان را براساس الگوی قرآنی از نظر گذرانده است. در آخرین فصل، نتیجه‌گیری از همة مباحث مطرح‌شده آمده است.
سیمای یهود در قرآن
نویسنده:
عبدالله حاجی صادق
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
قم: انتشارات زمزم هدایت,
چکیده :
کتاب سیمای یهود در قرآن، چنانکه از نامش بر می‌آید، ویژگی‌های مختلف قوم یهود را بر مبنای آیات قرآن و روایات اسلامی بررسی می‌کند. نویسنده با روشی توصیفی در پی استخراج نکات آموزنده‌ای است که قرآن کریم در رابطه با قوم بنی‌اسرائیل و یهود بیان کرده است. از این‌رو تفاسیر قرآن و نهج‌البلاغه مهم‌ترین منابع مورد استفادة مؤلف بوده‌اند. این کتاب به عنوان تفسیری موضوعی در پنج فصل اصلی سامان یافته است. تاریخچة قوم یهود، نام‌گذاری آن و متون مقدس آن‌ها در فصل 1: به صورت فشرده و مختصر بیان شده است. در فصل 2: به ده مورد از نعمت‌ها و عنایات بنی‌اسرائیل پرداخته شده و در فصل 3: ده مورد از مبانی فکری اعتقادی یهود توضیح داده می‌شود. در فصل 4: نیز ده مورد از عملکردها و رفتارهای قوم یهود بررسی می‌شود. سرانجام در آخرین فصل، ده مورد از آثار و کیفرهای الهی نسبت به یهودی‌ها بیان گردیده است و مستند مؤلف در بیان این چهل مورد، همگی آیات قرآن بوده است.
  • تعداد رکورد ها : 1530