جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 34
دلبستگی، تکامل و روانشناسی دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Lee A. Kirkpatrick (لی ای. کرک پاتریک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The Guilford Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: در این کتاب تحریک‌آمیز و جذاب، لی کرک پاتریک چارچوبی گسترده و جامع برای رویکرد به روان‌شناسی دین از دیدگاه تکاملی ایجاد می‌کند. در این چارچوب، نظریه دلبستگی لنز قدرتمندی را ارائه می‌کند که از طریق آن می‌توان جنبه‌های مختلف باور و رفتار دینی را دوباره مفهوم‌سازی کرد. کرک پاتریک با رد این تصور که انسان ها دارای غرایز یا سازگاری های خاص دین هستند، استدلال می کند که دین در عوض از مکانیسم ها و سیستم های روانشناختی متعددی که برای کارکردهای دیگر تکامل یافته اند سرچشمه می گیرد. این کار تلفیقی جرقه بحث، بحث، و تحقیقات آینده را در میان هر کسی که علاقه مند به روانشناسی دین، نظریه دلبستگی، و روانشناسی تکاملی و همچنین مطالعات دینی است، خواهد کرد. همچنین به عنوان یک متن در دوره های پیشرفته در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد خدمت می کند.
معرفی مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی
نویسنده:
سیدمجید نبوی, رباب شاهمرادی؛ ویراستار: هاجر بنائی
نوع منبع :
کتاب , مدخل آثار(دانشنامه آثار) , آثار مرجع , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اراک - استان مرکزی - ایران: انتشارات جهاد دانشگاهی/ واحد استان مرکزی,
چکیده :
کتاب «معرفی مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی» به معرفی 550 مجله خارجی در حوزه اسلام، مسیحیت، یهود، سایر ادیان و مطالعات دینی به طور کلی پرداخته است که توسط انتشارات جهاد دانشگاهی منتشر شده است. در مقدمه این کتاب آمده است: در هر کشوری، سخن از مباحث دینی متناسب با دین و مذهب آن کشور وجود دارد و مسائل دینی در هر کشوری به ‌صورت کتاب و مجله و غیره منتشر می‌شود. مجلات علمی، سطح علمی مناسبی دارند؛ ازاین‌رو، شناخت مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی برای پژوهشگران امری مفید و لازم است. با شناخت و مطالعۀ این مجلات می‌توان از مباحث مطرح‌شده در آن‌‌‌ آگاه شد و از علم روز دنیا در موضوعات دینی، اطلاعاتی به دست آورد. همچنین، پژوهشگران با شناخت این مجلات می‌توانند ‌‌‌‌مقاله‌های خود را به مجلات مرتبط ارسال کنند و از امتیاز علمی آن بهره‌مند شوند و سبب شناخته‌ترشدن ایران و فرهنگ ایرانی اسلامی در مجامع بین‌المللی شوند. پس از بررسی‌‌‌های فراوان، بیش از پانصد مجله دینی در موضوعات مختلف شناسایی شد که در چند دسته قرار می‌گیرد: 1- اسلام؛ 2- مسیحیت؛ 3- یهود؛ 4- سایر ادیان؛ 5- مطالعات دینی (به‌طور کلی). البته برخی مجلات در دو یا چند دسته قرار می‌گیرد که در این نگارش سعی می‌شود هر مجله تنها در یک دسته‌بندی موضوعی ذکر شود. پیش از پرداختن به بحث اصلی، ذکر توضیحی درباره اعتبارسنجی مجلات ضروری می‌نماید. با توجه به اینکه ممکن است اعتبار مجلات تغییر کند، پژوهشگران قبل از اقدام به انتشار مقاله، باید اعتبار مجله را بررسی کنند. به همین منظور، وب ‌سایت‌هایی را در این کتاب معرفی شده که می‌توان با درج کد آی‌اس‌اس‌ان هر مجله در آن به‌راحتی اعتبار آن را سنجید. 1- ژورنال‌چکر دات‌ای‌آرjournalchecker.ir ؛ 2- ایمپکت فاکتور دات‌ای‌آر impactfactor.ir؛ 3- سامانۀ منبع‌یاب وزارت بهداشت rsf.research.ac.ir؛ 4- سایمگو scimagojr.com؛ 5- وب‌ آو ساینس ip-science.thomsonreuters.com/mjl؛ 6- ای‌اس‌سی isc.gov.ir/en؛ 7- اسکوپوس scopus.com؛ 8- دوآج doaj.org؛ 9- ایمپکت‌فاکتور مجلات bioxbio.com در این اثر تلاش شده است که عناوین مجلات انگلیسی را ترجمه و عنوان انگلیسی آن در پاورقی بیاید؛ اما برخی از عنوان‌های مجلاتی که به زبان‌های آلمانی و اسپانیولی و عربی و غیره است، ترجمه نشده و همان عنوان مجله ذکر شده است. در این کتاب، مجلات بر اساس موضوعات گفته‌شده، معرفی می‌شود. در بخش اول این کتاب 127 مجله در حوزه اسلام، در بخش دوم 183 مجله در حوزه مسیحیت، در بخش سوم 35 مجله در حوزه یهود، در بخش چهارم 18 مجله در حوزه سایر ادیان و در بخش پنجم 198 مجله که در حوزه مطالعات دینی به طور کلی فعالیت می کنند؛ معرفی شده است. در انتها نیز، مجلات به همراه کد Issn آن ها ذکر شده است. هدف اصلی این نگارش، معرفی مجلات خارجی در حوزه مطالعات دینی است تا مخاطبان بتوانند از آخرین مطالب منتشر شده در این مجلات در حوزه مطالعات دینی باخبر شوند و هم اگر پژوهشگر یا محقق هستند بتوانند مقالات خود را جهت انتشار به این مجلات ارسال کنند.
گفتگوها و پویایی‌های میان‌فرهنگی در الهیات و مطالعات دینی [کتاب انگلیسی]
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Universitätsverlag Göttingen,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد شامل متون سمپوزیوم به مناسبت دهمین سالگرد برنامه کارشناسی ارشد الهیات بین فرهنگی است. مشارکت‌ها به چالش‌ها و پیامدهای رویکرد بین‌فرهنگی در دانشگاهیان و همچنین در کلیساها و در جامعه می‌پردازد. از آنجایی که جهانی شدن چهره مسیحیت معاصر را در قرن بیست و یکم به طور قابل توجهی تغییر داده است، وظیفه انجام الهیات پیچیده تر شده است. انواع فرهنگی، جغرافیایی و فرقه‌ای مسیحیت در سراسر جهان، چهره سنتی غربی الهیات آکادمیک مسیحی را به چالش می‌کشد و اشکال جدید و جهانی تفکر الهیاتی را می‌طلبد. الهیات بین‌فرهنگی به دنبال پذیرش این پویایی‌ها با گفت‌وگوی سازنده است و فضاهای جدیدی از تفکر مشارکتی و تأمل آکادمیک را باز می‌کند.
الهیات سفید: تفوّق در مدرنیته [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
James W. Perkinson (auth.) (جیمز دبلیو پرکینسون)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
US: Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: الهیات سفید امتیاز نژاد سفید را در طول تاریخ و رابطه آن با الهیات سیاهان را مورد بررسی مجدد قرار می دهد. جیمز دبلیو پرکینسون در پاسخ به ادعاهای جیمز کون (و دیگر دانشمندان سیاهپوست) که درگیر شدن جدی با تاریخ و فرهنگ باید در مرکز هر طرح آمریکایی از صداقت یا "رستگاری" در دوره مدرن باشد، یک الهیات سفید مسئولیت را بیان می کند. پرکینسون زندگی نامه و تحلیل پسااستعماری، تاریخ و پدیدارشناسی را در هم می آمیزد تا برتری سفیدپوستان و آینده مطالعات دینی را بررسی کند. این یک کتاب ضروری و پیشگامانه برای دوره های مطالعات دینی، مطالعات آفریقایی آمریکایی و الهیات است.
کتاب راهنمای ادیان جهانی آکسفورد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Mark Juergensmeyer (مارک یورگنسمایر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مرجعی برای شناخت جوامع مذهبی جهان در تنوع جهانی معاصر آنهاست. این جلد شامل 60 مقاله است و به جای عقاید، نمادها یا مناسک، بر جوامع تمرکز دارد. این در شش بخش منطبق با سنت های اصلی مذهبی زنده سازماندهی شده است: منطقه فرهنگی هند، بودایی/کنفوسیوس، مناطق یهودی، مسیحی، و مسلمان، و منطقه فرهنگی آفریقا. در هر بخش، یک مقاله مقدماتی، توسعه اجتماعی آن سنت مذهبی را از نظر تاریخی مورد بحث قرار می دهد. مقالات دیگر حقایق اجتماعی اساسی را در بر می گیرد: اندازه جامعه، مکان، مراکز سازمانی و زیارتی، شخصیت های مرجع، الگوهای حکمرانی، زیرگروه های اصلی و شکاف ها و همچنین مسائل مربوط به حفظ مرزها، دخالت سیاسی، نقش در تامین هویت فرهنگی، و برخوردها. با مدرنیته جوامع در دیاسپورا و پیرامون، و همچنین مناطق جغرافیایی مرکزی سنت های مذهبی تحت پوشش قرار دارند. بنابراین، به عنوان مثال، جوامع اسلامی در آسیا و ایالات متحده در کنار جوامع اسلامی در خاورمیانه قرار می گیرند. مشارکت کنندگان، دانشمندان برجسته ادیان جهان هستند، که بسیاری از آنها همچنین اعضای جوامعی هستند که آنها مطالعه می کنند. مقاله ها به گونه ای نوشته شده اند که آموزنده و قابل دسترس برای عموم افراد تحصیلکرده باشد و به دیدگاه های جوامع مورد تجزیه و تحلیل احترام بگذارد.
گفتارهایی در علم دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Müller, Friedrich Max (فریدریش مکس مولر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
New York: .Scribner, Armstrong, and Co,
درآمدی بر علم دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
F. Max Muller (فریدریش مکس مولر)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
London: LONGMANS GREEN And Co,
تمایز میان ذات و واقعیت دین: رفع یک ابهام در روش پدیدارشناسی دین
نویسنده:
محمدرضا قائمی نیک، مجتبی زروانی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اصفهان: حوزه معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان,
چکیده :
پدیدارشناسی دین، بالاخص در قرن بیستم، به‌ عنوان روش یا رهیافتی در دین‌پژوهی، همچون یک روش تکمیلی برای تاریخ ادیان به‌کار گرفته شد تا در ورای پدیدارهای متکثر تاریخی ادیان، «ذات»ی واحد را صورت‌بندی و کشف نماید. از سوی دیگر، به اقتضاء پایندی به «مبانی» روشی که عمدتا از پدیدارشناسی ادموند هوسرل متأثر بوده است، «واقعیت» دین را نوعی واقعیت بین‌الاذهانی قلمداد می‌کند که شباهت این واقعیت، با «واقعیت» دین که الاهیات یا کلام سنتی بدان قائل است، صرفا اشتراک لفظ بوده و لذا تمایز ماهوی دارند. در این مقاله با بررسی پدیدارشناسی هوسرل و بیان تمایزات و تشابهات آن با پدیدارشناسی دین، کوشیده‌ایم تا اولا تمایز میان «ذات» و «واقعیت» دین در پدیدارشناسی دین و ثانیا تمایز «واقعیت» دین در پدیدارشناسی و «واقعیت» دین در الاهیات سنتی را تبیین نماییم. در بخش نتیجه‌گیری به این نکته اشاره شده است که عدم توجه به این تمایز مهم، سبب ناکامی در پژوهش‌های دینی، از جمله پژوهش‌های پدیدارشناختی خواهد شد.
صفحات :
از صفحه 51 تا 70
بحثی تطبیقی پیرامون بررسی ریشه ها، پیش زمینه ها، و خاستگاه های نظریه تکثرگرایی دینی در مسیحیت و اسلام
نویسنده:
حسن حسینی سروری
نوع منبع :
مقاله , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شیراز: دانشگاه شیراز,
چکیده :
هدف مقاله حاضر، بررسی ریشه‌ها و خاستگاه‌های ظهور و بروز نظریه تکثرگرایی دینی در حوزه معرفت شناختی کلام مسیحیت و مقایسه آن با نگرش اسلامی‌ در این خصوص است. در ابتدا به چند اصل در زمینه بروز و ظهور نظریات جدید در کلام جدید و فلسفه دین اشاره شده است و به دنبال آن، علل و عوال معرفتی و تاریخی ظهور نظریه تکثرگرایی دینی در حوزه معرفتی مسیحیت مورد بررسی قرار گرفته است. مقاله حاضر در صدد اثبات این فرض است که مسأله تکثرگرایی، اساسا‌ و ماهیتا‌، ریشه‌ای مسیحی دارد، بنابراین، هر گونه اسلامی‌کردن نظریه تکثرگرایی که بر اساس ریشه‌ها و خاستگاه‌های خاص خود بروز کرده است، مغالطه و اشتباهی بین است. به اعتقاد مؤلف, ‌تکثرگرایی در اسلام، مبنا و ماهیتی خاص دارد و اسلام همواره منادی نظریه "تکثرگرایی در دین" بوده است، منتها نه از آن جهت که واکنش و یا عکس العمل، و یا نتیجه قهری و یا طبیعی سلسله‌ای از حوادث باشد، بلکه بدین معنا که خود مبنایی مستقل و ماهیتی روشن و تعریف و تفسیر ویژه‌ای در تعالیم اسلامی‌ دارد.
صفحات :
از صفحه 21 تا 40
روش شناسی علوم قرآن از منظر فلسفه علم
نویسنده:
ابراهیم فتح الهی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه امام صادق(ع),
چکیده :
مجموعه ای از مباحث کلی مرتبط با قرآن که وجهی از وجوه مطالعات قرآنی را تبیین می کند یا به پرسشی از پرسش ها درباره قرآن می پردازد، با عنوان کلی «علوم قرآن» نامیده می شوند. به دلیل نقش مهمی که مطالعات روشمند در علوم قرآن در توسعه و رشد این علوم دارد، باید روش شناسی این علوم ساماندهی شود، تا معلوم شود روش پژوهش در علوم قرآن از روش های درون دینی به دست می آید یا روش های برون دینی؟ یا اینکه از هر دو روش می توان استفاده کرد؟ همچنین، باید معلوم کرد که علوم قرآن همگی دارای روش واحدی هستند یا با توجه به نوع مساله روش های متعدد دارند؟نویسنده در این مقاله در پی بیان آن است که علوم قرآن، دانشی تک روشی نیست و علوم مختلف قرآن بسته به ماهیتشان از روش های مختلف نقلی، عقلی و تحلیل زبانی پیروی می کنند؛ و روش های تحقیق ریاضیات، دانش های تجربی، علم تاریخ، علم کلام، علوم حدیثی، علوم ادبی، نقد ادبی، زیباشناسی، زبان شناسی و غیره در علوم قرآن کارآیی دارند. به عبارت دیگر، بهترین روش در مطالعات مربوط به علوم قرآن، روش پژوهش ترکیبی (یا تلفیقی) است.
صفحات :
از صفحه 151 تا 177
  • تعداد رکورد ها : 34