جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 7
پاسخ به نقد ادلّه قرآنی بر خلافت بلافصل امیرالمؤمنین (ع) (در کتاب "نقد الاشاعره للشیعه الاثنی عشریه")
نویسنده:
پدیدآور: سیدمحمدحمزه نقوی ؛ استاد راهنما: شعبان داداشی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد و بررسی کتاب
چکیده :
دفاع از اعتقادات دینی یکی از وظایف مهم کلام اسلامی است و مسئله امامت از اوّلین و مهم‌ترین بحث کلامی بود که درمیان مذاهب کلامی مورد نقد و بررسی قرار گرفته است. در عصر حاضر، وهابیت در زمینه تضعیف آموزه‌های شیعه امامیه مخصوصاً آموزه امامت مشغول فعالیت است و با تمام توان به رد و تضعیف شیعه روی آورده است. یکی از تلاش‌ها، تدوین کتاب "نقد الأشاعره للشیعه الإثنی عشریه فی مسأله الامامه" توسط عبدالله بن سلمان الفیفی است که ادلّه‌ شیعه درباره امامت در آن به تفصیل نقد شده است. مصنّف علاوه بر نقد اشاعره بر ادّله شیعه امامیه در مسئله امامت، از نقد سلفیه مخصوصا نقد ابن تیمیه نیز استفاده می‌کند و در این تحقیق به نقد این کتاب در ادلّه قرآنی بر خلافت بلافصل و شایستگی امیرالمؤمنین (ع) به روش عقلی و نقلی پاسخ داده می‌شود. بر آیات قرآنی بر حقانیت و افضلیت امام علی (ع) استدلال محکم می‌گردد. امامیه معتقد است خداوند تنها کسی است که صلاحیت تعیین امام را دارا می‌باشد و مقام امامت نیازمند به جعل الهی است، نه انتخاب مردم. رسول خدا (ص) در طول زندگی خود از جانب خدا مأمور به اعلام ولایت امیرالمؤمنین (ع) بود. آیات متعدد مانند ولایت، ابلاغ و انذار بر نصّ الهی آن حضرت دلالت دارد. این نصوص بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص ) زیر پا گذاشته شد و حق مسلّم امیرالمؤمنین (ع) به رهبری و سرپرستی امت غصب شد. بعدها مخالفین با طرح شبهات درباره آیات و روایات متواتر تلاش داشته‌اند این حق را از امام علی (ع) انکار کنند و به تصحیح خلافت غاصبان بپردازند. علاوه بر نصوص آیات در حقانیت علی (ع) بسیاری از آیات قرآنی مانند اشتراء، ودّ، صادقین و علم الکتاب در شأن امیرالمؤمنین علی (ع) نازل شده و بیانگر فضائل و جایگاه رفیع ایشان بین اصحاب پیامبر (ص) است و این آیات قرآنی علاوه بر بیان افضلیت امیرالمؤمنین (ع) ، درصدد بیان شایستگی امامت آنحضرت (ع) هم هستند.
اصول اعتقادات در سخنان امام حسین علیه السلام
نویسنده:
پدیدآور: صابرحسین چاندیو ؛ استاد راهنما: شعبان داداشی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
چکیده قول و فعل امام ع از هر نظر برای جامعه اسلامی حجیت شرعی دارد. مطالعه سیره امام از ابعاد فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و مدیریتی واعتقادی برای جامعه اسلامی به عنوان اسوه کامل و معصوم لازم است، اصول اعتقادی یکی از مباحث اساسی کلامی است که متکلمان با توانایی خود به پرداختن این مباحث زحمات فراوان کشیده اند. و در جهت تبیین صحیح اصول اعتقادی از ادله های مختلف عقلی و فلسفی و ادله نقلی اعم از آیات و روایات هم استفاده کرده اند و یکی از راه های که می توان با آن به عقاید صحیح وناب رسید مراجعه به سخنان معصومان ع در این مورد است. از جمله آن معصومان ع، کلام حضرت سید الشهداء ع در باب عقاید است که در این رساله به شیوه توصیفی و تحلیلی به جمع آوری و دسته بندی سخنان امام حسین (ع) در مباحث اعتقادی پرداخته شده است که این خود نوآوری و بیان بدیع در عرضه اصول اعتقادی بر اساس بیان و دیدگاه های حضرت سیدالشهداء تا جامعه اسلامی بارجوع این احادیث ناب عقاید خود را تصحیح و به اصلاح عقاید دیگران بپردازند این رساله در چهار فصل در جهت پاسخگویی به سوالات فرعی تحقیق با استفاده از منابع اصیل و متعدد تنظیم گشته است،امید است قدمی که در جهت ارائه معارف عالیه عترت طاهره برداشته شده است مورد قبول و عنایات خداوند باشد.
استشهادات ائمه اطهار(ع) و صحابه به حدیث غدیر
نویسنده:
سید ناظم اجاق اف، شعبان داداشی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
حدیث غدیر از نظر سند متواتر، مذکور در منابع روایی فریقین و از نظر دلالی نیز دلالت روشنی بر این موضوع دارد. مخالفان امامت از راه های گوناگون سعی کردند تا حادثه غدیر به فراموشی سپرده شود؛ ولی امام علی، فرزندان معصومش و اصحاب رسول خدا در مواقع مختلف به حادثه غدیر استناد می کردند.جمع آوری این استنادات در چارچوب مراجعه به منابع اصیل و متعدد فریقین تا محدوده زمانی امام باقر، محور بحث این مقاله می باشد.از این موارد می توان به استناد امام علی به حدیث غدیر در زمان خلفای سه گانه، خلافت ظاهری خودشان در روز «رحبه و رکبان»، به احتجاجات ائمه و نیز اصحاب رسول خدا اشاره کرد.
نقد و بررسی تطبیقی نظر امامیه و سلفیه در موضوع امامت
نویسنده:
محمدحسین مخلصی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
امامت یکی از مهمترین مسائل کلامی است که پیشینه آن در اسلام به نیمه اول قرن اول هجری بر می گردد. صدها کتاب و مقاله در این زمینه نوشته شده‌است. در این رساله به صورت تطبیقی امامت از دیدگاه سلفیه و امامیه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. فصل اول به کلیات پرداخته است. فصل دوم از امامت عامه و تطبیق از دیدگاه سلفیه و امامیه بحث شده‌است. فصل سوم امامت خاصه و ادله امامت حضرت علی (ع)از آیات ولایت و روایات مورد بحث قرار داده شده‌است. فصل چهارم آیات و روایتی که اهل سنت و مخصوصا سلفیه به عنوان دلائل خلافت ابی بکر ذکر نموده‌اند و آنها را از دیدگاه امامیه و سلفیه مورد بررسی قرار داده‌ایم. سلفیه بر خلافت ابوبکر به آیه غار و آیه 17-19 سوره لیل استدلال کرده‌اند که ثابت کرده‌ایم آیاتمزبور هیچ دلالتی بر مدعای سلفیه ندارد واما از احادیث مهمترین دلیل آن حدیث (( اقتدوا بالذین ابی ابکر وعمر)) می باشدکه سند ودلالت این حدیث را بررسی کردیم و جعلی بودن آن را ثابت نمودیم به همین سان حدیث استخلاف ابوبکر برای نماز و اجماع را بررسی کرده و ضعف این حدیث و عدم اجماع را ثابت نموده‌ایم.
ترجمه کتاب (وهابیت، مبانی فکری و کارنامه عملی) آیت الله جعفر سبحانی
نویسنده:
المان حسن اف
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
مولف گرانقدر در این کتاب ارزشمند شبهات وهابیت در طول تاریخ را با پاسخهای علمی، مستدل،‌ متین و قانع کننده رد کرده است. استاد اعظم در این اثر گران مایه بیش از هشتاد و شش معتبر که بیشتر آنها منابع اهل سنت می باشد استفاده نموده است. این کتاب حاوی سرفصلهای زیر می باشد: 1- اتحاد رمز پیروزی. 2- ابن نینیه،‌ زمان، زندگی و اندیشه.3- وهابیت پیشینه فکری و کارنامه عملی. 4- مرزهای توحید و شرک در عبادت. 5- بدعت در دین. 6- زیارت قبور پاکان رسم انسانی،‌سنت رحمانی. 7- سفر برای زیارت مرقد پاک پیامبر (ص). 8- بزرگداشت قبور پاکان. 9- زندگی پس از مرگ یا حیات برزخی. 10- توسل به پیامبر و اولیای الهی. 11-شفاعت یا تطهیر و پالایش گناهکاران. 12-درخواست شفاعت از شافعان راستین. 13- مقامات و قدرت نمایی های اولیای الهی. 14- تبرک به پیامبر و آثار بازمانده از وی. 15-بزرگداشت موالید الهی. 16- نام گزاری فرزندان با پیشوند عبد و غلام. 17- عمل نیک و اهدای پاداش آن. 18- سوگند دادن خدا به حق بندگان برگزیده او. 19-سوگند به غیر خدا.20- گریه بر فراق عزیزان
مرگ اندیشی وآثار آن در قرآن وسنت
نویسنده:
عارف حنیفه اف
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
این پایان نامه مشتمل بر مقدمه، پنج فصل و خاتمه است: در مقدمه، مطالبی در مورد اهمیت موضوع بیان شده است. فصل اول به تعریف موضوع، بیان سوال اصلی، سابقه و ضرورت تحقیق اختصاص دارد. فصل دوّم به مفهوم شناسی مرگ، اندیشه و عوامل شکل دهنده شخصیت انسان، موقعیت قرآن کریم و سنّت در معارف اسلامی و... اختصاص دارد. فصل سوّم به بررسی مرگ اندیشی و انواع آن، مراد از آن در این تحقیق، اهمیت مرگ اندیشی، استعداد برای مرگ و ارتباط مرگ اندیشی با فطرت و لقاءالله پرداخته است. فصل چهارم به عوامل مرگ اندیشی و موانع آن اختصاص دارد. فصل پنجم، آثار دنیوی و اخروی مرگ اندیشی را در قرآن و سنت مورد بررسی قرار داده است. اثار بر دو قسم تقسیم شده است : دنیوی و اخروی . دنیوی نیز به سه قسم فردی، خانوادگی و اجتماعی. اجتماعی نیز به چهار قسم : سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی. آثار مستفاد از قرآن کریم و سنت عترت طاهرین بر اساس این تقسیمات بیان شده است. در خاتمه ، نتیجه گیری و بعضی از پیشنهادات ارائه شده است.
بررسی نسبت توحید افعالی با اختیار و مسئولیت انسان
نویسنده:
مختار حسین رحیمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
موضوع تحقیق حاضر بررسی نسبت توحید افعالی با اختیار و مسئولیت انسان است اساسی ترین هدف مااز این تحقیق از مختار بودن انسان و مسئولیت پذیری با طرح و تحقیق این بحث دو مطلب مهم و اساسی را بدست می آوریم: 1-تبیین صحیح مفاهیم مورد بحث در این مسئله 2-ارائه پاسخ های خودپذیر و به روز برخی از شبهات مهم در این زمینه. یکی از مسایل اساسی توحید افعالی مسئله جبر و اختیار است که از دیر زمان بوده و در حال حاضر نیز با شیوه های نوین و شکل های جدید مطرح است که ضرورت دارد مسایل توحیدی که از اساسی ترین اعتقادات مسلمانان است بازگو و تبیین شود. جبریون خالص که اهل حدیث می باشند کلیه عقاید خویش را از ظواهر قرآن و روایات اسلامی می گیرند و برای عقل و خرد ارزشی قابل نیستند و معتقداند علم پیشین الهی به حوادث و کارهایی که انسان مبدا آن است یک نوع ضرورت به فعل انسان بخشیده و او را مملو الاختیار نموده است. عقیده اشاعره که بنابر گفته برخی ها جبریون معتدل اند براین است که هر کردار و گفتاری که از انسان سر می زند به قدرت و اراده الهی است قدرت و اراده انسان در آن هیچ نقشی ندارد بلکه انسان مانند ابزار و وسیله فعل است اشاعره در عین تحفظ بر اصول و مبانی خویش جهت گریز از جبر مطلق نظریه کسب را ابداع نمودند. تفویض یعنی خدا هر نوع قید و بند را از افعال برداشته و بشر را به حال خود واگذاشته و به آن اجازه داده است که هرچه بخواهند انجام دهند. شیعه طبق فرمایشات ائمه اطهار نه قایل به جبراند و نه تفویض بلکه به امر بین الامرین اعتقاد دارند یعنی به عقیده آنان انسان در افعال خویش نه چنان مجبور محض است که مانند ابزار و وسیله فعل باشد نه چنان که انسان در کردار خود مختار محض و مستقل باشد و خداوند هیچگونه دخالتی در آن نداشته باشد بلکه افعال به هر دو طرف ربط و بستگی دارد هم به خدا و هم به خود او.
  • تعداد رکورد ها : 7