جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 32
ویژگیهای حکومت امام زمان ( عج)
نویسنده:
زهرا امیدوار
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی: ,
چکیده :
این نوشتار به منظور ارائه ویژگیهای حکومت امام زمان ( عج) در سه بخش اساسی به تجزیه و تحلیل پرداخته است بخش اول: وعده پیروزی امام زمان در تحقق حاکمیت جهانی در کتاب و سنت. بخش دوم: در مورد اهداف و دستاوردهای معنوی انقلاب جهانی بخش سوم: در مورد اهداف و دستاوردهای مادی انقلاب جهانی بخش اول: در دو فصل ارائه می شود. فصل اول: در مورد تحقق حکومت جهانی از دیدگاه کتاب ( قرآن کریم) فصل دوم: در مورد تحقق حکومت جهانی از دیدگاه سنت بخش دوم: در هشت فصل ارائه می شود. فصل اول: سرنگونی حکومتها فصل دوم: محو کفر و شرک و آراستن جهان به نور توحید و یکتاپرستی فصل سوم: محو فساد و تبهکاری و ایجاد فضای معطر به تقوا و پاکیزگی فصل چهارم: محو ظلم و ستم و استقرار عدالت فصل پنجم: محو جهل و توسعه علم و معرفت فصل ششم: تبلور کرامتهای انسان و محو خصلتهای نکوهیده فصل هفتم: ایجاد وحدت و تشکیل حکومت واحده فصل هشتم: هدف نهایی حضرت مهدی ( عج) بخش سوم: در پنج فصل ارائه می شود. فصل اول: دگرگونی طبیعی وسایل زندگی و گسترش صنایع فصل دوم: استخراج گنج های زمین و تقسیم آن بین مردم فصل سوم: دگرگونی زندگی مادی و ایجاد رفاه و حل مشکلات اقتصادی و بیکاری و مسکن و برکناری نظام طبقاتی فصل چهارم: امنیت و آرامش در زمان حضرت مهدی ( عج) فصل پنجم: اصلاحات عمومی و گسترش ارتباطات در زمان حضرت مهدی ( عج)
شادی و هنر شاد زیستن ( علم، قرآن، سنت)
نویسنده:
فاطمه اکبری مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله با عنوان « هنر شاد زیستن از نظر قرآن و سنت» دارای چهار بخش است ه در ابتدا در قسمتی تحت عنوان کلیات تحقیق به تعریف و تبیین موضوع، ضرورت و فواید و اهداف، پیشینه ی تحقیق، سؤالات اصلی و فرعی، روش، ساختار، کلیدواژه ها و محدودیت و مشکلات و موانع تحقیق پرداخته است. بخش اول با عنوان « شادی» مشتمل بر دو فصل است که به طور کلی در بردارنده ی مطالب زیر است: تعریف و ماهیت شادی، پیامد شادی، علائم نشانگر شادی، اثبات نیازمندی های روانی انسان به بحث درباره ی ضرورت تفریحات و شادی ها پرداخته و شرایط شادی و نشاط و عوامل مؤثر بر شادی و احکام شادی عنوان می کند که درون مایه ی اصلی شاید غم است. بخش دوم با عنوان « خنده و تأثیر آن بر جسم و روح» مشتمل بر دو فصل است که در فصل اول آن با عنوان کردن خنده به عنوان بارزترین مصداق شادی عنوان می شود و گونه های مختلف لبخند و خنده ی عارف برررسی می شود. در فصل دوم فواید خندیدن و تأثیر آن بر جسم و روح بررسی می شود. بخش سوم: مربوط به تعامل دین و شادی است که شامل دو فصل است. فصل اول با عنوان دین خواستگاه شادی های پایدار مشتمل بر مطالب زیر است: نقش دین در تلطیف و پالایش هیجانات، نظر ادیان مختلف در مورد شادی، ایمان مایه ی نشاط واقعی. فصل دوم با عنوان شادی های حقیقی و ماندگار، تفاوت لذت های مادی و معنوی، بعضی از لذت های معنوی دنیا مثل اقامه ی نماز، تلاوت قرآن، نوکری اهل بیت و... است و در نهایت راه مبارزه با غم و غصه عنوان می شود. بخش چهارم: با عنوان مهارت شاد زیستن شامل چهار فصل می باشد. فصل اول با عنوان بهشت زندگی شامل: خصوصیات لحظات ناب سرشار از شادمانی، تفاوت شادمانی و رضایت شادمانی مهارت است. مفهوم زندگی و ویژگی های بهشت زندگی می باشد. فصل دوم با عنوان پنج اصل شاد زیستن اصول شاد زیستن را که عبارتند از: اصل تفکر، اصل غلبه، اصل زمان، اصل روحیه و اصل نگاه. فصل سوم با عنوان دوازده گام اساسی به سوی شاد زیستن دوازده تکنیک اساسی را برای شاد بودن معرفی می کند و فصل چهارم با عنوان تکنیک های اهدای شادی به خانواده، راهکارها و تکنیک هایی برای داشتن زندگی زناشویی شاد به خانواده ها معرفی می کند.
ریا از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
زهرا چوبدار
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله نتیجه ی بررسی و تحقیق بر مسأله « ریااز دیدگاه قرآن و سنت» است. که این رذیله ی اخلاقی تعریف و تبیین شده و اهمیّت آن مورد بررسی قرار گرفته شده و به بیان جایگاه آن در آیات و روایات و آثار و نتایج آن پرداخته شده است. از آن جایی که ریا از صفات رذیله ای است که انسان را از راه عبودیت و بندگی خداوند باز می دارد و سبب می شود آدمی از خلوص و یکرنگی و صفا که شایسته ی انسانیت است محروم گردد و باعث نابودی و حبط عمل می شود و در نقطه ی مقابل ریا، اخلاص به عنوان شرط قبولی اعمال بیان شده است، بنابراین لازم است که به این موضوع پرداخته شود. این تحقیق بر آن است تا به سؤالات زیر پاسخ دهد: 1- ریا چیست؟ 2- دیدگاه قرآن و روایات درباره ی ریا و ریاکاری چیست؟ 3- نتایج و آثار ریا چیست؟ این تحقیق به روش کتابخانه ای صورت گرفته و از کتاب های ارزشمند اخلاقی، تفاسیر و احادیث اسلامی استفاده شده است که نمونه ای از کتب مطالعه شده در این تحقیق، عبارتند از: اخلاق عبدا...شبّر، اخلاق از نظر همزیستی و ارزش های انسانی از محمدتقی فلسفی، راه روشن از ملامحسن کاشانی، قلب سلیم از آیت ا... دستغیب شیرازی، تفسیر نمونه ی ناصر مکارم شیرازی و تفاسیر المیزان، آسان، نورالثقلین، نور و..... استفاده شده است. ریا در لغت به معنای تظاهر و نشان دادن است و در آیات قرآنی به ماهیت ریاکار و فرجام کار ریاکار پرداخته است و باطل بودن و حبط عمل را صریحاً اعلام داشته است. روایات نقل شده از معصومین که از ریا به شدیدترین تعابیر ( شرک خفی) یاد نموده اند، زشتی این رذیله اخلاقی را بر ملا می نماید. سرچشمه و عامل اصلی ریاکاری، عدم شناخت خداوند و حب جاه ومقام است که انسان را وادار به ریاکاری می کند و همچنین عمل شخص ریاکار آثار ونتایجی را در پی دارد که بعضی از آن ها مانند: (ابتلا به سوءظن، ظاهری شدن عمل ریاکار، عدم استجابت دعای ریاکار و...) در دنیا نصیب فرد ریاکار می شود و برخی مانند: (عدم قبولی عمل، محروم شدن از بهشت و عدم ترتب ثواب بر عمل و...) در آخرت قرین فرد ریاکار می شود. فرد ریاکار باید با توجه به معالجات علمی و عملی که در کتب اخلاقی ذکر شده باید در پی درمان خود باشد و با تمرین و ریاضت، این صفت زشت اخلاقی را از بین ببرد. این تحقیق چهار بخش دارد: در بخش اول که شامل سه فصل است به ترتیب مفهوم ریا، ریا از دیدگاه قرآن و روایات بررسی شده است و بخش دوم که دو فصل دارد ارکان و اقسام آن بحث می شود و همچنین بخش سوم که در بردارنده ی دو فصل است علل و عوامل و آثار و نتایج ریا را در برمی گیرد و بالاخره در بخش چهارم که مشتمل بر سه فصل است، حکم شرعی، علاج و استثنائات ریا مورد بررسی قرار می گیرد.
روابط بین پدر، مادر و کودک از منظر قرآن، روایات و علم
نویسنده:
لیلا محبی خواه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
نوشتار موجود با عنوان « روابط بین پدر، مادر و کودک از منظر قرآن، روایات و علم» تنظیم شده است و شامل بخش های زیر می باشد: بخش اول: نگاه اجمالی به ارتباط، تعریف ارتباط و انواع ارتباط مورد بررسی قرار گرفته است. در ادامه به جامعه شناسی ارتباطات، انواع ارتباط اجتماعی پرداخته شده است و در انتهای بخش اثرات وسایل ارتباط جمعی و ارتباطات درون فردی عنوان شده است. بخش دوم: تعریف رفتار، عوامل مؤثر در پیدایش رفتار و اهمیت نقش خانواده بیان شده است. از آن جا که روابط والدین با یکدیگر باید سالم و سازنده باشد تا فرزندانی متعهد و شایسته تربیت کنند، بنابراین لازم دانستیم ویژگی های ارتباط سالم و ناسالم زن و شوهر را بررسی کنیم. در پایان بخش تکنیک ها و مهارت هایی که برای برقراری ارتباط با کودکان نیاز است، مورد بررسی قرار گرفته است. موضوع بخش سوم تربیت دینی خانواده است. در این بخش به نهاد خانواده و کارکردهای خانواده پرداخته شده است و در ادامه عوامل مؤثر در تربیت کودک و نیازهای روانی کودک و تربیت دینی خانواده مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان بخش تربیت از دیدگاه امام سجاد ( علیه السلام) عنوان شده است. و حسن ختام پایان نامه، نتیجه، پیشنهادها و راهکارها و فهرست منابع است. امید است خوانندگان گرامی با مطالعه ی دقیق این رساله، روابط سالم و سازنده و مهارت ها و تکنیک های تربیت صحیح را بیاموزند و آن را عملاً در زندگی خود پیاده کنند تا خانواده ای صمیمی و با نشاط داشته باشند.
راز خوشبختی در خانواده از نظر قرآن و سنت
نویسنده:
معصومه شریفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
نوشتار موجود با عنوان: « راز خوشبختی در خانواده از نظر قرآن و سنت» تنظیم شده است و شامل فصل های زیر می باشد: بخش اول: علاوه بر کلیات، دورنمایی از خوشبختی، تعریف خانواده و اهمیت آن از نظر اسلام مورد بررسی قرار گرفته است از ان جا که شالوده ی خانواده بر اساس ازدواج بنا نهاده شده، و از طرفی خوشبختی و بدبختی افراد در گرو این انتخاب صحیح و ازدواج است، بنابراین لازم دانستیم ازدواج، اهداف آن، مهم ترین معیارهای ازدواج، چگونگی انتخاب همسر از مرحله ی اول یعنی خواستگاری تا بستن پیمان عقد را بررسی کنیم، در انتهای بخش نیز توصیه ها و احادیثی از ائمه گنجانده شده است. بخش دوم: یکی از رموز خوشبختی، کسب تکنیک ها ومهارت های زندگی است که زوجین در سایه ی انجام این مهارت ها می توانند خوشبختی و شادی را به همسرشان هدیه کنند. در این بخش سعی شده پاره ای از این مهارت ها بررسی شود. فصل اول این بخش: مربوط به مهارت های اختصاصی خانم ها است با عنوان: می خواهم همسرم را شاد کنم. فصل دوم این بخش مربوط به مهارت های اختصاصی آقایان است با عنوان: می خواهم همسرم را خوشبخت کنم. در پایان هر فصل توصیه های تربیتی برای زوجین ذکر شده و احادیثی پیرامون هر فصل بیان شده است. بخش سوم: رازی دیگر از خوشبختی که همان صمیمیت زوجین است، بررسی شده است. در این بخش به بیان مهم ترین مهارت ها برای ایجاد صمیمیت زوجین پرداخته شده و همچنین تکنیک های تسخیر قلب توسط زوجین و چگونگی تحکیم این روابط صمیمانه در قالب باید و نبایدها بیان شده است. توصیه ها و راه کارهای عملی برای ایجاد صمیمیت و بیان احادیث از جمله مطالبی است که در قسمت پایانی این فصل گنجانده شده است. موضوع بخش چهارم ارتباط کلامی، رمز ورود به دنیای خوشبختی است. در این بخش به معرفی برخی مهارت های ارتباطی کار آمد، 5 اصل ارتباط سازنده و به بیان مهارت های ارتباط کلامی میان همسران پرداخته شده است و حسن ختام این بخش نیز ذکر احادیثی از ائمه است. بالاخره بخش پنجم، سخن از رضایت زندگی است؛ که این بخش شامل 2 فصل نشاط زندگی و نشاط خانواده است که در این دو فصل به مواردی چون: چگونه با مشکلات برخورد کنم، توصیه هایی برای داشتن زندگی آرام و علل عدم لذت در زندگی و ... پرداخته شده است. و حسن ختام پایان نامه، نتیجه، پیشنهادها و راه کارها و فهرست منابع است. امید است خوانندگان گرامی با مطالعه ی دقیق این رساله، رموز و تکنیک های خوشبختی را بیاموزند و آن را عملاً در زندگی خود پیاده کنند تا زندگی سرشار از عشق و صمیمیت و نشاط داشته باشند.
 نقش حضرت زینب ( س) در قبل و بعد از عاشورا
نویسنده:
مریم ابراهیمی بجستان
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
انقلاب اسلامی ایران با یاری خدا، همت مردم و با رهبری امام خمینی(ره) به پیروزی رسید. در این پیروزی زنان نیز همانند مردان نقش داشتند آنان با الگوپذیری از حضرت زینب(س) توانستند سهم بسزایی در پروزی انقلاب اسلامی داشته باشند. حضرت زینب(س) همراه با امام حسین(ع) به کربلا آمد چون از مسئولیت خطیری که بر عهده داشت به خوبی آگاه بود. او بعد از شهادت امام حسین(ع) در حالی که داغ عزیزانش رادیده بود و در اسارت بود باز هم با شهامت و شجاعت توانست یزید را رسوه کرده و مردم کوفه را علیه او بشوراند و انقلاب امام حسین(ع) را به ثمر برساند. در این تحقیق سعی شده به بررسی زندگی حضرت زینب(س) و مشکلات و مصائبی که در طول زندگی با آن روبرو شده است پرداخته شود به همین دلیل با استعانت از پروردگار این تحقیق را به 5 بخش تقسیم نموده ام : قبل از بخش ها مقدمه ذکر شده و بعد از آن کمی در مورد ضرورت و اهداف تحقیق، پیشینه ی موضوع و فرضیه ها صحبت شده است. 1- بخش اول ( مقام زن) : در ابتدا به بیان مقایسه ی اجمالی بین مقام زن در قبل از اسلام و بعد از اسلام پرداخته شده و در پایان بخش بعضی از زنان قبل و بعد از اسلام ذکر شده است. 2- بخش دوم ( زندگانی و خصوصیات حضرت زینب(س) ) : در این بخش از ولادت حضرت، نامگذاری، ... و خصوصیات و ویژگی های آن حضرت در دو فصل مجزا صحبت شده است. 3- بخش سوم ( مشکلات و مصائب زندگی حضرت زینب(س) ) : در این بخش مشکلات و مصائبی که حصرت زینب(س) از کودکی یعنی وفات پیامبر(ص) تا شهادت امام حسین(ع) داشته است مورد بررسی قرار گرفته است. 4- بخش چهارم(نقش اسیران پروز در بهره برداری از نهضت امام حسین(ع) و به ثمر رساندن اهداف آن) : در این بخش که به نوعی مهمترین بخش مقاله می باشد وظایف اسرا و بالاخص حضرت زینب(س) بررسی شده است. 5- بخش پنجم(نتیجه) : نتیجه ی بحث به عنوان مقایسه ی اجمالی نقش زنان انقلاب اسلامی ایران با حضرت زینب(س) می باشد.
دنیا در نهج البلاغه
نویسنده:
زهرا کریمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق، تحت عنوان دنیا « نهج البلاغه» می باشد که پیرامون جنبه های مثبت و منفی « دنیا» بحث می کند. سعی ما بر آن است که با توجه به سخنان حضرت علی ( ع) در نهج البلاغه، تفاسیر قرآن و کتب اخلاقی به صورت پراکنده آمده، مطالبی پیرامون این موضوع استخراج کنیم و آنها را به صورت تحقیقی جامع دسته بندی کرده و در اختیار خوانندگان گرامی قرار دهیم تا ایشان با چهره حقیقی « دنیا» آشنا شوند و بتوانند آنطور که شایسته است از نعمت های دنیا در جهت آباد کردن زنگ ابدی آخرت خود استفاده کنند. امید است این رساله چراغی فروزان فرا روی مومنان باشد. در ابتدا این رساله، مطالبی مربوط به کلیات تحقیق، مورد بررسی قرار گرفته؛ از جمله: تعریف و تبیین موضوع، ضرورت و اهداف تحقیق، پیشینه موضوع، ساختار تحقیق، سئوالات اصلی و فرعی، کلید واژه ها و محدودیت ها و مشکلاتی که در انجام تحقیق با آن روبرو بوده ام. همچنین این تحقیق از 3 بخش اصلی و یک بخش فرعی تشکیل شده است؛ که عبارتند از: 1- بخش اول تعریف دنیا: درباره تبیین حقیقت دنیا؛ اینکه دنیا چیست؟ حقیقت دنیا کدام است؟ و با توجه به چه منابعی می توانیم دنیا را به خوبی بشناسیم، بحث شده است. 2-بخش دوم: دنیای ممدوح؛ در این بخش نظر حضرت علی ( ع)، درباره دنیای ممدوح، و اینکه این دنیا چه ویژگی هایی دارد و نقش آن در ساختن آخرت چیست؟ مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. 3-بخش سوم: دنیای نکوهیده؛ در این قسمت به تعریف دنیای نکوهیده، ویژگی های این دنیا و بیم دادن از علاقه به آن پرداخته است؛ در ادامه زیان های دلبستگی به دنیای نکوهیده و ریشه و نشانه های این دلبستگی توضیح داده شده است. 4- بخش چهارم: که جز اصل بحث نیست بلکه به صورت یک بخش فرعی آورده شده که در این بخش راهکارها و پیشنهاداتی برای درمان دنیاگرایی ارائه شده که یکی از این راهکارها که « زهد» است به طور مختصر تعریف و تبیین شده است. اینکه زهد چیست؟ اسلام چه نوع زهدی را قبول دارد. و کسی که متصف به این صفت اخلاقی باشد چه ثمره ای برای او به ارمغان می آورد. و در آخر هم، چگونگی زهد حضرت علی ( ع) به طور مختصر بیان شده است.
دوزخ و دوزخیان از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
طیبه سلیمانی چشم
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله تحت عنوان " دوزخ و دوزخیان از دیدگاه قرآن و سنت " است که در ابتدای آن به بیان کلیات تحقیق از جمله تعریف و تبیین موضوع و ضرورت و اهمیت تحقیق و فوائد و اهداف ساختار تحقیق پرداخته شده است. همچنین به ماهیت دوزخ و راز آفرینش و وجود خارجی و ویژگی های آن پرداخته، وجود دوزخ و عذاب های آن را با استناد به آیات و روایات به اثبات می رساند و انواع عذاب های جسمانی و روحانی را بررسی می کند. درادامه به بررسی وضعیت و ویژگی های دوزخیان، اعم از مخلدین در عذاب و غیر مخلدین در عذاب از دیدگاه قرآن و سنت می پردازد. در پایان به شبهه ای که در زمینه های فوق مطرح شده، پاسخ می دهد.
ولایت فقیهان جامع الشرایط از نظر عقل، قرآن و سنت
نویسنده:
اعظم سلمانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
اسلام دینی جاودانی است. احکام و قوانین آن منحصر به زمان و مکان خاصی نیست و برای همیشه لازم الاجرا است. در دین مقدس اسلام، زعامت مسلمانان در هیچ زمانی نادیده گرفته نشده، زیرا حفظ مصالح امت و برقراری عدالت اجتماعی اختصاص به زمان حضور ندارد. ولایت فقیه در زمان غیبت، امتداد زعامت پیامبر ( ص) و امامان معصوم ( ع) است، زیرا او شبیه ترین فرد به امام معصوم ( ع) می باشد. آنچه در این رساله شاهد آن هستیم، اثبات ولایت فقیهان جامع الشرایط از نظر عقل و نقل است که تلاشی بسیار ناچیز در این راه می باشد. مطالب جمع آوری شده، شامل کلیات و 3 بخش می باشد، کلیات شامل: مقدمه، ضرورت و اهداف، پیشینه موضوع و سؤالات اصلی و فرعی و تعریف واژه هاست. در بخش اول که متن اصلی تحقیق است ولایت فقیهان جامع الشرایط از نظر عقلی مورد بررسی قرار گرفته که شامل 6 فصل می باشد با این عناوین: فصل اول: سیری اجمالی در معنای عام ولایت است. فصل دوم: حکومت و ولایت، فصل سوم: ضرورت ولایت، فصل چهارم: رسالت فقیهان در دوران غیبت، فصل پنجم: شبهات پیرامون ولایت فقیه، و فصل ششم: ویژگی های فقیه جامع الشرایط. در بخش دوم و سوم که ولایت فقیهان جامع الشرایط از نظر نقلی – قرآن، سنت- مورد بررسی قرار گرفته، هر کدام از سه فصل تشکیل شده، بخش قرآنی با این عناوین: فصل اول: ولایت در قرآن، فصل دوم: انواع ولایت در آیات قرآنی، فصل سوم: نیاز جامعه به والی در دوران امامت و غیبت. و در بخش سنت با این عناوین: فصل اول: ولایت در روایات در دوران قبل از غیبت، فصل دوم: ولایت در روایات در دوران غیبت، فصل سوم: مسأله ولایت از دیدگاه اهل تسنن و شیعه و در پایان چند تذکر داده شده.
وفای به عهد در قرآن و سنت و نتایج فردی و اجتماعی آن در جامعه
نویسنده:
صدیقه نظری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله تحت عنوان: [وفای به عهد در قرآن و سنت و نتایج فردی و اجتماعی آن در جامعه] می باشد؛ که در ابتدای آن به تعریف و تبین موضوع و ضرورت و اهمیّت تحقیق و فواید و اهداف و بیان جایگاه آن در آیات و روایات و آثار و نتایج آن پرداخته شده است. تحقیقی که اینک در پیش روی خوانندگان عزیز قرار دارد؛ از مهم ترین مسایل اخلاقی در زمینه علاج بسیاری از بیماری های روحی و روانی افراد است؛ این تحقیق بر آن است تا به سئوالات زیر پاسخ می دهد: 1-وفای به عهد یعنی چه؟ 2- دیدگاه قرآن و روایات درباره ی وفای به عهد و عهد شکنی چیست؟ 3- نتایج و آثار وفای به عهد و پیمان شکنی در جامعه چیست؟ تا بدین وسیله بتواند انشاء الله راهکار عملی مناسبی را ارائه دهد و راهگشای خوبی در جهت فرار از خصلتهای شیطانی و دیو نفس باشد. چرا که وفادار بودن به عهود و عقود باعث بوجود آمدن بسیاری از خصلتهای پسندیده در فرد می شود. این تحقیق به روش کتابخانه ای صورت گرفته و از کتابهای ارزشمند اخلاقی، تفاسیر و احادیث اسلامی استفاده شده است که نمونه ای از کتب مطالعه شده در این تحقیق عبارتند از: منشور جاوید قرآن اثر جعفر سبحانی، میثاق در قرآن اثر عبدالکریم بی آزار شیرازی، پیمان در قرآن اثر محمد موسوی زاده، تفسیر نمونه اثر ناصر مکارم شیرازی، و تفسیر المیزان اثر علامه طباطبایی، تفسیر نور اثر محسن قرائتی و میزان الحکمه جلد (1-9) اثر محمدی ری شهری و … استفاده شده است. عهد در لغت به معنای نگهداری یک چیز و رعایت آن به طور مداوم و در همه حال است و در بعضی از فرهنگ لغتها به معنای تعهّد، التزام، دین، ضمانت، وعده و … آمده است. در آیات قرآنی نیز ماهیت وفا کننده و فرجام کار عهدشکنان پرداخته است و صریحاً اعلام کرده که وفا کنندگان در قرآن با چه عناوینی آمده است و در روایاتی که از معصومین ( ع) نقل شده از وفای به عهد به عنوان یکی از صفات برجسته مؤمنین یاد کرده اند و پیمان شکنی و عهدشکنی را یکی از زشت ترین رفتارها معرفی کرده اند. این تحقیق چهار بخش دارد: بخش اول با عنوان شناخت عهد و عقد آمده که این فصل دربردارنده ی معنای لغوی و اصطلاحی عهد، عقد، بیعت و همچنین اشاره کوتاهی نیز به ایقاع شده است. بخش دوم: با عنوان وفای به عهد در قرآن و سنت می باشد که دربردارنده سه فصل می باشد. در این فصل ها واژه یابی درقرآن، بررسی و اقسام عهد و پیمان در قرآن، وفای به عهد در روایات اسلامی، پیمانهای مهم درصدر اسلام و عناوین وفا کنندگان به عهد، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. بخش سوم: با عنوان آثار و اهمیّت وفای به عهد آمده که در این فصل اثرات و نتایج وفای به عهد مورد بررسی قرار گرفته است. بخش چهارم: با عنوان آثار و نتایج خلف وعده و پیمان شکنی می باشد. که در این بخش، چهار فصل، با عناوین پیمان شکنی و خلف وعده، علل خلف وعده و عهد شکنی، آثار فردی و اجتماعی خلف و عده و پیمان شکنی و درمان رذیله اخلاقی بی وفایی آورده شده است.
  • تعداد رکورد ها : 32