جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
عرفان و زنان عارف
نویسنده:
سمیّه اجتهادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
با استعانت ذات اقدس اله نوشتاری با نام « عرفان و زنان عارف» تدوین شده است.هدف از تدوین این نوشتار، شناخت خداوند ،که یکی از مهم ترین وظایف انسان در حیات دنیوی است، می باشد. و اینکه جسم انسان چون: نوع رنگ پوست، نژاد، جنسیّت، در سلوک به سوی خداوند نقشی ندارد و زنان زیادی در عرصه ی عرفان وجود داشته اند که نام آنها در لابه لای برگه های تاریخ مستور مانده است. در بخش اول، به راه های خداشناسی پرداخته شده است زیرا شناخت خداوند در گرو شناخت راه های خداشناسی ، مخصوصاً راه خودشناسی است. چراکه انسان را برای حیات طیبه در دنیا و زندگی صحیح باید به شناخت خدا برسد، واین شناخت مقدمه ی عبودیّت خالصانه ی ذات مقدّس می باشد. و شناخت است که انسان را در برابر عظمت خالق خاشع می سازد، و اثبات این که راه صحیح خداشناسی همان راه انفسی است؛در روایات فراوانی مضمون این حدیث را داریم که:« من عرف نفسه فقد عرف ربه ». آری! خودشناسی مقدمه ی خداشناسی است، و عرفان همین راه می باشد . عرفان یعنی شناخت، و انسان از راه شناختن نفس خود که نفخه ی رحمانی می باشد می تواند به خالق خود که هم جنس او است، برسد. پس سلوک الی الله، یعنی شناخت خود و حرکت به سوی آفریدگار خود. در بخش بعد، بیان شده که جنسیت در سلوک به سوی خداوند تأثیر ندارد و روح است که به سوی خداوند سیر می کند. و حقیقت انسان به روح است نه جسم او.و در بخش آخر نمونه ای از مقامات عرفانی زنان در طول تاریخ بیان شده و به معرفی زنانی عارف از جمله حضرت زهرا ( سلام ا... علیها)، حضرت مریم ( سلام ا... علیها)، و ... پرداخته شده است. در این نوشتار به سوالاتی از قبیل عرفان چیست؟ آیا سلوک الی الله اختصاص به مردان دارد؟ آیا در طول تاریخ زنان عارف هم بوده اند؟ و ... پاسخ داده شده است. و روش تحقیق به روش توصیفی و کتابخانه ای می باشد.
 هدف از آفرینش انسان
نویسنده:
ماه نسا علی آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگااه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع رساله « هدف از آفرینش انسان» می باشد. این رساله در شش بخش تهیه و تنظیم شده است. بخش اول: شامل معنای لغوی و اصطلاحی هدف، آفرینش و انسان است که به علت گسترش معنای اصطلاحی آفرینش ( خلق) و انسان جداگانه به آنها پرداخته شده است. بخش دوم: هدفدار بودن خلقت، شامل دو فصل، فصل اول اثبات اصل هدفدار بودن خلقت و فصل دوم آفرینش مخلوقات مقدمه ای برای خلقت اشرف مخلوقات. بخش سوم: اهداف آفرینش انسان، اهداف آفرینش انسان در 6 فصل بررسی می شود. فصل اول: عبادت، فصل دوم: آزمایش و ابتلاء، فصل سوم: نیل به رحمت، فصل چهارم: تعقل در مبدأ و منشاء انسان، فصل پنجم: رسیدن به پاداش یا عذاب الهی، فصل ششم، عمل به دستور العمل های حیات بخش اسلام. بخش چهارم: انسان از دیدگاه قرآن، شامل سه فصل، فصل اول: آفرینش انسان از نظر قرآن و فصل دوم: قرآن و ارزشها و امتیازات انسان، فصل سوم: قرآن و ضد ارزش های انسانی. بخش پنجم: با عنوان کمال شامل دو فصل شناخت کمال و فصل دوم: کمال و سعادت از دیدگاه های مختلف ( عرفا، حکما، فلاسفه و اسلام). بخش ششم: هدف عالی از اهداف متوسط مورد بررسی قرار می گیرد. بخش هفتم: با طرح چند سؤال و پاسخ به آنها به استقبال نتیجه رساله می رود.