جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 32
نگاهی اجمالی بر دشمن شناسی در آیینه قرآن
نویسنده:
زهرا رمضانی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله که با عنوان « نگاهی اجمالی بر دشمن شناسی در آیینه ی قرآن» در راستای شناخت دشمنان و حربه های آنها و وظیفه ی مسلمانان در مقابل دشمنان اسلام به خاطر وجوب امر شناخت دشمن و به منظور آگاهی بخشی و بیداری نسل جوان توسط کلام روشنگر قرآن کریم با گردآوری مطالب پراکندة کتب معتبری چون تفاسیر نمونه، المیزان و نور و ... تنظیم یافته است. در این رساله « عدو» ، « دشمن» که به معنی مخالف و ضددوست و بدخواه می باشد و مصادیقی چون هوای نفس میل نفس به شهوات شیطان روح پلید و دیو نافرمان منافق کسی که در باطن کافر و در ظاهر مسلمان است مشرک کسی که خدایی غیر از خدای یگانه را بپرستد کافر منکر خدا و دین او یهود و نصاری پیروان حضرت موسی ( ع) و حضرت عیسی ( ع)، را در بر می گیرد، مورد بررسی قرار گرفته و دیدگاه قرآن کریم در خصوص این دشمنان گردآوری شده است. این رساله در سه بخش تنظیم یافته است که در ابتدا در قسمتی تحت عنوان کلیات تحقیق به تعریف و تبیین موضوع? ضرورت و اهمیت تحقیق و ... پرداخته است. در بخش اول، معرفی دشمنان که از جملة آنها نفس، شیطان، منافقان و ... می باشد. که از میان دشمنان هوای نفس بدترین دشمن است و منافقان به دلیل دوچهره بودنشان بسیار دشمن خطرناکی می باشند. در بخش دوم رساله به بررسی توطئه های دشمنان در دو محور جنگ روانی از جمله تبلیغات سوء ، شایعه سازی و ... و جنگ عملی از جمله دین زدایی، گمراهی و ... می پردازد. در بخش سوم وظیفه ی مسلمان در قبال دشمنان در دو مبحث « بایدها»یی چون بصیرت، نزاع و تفرقه و ... مشخص می شود. نتیجه ی مطلب اینکه: مسلمانان باید با بصیرت و آگاهی، وظیفة امروز خود را بدانند و در هر موقعیتی که هستند با عمل به تکلیف، دشمن خود را شناخته و توطئه های دشمنان خود را خنثی کنند.
نقش مادر در تربیت کودک از دیدگاه قرآن، علم، سنت
نویسنده:
ربابه خوشدل
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نوشتار موجود به اهمیت نقش مادر در تربیت کودک پرداخته است که به بررسی مسائلی همچون اهمیت تربیت و مقام مادر و نقش وی در تربیت کودک در 7 سال نخست زندگی تنظیم شده است. چرا که روانشناسان و مربیان تعلیم و تربیت بیش از پیش به اهمیت سالهای کودکی در تشکیل شخصیت هر فرد کاملأ پی برده اند و این حقیقت روشن است که کودک در کلیه مراحل پرورش و بلوغ نه تنها نیازمند به توجه و مراقبت کامل جسمانی، بلکه قوای ذهنی و عاطفی و اجتماعی وی نیز احتیاج مبرم به راهنمایی عاقلانه و علمی دارد. با توجه به مطالب فوق این تحقیق بر آن است تا به اهمیت و جایگاه و نقش مادر در تربیت کودک بپردازد و روشی که من در تحقیق خود استفاده کرده ام روش کتابخانه ای است و پرداختن به کتابهایی در این زمینه است. نمونه ای از این کتب مطالعه شده در این تحقیق عبارتند از میزان الحکمه، نهج البلاغه، روانشناسی و تربیت کودک و نقش مادر در تربیت فرزندان و ... می باشد. بخش های این تحقیق عبارتند از: کلیات: که شامل تاریخچه تحقیق و تعریف و پیشینه موضوع می باشد. بخش اول: تربیت و نقش مادر. بخش دوم: نقش مادر در سه سال نخست زندگی کودک. بخش سوم: نقش مادر در سه سال دوم زندگی کودک. امیدوارم توانسته باشیم اطلاعات لازم و کافی را در این زمینه در تحقیق خود آورده باشم.
نقش مادر در تربیت کودک در دوران بارداری از دیدگاه قرآن، سنت و علم
نویسنده:
فاطمه ده نبی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله با عنوان نقش مادر در تربیت کودک در دوران بارداری از دیدگاه قرآن، سنت و علم شامل 4 بخش می باشد. بخش اول: تحت عنوان کلیات تحقیق، به تعریف وتبیین موضوع، ضرورت و اهمیت موضوع، فواید و اهداف تحقیق، پیشینه ی تحقیق، سوالات تحقیق اصلی و فرعی، روش تحقیق، ساختار تحقیق، کلیدواژه ها، محدویت و مشکلات و موانع تحقیق پرداخته است. بخش دوم: «ازدواج در اسلام» که در سه فصل گنجانده شده است. فصل اول در مورد فلسفه ازدواج، ارزش و اهمیت ازدواج ومعیارهای انتخاب همسر می باشد و فصل دوم: اهداف والای ازدواج و فصل سوم: در مورد بایدها و نبایدهای پس از ازدواج مباحثی مطرح می شود. بخش سوم: «نقش وراثت ومحیط در تربیت» می باشد که مباحث مختلفی را در خود گنجانده است منجمله: تربیت فرزند، وراثت از دیدگاه اسلام، تاثیر وراثت در تربیت، بهداشت و وراثت، محیط و تربیت ، نقش محیط از نظر اسلام، اهمیت وراثت و محیط و … بخش چهارم: «دوران بارداری» شامل 2 فصل جداگانه و مفصل تحت عنوان 1- علائم و مراقبت های دوران بارداری 2- عقب ماندگی به علت اتفاقات دوران بارداری. فصل اول شامل سن تربیت پذیری از نظر اسلام، بارداری و علایم آن، تغییرات و تقسیمات دوران بارداری و نیز مراقبت های دوران بارداری که خود شامل سه قسمت مجزا به عناوین بهداشتی، جسمی، بهداشت تغذیه ای و بهداشت روحی می باشد. فصل دوم شامل مواردی از قبیل بیماری های مادر، سن مادر و تاثیر آن بر جنین، اثر اشعه ی ایکس و دیگر اشعات، اعتیادات و عامل RH و … می شود. در انتهای بحث هم نتیجه گیری شده و پیشنهادات و راهکارها ارائه شده و فهرست منابع و ماخذ و کتابشناسی آورده شده است.
نقش و وظایف مادر در دوران نوجوانی از دیدگاه علم، قرآن و سنت
نویسنده:
عصمت بازقندی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیقی که پیش روی شماست از پنج بخش تشکیل شده است که: بخش اول از دو فصل تشکیل شده، که در فصل اول به آغاز نقش تربیتی مادر و ضروررت انتخاب همسر و در فصل دوم به ملاک های انتخاب همسر پرداخته شده است. هدف از این بخش آشنایی با انتخاب همسر به منظور دست یافتن به این نتیجه که نحوه این انتخاب سهم مهمی در تربیت فرزند داشته و مطمئنا والدین شایسته فرزندان شایسته ای را به جامعه تحویل می دهند. بخش دوم: بخش بارداری است و از دو فصل تشکیل شده است. در فصل اول به آیات و روایاتی در این زمینه پرداخته شده. سپس در فصل دوم به خصوصیات دوران بارداری که شامل عوامل مؤثر ( مادی و روانی)، اهمیت این دوران و وظایف مادر پرداخته می شود؛ و هدف از این بخش آشنایی با این دوران سرنوشت ساز شناخت وظایف مادر در این دوران است چرا که نوجوان هم از نظر جسمی و هم روحی از این جا شکل می گیرد. هر گونه ضعف جسمی روحی و شخصیتی می تواند از این دوران نشأت گرفته باشد. بخش سوم که از چهار فصل تشکیل شده: فصل اول: دوران شیرخوارگی کودک. فصل دوم: تربیت کودک فصل سوم: انواع تربیت فصل چهارم: خطاهای مادر درباره خود، همسر، فرزند، بررسی می شد. خواندن این بخش ما را با کودک و چگونگی رفتار با او آشنا می کند؛ چرا که هر رفتای که در این سن با کودک می شود، آثارش در سنین بعد از جمله نوجوانی بروز می کند . از این جهت اهمیت این بحث روشن است. بخش چهارم که به بحث از نوجوان می پردازد که از شش فصل تشکیل شده است: در فصل اول به طرق تربیت و خصوصیات نوجوان می پردازد، فصل دوم به پرورش جسمانی نوجوان در فصل سوم به پرورش روانی و فصل چهارم به پرورش مذهبی نوجوان و فصل پنجم به پرورش اخلاق نوجوان می پردازد و فصل ششم به پرورش اجتماعی – اقتصادی نوجوان می پردازد و از نظر مهارتهای اجتماعی و اقتصادی، وظایف مادر را در قبال آن مشخص می کند. بخش پنجم: شامل دو فصل می باشد که: فصل اول با عنوان فضیلت بعضی مادران، فصل دوم: 1- مادران ناشایسته و 2- لزوم برنامه ریزی برای تربیت فرزند و در انتهای بخش شاهد نتیجه خواهیم بود.
مقام مادر از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
زهرا فشانجردی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
تحقیقی را که پیش رو دارید بنام مقام مادر از دیدگاه قرآن و سنت می باشد که هدف اصلی آن شناخت منزلت زن به عنوان مادر از دیدگاه قرآن و روایات است که سعی بر آن شده که در مورد مقام زن در آیات دیدگاه علامه طباطبایی در تفسیر المیزان پایه اصلی بررسی باشد. و همچنین روایات مربوط به مادر تا حد امکان بیان شود که این تحقیق شامل 5 بخش است که: بخش اول: آن کلیات شامل ( مقدمه- سابقه موضوع- ضرورت و اهداف تحقیق فرضیه ها و سوالات اصلی و فرعی- روش تحقیق- تعریف واژه ها و اصطلاحات) است. بخش دوم؛ شامل 3 فصل است که فصل اول: منزلت زن از دیدگاه قرآن- فصل دوم: تفاوتهای زن و مرد. بخش سوم؛ شامل دو فصل است که فصل اول زنان شایسته در قرآن و فصل دوم زنان ناشایست در قرآن. بخش چهارم؛ شامل 3 فصل که فصل اول نقش مادر در خانواده و جامعه، فصل دوم: مادر از دیدگاه علم و فصل سوم: نظر اسلام درباره ی مادر و بخش پنجم که شامل فهرستها و منابع می باشد.
مهدویت و جهانی شدن عدالت
نویسنده:
زهرا احمدآبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع مورد بحث و رسالتی که این تحقیق بر عهده دارد" مهدویت و جهانی شدن عدالت " می باشد . اگر بخواهیم اهداف نهایی و غایی این تحقیق را بر شمریم، فوائد بسیاری بر آن مترتب می باشد. ولی به صورت مختصر می توان گفت: این تحقیق به سهم خود می کوشد تا: اولأ: پرده ابهام از عقیده مهدویت بردارد و آن را به بهترین شکل و با بهره بردن از آیات قرآنی و کلام معصومین(ع) و حتی صاحب نظران معاصر، اثبات نماید. دومأ: بیانی ساده و رسا بحث" جهانی شدن" را به صورت گسترده مورد بررسی قرار داده تا وجه تشابه و اختلاف آنرا با " جهانی کردن" و نیز " جهانی سازی" بیان نموده و شیرینی مفهوم " جهانی شدن عدالت" را که در حکومت کریمه اهل بیت ( ع) و به دست با کفایت مهدی موعود(عج) تحقق می پذیرد را، به همگان بچشاند. و سومأ: اذهان همگان را با مفهوم " جهانی شدن عدالت" همسو و هماهنگ گرداند و به سهم خود زمینه سازی هر چند مختصری، جهت پذیرش و نیز حکومت عدالت گستر مهدوی فراهم نماید. روش انجام کار در این تحقیق بصورت کار کتابخانه ای بوده است که از کتب معتبر فراوان و نیز برخی سایت های تخصصی مهدویت استفاده های شایانی برده ام. اگر بخواهیم نتیجه بدست آمده در این تحقیق را بصورت مختصر و در یک جمله بگوییم این است که: تمامی ادیان و مذاهب و وحتی آیین های غیر آسمانی، هر یک به نحوی از انحاء منتظر ظهور یک موعود آسمانی برای نجات و رهایی بشر از ورطه های جهل و ضلالت می باشند. البته هر کدام با تعابیری مختلف و متفاوت با دیگران به این امر عقیده دارند ولی آنچه قطعی و انکار ناپذیر است، خستگی و رنجوری تمامی نوع بشر را از ظلم و ستم موجود و ضعف اخلاق و معنویت می رساند و در نتیجه همگان منتظر ظهور ناجی مکتب خویش هستند. ولی هنگامی که بحث از اثبات این موعود و مشخص کردن مصداق واقعی و شخصی آن موعود میرسد. تمامی ادیان و مکاتب غیر الهی از اثبات آن در مورد شخص دیگری بجز مهدی موعود(عج) دچار عجز و نا توانی می گردند و در این میان تنها دین اسلام و بخصوص مذهب شیعه بالاترین و محکمترین دلایل را جهت اثبات این عقیده و تعین مصداق واقعی آن که همان " حجة بن الحسن المهدی ( عج)" می باشد، داراست. واژگان اصلی مورد بحث در این تحقیق یکی عنوان مهدویت می باشد و دیگری جهانی شدن عدالت. مهدویت: همان اعتقاد به مهدی موعود می باشد، البته با اثبات تمامی جنبه های عصمت و امامت و وراثت انبیاء و ائمه الهی(ع) در مورد آن سرور و اینکه او امام دوازدهم از نسل رسول الله ( ص) می باشد و با ظهور خود جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد. مفهوم جهانی شدن عدالت؛ نیز اینست که تمام مرزهای مجازی و ساختگی بین اقوام و ملل و جوامع در همه ابعاد سیاسی و اجتماعی و اقتصادی و ... بر چیده خواهد شد و تمام این امور حول محور عدالت بگردش در آمده و لباس عدالت بر تن می کنند.
شیوه های سیر و سلوک الی الله
نویسنده:
زهره نامنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
نوشتار موجود با عنوان شیوه های سیر و سلوک الی الله تنظیم شده است و شامل شش بخش می باشد. بخش نخست راه نیل به توحید است در هر شناختی، قهراً از اموری مانند معلوم، عالم، علم، معلم، اقسام شناخت ابزارها و موانع شناخت و … بحث می شود. قرآن کریم راه هایی را فراسوی موحدان و سالکان پژوهش توحیدی قرار داده است که بعضی از بعض دیگر دقیق تر است. این راه های سه گانه عبارتند از: 1. راه آفاقی 2. راه انفسی 3. از مقصد به مقصود راه آفاقی: بسیاری از آیات قرآن کریم، انسان را به مطالعه در اسرار طبیعت و نظم محیّرالعقول جهان، تفکر در آفرینش آسمان ها و زمین، کوه ها و دریاها دعوت می کند و این خود یکی از راه های نیل به توحید خداست، راهی که انسان عاقل و منصف را موحد می کند. امتیاز راه آفاقی از راه های دیگر آسانی و قابل فهم بودن آن برای همگان است و این راه به مبادی عمیق و برهان های سنگین فلسفی نیاز ندارد و انسان با دور بودن از هوا و هوس و سیر اجمالی در عالم طبیعت به وجود الله و یگانه بودن او و سایر صفات، پی خواهد برد. راه انفسی: مقصود از راه انفسی سیر در آیات درونی و شناخت خدا از راه خودشناسی است؛ این راه به مقصد نزدیک تر و دقیق تر از راه آفاقی است و سعادت افزون تری را نصیب انسان سالک می کند. در این سیر، معلوم می شود خود انسان آیت توحید خداست و همین تأمل در خویشتنِ خویش، رهگشای مناسبی برای خداشناسی و جهان بینی است. از مقصد به مقصود: در این سیر، انسان سالک با اندیشه و سیر در حقیقت هستی ره به مقصود می برد و در همه جا قبل از هر چیز خدا را می یابد، به طوری که راه و مقصد یکی است؛ هر چند تفاوت آنها محفوظ است. در این بخش گزارشی از « رساله الطیر» با نام سوگنامه مرغ در بند و پرواز از قفس و جریان یا طیران آدمیت را بیان می کنیم و همچنین در این بخش به ضرورت التزام به صراط مستقیم در سلوک الی الله و راه سیر و سلوک می پردازیم. بخش دوم در مبداء حرکت نامیده شده است. از این جا تا پایان بخش ها به مقامات عارفان و مراحل سیر و سلوک می پردازیم که این بخش شامل شش فصل از جمله: ایمان، ثبات، نیت، صدق، انابه، اخلاص است که هر کدام را توضیح می دهیم. بخش سوم در ازاله ی عوایق که به معنای زایل کردن و از بین بردن چیز هایی که بر سر راه کسی قرار دارد که شامل توبه، زهد، ریاضت، محاسبت و مراقبت و تقوی می باشد. بخش چهارم در سیر و سلوک و احوال سالک است که شامل خلوت، تفکر، صبر، معرفت، یقین، سکون. و بخش پنجم: در حالاتی که اهل وصول را سانح شود که شامل توکل، رضا، تسلیم، توحید، اتحاد وحدت و در پایان فنا می باشد که هنگامی که سالک به مقام فنا بار یابد، فانی در شهود ذات اقدس خداوند است و بس و نه تنها خود را نمی بیند، بلکه توحید و فنای خود را هم نمی بیند و فقط « الله» و هویت مطلقه ی الهی را بدون اکتناه می بیند و می گوید: «لا هو الاّ هو» که هر کدام از اذکار معهود نشانه ی مرتبه ای از مراتب سالکان کوی توحید است. وقتی کلام به مقام فنا برسد، پایان می پذیرد. چون در آن مقام، مجالی برای کلام نیست و تمام شدنی هم نیست. بخش ششم هم به ذکر نمونه ای از ره یافتگان و به نام آقا شیخ جعفر مجتهدی می پردازد. امید است با مطالعه ی دقیق این رساله، راهی به سوی محبوب بیابیم و بتوانیم به لقای پروردگار متعال نایل شویم.
 ارزش صبر و استقامت در قرآن و سنت، آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
صغرا داورزنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله نتیجه ی بررسی و تحقیق بر مسأله « صبر» است. که این فضیلت اخلاقی تعریف و تبیین شده و اهمیت آن مورد بررسی قرار گرفته شده و به بیان جایگاه آن در آیات و روایات و پیامدهای فردی و اجتماعی آن پرداخته شده است. این تحقیق به روش کتابخانه ای صورت گرفته که از کتب ارزشمند اخلاقی، تفاسیر و احادیث اسلامی استفاده شده که شامل بخش های زیر می باشد : بخش اول : مفاهیم و مقدمات، شامل فصل های : 1- صبر، 2- انواع صبر. بخش دوم : صبر در قرآن، که شامل فصل های : 1- بررسی آیات صبر در قرآن، 2- ضرورت صبر، 3- زمینه های صبر در قرآن، 4- ثمرات صبر در قرآن، 5- صبر و سایر صفات اخلاقی در قرآن. بخش سوم : صبر در سنت و حدیث، شامل یک فصل : صبر در احادیث اسلامی می باشد. بخش چهارم : آثار و تبلیغات فردی و اجتماعی صبر، که شامل فصل های : 1- آثار فردی صبر، 2- آثار اجتماعی صبر، 3- جزع و جزوع می باشد.
 ارزش ایثار از دیدگاه قرآن و سنت و آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی آن
نویسنده:
لیلی رباط جزی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
یکی از فضایل اخلاقی « ایثار» است. ایثار به معنی بذل کردن، عطا کردن، دیگری را بر خود ترجیح دادن است، این رساله نتیجه تحقیق و بررسی در مسأله ایثار است که به بیان جایگاه آن در قرآن و روایات و پیامدهای فردی و اجتماعی و آسیب شناسی فرهنگ ایثار پرداخته شده است. تحقیق به روش کتابخانه ای صورت گرفته، که از کتاب های ارزشمند اخلاقی، احادیث و تفاسیر اسلامی استفاده شده و شامل بخش های زیر می باشد. بخش اول: کلیات اخلاق که شامل دو فصل اخلاق و گزیده ای از نظریات مختلف در باب معیار فعل اخلاقی است. بخش دوم: که در آن به مفاهیم کلی اشاره شده شامل دو فصل ایثار و جهاد، که در این فصل ابتدا به معنای اصطلاحی و لغوی ایثار پرداخته شده و بعد ارتباط ایثار و جهاد بررسی شده است، فصل دوم در ورد شرایط عفو وگذشت است که ایثار و گذشت در چه مواقعی جایز است و در چه مواقعی عدم جواز عفو و گذشت صورت می گیرد. بخش سوم: ایثار در آیات و روایات بررسی شده است و در بخش چهارم ایثار در سیره معصومین و اصحاب ایشان مطرح شده است. بخش پنجم به آثار و پیامدهای فردی و اجتماعی اثار و آسیب شناسی فرهنگ ایثار اشاره شده است. و در پایان فرهنگ ایثار و شهادت در اسلام مطرح شده و از شهادت به عنوان یکی از مصادیق و جلوه های ایثار نام برده شده است.
 گزیده ای از اخلاق فردی، اجتماعی پیامبر ( ص)
نویسنده:
مریم حسنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
عنوان تحقیق موجود « گزیده ای از اخلاق محمدی ( صلی الله و علیه و آله) است. از آنجا که تکامل روح انسانی به وسیله رهنمودهای آن بزرگوار، مستلزم آشنا کردن هر چه بیشتر جامعه و پیاده کردن اخلاق حسنه در خانواده ها و الگو گرفتن از سیره ی آن حضرت می باشد. لذا این تحقیق در دو بخش تنظیم شده است. بخش اول آن اخلاق فردی پیامبر را مورد بحث قرار داده که شامل سه فصل می باشد. فصل اول زهد و ساده زیستی پیامبر ( صلی الله و علیه و آله) که ابتدا به تعریف زهد پرداخته و زهد رسول الله مورد بررسی قرار گرفته است. در قسمت صبر پیامبر ابتدا به نگرش قرآن بر صبر پیامبر و صبر ایشان در دوران بعثت و قبل از آن پرداخته شده و در قسمت بعد که اخلاق عبادی پیامبر است.عبودیت پیامبر از منظر قرآن و چگونگی ارتباط آن حضرت با خدا بحث شده است. اما در بخش دوم به اخلاق اجتماعی پیامبر پرداخته شده که در چهار فصل تنظیم شده است. آئین همسرداری پیامبر ( صلی الله و علیه و آله) که به ارزش و مقام زن قبل از اسلام و مقامی که اسلام به زن داده و همچنین همسرداری پیامبر بحث شده است. در فصل رفتار پیامبر ( صلی الله و علیه و آله) با کودکان ، محبت و شیوه های احترام به کودک با تکیه بر تقریر معصوم ذکر شده و در قسمت پیامبر و بردگان به وضعیت بردگان در عصر جاهلیت، رفتار پیامبر با بردگی بیان شده و بالاخره در قسمت پیامبر و جوانان به بحث های مختلفی از جمله اهمیت جوانان در سیره معصومین و دین و جوانان اشاره شده است. روش کلی کار از نوع کتابخانه ای است. در این تحقیق سعی بر آن بوده که از منابع دست اول و معتبر استفاده شود مانند « قرآن»، « نهج البلاغه»، « نهج الفصاحه» و در قسمت روایات کتبی همچون « بحارالانوار»، « وسایل الشیعه»، « اصول کافی»، « صحیح بخاری»، « صحیح مسلم» و … جز منابع بوده است. امید است خوانندگان گرامی با مطالعه ی این رساله برای رسیدن به آینده ای روشن و مطالب آن را سرلوحه ی زندگی خود قرار دهند.
  • تعداد رکورد ها : 32