جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
  • تعداد رکورد ها : 8
نویسنده:
سروش مریم, حسینی مریم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف از این پژوهش، مطالعه رابطه جهانی شدن، هویت مستقل از خانواده و سبک زندگی زنان در کلان شهر شیراز و مقایسه آن با شهر استهبان بود. پژوهش با رویکرد کمی و روش پیمایشی انجام گرفته و از ابزار پرسشنامه استفاده کرده است. جامعه آماری آن شامل زنان 20 تا 45 سال ه شهر شیراز است. حجم نمونه بر اسا س جدول لین با 95 درصد اطمینان برای شهر شیراز 383 نفر و برای استهبان 357 نفر و در مجموع 740 نفر برآورد شد. شیوه نمونه گیری، نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای بوده است. داده ها با استفاده از آزمون هایT مستقل و T جفت و ضریب همبستگی تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان می دهد که سبک زندگی فراغتی زنان در شهرها بیش تر به سمت حوزه های عمومی و شهری کشیده شده هم چنین، تعریف زنان از هویت مستقل از خانواده با گرایش آن ها به سمت سبک زندگی فراغتی در فضای عمومی و شهری ارتباط داشته است، اما در این دو مورد تفاوت معناداری میان کلان شهر (شیراز) و شهر کوچک تر (استهبان) مشاهده نشده است. نتایج هم چنین، حاکی از آن است که بین ابعاد جهانی شدن (استفاده از رسانه های ارتباطی و آگاهی از جهانی شدن و فردگرایی) و سبک زندگی زنان در هر دو شهر رابطه معناداری وجود دارد. در نهایت، حضور زنان در فضاهای شهری تحت تاثیر جهانی شدن و تعریف هویتی مستقل از خانواده تشدید شده و هرچه این فرایندها بیش تر در جامعه رسوخ کنند، این حضور پررنگ تر خواهد بود.
صفحات :
از صفحه 53 تا 76
نویسنده:
لطیفی سمیه, سعدی حشمت اله, شعبانعلی فمی حسین
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این پژوهش با هدف بررسی مشکلات زنان قالیباف روستایی استان همدان، به روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را مجموعه زنان قالیباف روستایی استان همدان تشکیل می دهند که از بین آن ها 163 نفر با استفاده از فرمول کوکران از راه نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. پرسشنامه مهم ترین ابزار جمع آوری داده ها در آن پژوهش است، اما در کنار پرسشنامه از روش مصاحبه نیز استفاده شده است. پرسشنامه مورد استفاده بر اساس پیش نگاشته های پژوهش تهیه شده و روایی آن به وسیله متخصصان فن مورد تایید قرار گرفت. برای بررسی پایایی ابزار تحقیق، پرسشنامه در اختیار تعدادی از زنان قالیباف قرار گرفت و نتایج آن بررسی و آلفای کرونباخ 0.87 بدست آمد که رقم قابل قبولی است. بمنظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از تحلیل عاملی استفاده شده است. بر اساس نتایج بدست آمده مشکلات زنان قالیباف روستایی در 6 عامل دسته بندی شدند. عامل نخست که با توجه به متغیرهای تشکیل دهنده مشکلات اقتصادی و مالی نام گرفت با تبیین 15.46 درصد از واریانس به عنوان مهمترین مشکل معرفی شد. عامل نخست همراه با عوامل بهداشتی، آموزشی، اجتماعی- فرهنگی، فردی و حمایتی در مجموع 50.71 درصد از واریانس را تبیین نمودند. در آخر با توجه به نتایج بدست آمده پیشنهادهایی در جهت حل مشکلات زنان قالیباف روستایی ارائه شده است.
صفحات :
از صفحه 29 تا 51
نویسنده:
امینی محمد, حسینیان سیمین, امینی یوسف
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این پژوهش از نوع علی مقایسه ای است و هدف از آن، بررسی ورود زنان به عرصه اشتغال و تاثیر آن بر میزان قدرت آن ها در تصمیم گیری های درون خانواده است. جامعه آماری آن، شامل تمام خانواده های زنان شاغل و غیر شاغل متاهل شهرستان بوکان در سال 1390 بودند. ابتدا دو گروه نمونه هر کدام به حجم 70 خانواده از بین جامعه آماری پژوهش انتخاب شدند؛ در انتخاب گروه نمونه نخست از بین زنان شاغل متاهل، با توجه به کوچک بودن جامعه و معیارهای در نظر گرفته شده، از روش تمام شماری استفاده شد و نیازی به نمونه نبود؛ در انتخاب گروه نمونه دوم از بین زنان غیر شاغل متاهل، با توجه به وسیع بودن جامعه، از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای استفاده شد و داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته ساختار قدرت در خانواده که دارای 85 گویه است، جمع آوری شد و به وسیله نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت و متناسب با سطح سنجش متغیرها از آمارهای توصیفی (مد، میانه، میانگین و ...) و آمارهای استنباطی تحلیل (آزمون T، تحلیل رگرسیون و ...) استفاده شد. نتایج نشان دادند که قدرت زنان در تصمیم گیری های درون خانواده در بین خانواده های زنان شاغل و غیر شاغل متاهل متفاوت است و تا حد زیادی از متغیرهای تملک منابع ارزشمند (تحصیلات زوجین، درآمد زوجین، تملک منابع ارزشمند) و متغیرهای جمعیتی (مدت زمان ازدواج زوجین، فاصله سنی زوجین) تاثیر می پذیرد.
صفحات :
از صفحه 1 تا 27
نویسنده:
شمس سیمین, عموزاده معصومه, زینی وند مقدم حجت, غلامی بهمن
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این پژوهش با هدف بررسی عوامل موثر بر گرایش به کجروی فرهنگی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور در شهرستان دره شهر صورت پذیرفته است. متغیرهای مطرح در این پژوهش که شامل پایگاه اجتماعی-اقتصادی، دینداری، میزان کجرو بودن دوستان، و غیره است، با استفاده از دلالت های نظریه های کجروی فرهنگی مطرح شدند. چارچوب نظری این پژوهش بنا به تناسب موضوع، کجروی فرهنگی را مورد استفاده قرار داده و فرضیات پژوهش استخراج شده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور شهرستان دره شهر را که حدود 1600 نفر بودند تشکیل می دهد. این پژوهش به شیوه پیمایشی بر روی 300 نفر از دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور شهرستان دره شهر در سال 1391 که به صورت تصادفی انتخاب شدند، صورت گرفت. ابزار سنجش، پرسشنامه بوده است و روایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ مورد سنجش قرار گرفت. داده های آماری با استفاده از نرم افزار آماری برای علوم اجتماعی (SPSS) و روش همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج پژوهش، حاکی از آن است که بین متغیر جنسیت با گرایش به کجروی فرهنگی، رابطه ای وجود ندارد، اما بین، پایگاه اجتماعی-اقتصادی، میزان دینداری، میزان کجرو بودن دوستان، واکنش والدین و متغیر دلالت های مقاومتی با گرایش به کجروی فرهنگی، رابطه وجود دارد. همچنین، معادله پیش بینی میزان گرایش به کجروی می تواند 0.347 درصد از واریانس متغیر وابسته را پیش بینی نماید.
صفحات :
از صفحه 101 تا 122
نویسنده:
چرمچیان لنگرودی مهدی, علی بیگی امیرحسین
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
هدف از این پژوهش، بررسی عوامل موثر بر توانمندسازی روان شناختی زنان روستایی شهرستان ساری بود. برای دستیابی به این هدف، شاخص های توانمندسازی روان شناختی زنان روستایی و عوامل تاثیرگذار بر آن شناسایی شدند. جامعه آماری پژوهش شامل 111124 زن روستایی شهرستان ساری بود. نمونه گیری تصادفی طبقه ای در این مطالعه بکار برده شد و 270 زن روستایی انتخاب شدند. روش شناسی پژوهش، ترکیبی از روش های کمی و توصیفی-استنباطی بود. مقدار آلفای کرونباخ 0.85 بدست آمد. میانگین سن زنان مورد مطالعه 46.33 سال بوده است و 86.3 درصد از زنان روستایی شهرستان ساری بیش تر از 11 سال سابقه کار کشاورزی داشتند. میانگین تعداد اعضای خانواده 4 نفر بود. هم چنین، 62 درصد واریانس توانمندسازی روان شناختی زنان روستایی شهرستان ساری به وسیله شش عامل میزان ارتباطات، میزان گرفتن وام از منابع گوناگون، میزان مفید بودن روش ها و رهیافت ها، موانع، راهکارها و تحصیلات تبیین شد. بیش ترین اثر بر توانمندسازی روان شناختی زنان روستایی شهرستان ساری را میزان گرفتن وام از منابع گوناگون با ضریب مسیر 0.423 داشت. بیشترین وام را زنان روستایی از زنان دیگر گرفته بودند. مفیدترین روش در ارائه خدمات ترویجی-آموزشی به زنان روستایی شهرستان ساری، روش های گروهی مانند برگزاری کارگاههای آموزشی فرآوری محصولات کشاورزی بود. مهم ترین مانع توانمندسازی روان شناختی زنان روستایی شهرستان ساری عدم اعتماد زنان به یکدیگر و مهم ترین راهکار دادن وام و اعتبارات به زنان روستایی بود.
صفحات :
از صفحه 165 تا 192
نویسنده:
آقاجان بگلو سوسن, بذرافکن حمیرا, روحانی علی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
تغییر خصوصیت در هر جامعه ای اجتناب ناپذیر است و جامعه روستایی هم از این خصوصیت مستثنا نمی باشد. در این میان رسانه ها سهم عمده ای در ایجاد این تغییرات در روستاها در سبک زندگی و انتخاب جوانان روستایی داشته است. البته، رسانه های دیداری مانند تلویزیون و ماهواره به دلیل تنوع برنامه ها نقش قابل توجهی دارند. در واقع، تقریبا نیمی از جوانان روستایی دختران هستند که اوقات زیادی با این رسانه ها سپری می کنند و به عنوان جمعیت هدف در این پژوهش هستند. روش این پژوهش پیمایشی بوده است و برای جمع آوری داده های مورد نیاز از ابزار پرسشنامه استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش شامل دختران روستایی استان بوشهر بوده است. نمونه مورد مطالعه نیز شامل 351 نفر از این دختران بوده است که با استفاده از شیوه نمونه گیری خوشه ای در روستاهای استان بوشهر انتخاب شدند و مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج این پژوهش که با استفاده از آماره های کرامر و تحلیل واریانس دوطرفه انجام شده بود نشان داد که تلفن همراه به عنوان پرکاربردترین وسیله ارتباطی در بین این دختران بوده است. هم چنین، بین سن (p=0.001) و سبک پوشش و آرایش (p=0.041) با استفاده از رسانه های دیداری رابطه معنی دار وجود داشته است.
صفحات :
از صفحه 141 تا 163
نویسنده:
رقیبی مهوش, قره چاهی مریم
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این پژوهش با هدف بررسی ابعاد گوناگون هوش هیجانی و هوش معنوی در زنان و مردان در شرف طلاق و سازگار انجام شده است. با این هدف از بین مراجعین به دادگستری شهرستان زاهدان تعداد 45 نفر (30 زن و 15 مرد) از زوج های متقاضی طلاق و 50 نفر (31 زن و 19 مرد) به عنوان زوج سازگار به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه هوش هیجانی بار- آن و پرسشنامه هوش معنوی کینگ استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون و آزمون T استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد بین هوش هیجانی و هوش معنوی در زوج های سازگار (p=0.004, r=0.37**) و در شرف طلاق (p=0.009, r=0.43**) رابطه معناداری وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد بین مولفه های درون فردی و مقابله با فشار از مولفه هوش هیجانی در زوج های در شرف طلاق رابطه منفی و معنا دارای وجود دارد. بنا بر نتایج این پژوهش می توان اینطور بیان کرد هوش هیجانی و هوش معنوی در زوج های سازگار وضع بهتری داشته است و افرادی که زندگی شان ممکن است به طلاق منجر شود آگاهی هیجانی، خود ابرازی، احترام به خود و خودشکوفایی و استقلال کم تری دارند و تحمل مشکلات و استرس های زندگی در آن ها کم تر است.
صفحات :
از صفحه 123 تا 140
نویسنده:
مهرابی زاده هنرمند مهناز, منصوری زهره, جوانمرد زینب
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این پژوهش بمنظور بررسی رابطه بین الگوی رفتار جنسی و سازگاری زوجی زنان با توجه به متغیر تعدیل کننده سن در کارکنان زن بهداشت و درمان صنعت نفت گچساران می باشد. حجم نمونه این پژوهش شامل 100 زوج (100 نفر از کارکنان زن و همسران شان) بود که به گونه تصادفی انتخاب شدند. در این پژوهش برای گرد آوری داده ها از دو مقیاس الگوی رفتار جنسی و مقیاس عملکرد خانواده استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون و آزمون t مستقل استفاده شد. یافته ها نشان داد که بین ناخشنودی جنسی زنان و سازگاری زوجی خانواده همبستگی منفی و معنی داری وجود دارد. بین ناخشنودی جنسی مردان و سازگاری زوجی خانواده همبستگی منفی و معنی داری وجود دارد. بین سازگاری زوجی (و مولفه های آن) زنان و سازگاری زوجی (و مولفه های آن) مردان رابطه معنی داری وجود دارد. نتایج نشان داد که یکی از مهم ترین عوامل در زندگی زناشویی، نحوه رفتار جنسی زوجین است که تعیین کننده ترین عامل در سازگاری زوجین و بهبود سلامت روان شان می باشد.
صفحات :
از صفحه 77 تا 99
  • تعداد رکورد ها : 8