جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرور > مرور مجلات > Religious Inquiries > 2023- دوره 12- شماره 1
  • تعداد رکورد ها : 8
نویسنده:
Qodratullah Qorbani
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: عصر تصویر جهان به چه معناست و چه نسبتی با زندگی انسان دارد؟ پاسخ به این گونه سؤالات در مورد معنای زندگی انسان در عصر تصویر جهان اهمیت ویژه ای دارد، زیرا این عصر نشان دهنده عصری است که انسان امروزی روابط سنتی خود را با کل نظام هستی از بین برده است. عقلانیت مدرن او دنیای جدیدی را با تکیه بر اراده او ساخته است. در این دنیای مدرن تصویری، هویت و واقعیت همه امور جهان بر اساس درک و اراده انسان مدرن بازتعریف شده است. برخی از فضایل ضروری این عصر عبارتند از: اومانیسم، الحاد، آگنوستیک، علم گرایی، سکولاریسم، نسبیت اخلاقی، ابهام زدایی از جهان و نادیده گرفتن مرگ. برخی از منتقدان آن را عصر کل زندگی بی معنی انسان می دانند، در حالی که با توجه عمیق به برخی از عوامل مانند هدف، ارزش و کارکرد در رابطه با معنای معنایی زندگی، می توان گفت که چنین زندگی معنادار اما زمانی و زمانی است. معنی محدود
صفحات :
از صفحه 57 تا 70
نویسنده:
Ali Motahhari
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: «جوهر و پوسته دین» مسئله ای فلسفی- کلامی است که در بافت خود غرب و از لحاظ زمانی متعلق به رنسانس است. «تجربه دینی» و «سوفیا پرنیس» دو نظریه مطرح در این موضوع هستند. گوهر دین بر اساس نظریه اول در تجربه ای است که صاحب آن را دیندار می کند و صدف مجموعه ای از عقاید است که منشأ آن استقلالی است که سالک پس از لمس ذات احساس می کند و نظریه دوم آن را تعریف می کند. دین به‌عنوان پدیده‌ای دو سطحی که باطن آن توحید است که به شکل سوفیا پرنیس در درون انسان تجلی می‌یابد و پوسته آن از سنت‌هایی تشکیل شده است که سالک را به سوی گوهر سوق می‌دهد. دین در عرفان اسلامی حقیقتی یکپارچه و یکپارچه است که جلوه های سه گانه ظاهری، باطنی و فوق باطنی دارد. تجلی باطنی همان وحدت فردی است که گوهر دین نیز هست و اگر چه به صورت صدفی به مظاهر باطنی نگریسته می شود، صرفاً سایه های رقیق شده همان حقیقت باطنی است و از این رو فنا ناپذیرند. دینداری نیز حقیقتی سه گانه است که جوهره آن شهود مطلق یقینی توحید عرفانی است; و به این ترتیب، دین و دینداری در ذات خود با هم همگن هستند.
صفحات :
از صفحه 21 تا 38
نویسنده:
Saba Fadavi 1 Mohiyeddin Ghanbari 2
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: در کنار انواع رویکردها به واقعیت کثرت دین، تعداد اندکی از عرفای مسلمان با توجه به شرایط سیاسی-اجتماعی زمان خود از منظر عرفانی به این موضوع پرداخته‌اند. از جمله این عارفان می توان به دو عرفای برجسته سده های میانی اسلامی، یعنی عین القضات همدانی و عزیزالدین نسفی اشاره کرد. در پژوهش حاضر، علاوه بر مقايسه انديشه هاي آن دو عارف، به شيوه تطبيقي ـ تحليلي، رويكردهاي آنان به مسئله وحدت و كثرت مذاهب مورد بررسي قرار گرفته است. همچنین نشان داده می شود که اگرچه هر دو عارف به وجود یک اصل مشترک در همه ادیان معتقدند، اما چگونه عین القعات بر اساس دیدگاه های هرمنوتیکی خود، اشتباهات زبانی و ترجمه را به عنوان عواملی که موجب کثرت دین می شود برجسته کرده است، در حالی که نسفی بر اساس دیدگاه های هرمنوتیکی خود. در نظریه وحدت وجود، بر تعدد در لغت و نیز اعتقاد به خدای اختراعی تأکید کرده است. از سوی دیگر، هر دو عارف چون تجربیات معنوی و خرد جمعی را ملاک صحت ادیان می‌دانند، کوشیده‌اند نشان دهند که چرا تجارب معنوی که ریشه در واقعیتی الهی دارند، در طول زمان تغییر و تحریف شده‌اند.
صفحات :
از صفحه 117 تا 130
نویسنده:
Maryam Poorrezagholi 1 Mohammad Moeinifar 2 Asghar Salimi Naveh 3
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مشکل نجات، یعنی رهایی از گناهان، مسئله ای است که از روشنفکران مسلمان انتظار حل آن می رود. پاسخ ابن تیمیه به این مشکل، برخی از رفتارهای مسلمانان معاصر و رویدادهای جهان اسلام امروز را نشان می دهد. با تکیه بر روش اسنادی-کتابخانه ای و با رویکردی توصیفی- تحلیلی، استدلال می کنیم که برای ابن تیمیه، رستگاری به یکی از این دو شکل قابل تصور است: الف) تنها پیروان اسلام به رستگاری می رسند و پیروان ادیان دیگر به رستگاری می رسند. نجات فقط در صورتی که به اسلام بپیوندند. از اینجا می‌توان نتیجه گرفت که ابن تیمیه معتقد به «انحصارگرایی دینی» است، که با توجه به مبانی اسلام و اندیشه‌های ابن تیمیه، می‌توان آن را مخالف تعصب و خشونت مذهبی و سازگار با مدارا و نیز آموختن از ادیان دیگر نشان داد. توصیه ای استرنمارک (2006، 73) برای رهبران انحصارگرای متعصب. (2) با توجه به عواملی که منجر به بدبختی می شود، مانند کفر، بدعت، و شرک، دایره نجات ابن تیمیه حتی همه مسلمانان را در بر نمی گیرد - نجات او محدود است. فقط به یک فرقه اسلامی. این تفسیری است از دیدگاه ابن تیمیه که توسط سلفی‌های تکفیری اتخاذ شده است، که در این مقاله به آن به عنوان «انحصارگرایی فرقه‌ای» اشاره خواهیم کرد.
صفحات :
از صفحه 39 تا 56
نویسنده:
Panos Kourgiotis
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقاله به بررسی دیالکتیک پیچیده بین استعمار، سلفی گری و اولین نگاه های اجمالی یک ملت الجزایر در طول دوره بین دو جنگ می پردازد. انجمن علمای مسلمان الجزایر (AMAU) که در سال 1931 تأسیس شد، شروع به تعریف امت [ملت] - تحت سلطه فرانسه - از نظر فرهنگی و مذهبی کرد. به همین ترتیب، آن را به اصلاح شرایط فکری جمعیت سنی از طریق مدارس و مجلات هفتگی برای خوانندگان عرب زبان به طور پیوسته در حال رشد است. در چنین پس‌زمینه‌ای است که خط گسلی کهنه/جدید در پیش‌زمینه گفتمان سلفی/اصلاحی الجزایر مطرح شد: «اصالت» خط‌ها در مقابل تشریفات و خرافات صوفیانه «هترودوکس». با به کارگیری دریچه نظریه پسااستعماری، پیشنهاد می شود که محتوای ضد صوفی مجلات انجمن بازتابی از رمزگذاری مجدد فرهنگی «مأموریت Civilisatrice» فرانسوی باشد، البته به شکل یک ارتدکس اسلامی بازسازی شده همراه با قوم مذهبی جاه طلب. بازسازی الجزایر
صفحات :
از صفحه 71 تا 87
نویسنده:
Hassan Saeidi
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: مقاله حاضر با روشی تحلیلی به ماهیت وحی از دیدگاه سید حیدر آملی می پردازد. وی در آثار خود به ویژه در مهمترین تفسیر قرآن تحت عنوان المحیث الاحم از الفاظ و عباراتی استفاده کرده است که به وضوح نشان می دهد که آیات قرآن (وحی) را فطری می داند. ، نتیجه یک فعل الهی هم از نظر صورت و هم از نظر معنا. وی در موارد متعددی به صراحت بیان می کند که آیات قرآن کلام خداوند است که بر پیامبر نازل شده است. هیچ تغییری در کلام خدا توسط پیامبر انجام نشد. شواهد ما در این مقاله نشان می دهد که علیرغم اینکه مفهوم تجربه نبوی و مدل گزاره ای وحی به عرفا نسبت داده شده است، سید حیدر به عنوان یک عارف، دیدگاه هایی را که وحی را تجربه نبوی می دانند یا به عنوان یک تجربه نبوی می دانند، رد می کند. یک مکاشفه گزاره ای بلکه آن را فعل الهی می داند نه فعل پیامبر. بحث مفصل تر این موضوع را می توان در مطالب این مقاله مشاهده کرد.
صفحات :
از صفحه 89 تا 104
نویسنده:
Reza Karimi 1 Mahdi mohammadi 2 Mohammad Reza Shah Ahmadi 3
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: پژوهش حاضر به بررسی وضعیت مطالعات انجام شده در حوزه اسلام با استفاده از روش های علم سنجی پرداخته است. برگرفته از پایگاه داده Web of Science، 6837 مقاله برای نرخ رشد، مجلات اصلی، نویسندگان اصلی، میانگین نرخ استناد، نویسندگان موثر، مشارکت کشورها، نقشه هم‌روی واژگانی، رایج‌ترین واژه‌های کلیدی، حوزه‌های موضوعی و قالب‌های منتشر شده بررسی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از ماتریس راور، USI Net و محیط R استفاده شد. یافته ها حاکی از آن است که مطالعات حوزه اسلام سیر صعودی داشته است. مطالعات بیشتر در قالب مقاله منتشر می شود، میانگین نرخ استناد به خروجی ها در حوزه اسلام از سال 2008 تا 2008 افزایش و از 2008 تا 2020 کاهش یافته است. مسيحيت متداول‌ترين موضوع مورد بحث در مطالعات حوزه اسلام بود، واژگان كليدي «اسلام»، اسلام‌هراسي و «دين» متداول‌ترين واژه‌هاي كليدي بودند. بلحاج، پادلا و پرات پربارترین نویسندگان در حوزه اسلام هستند. مجله ISLAM-ZEITSCHRIFT FUR GESCHICHTE UND KULTUR DES رتبه اول را در انتشار مقالات در مورد اسلام کسب کرد. و در نهایت از نظر کشوری، آمریکا رتبه اول را در انتشار خروجی ها در حوزه اسلام کسب کرد. همچنین پیشنهاداتی از سوی محققان در رابطه با پیامدهای یافته های تحقیق ارائه شده است.
صفحات :
از صفحه 131 تا 151
نویسنده:
SAREH LARIJANY
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مقاله به بررسی درک آیت الله مرتضی مطهری از اصل عدالت و تأثیر آن بر مشارکت اجتماعی زنان می پردازد. مطهری (1919-1979) یکی از برجسته ترین متفکران ایران معاصر است که مبانی نظری جدیدی را برای بررسی حقوق زنان بر اساس مبانی عقلی ـ فلسفی ارائه کرد. او با تلقی عدالت و حقوق طبیعی به عنوان اصول فرا فقهی، از زندگی عمومی زنان حمایت کرد. اگرچه مطالعات زیادی در مورد دیدگاه مطهری در مورد حقوق زنان انجام شده است و در بررسی اندیشه مطهری از حیث تشریح و بررسی ادله وی سهم بسزایی داشته است، مقاله من دارای ویژگی های خاصی است که آن را از مطالعات قبلی متمایز می کند. من توجه خاصی به روش شناسی فلسفی مطهری در نگارش موضوعات مرتبط با جنسیت دارم، به ویژه رویکرد او به اصل عدالت در روش شناسی اجتهادی او، زیرا معتقدم اندیشه های او نتیجه مهم روش شناسی عقلانی اجتهاد اوست. بعلاوه، بیشتر مطالعات پیرامون اندیشه مطهری در مورد مسائل زنان عمدتاً بر دیدگاه وی در مورد حقوق خانوادگی زنان متمرکز بوده است، اما سهم وی در زندگی عمومی زنان نادیده گرفته شده است. این مطالعه نشان می‌دهد که با اتخاذ دیدگاه مطهری از اصل عدالت و جایگاه آن در فقه اسلامی، می‌توان برداشت‌های متفاوتی از مشارکت اجتماعی زنان را توسعه داد.
صفحات :
از صفحه 7 تا 20
  • تعداد رکورد ها : 8