جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
تنگناها: نظریه جدید فرصت برابر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Joseph Fishkin (جوزف فیشکین)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: فرصت‌های برابر ایده‌ای قدرتمند و با جذابیت بسیار گسترده در سیاست، نظریه سیاسی و حقوق معاصر است. ولی خب معنیش چی میشه؟ با بررسی دقیق، جذاب ترین مفاهیم موجود از فرصت برابر در عمل یا حتی در تئوری غیرممکن است. تا زمانی که خانواده ها آزادند فرزندان خود را متفاوت تربیت کنند، فرصت های هیچ دو نفر برابر نخواهد بود. همچنین نمی‌توان توانایی‌ها یا استعدادهای کسی را از مزایا و معایب پیشینه‌اش جدا کرد. علاوه بر این، با توجه به توانایی‌ها و ناتوانی‌های مختلف، افراد مختلف به فرصت‌های متفاوتی نیاز دارند، که اغلب راه‌های تصور آنچه را که «برابر» به حساب می‌آید، مخدوش می‌کند. این کتاب روشی کاملاً جدید برای تفکر در مورد پروژه فرصت‌های برابر را پیشنهاد می‌کند. به جای تمرکز بر واهی برابری تحت اللفظی، ما باید برای گسترش دامنه فرصت های باز برای مردم در هر مرحله از زندگی تلاش کنیم. ما می‌توانیم تا حدی با از بین بردن تنگناهایی که دسترسی به فرصت‌ها را محدود می‌کنند، به این هدف برسیم - مکان‌های باریکی که مردم باید از آن‌ها عبور کنند تا مسیرهای زندگی بسیاری را دنبال کنند که از طرف دیگر باز می‌شوند. یک گلوگاه ممکن است آزمونی مانند SAT، یک مدرک معتبر مانند مدرک دانشگاهی، یا مهارتی مانند صحبت کردن به زبان انگلیسی باشد. ممکن است عضویت در یک کاست یا گروه نژادی مورد علاقه باشد. تنگناها بخشی از ساختار فرصت هر جامعه است. اما شدت آنها متفاوت است. با شل کردن آنها، می‌توانیم ساختار فرصت‌های بازتر و کثرت‌گرایانه‌تری بسازیم که در آن افراد در طول زندگی‌شان شانس بیشتری برای دنبال کردن مسیرهایی که برای خود انتخاب می‌کنند، دارند، نه مسیرهایی که فرصت‌های محدود دیکته می‌شوند. این کتاب این ایده و سایر عناصر کثرت گرایی فرصت را توسعه می‌دهد، سپس این رویکرد را برای چندین مشکل سیاست برابری‌خواهانه معاصر به کار می‌گیرد: طبقه و دسترسی به آموزش، انعطاف‌پذیری محل کار و تعارض کار/خانواده، و قانون ضد تبعیض.
نظام تقسیم کار عادلانه در اسلام و شاخص های آن
نویسنده:
محمدعلی نظری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در این پژوهش، شاخص های تقسیم کار عادلانه بر اساس چارچوب معرفتی اسلامی استخراج شده است. جامعه مطلوب از دیدگاه اسلامی، دارای ساختار ویژه ای است که تفاوت هایی بنیادی با نظام اجتماعی غیردینی دارد. از جمله مختصات اصلی نظام اجتماعی مطلوب اسلام، ضرورت انطباق ساختارهای اجتماعی با اصول عدالت اجتماعی است. از منظر اسلام، عدالت اجتماعی، هم به عنوان معیار قضاوت در باب تشخیص نظام اجتماعی مطلوب از نامطلوب اهمیت دارد و هم اساسا نظم پایدار در جامعه در صورتی شکل میگیرد که مبتنی بر معیارهای عدالت باشد. با توجه به این مطلب، در این پژوهش سعی شده است شاخص های نظام تقسیم کار عادلانه با توجه به متون و منابع اسلامی مورد تأمّل و استنباط قرار گیرد.در این نوشتار برآنیم با استفاده از روش تحلیلی ـ توصیفی به استخراج شاخص های تقسیم کار عادلانه از متون دینی بپردازیم. یافته های اصلی این نوشتار این است که از منظر اسلام، نظام تقسیم کار اجتماعی در صورتی شالوده مستحکم برای استقرار نظم اجتماعی فراهم میسازد که مبتنی بر اصول و معیارهای عدالت باشد. شاخص های اصلی تقسیم کار عادلانه با توجه به متون اسلامی عبارتند از: شایسته سالاری، تناسب با تفاوت های طبیعی و برابری فرصت ها.
پذیرش ارزش های جهانی در میان ایرانیان عرب زبان (اعراب خوزستان)
نویسنده:
قنبری برزیان علی, جلایی پور حمیدرضا, شاوردی تهمینه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله تلاشی است برای تبیین میزان پذیرش یا مقاومت در برابر ارزش های جهانی شدن در میان عرب زبانان خوزستان، و به این سوال پاسخ می دهد که آیا ارزش های بنیادین جهانی شدن سبب برجستگی هویت قومی در میان عرب زبانان ایرانی می شود و به عبارتی ارزش های جهانی شدن چه تاثیری بر خاص گرایی در میان عرب زبانان ایرانی دارد و آیا خاص گرایی تحت تاثیر ارزش های جهانی به وجود آمده است. در این طرح از روش پیمایش استفاده شده، و علاوه بر داده های کمی از مصاحبه نیز استفاده شد. جامعه آماری این تحقیق را عرب زبانان 18 تا 65 ساله اهوازی تشکیل داده اند. برای برآورد حجم نمونه با در اختیار داشتن جامعه آماری، از فرمول کوکران استفاده شده و حجم نمونه آماری 560 نفر برآورد گردید. برای سنجش پایانی و اعتبار داده ها و اطلاعات جمع آوری شده از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد و برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانسی و رگرسیون نیز استفاده شد. تحلیل داده ها نشان داده است که هر چه میزان احساس محرومیت از فرصت های برابر اجتماعی - فرهنگی و سیاسی و اقتصادی و امکانات ملی بیشتر باشد، گرایش به هویت یابی های قومی نیز بیشتر است. متغیرهای احساس برابری و احساس عدالت قومی و عناصر انسان گرایی، رسانه های خارجی و تحصیلات متغیرهای مهم و موثر در پذیرش ارزش های جهانی است.
صفحات :
از صفحه 135 تا 158
  • تعداد رکورد ها : 3