جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 31
موسوعه فی ظلال شهداء الطف المجلد2
نویسنده:
حیدر الصمیانی؛ تقدیم اللجنه العلمیه فی قسم الشؤون الفکریه والثقافیه محمد علی الحلو
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , آثار مرجع , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کربلا: العتبة الحسينية المقدسة,
چکیده :
شخصیت‌شناسی «اصحاب امام حسین»(ع) در جریان «نهضت عاشورا» است. نگارنده با انگیزه شناسایی و معرفی عظمت روحی و کامل انسانی یاران امام حسین(ع) و با هدف ارایه الگوهای تربیتی در تاریخ اسلام پنج تن را برگزیده و به‌گونه تفصیلی، توضیحاتی را درباره آنان ارایه داده است. حبیب بن مظهر اسدی و... افرادی هستند که نگارنده در مورد ایشان سابقه اجتماعی، عبادی، خانوادگی، سیاسی و نظامی و دیگاه علماء را در اختیار گذاشته است. نویسنده همچنین اختلافات رجالی در ثبت نام و کنیه و چگونگی ملحق شدن شهیدان مورد نظر به امام حسین(ع) را نیز متذکر شده است.
حیاة حبیب بن مظاهر الأسدی
نویسنده:
علی القصیر
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کربلا: العتبة الحسينية المقدسة,
چکیده :
حَبیب بن مُظاهِر اَسَدی (شهادت ۶۱ق)از قبیله بنی اسد، اهل کوفه و از اصحاب خاص حضرت علی(ع) و از یاران امام حسن(ع) و امام حسین(ع). او از کوفیانی بود که پس از مرگ معاویه به امام حسین(ع) برای آمدن به کوفه دعوتنامه نوشتند. حبیب هنگامی که بیعت‌شکنی کوفیان را دید، مخفیانه از کوفه خارج شد و خود را به امام رساند و در روز عاشورا در کربلا به شهادت رسید. کتاب حاضر از علی القصیر درباره زندگانی و سیره اخلاقی حبیب بن مظاهر می باشد.
موسوعة عاشوراء
نویسنده:
جواد محدثي؛ مترجم: خلیل زامل عصامي
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت لبنان: دار الرسول الاکرم,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موسوعة عاشوراء، ترجمه عربی خلیل عصامی از کتاب «فرهنگ عاشورا» نوشته جواد محدثی است. این اثر فرهنگ‌نامه‌ای یک جلدى، فشرده و کاربردى، مشتمل بر دانستنی‌های پیرامون نهضت عاشورا، چه در عصر حادثه و چه زمان‌هاى پس از آن تا امروز است. ازاین‌رو مدخل‌هاى کتاب که به ترتیب الفباست، شامل اسامی اشخاص، گروه‌ها، جاها، کتاب‌ها، اصطلاحات، سنت‌ها، شعائر، تعالیم دینی و محورهاى دیگری است که به‌نحوى در ارتباط با فرهنگ عاشوراست. مترجم در مقدمه‌اش بر کتاب چنین می‌نویسد:‌ای خواننده محترم کتابیکه در دست دارید، بیانگر وقایع عاشورا و عناوین مرتبط با آن به ترتیب حروف الفباست؛ بنابراین فرهنگ‌نامه‌ای الفبایی است که بیشتر کلمات و مصطلحات مربوط به عاشورا و حوادث و شخصیت‌ها و مواضع شهادت در آن ذکر شده است
یتیم عاشوراء من انصار کربلاء: محمد الاصغر بن الامام علی علیهماالسلام المکنی بابی بکر رضی الله عنه: دراسه و تحلیل
نویسنده:
میثاق عباس الخفاجی الحلی؛ تقدیم محمدعلی الحلو
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
کربلا: العتبة الحسينية المقدسة,
چکیده :
کتاب حاضر درباره محمد الاصغر بن امام علی بن ابی طالب علیهمالسلام می باشد و در مورد این است که موقع و تاریخ شهادت ایشان کی است ؟ آیا کربلاست یا بعد آن و ذکر برخی از اشکالات و جواب آن می باشد.
موسوعه فی ظلال شهداء الطف المجلد 1
نویسنده:
حیدر الصمیانی؛ تقدیم اللجنه العلمیه فی قسم الشؤون الفکریه والثقافیه محمد علی الحلو
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , آثار مرجع
منابع دیجیتالی :
شيعة في اليمن
نویسنده:
صالح عيّاش يماني
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
جعفر بن علی(ع) کیست؟
نوع منبع :
پرسش و پاسخ , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
پاسخ تفصیلی:
جعفر بن علی ، [۱] آخرین برادر تنی عبّاس علیه السلام بود که در کربلا ، به شهادت رسید . بیشتر منابع ، سنّ او را هنگام شهادت ، نوزده سال ذکر کرده اند ؛ لیکن برخی گفته اند که او هفده ساله بوده و طبق نقل برخی ، ۲۹ سال ، داشته است . با توجّه به این که امیر بیشتر ...
کلیدواژه‌های اصلی :
وقعة الطف
عنوان :
نویسنده:
لوط بن يحيى ازدی غامدی كوفی؛ محقق: محمدهادی یوسفی غروی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: مؤسسة النشر الاسلامی,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «وقعة الطف» بازسازی شده اخبار لوط بن يحيى ازدی غامدی كوفی درباره واقعه کربلا و برگرفته از کتاب تاریخ طبری است که محقق معاصر استاد یوسفی غروی آن را جمع آوری و تحقیق کرده است. طبری اخبار مقتل امام حسین علیه‌السّلام را از افراد دیگری نیز نقل کرده و ترتیب و نظم خاصی به آنها نداده است لیکن مؤلف کتاب «وقعة الطف» خبرهای ابومخنف را منظم کرده و بر اساس ترتیب تاریخی وقوع، جمع آوری و ارائه می‌ کند.آنچه در این کتاب آمده از هلاکت معاویه و بیعت خواهی یزید از امام حسین علیه‌السّلام شروع و به بازگشت اهل بیت آن حضرت از شام به مدینه پایان می‌ یابد. همانگونه که محقق کتاب در مقدمه یادآور شده ابومخنف اولین کسی است که واقعه کربلا را گزارش کرده و گزارش‌ های او در دست است.
مع الرکب الحسینی من المدینة الی المدینة المجلد 4 (الامام الحسين عليه السلام في كربلاء)
نویسنده:
عزت الله مولایی نيا، محمدجعفر طبسی
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: انتشارات زمزم هدایت,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
«مع الركب الحسيني من المدينة إلی المدينة» اثر جمعی از نویسندگان و پژوهشگران معاصر به نام‌‌ های علی شاوی، شیخ نجم‌ الدین طبسی، شیخ محمدجواد طبسی، شیخ عزت‏ اللَّه مولایی، شیخ محمدجعفر طبسی و شیخ محمدامین ‏پور‌ امینی است و علی شاوی پژوهش همه همکاران را نقد و بررسی کرده و با یک قلم به نگارش درآورده است. نویسندگان جلد چهارم مجموعه «مع الركب الحسيني من المدينة إلی المدينة» شیخ محمدجعفر طبسی و شیخ عزت‌ الله مولایی است. مطالب این جلد؛ یعنی رویدادهای کربلا را در چهار فصل تدوین کرده‏ اند. فصل اول به نام‌گذاری، خلاصه تاریخ و جغرافیای کربلا و نیز فضیلت و قداست تربت آن می ‏پردازد. در فصل دوم وقایع و رخداد های کاروان حسینی از روز دوم تا شب دهم محرم تشریح می ‏شود؛ مانند رد و بدل شدن نامه‏ ها، سخنان امام در این ایام، آمادگی جنگی دو اردوگاه و شرح حال افرادی که در این ایام به امام (ع) پیوستند. فصل سوم با عنوان کربلا در روز دهم محرم سال ۶۱ق، به توصیف، آمار و جمعیت‏ شناختی دو سپاه حسینی و اموی می‌ ‏پردازد. فاجعه عاشورا، عنوان فصل چهارم جلد چهارم است. حماسه عاشورا و تمام وقایع آن روز، مانند احتجاج امام (ع)، آتش زدن خیمه ‏‌ها، شمار و شرح حال خلاصه‏ ای از همه شهدا، تهاجم به خیمه ‏ها، تاختن اسب بر بدن شهدا در فصل پایانی کتاب آمده است.
  • تعداد رکورد ها : 31