جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 4
سیر حدیث و محدثان طبرستان و معرفی آثار آنها
نویسنده:
علیرضا سفری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مدخل آثار(دانشنامه آثار)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله که با روش کتابخانه ای مورد پژوهش و تحقیق قرار گرفته و بیشتر متون عربی به فارسی ترجمه شده است مشتمل بر سه بخش است: بخش نخست آنکه کلیات موضوع را شامل می شود و دارای سه فصل است. فصل اول که در آن جغرافیای تاریخی طبرستان و سرزمینهای همجوار مورد بازشناسی قرار گرفت. فصل دیگر آن معرفی شهرهای قدیم طبرستان و منسوبین به آنهاست که در نسبت راویان استفاده گردیده و بر اساس ترتیب الفباء تنظیم گردیده است. فصلی هم اختصاص دارد به وضعیت سیاسی اجتماعی و فرهنگی طبرستان در طول سیر تاریخی که در این قسمت تاریخ ورود و فتح اسلام و تاریخ خاندانها و سلسله های طبرستان و مختصری از جایگاه علوم اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. بخش دوم که مهمترین و اساسی ترین بخش و محوریت این تحقیق را شامل می شود مربوط به سیر تطور حدیث و محدثان طبرستان در طول تاریخ است. و در این بخش که از هفت فصل تشکیل شده گزارشی مفصل و کلی از آغاز سیر حدیث و معرفی راویان آن تا عصر حاضر بلکه شامل کسانی که دارای اجازه روائی و آثار حدیثی و فعالیتهای گسترده حدیث پژوهی و مانند آن می باشند را نیز شامل می شود. و اگر احیاناًًً کسانی از قلم افتادند در ادامه تحقیق و پژوهش در زمانهای آینده بصورت ملحقات به این رساله افزوده خواهند شد. بخش سوم به معرفی نمونه هایی از نگارشهای محدثان طبری در سیر تاریخی اختصاص دارد و در قسمت پایانی هم فهرست تفصیلی مطالب و فهرست منابع و مآخذ گنجانده شده است.
چند جستار در تاریخ فرهنگی زیدیان طبرستان
نویسنده:
محمد کاظم رحمتی
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: شب افروز,
چکیده :
«چند جستار در تاریخ فرهنگی زیدیان طبرستان» کتابی است که دربرگیرنده مجموعه مقالات آقای دکتر محمدکاظم رحمتی مرتبط با تاریخ زیدیه در ایران، پیدایش، گسترش و میراث فرهنگی آنان و غیره می باشد.
اخبار ائمة الزیدیة فی طبرستان و دیلمان و جیلان
نویسنده:
ویلفرد مادلونگ
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: المعهد الالمانی للابحاث الشرقية,
چکیده :
«اخبار ائمة الزیدیة فی طبرستان و دیلمان و جیلان» کتابی است نوشته ویلفرد مادلونگ درباره تاریخ خاندان‌ های حکومتگر زیدی شمال ایران در گیلان و مازندران و دیلمان. در این کتاب هشت متن کهن منتشر نشده درباره تاریخ زیدیه و امامان آنها در مناطق شمالی ایران تحقیق و گردآوری شده است. این کتاب شامل متونی درباره امامان زیدی است از جمله: المَصابیح ابوالعباس احمد بن ابراهیم حسنی (متوفی اواسط قرن چهارم)؛ الافادة فی تاریخ الائمة السادة ابوطالب الناطق بالحق یحیی بن حسین (متوفی ۴۲۴) شاگرد ابوالعباس حسنی؛ جَلاء الابصار تألیف حاکم ابوسعد محسِّن بن محمد جُشَمی بیهقی (متوفی ۴۹۴)؛ نامة مورخ ۶۰۷ از یوسف بن ابی الحسن جیلانی (فقیه زیدی لاهیجان) به عمران بن حسن بن ناصر عُذری هَمْدانی (فقیه زیدی یمن)؛ الرسالة العالمة بالادلّة الحاکمة تألیف امام المنصور باللّه عبداللّه بن حمزه (متوفی ۶۱۴)؛ الحدائق الوَردیة فی مناقب الائمة الزیدیة اثر حُمَیدبن احمد مُحلِّی (متوفی ۶۵۲)، و قسمتی از بخش چهارم روضة الاخبار و کنوز الاسرار تألیف ابو محمد یوسف بن محمد حَجوری (تألیف در ۶۲۷) که شرح وقایع تاریخ اسلام با احتوا بر شرح حال امامان زیدی و عمدتاً برگرفته از المصابیح ابوالعباس حسنی است.
پژوهشی درباره نسبت صحیح طبرسی
نویسنده:
مصطفی معلمی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در میان عالمان امامی مذهب کسانی بوده اند که به طبرسی شهرت داشته اند. برخی از محققان بر این نظرند که واژه طبرسی را باید به فتح طاء و سکون باء خواند، زیرا این واژه نسبت به طَبرِس را إفاده میکند که معرب تفرش، شهری بین کاشان و اصفهان است و نباید آن را منسوب به طبرستان دانست، چراکه منسوب به طبرستان، طبری و یا طبرستانی است. در مقابل محققان دیگری براساس منابع جغرافیایی و تاریخی و قواعد ساخت واژه نشان داده اند که طبرسی را باید به فتح طاء و باء خواند؛ زیرا نسبت به طبرستان را افاده میکند و در واقع نسبت صحیح آن است
  • تعداد رکورد ها : 4