جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
آزادی و غایت عقل: در باب مبنای اخلاقی فلسفه انتقادی کانت
نویسنده:
ریچاردال ولکلی؛ ترجمه: علی پیرحیاتی، زینب رضایی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نقد فرهنگ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ریچارد ولکلی در این کتاب تلاش دارد تفسیری غایت‌شناسانه از پروژهٔ نقد عقل نزد کانت ارائه دهد که ناظر به درگیری کانت با مسئلهٔ غایت خود عقل است. غایت‌شناسی در اینجا مشخصا به تأمل راجع به تسلسل علّی غایی کل طبیعی اشاره ندارد، بلکه تأکید پرسش‌گری کانت بر پیچیدگی‌های غایت‌مندی و خودتعین‌بخشی انسان است. مسئلهٔ اصلی در میان این پیچیدگی‌ها، جایگاه عقل فلسفی در زندگی بشر (نسبت این عقل با خیر بشری، اعم از خیر اجتماعی و فردی) است. معلم و الهام‌بخش کانت در این تأملات، ژان ژاک روسو است. روسو با آشکار ساختن گرایش عقل به دیالکتیک و بحران و در نتیجه، نشان دادن ضرورت بررسی مجدد غایت عقل، زمینه‌ای بنیادی (و عموما مغفول) برای خودانتقادی عقل ارائه می‌دهد. این کتاب، مطالعه‌ای تاریخی برای آشکار کردن این سطح پنهان از نقد کانتی است و شامل بررسی ریشه‌های دورهٔ بلوغ فلسفهٔ کانت‌، از دیدگاه نوشته‌های پیشانقدی دههٔ ۱۷۶۰ است. ولکلی سرچشمه‌های برداشت و بازتعریف کانت از عقل را بررسی می‌کند و حضور روسو را در آن بازتعریف به‌طور خاص مد نظر قرار می‌دهد. این تأمل روشن می‌سازد که جایگاه روسو در برداشت کانت از فلسفه، فراتر و ماندگارتر از جایگاه هیوم است.
عقل و عاطفه: مقالاتی در مورد روانشناسی اخلاقی باستان و نظریه اخلاقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John M. Cooper
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University of American Press,
کلیدواژه‌های اصلی :
اخلاق: از تجربه تا عقل: تاملی در آرای اخلاقی دیوید هیوم و امانوئل کانت
نویسنده:
رجایی‌لیتکویی ، محمدهادی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
شمال پایدار (وابسته به موسسه فرهنگی هنری شمال پایدار),
درآمدی بر اخلاق اسلامی در حکمت متعالیه
نویسنده:
پدیدآورندگان: طوسی ، خلیل‌الرحمان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی,
عدل و عقل
عنوان :
نویسنده:
حسین‌زاده ، محمدعلی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اندیشه عصر,
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی نظریۀ انتخاب عقلانی از دیدگاه پوپر و صدرالمتألهین
نویسنده:
مهدی جمالی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
نظریۀ انتخاب عقلانی یکی از مهم‌ترین و مشهورترین نظریه‌ها در علوم انسانی و تبیین کنش‌های انسانی است. بسیاری از اندیشمندان علوم انسانی و اجتماعی این نظریه را خصلت عصر مدرن و علوم انسانی جدید می‌دانند. از این میان، کارل پوپر نیز آن را شاه‌کلید و یگانه راه فتح و فهم علوم انسانی دانسته است. وی ضمن تعریف عقلانیت به عمل متناسب با موقعیت و شرایط، معتقد است منطق موقعیت بر مبنای اصل عقلانیت تنها و بهترین ابزار برای فهم، تبیین و پیش‌بینی کنش‌های انسانی است. از سوی دیگر براساس مبانی حکمت متعالیه، از جمله تعریف عقلانیت به عملی که انسان را به قرب ‌الهی می‌رساند، انتخاب عقلانی نظریه‌ای محدود و ناکارآمد به شمار می‌آید. نظریۀ جامع و کامل نیز نظریۀ انتخاب اختیاری است که هم به عوامل مستقیم کنش، یعنی باورها و انگیزه‌ها و هم عوامل غیرمستقیم کنش، مانند عوامل طبیعی و اجتماعی توجه دارد. در این مقاله به روش توصیفی - تحلیلی و مقایسه‌ای، نظریۀ انتخاب عقلانی از دیدگاه پوپر و صدرا بررسی شده است. نتیجه اینکه دیدگاه صدرالمتألهین به‌دلیل تعریف دقیق عقلانیت و توجه به عوامل مختلف مستقیم و غیرمستقیم کنش، دیدگاهی کامل‌تر و کارآمدتر از دیدگاه پوپر است.
صفحات :
از صفحه 27 تا 46
نهاد عاملیت: مقالاتی در مورد عقل عملی و روانشناسی اخلاقی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Christine M. Korsgaard
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA,
چکیده :
ترجمه ماشینی: کریستین ام. کورسگارد یکی از فیلسوفان اخلاق پیشرو امروزی است: این جلد ده مقاله تأثیرگذار او درباره عقل عملی و روانشناسی اخلاقی را گردآوری می کند. کورسگارد از آثار شخصیت‌های مهم تاریخ فلسفه مانند افلاطون، ارسطو، کانت و هیوم استفاده می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه ایده‌های آنها می‌تواند راه‌حل مسائل فلسفی معاصر و سنتی، مانند مبانی اخلاق و عقل عملی، ماهیت عاملیت، و نقش احساسات در عمل. در قسمت 1، اصول عقل عملی، کورسگارد از این دیدگاه دفاع می کند که اصول عقل عملی، اصول سازنده عمل هستند. او استدلال می‌کند که با اداره کردن اعمال خود مطابق با الزامات قاطع کانت و اصل عقل ابزاری، کنترل حرکات خود را به دست می‌گیریم و بنابراین خود را موجوداتی فعال و تعیین‌کننده می‌سازیم. او از تلاش‌های رقیب برای ایجاد پایه‌ای هنجاری برای اصول عقل عملی انتقاد می‌کند، ادعاهای اصل حداکثر کردن منافع خود را به عنوان یک اصل عقلانی به چالش می‌کشد و برای برخی تداوم عمیق بین روایت افلاطون از ارتباط بین عدالت و اختیار و اختیار استدلال می‌کند. روایت کانت از ارتباط بین خودمختاری و عاملیت. در بخش دوم، فضیلت اخلاقی و روان‌شناسی اخلاقی، کورسگارد به این پرسش می‌پردازد که توانایی‌های منفعل یا پذیرنده‌تر ما - احساسات و پاسخ‌های ما - در تشکیل عاملیت ما چیست. او خوانشی از اخلاق نیکوماخوس را ترسیم می کند، بر اساس این ایده که احساسات ما می توانند به عنوان ادراک خوب و بد عمل کنند، و استدلال می کند که این دیدگاه از احساسات، ریشه تفاوت های ظاهری بین گزارش های ارسطو و کانت از اخلاق است. او استدلال می‌کند که در واقع، ارسطو و کانت دیدگاه متمایزی در مورد جایگاه ارزش اخلاقی و ماهیت انتخاب انسان دارند که، در میان چیزهای دیگر، به آن‌ها توضیح می‌دهد که به معنای عمل عقلانی که برتر از سایر روایت‌ها است، چیست. در بخش سوم، بازتاب‌های دیگر، کورسگارد این سؤال را مطرح می‌کند که چگونه می‌توانیم یکدیگر را به عنوان عوامل اخلاقی در فلسفه هیوم ببینیم. او به بررسی تضاد احتمالی بین عاملیت دولت و فرد می‌پردازد که به دیدگاه‌های متناقض کانت درباره انقلاب منجر شد. و در نهایت، او روش شناسی خود را در شرحی از معنای فیلسوف اخلاق سازنده بودن بحث می کند. این مقالات با مقدمه ای متحد می شوند که در آن کورسگارد ارتباطات آنها را با یکدیگر و کار فعلی خود توضیح می دهد.
دستورالعمل های پیشرفته [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Alfred Simon (auth.), Peter Lack, Nikola Biller-Andorno, Susanne Brauer (eds.)
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer Netherlands,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد مروری بر موضوعات اخلاقی مورد بحث در مورد دستورالعمل های پیشین از دیدگاه بین المللی می دهد. این بر درک گسترده تر از مفهوم شناخته شده و پذیرفته شده خود تعیین کننده بیمار برای موقعیت های آینده تمرکز دارد. اگرچه دستورالعمل های پیشبرد از دهه 1980 به طور گسترده مورد بحث قرار گرفته است، مبانی اخلاقی دستورالعمل های اولیه هنوز موضوع بحث های داغ باقی مانده است. هدف این کتاب کمک به این بحث‌های بحث‌برانگیز با ادغام مسائل اخلاقی اساسی در دستورالعمل‌های پیش‌رو با موضوعات عملی اجرای آنها است. تفاوت‌های فرهنگی، ملی و حرفه‌ای در نحوه درک دستورالعمل‌های پیش‌رو توسط حرفه‌های مراقبت‌های بهداشتی و توسط بیماران، و همچنین در قوانین و مقررات مشخص شده است.
آغاز فلسفه اخلاق ... اخلاق در میراث بدوی، شرقی و یونانی [کتاب عربی]
نویسنده:
محمد عبد الرحمن مرحبا
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: موسسه عزالدین,
مرجعی در تاریخ اخلاق [کتاب عربی]
نویسنده:
محمد عبد الرحمن مرحبا
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
طرابلس: جروس برس,