جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
دیوارها و پل ها: عدالت اجتماعی و سیاست عمومی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Anthony Joseph Paul Cortese (آنتونی جی. کورتز)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
State University of New York Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: بررسی تازه و آسان برای درک برخی از چالش برانگیزترین مسائل اجتماعی آمریکا.
مردم، سیاست و دولت؛ از بی‌اعتنایی به سیاست تا ناکارآمدی دولت
نویسنده:
مجید وحید
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
از مقایسه دیگر کشورها با ایران می‌­توان به کارآمدی دولت در شماری سامان­ها و خلل در کارکردهای آن و به تبع آسیب به کارآمدی آن در ایران پی برد. عرصه­ سیاست­گذاری عمومی، ضمن فارغ­‌کردن مشاهده‌کننده از قضاوت ارزشی و نیز رهاکردن او از بار اتهام وابستگی و دلدادگی به خارج، این امکان را به او می­‌‍دهد تا روشن کند که دولت ایران در شماری از مهم­ترین عرصه­‌های سیاست­گذاری عمومی از اقتصاد گرفته تا آموزش و فرهنگ و از این­ها گرفته تا صنعت، کشاورزی، مدیریت آب و محیط­زیست با چالش‌­ها و بحران­های عمیقی مواجه است. پژوهشی که پیشتر نگارنده و همکارانی از کشور فرانسه انجام داده به کار مقایسه نظام و زمان سیاست­گذاری عمومی در ج. ا. ایران، ج. فرانسه و ایالات متحده آمریکا آمده است. دولت­های دو کشور اخیر در تمام عرصه­‌های مذکور از دولت ایران کارآمدترند. این مقاله مجال بحث در چرایی این وضع است و پیشنهاد نویسنده این است که میان این وضع و سطح سیاسی بودن مردم نسبت مستقیم وجود دارد و کارآمدی دولت به میزان درگیری شهروندان با امر سیاست و ترجیح امر عمومی و مصالح آن بر امر خصوصی و منافع آن نزد آنان، وابسته است. به رغم این که مردم ایران بسیار سیاسی پنداشته می­‌شوند، به معنای مندرج در این مقاله چندان سیاسی نیستند و چنین نبودنشان سبب ناکارآمدی، ثقل و خودبزرگ­‌بینی سیاستمداران و دولت در ایران شده است. شواهدی یاری­‌گر ما در حمایت از مدّعایمان خواهند بود که ذکر و بحثشان در این نوشته خواهد رفت.
صفحات :
از صفحه 133 تا 138
فراتر از رضایت: به دنبال عدالت در تحقیقات علمی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jeffrey P. Kahn , Anna C. Mastroianni , Jeremy Sugarman
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: بیماران مبتلا به سرطان و ایدز اکنون برای دسترسی به آزمایشات بالینی فریاد می زنند. سیاست‌های فدرال حاکم بر تحقیقات که زمانی بر محافظت از افراد در برابر تحقیقات خطرناک تأکید داشت، اکنون دسترسی به تحقیقات بالینی را ارتقا می‌دهد. آیا ادعاهای مربوط به عدالت و دسترسی به مزایای تحقیق نگرانی ها در مورد رضایت و محافظت از خطرات را تحت الشعاع قرار داده است؟ چگونه می توانیم در مورد انتخاب موضوعات و سایر سوالات عدالت در تحقیق تصمیمات خوب و منصفانه بگیریم؟ Beyond Consent مفهوم عدالت و کاربرد آن را در تحقیقات موضوع انسانی از طریق دریچه های مختلف جمعیت های مهم تحقیقاتی بررسی می کند: کودکان، بیماران آسیب پذیر، جمعیت های اسیر و راحت، زنان، رنگین پوستان، و افراد در محیط های بین المللی. برای ایجاد زمینه برای این بررسی، و فصل مقدماتی به سیر تحول سیاست‌های پژوهشی می‌پردازد. نویسندگان پس از نگاهی به جمعیت‌های موضوعی خاص، مفهوم عدالت برای تحقیق را با افراد انسانی در آینده مورد بحث قرار می‌دهند و عدالت را در سراسر شرکت تحقیقاتی تحلیل می‌کنند.
عدالت اجتماعی و سیاست عمومی: به دنبال انصاف در جوامع مختلف [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gary Craig , Tania Burchardt , David Gordon
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: عدالت اجتماعی یک اصطلاح مورد مناقشه است که در زبان مواضع سیاسی بسیار متفاوت گنجانده شده است. آنهایی که در سمت چپ هستند استدلال می کنند که برای تضمین برابری، حداقل فرصت، نیاز به مداخله دولت است. آن‌هایی که در سمت راست هستند معتقدند که می‌توان آن را با اقتصاد بازار با مداخله کم یا بدون دخالت دولت پشتیبانی کرد. تا به امروز، فیلسوفان سیاسی تلاش‌های جدی نسبتا کمی برای توضیح چگونگی تبدیل نظریه عدالت اجتماعی به سیاست عمومی انجام داده‌اند. این کتاب مهم، با تکیه بر تجربیات بین‌المللی و گروهی برجسته از فیلسوفان سیاسی و دانشمندان علوم اجتماعی، به این موضوع می‌پردازد که معنای عدالت اجتماعی چیست و چگونه به دغدغه‌های روزمره سیاست‌های عمومی و اجتماعی تبدیل می‌شود، هم در زمینه چندفرهنگی و هم جهانی شدن.
 روش شناسی مستندسازی تجربیات سیاستی
نویسنده:
اشتریان کیومرث
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
چکیده فارسی:تجربه عنصر اساسی در دانش ضمنی است که توجه روزافزونی را در سیاست گذاری بخش عمومی به خود جلب کرده است. این مقاله در پی ارایه روش شناسی مستندسازی دانش های ضمنی و تجربیات سیاستی، در سازمان های عمومی، بر اساس ترکیبی از مدل اکتشاف، تنقیح و تجرید با مدل مرحله ای سیاست گذاری عمومی است.در این مقاله نخست، به مبانی روش شناسانه دانش ضمنی می پردازیم و نشان می دهیم که تکثرگرایی روش شناختی، در مقابل پوزیتیویسم، بنیان مناسب تری برای سیاست گذاری خواهد بود. سپس درباره روش شناسی گزارش های مستندسازی بحث کرد و تشریح مساله تکالیف قانونی، سابقه تحلیلی از اقدامات پیشین، تحلیل و ارایه راه حل و در نهایت ارزیابی نهایی از اجرای طرح، بر اساس شاخص های موردنظر را مطرح خواهیم کرد.در این مقاله، یک تجربه اجرایی مطالعه شده، جوهره مدیریتی آن کشف و در پرتو نظریه های مرتبط نقادی و تنقیح می شود تا آماده ارتقا به سطحی نظری شود. سپس تجریدی نظری انجام می شود تا مدل مدیریتی موردنظر فراهم گردد. در پایان، این تجربه در قالب مدل مرحله ای سیاست گذاری عمومی تشریح می شود.
صفحات :
از صفحه 75 تا 98
جایگاه خدامحوری در سیاست گذاری عمومی
نویسنده:
سید محمدحسین هاشمیان,عزیزالله خلیلی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
توجه به اصول و ارزش های سیاست های عمومی، دارای آثار منفی و مثبت بسیاری در زندگی عموم جامعه است. یکی از این اصول، اصل خدامحوری در جوامع اسلامی، با نگاه توحیدی است که به اشکال مختلف بر سیاست گذاری عمومی اثر میگذارد. در این مقاله، تأثیر خدامحوری در سه حوزة نظری، فرایندی و محتوایی بر سیاست های عمومی مورد بررسی قرار گرفته است. نقش خدامحوری در سیاست گذاری این است که فقط خدای متعال میتواند سیاست گذاری کند و اگر کس یا کسانی دیگر هم سیاست گذاری نمایند، باید مأذون از سوی او باشند. خدامحوری در فرایند سیاست گذاری، نقطه مقابل انسان محوری قرار دارد. نقش دیگر خدامحوری در مقام تحلیل محتوای سیاست های عمومی است. خدامحوری به عنوان شاخصی کلیدی در مقام تجزیه و تحلیل و سنجش و ارزیابی سیاست های عمومی و روش های کاربست آن مفید فایده خواهد بود.
  • تعداد رکورد ها : 6