جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
درک رفاه دولتی: بی عدالتی اجتماعی یا طرد اجتماعی؟ [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Brian Lund
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: این متن در دسترس و اصلی، بررسی سیستماتیک نظریه‌های رفاه را با گزارشی تاریخی از تحول دولت رفاه و تأثیر آن در ارتقای عدالت اجتماعی ترکیب می‌کند. اصول حاکم بر توزیع اجتماعی را شناسایی می کند و دلایل منطقی این اصول توزیعی مختلف را بررسی می کند. این کتاب همچنین نظریه های توزیع را به توسعه واقعی سیاست اجتماعی پیوند می دهد و نتایج آنها را در نظر می گیرد. رفاه دولتی خواندنی ضروری برای دانشجویان سیاست اجتماعی خواهد بود. درک روشنی از هر دو نظریه رفاه و تاریخ توسعه دولت رفاه بریتانیا ارائه می دهد.
قضاوت انسانی و سیاست اجتماعی: عدم قطعیت کاهش ناپذیر، خطای اجتناب ناپذیر، بی عدالتی اجتناب ناپذیر [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Kenneth R. Hammond
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: از O.J. حکم سیمپسون برای ایجاد صلح در بالکان، نقش حیاتی قضاوت انسان - که با ناکامی‌ها، نقص‌ها و موفقیت‌هایش کامل شده است - هرگز به اندازه امروز به شدت مورد بحث و تحلیل قرار نگرفته است. این اثر شاخص به بررسی پویایی قضاوت و تأثیر آن بر رویدادهایی می‌پردازد که در جامعه بشری رخ می‌دهد، که نیازمند هدایت و کنترل سیاست اجتماعی است. تحقیقات در مورد سیاست اجتماعی معمولاً بر محتوا متمرکز است. این کتاب در عوض بر روی خود فرآیند تصمیم گیری متمرکز است. هاموند با تکیه بر 50 سال تحقیق تجربی در تئوری تصمیم، احتمالات خرد و شایستگی شناختی را در شکل‌گیری سیاست‌های اجتماعی بررسی می‌کند و این درس‌ها را در نمونه‌های خاصی مانند فاجعه شاتل فضایی چلنجر و بحث مراقبت‌های بهداشتی به کار می‌گیرد. او به ما می گوید که به ندرت می توان به طور کامل حذف کرد. بنابراین خطا اجتناب ناپذیر است و بی عدالتی برای برخی اجتناب ناپذیر است. اما ظرفیت قضاوت عاقلانه تا حدی افزایش می‌یابد که ما مشکلات احتمالی و منشأ آنها را درک کنیم. برای مثال، فرآیند قضاوت شامل رقابت مداوم بین شهود و تحلیل، دقت و عقلانیت است. منشأ این تنش مستلزم بررسی ریشه‌های تکاملی قضاوت انسانی و چگونگی تغییر این ویژگی‌های اساسی است زیرا تمدن ما به طور فزاینده‌ای به جامعه‌ای مبتنی بر اطلاعات و دانش تبدیل می‌شود. نویسنده با مثال‌های متعددی از حقوق، پزشکی، مهندسی و اقتصاد، اهمیت قضاوت و نقش آن را در شکل‌گیری سیاست‌های اجتماعی که همه ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد، به نمایش می‌گذارد و اولین بررسی جامع پویایی زیربنایی آن را ارائه می‌کند.
عدالت اجتماعی و سیاست عمومی: به دنبال انصاف در جوامع مختلف [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Gary Craig , Tania Burchardt , David Gordon
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: عدالت اجتماعی یک اصطلاح مورد مناقشه است که در زبان مواضع سیاسی بسیار متفاوت گنجانده شده است. آنهایی که در سمت چپ هستند استدلال می کنند که برای تضمین برابری، حداقل فرصت، نیاز به مداخله دولت است. آن‌هایی که در سمت راست هستند معتقدند که می‌توان آن را با اقتصاد بازار با مداخله کم یا بدون دخالت دولت پشتیبانی کرد. تا به امروز، فیلسوفان سیاسی تلاش‌های جدی نسبتا کمی برای توضیح چگونگی تبدیل نظریه عدالت اجتماعی به سیاست عمومی انجام داده‌اند. این کتاب مهم، با تکیه بر تجربیات بین‌المللی و گروهی برجسته از فیلسوفان سیاسی و دانشمندان علوم اجتماعی، به این موضوع می‌پردازد که معنای عدالت اجتماعی چیست و چگونه به دغدغه‌های روزمره سیاست‌های عمومی و اجتماعی تبدیل می‌شود، هم در زمینه چندفرهنگی و هم جهانی شدن.
رفتار سیاسی ائمه اطهار (ع) با مخالفان
نویسنده:
محمد بیاتی چالشتری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
پژوهش حاضر با عنوان رفتار سیاسی ائمه اطهار علیهم السلام با مخالفان می باشد.سوال اصلی تحقیق چگونگی رفتار سیاسی ائمه با مخالفانشان است.فرضیه ای مطرح شده آن است که اصل در برخوردورفتارایشان با مخالفان بررفق و مدارا بوده،مگر جایی که کیان اسلام در خطر نباشدودو سوا ل فرعی دیگرعبارتنداز: اول آنکه ،حدومرز مدارا با مخالفان تا کجاست. دوم آنکه؛ متوسل شدن به جنگ در چه شرایطی صورت می گرفته است.در جواب سوال فرعی اول، فرضیه ای که مطرح شده این است که تا جایی که کیان اسلام در خطر نبود مدارا به عنوان بهترین راه حل و رفتار انتخاب می شد.ودر جواب سوال فرعی دوم ،فرضیه این است،که زمانی که مخالفین دست به سلاح می بردندائمه اطهار برای پیشرفت ،تبلیغ و دفاع از دین اسلام، با قاطعیت عمل کرده و متوسل به جنگ می شدند.که برای سنجش و بیان فرضیه های موجود،آن هادر دو فصل مورد بررسی قرار گرفته اند.قبل از اینکاربه چهار چوب مفهومی پرداخته شده،وابتدا مبانی نظری مدارا در غرب واسلام بررسی،وسپس به بحث مفهومی مدارا در سیره ائمه درحوزه اخلاق،رفتاروعقیده وانواع آن پرداخته شده است.واین بحثبا بیان مخالف و اپوزیسیون درغرب و اسلام وتقسیم مخالفین ائمه ادامه داده شده است.فصل دوم،بررسی رفتار سیاسی ائمه ی دارای اقتدار سیاسیبا مخالفانشانمی باشد،در این فصل به رفتار دو امام بزرگوار امام علی علیه السلام و امام حسن علیه السلام پرداخته شده است. فصل سوم رفتارسیاسی سایر ائمه که فاقد قدرت سیاسی بودندمی باشد که رفتارشان با مخالفین به عنوان یک رهبر معنوی ای،بهترین الگو برای همه کسانی است که دارای قدرت هستند . شیوه بارز همه آنان مدارا با مخالف بوده ،مگر زمانی که کیان اسلام درخطرباشد.وچون فاقد قدرت سیاسی بودند این کار را با تعلیم و تربیت شاگردان،سکوت(تقیه)و...انجام می دادند.
دانش نامه امیرالمومنین عليه السلام بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ جلد 4
نویسنده:
محمد محمدی ری شهری؛ نویسندگان همکار: محمدکاظم طباطبایی، محمود طباطبایی نژاد؛ مترجمان: عبدالهادی مسعودی، مهدي مهريزي، محمدعلي سلطاني، ابوالقاسم حسيني، جواد محدثي
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , آثار مرجع
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دارالحدیث,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
کتاب «دانش نامه امیرالمومنین (ع) بر پایه قرآن، حدیث و تاریخ» نوشته محمدمحمدی ری شهری، مروری بر زندگانی و ابعاد مختلف شخصیت «امام علی (ع)» است. جلد چهارم این مجموعه به سیاست های اداری، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، قضای، امنیتی، جنگی و حکومتی و نیز جنگ های حضرت علی (ع) در ایام حکومت می پردازد.
تحلیل قرآنی سیره سیاسی اجتماعی امام علی (ع)
نویسنده:
کاظم مصباح
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
تحلیل قرآنی سیره ائمه : از مهمترین مباحث حوزه قرآن و حدیث است که هدف آن تبیین پیوند وثیق و عمیق قرآن و عترت می‌باشد. رفتار سیاسی و اجتماعی اهل بیت :؛ بخصوص امام علی(ع) که موضوع این پژوهش می‌باشد، به عنوان اولین وصیّ و جانشین پیامبر (ص) الگویی درس آموز برای پیروان آن حضرت می‌باشد. در این پژوهش بر این اساس که هر یک از رفتارهای سیاسی و اجتماعی امام علی(ع) بر پایه قرآن کریم می‌باشد، سعی شده است این رابطه و پیوند به صورتی شایسته تبیین گردد؛ بنابراین محوری‌ترین بخش این پژوهش ارائه سیره سیاسی اجتماعی مولای متقیان (ع) و سپس بیان مستندات و مویّدات قرآنی آن سیره می‌باشد.در این پایان‌نامه ابتدا با عنوان مقدمه (کلیات) به تبیین موضوع، ضرورت، هدف و پیشینه آن به همراه روش و محدودیت‌های تحقیق پرداخته شده و در فصل اول نیز طی سه بخش از هدایت‌بخشی قرآن و اهل بیت :، فهم قرآن، و سیره سخن به میان آمده است. در فصل دوم، با عنوان تحلیل قرآنی سیره‌ سیاسی امام علی (ع) ، در دو بخش حکمتِ حکومت و اصول حاکمیت به موضوعاتی چون ضرورت تشکیل حکومت، ارزش حکومت، ماندگاری حکومت، عدالت، قانون‌گرایی، شایسته‌‌سالاری و آزادی بیان پرداخته شده است. در فصل سوم نیز سیره اجتماعی امام علی (ع)در چهار بخش کرامت انسانی، مهر‌ورزی، مرد‌م‌داری و اصلاح اجتماعی، موضوعاتی همچون؛ احترام به شخصیت مردم، آبروی مومن، یتیم‌نوازی، کمک به فقرا و نیازمندان، همسایه‌داری، مهمان‌نوازی، امر به معروف و نهی از منکر، و سرانجام ترک امر به معروف و نهی از منکر مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. در پایان نیز با عنوان خاتمه به نتیجه‌‌گیری از بحث پرداخته شده ؛ که مهمترین محور آن پیوند ناگسستنی قرآن و عترت، و سیاسی اجتماعی بودن احکام اسلام می‌باشد.
  • تعداد رکورد ها : 6