جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
مبانی استنباط علمی: نسخه پنجاهمین سالگرد [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Wesley C. Salmon, Christopher Hitchcock
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
University Of Pittsburgh Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: پس از انتشار در سال 1967، مبانی استنباط علمی به نسلی از دانشجویان و محققان در مورد مسئله استقراء، تفسیر احتمالات و نظریه تایید آموزش داد. پنجاه سال بعد، کتاب Wesley C.Salmon یکی از روشن ترین مقدمه ها برای این مشکلات اساسی در فلسفه علم باقی مانده است. سالمون با کتاب مبانی استنباط علمی، دیدگاهی منسجم از ماهیت استدلال علمی ارائه کرد، زیربنای فلسفی تحقیقات علمی را بررسی کرد و خوانندگان را با جنبش های کلیدی در معرفت شناسی و فیلسوفان برجسته قرن بیستم آشنا کرد - مانند کارل پوپر، رودولف. کارنپ، و هانس رایشنباخ-ارائه یک ارزیابی انتقادی و توسعه دیدگاه‌های متمایز خود در مورد موضوعاتی که امروزه هنوز از اهمیت اصلی برخوردار هستند. این نسخه سالگرد اثر بنیادی سالمون در فلسفه علم دارای مقدمه‌ای مفصل از کریستوفر هیچکاک است که به بررسی ریشه‌ها، تأثیرات و مضامین اصلی کتاب، تأثیر و تأثیرات ماندگار آن، اختلافاتی که مطرح کرد، و جایگاه آن در مطالعات جاری، می‌پردازد. بازبینی ایده‌های سالمون برای مخاطبان جدیدی از فیلسوفان، مورخان، دانشمندان و دانشجویان.
مذهب الذاتي في نظرية المعرفة
نویسنده:
کمال حیدري
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: دار فراقد,
کلیدواژه‌های اصلی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
کتاب «المذهب الذاتي في نظرية المعرفة» از آیت الله حیدری می باشد که این اثر ارزشمند را جهت بزرگداشت استاد خود، شهید سید محمدباقر صدر (قدس سره) و همچنین با توجه به اهمیت دستاوردهای معرفت شناختی ایشان در کتاب «الأسس المنطقية للاستقراء»، نگاشته است. علامه حیدری در این اثر، به تبیین نظریه معرفت شناختی شهید صدر مبنی بر یقین آوری استقراء و مسأله احتمال، و نیز آثار و نتایج این نظریه در عرصه های مختلف علوم اسلامی از جمله منطق، فقه، اصول فقه و کلام پرداخته است. مولف محترم در بخش اول این کتاب که آن را به عنوان مدخل و درآمد قرار داده، به بیان خصوصیات و وجوه تمایز این مکتب در مقایسه با دو مکتب عقلی و تجریی، می پردازد. و اما بخش دوم که حدود یک سوم این اثر را در برگرفته است، مشتمل بر بیان کاربردها و دستاوردهای مذهب ذاتی در علوم گونان می باشد.
پارادوکس های اصل عدم تفاوت
نویسنده:
مجتبی مصباح
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
در برخی تفاسیر فلسفی از احتمال، مانند تفسیر کلاسیک، تفسیر منطقی و تفسیر معرفت شناختی، رجوع به مجموعه ای به نام فضای نمونه یا فضای وصفی برای محاسبه احتمال لازم است. در این محاسبات، بر اساس اصل عدم تفاوت، احتمال عناصر اولیه یکسان فرض می شود. اما درباره خود این اصل، که اساس حساب احتمالات در تفاسیر مزبور است، دو مساله اساسی وجود دارد که در مباحث فلسفی احتمال قابل طرح است. اول، اعتبار معرفت شناختی خود این اصل است، و دوم، پارادوکس هایی است که از به کارگیری این اصل ناشی می شوند. اما تاکنون پاسخی در خور به هیچ یک از این دو مساله داده نشده است. در این مقاله، ابتدا با اشاره به تفاسیر مختلف احتمال، نشان داده می شود که کدام تفاسیر نیازمند این اصل هستند. همچنین اصل عدم تفاوت به طور کلی و نیز در احتمال معرفت شناختی، بر اساس اصل علیت و با ارجاع به علم حضوری توجیه می شود. مهم ترین بخش این مقاله، طرح هشت پارادوکس همراه با پاسخ هایی است که برای حل آنها ارایه شده و با ناتمام دانستن این پاسخ ها، راه حل جدیدی بر اساس تفسیر احتمال معرفت شناختی ارایه می شود.
  • تعداد رکورد ها : 3