جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 5
تعريف بأوهام من قسم السنن إلى صحيح وضعيف ویلیه التعقیب اللطیف والانتصار لکتاب التعریف المجلد 6
نویسنده:
محمود سعید ممدوح‌
نوع منبع :
کتاب , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
بیروت: دار البحوث للدراسات الاسلامیه و احیاء التراث,
چکیده :
کتاب التعریف بأوهام من قسم السنن إلی صحیح و ضعیف، الجزء السادس و یلیه التعقیب اللطیف و الإنتصار لکتاب التعریف بقلم محمود سعید ممدوح به رشته تحریر درآمده است. يکي از چهره‌ هاي بارز سلفي و از مصنفین کثیرالأثر در زمينه حديث، ناصرالدين آلباني است. وی مورد تمجید و تحسین اکثر علمای سلفی و وهابی عربستانی امثال بن باز و ملازمانش می باشد. از او بيش از پنجاه عنوان کتاب منتشر شده که بعضي از آنها بيش از ده مجلد می باشد. نقدهاي زيادي نيز از علمای اسلام بر آثار و افکار او تدوين شده است. اثر حاضر از جمله کتبی است که انتقادات زیادی بر آثار و افکار ناصرالدین البانی دارد. که مؤلف آن درصدد بر آمده تا آثار، افکار و عقائد البانی را نقد نماید و به ردّ آن بپردازد. جزء ششم (کتاب مناسک) از کتاب التعریف بأوهام من قسم السنن إلی صحیح و ضعیف حاوی هشتاد و شش باب می باشد. بعضی از ابواب اثر حاضر به ترتیب عبارتند از: باب دخول حرم، باب مغفرت برای حجاج و عمارت کنندگان حرمین، باب سایه برای محرم، باب آنچه که در رابطه با نهی از ترک حج آمده است. باب آنچه که در ایجاب حج به زاد و توشه و راحله می باشد. باب آنچه که آمده در مقدار واجب بودن حج. و ..... و در ادامه مطالب از التعقیب اللطیف که مباحثاتی با صاحب کتاب براءة الذمة بنصرة السّنة که به دفاع سنی از البانی پرداخته و جواب از شبه صاحب تعریف داده است. مؤلف بعد از بررسی آراء و افکار ناصرالدین البانی به این نتیجه رسیده از آنجا كه ناصرالدين البانى تابع افرادى تندرو و خشونت طلب و تكفيرى همچون ابن تيميّه و ابن قيّم جوزيّه و محمّدبن عبدالوهاب بوده لذا خُلق و خوى آنان را به خود گرفت و درصدد معارضه با علماى اسلام برآمد و لذا آنان نيز در برابر او صف كشيده و به مقابله با او و افكارش برآمده و كتابهايى را بر ضدّ او تأليف نموده اند. که از جمله کتاب حاضر می باشد.
جوهر المنظم في زيارة القبر الشريف النبوي المكرم
نویسنده:
ابن حجر المكي؛ تحقیق: محمد زینهم محمد عزب
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره: مکتبة مدبولی,
چکیده :
الجوهر المنظم فی زیارة القبر الشریف النبوی المکرم توسط ابن حجر مکی به رشته تحریر در آمده است معرفت وشناخت رکن اصلی زیارت صحیح و مقبول است که در تعالیم اسلام نیز به آن سفارش اکید شده است. زیارت به عنوان یکی از راه های تقرب به پروردگار همواره محبوب مسلمین بوده است. نویسنده این کتاب درصدد آن است تا با بهرگیری از قرآن وسنت و معرفی سیر وسلوک صحیح زمینه ی استفاده بیشتر از زیارت نبوی (ص) را به زائر آن حرم شریف رهنمون شود. کتاب بعد از مقدمه مولف ومقدمه محقق، مطالب خود را با بیان یک مقدمه در باب آداب سفر آغاز می کند و بعد از آن وارد هشت عنوان اصلی کتاب می شود: نویسنده در فصل اول مشروعیت زیارت نبوی را قلم زده است .فصل دوم کتاب به فوائد و اثرات زیارت اشاره کرده است . فصل سوم در باب ترک زیارت است . فصل چهارم به بررسی تقدیم یا تاخیر زیارت نبوی (ص) از مناسک حج اختصاص یافته است . فصل پنجم به آنچه مستحب است زائر حرم انجام دهد ، مانند کثرت نماز توصیه می کند. فصل ششم آداب ورود به مدینة النبی و فصل هفتم آداب ورود به حرم مطهر را یاد آور می شود. فصل پایانی این کتاب به آدابی که زائر باید بعد از زیارت و خروج رعایت نماید اشاره می کند. نویسنده در پایان تحت عنوان خاتمه سایر آداب زیارت را بیان می کند. نویسنده با بررسی این مطالب می خواهد این نتیجه را بیان کند که زیارت نبوی (ص) به عنوان مصداقی از(شعائر) اسلام است و مسلمانان باید با رعایت آداب آن به تعظیم این مهم مبادرت نماید تا مشمول حکم (تقوی القلوب ) شود و به آن آثار عظیمه موعود نیز برسد.
تحفة الکرام في تاریخ مکة و بیت الله الحرام
نویسنده:
سيد محمد مهدي بحر العلوم؛ محققان: محمد جواد جلالي، خالد غفوري
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران ایران: مشعر,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بحرالعلوم مولف کتاب تحفة الکرام فی التاریخ مکه و بیت الله الحرام درصدد است تا به بیان و شناخت نسبت به این مکان و بقعه شریفه و شناخت تاریخ و محدوده جغرافیای آن که از مسائل مهم از ناحیه شرعی محسوب می گردد، پرداخته است. این کتاب حاوی موضوعاتی می باشد. برخی از این موضوعات عبارتند از: کعبه شریفه، بنای کعبه و اولین بناء این مکان، بنای کعبه توسط حضرت آدم، بنای کعبه توسط اولاد حضرت آدم، بنای کعبه توسط حضرت ابراهیم، بنای کعبه توسط عمالقه و جرهم، بنای کعبه توسط قصی، بنای کعبه توسط قریش، بنای کعبه توسط عبدالله بن زبیر در زمان اسلام، بنای کعبه توسط حجاج بن یوسف ثقفی، حجر الأسود، رکن یمانی، حطیم، مستجار، ملتزم، مدعی، شاذروان، عرفه، مزدلفه، منی، جمرات، محصب، فخ، قرن منازل و .... مولف پس از بررسی تاریخ مکه و بیت الله الحرام به ذکر اماکن مقدسه و تاریخ آن پرداخته تا برای مخاطبین شناخت لازم و کامل را از لحاظ تاریخی، شرعی و عبادی نسبت به این جایگاه مقدس داشته باشد.
مصداق شناسی عبارت «آمّینَ البَیتَ الحَرامَ» در سوره مائده
نویسنده:
زهرا کلباسی، امیر احمدنژاد
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
خراسان رضوی: دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه خراسان رضوی مرکز پژوهشهای علوم اسلامی و انسانی,
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
آیه دوم سوره مائده که در ارتباط با احکام حج نازل شده، به مسلمانان فرمان داده تا حرمت زائران بیت الله الحرام را حفظ نموده و نه تنها از هرگونه تعدّی به آنان بپرهیزند، بلکه بر نیکی و احسان به آنان با یکدیگر هم پیمان شوند. اما مفسران در تعیین مصداق «آمّینَ البَیتَ الحَرامَ» اختلاف نموده اند. برخی مراد از این زائران را مسلمانان، برخی مسلمانان و مشرکان، و برخی تنها مشرکان دانسته اند که با هدف زیارت یا تجارت به مکه سفر می کنند. در این میان، گروه اخیر که مشرکان را مراد آیه مذکور دانسته اند، پس از تأمل در دیگر عبارات آیه شریفه و شأن نزول ها، به اقامه قراین درونی و بیرونی مبنی بر اثبات دیدگاه خویش پرداخته اند، اما در خصوص نسخ و یا تخصیص این حکم با برخی آیات سوره توبه و یا ابقای حکم جواز ورود مشرکان به مسجدالحرام اختلاف نظر نموده اند. این نوشتار نیز در ابتدا پس از نقد و بررسی هر دو دیدگاه، مشرکان را به عنوان مصداق «آمّینَ البَیتَ» برگزیده و در ادامه با نقد دلایل نسخ یا تخصیص این آیه، بر ابقای حکم جواز ورود مشرکان غیرحربی به مسجدالحرام تأکید نموده است.
صفحات :
از صفحه 46 تا 71
  • تعداد رکورد ها : 5