جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 6
ژرژ کانگیلم و مسئله خطا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Samuel Talcott
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing; Palgrave Macmillan,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این کتاب راهگشا با بررسی توجه همیشگی ژرژ کانگویلهم به مسئله خطا، از نوشته‌های اولیه‌اش تا اولین پاسخ‌های عمده میشل فوکو به کارش، نشان می‌دهد که مورخ علم در فرانسه پس از جنگ نیز فیلسوف مهمی بوده است. ساموئل تالکوت با استفاده از نشریات و منابع آرشیوی که قبلاً نادیده گرفته شده بودند، مشارکت‌های کانگویلهم را برای ردیابی تداوم تعهدی که او را به تغییر مواضع ضد حیات‌گرایی و صلح‌طلبی اولیه خود در مواجهه با فاجعه سیاسی و مشکلات انسانی سوق داد، روشن می‌کند. تالکوت نشان می دهد که چگونه کانگویلهم به طور انتقادی از آثار فلسفی آلن، برگسون، باشلار و بسیاری دیگر استفاده کرد و در عین حال نوشته های متمایز خود را در مورد پزشکی، آزمایش و مفاهیم علمی در تلاشی اخلاقی و سیاسی برای مقاومت در برابر بیگانگی و بی عدالتی توسعه داد. و در حالی که این کتاب اهمیت فلسفی شگفت‌انگیز کانگویلهم را برای طیفی از متفکران جوان نشان می‌دهد، اما وفاداری انتقادی فوکو به روح، تکنیک‌ها و تحقیقات کانگویلهم را نشان می‌دهد.
نقش معرفت­ شناختی حافظه
نویسنده:
طیبه غلامی، زهرا خزاعی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
این نوشتار بر آن است به تحلیل نقش معرفت­شناختی حافظه از نگاه معرفت‌شناسان معاصر بپردازد. از میان منابع پایة معرفت و توجیه می­توان به ادراک حسی، درون­نگری، گواهی، استدلال و استنتاج اشاره کرد. دربارة اینکه حافظه یک منبع اساسی معرفت است یا نه، بحث­های زیادی صورت گرفته و از گذشته تاکنون موافقان و مخالفانی داشته است. در این رابطه، مقالة حاضر می­کوشد تا به این پرسش‌ها پاسخ دهد: آیا حافظه جزء منابع معرفتی است؟ اگر حافظه جزء منابع معرفتی باشد، آیا به ‌صورت مستقل می‌تواند مولد معرفت باشد؟ یا آنکه صرفاً یک منبع حفاظتی و نگهدارنده است؟ این جستار، ابتدا به‌طور مختصر به متافیزیک حافظه پرداخته، سپس به نقش معرفتی و جایگاه آن در معرفت‌شناسی می‌پردازد. این مقاله نشان می­دهد، حافظه نه تنها مولدگرا نیست، بلکه به نظر می­رسد نقش حفاظت‌گرایی را نیز به خوبی ایفا نمی­کند؛ با وجود این نظریة حفاظت‌گرایی از دیگر نظریه‌های رقیب، مقبول­تر است.
صفحات :
از صفحه 125 تا 156
  • تعداد رکورد ها : 6