جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 3
ابن هانی الاندلسی (تاملات فی سیرته و ادبه)
نویسنده:
حیدر محلاتی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه شهید بهشتی,
کلیدواژه‌های فرعی :
چکیده :
علی رغم تطور و شكوفايی كه مسلمانان در قرن چهارم هجری بدان دست يافتند اين همه اختلافات و تعصبات قومی و طايفه ای - البته بنا به طبعات سياسی - انتشار گسترده ای يافت و همين دامنه انتشار حرفهای بی پايه و بدون اسناد و مدرك را افزايش داد به گونه ای كه در بسياری از موارد چنان ابهام و سردرگمی چهره برخی مسايل تاريخی را پوشانده است كه به شناخت واثقی درباره آن ها نمی توان اميدوار بود. از جمله شخصيتهايی كه تحت چنين شرايطی چهره و زندگی او ترسيم شده است ابن هانی اندلسی می باشد که سراسر اطراف او را ابهام فراگرفته است؛ کسی که حامل پرچم شعر در اندلس است. هدف از اين مقاله آن است كه در پاره ای از موارد (تاريخ تولد و وفات، علت مرگ، محل دفن، و نيز صحت و سقم اشعار و كتبی كه به وی منتسب شده است (برخی نايل را كه سهوا)، عمدا بر مورخان پوشيده مانده است، روشن كند و مطالبی را نيز مازاد بر آنچه تاكنون درباره وی بحث كرده اند ذكر می كند.
صفحات :
از صفحه 371 تا 384
شرح حال ابن هانی شاعر شیعی اندلسی (362 - 320 ق)
نویسنده:
علیرضا محمدرضایی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: دانشگاه تهران,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ابن هانیء (320-363 ه.ق ) یکی از بزرگترین شاعران شیعی و متبحرترین شاعر اندلسی است. کسانی که در کتب مختلف ادبی مختصری از ابن هانیء نگاشته اند وی را به سبب افراط در مدح متهم به کفر و ارتداد نموده و بی بند و بار شمرده و معتقدند که دست به کارهای حرام می زده است. و عده ای بیان می دارند او تا زمانی که در اندلس می زیسته هیچ اعتقادی به مذهب شیعه اسماعیلی نداشته است و مرگ او را ناشی از میگساری و اعمال ناشی از آن شمرده اند. این مقاله بر آن است تا به ابهام ها و اتهام ها وسؤال های برآمده از آنها پاسخ گوید.
صفحات :
از صفحه 229 تا 248
ابن هانی الاندلسی و نقاد شعره
نویسنده:
محلاتی حیدر
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
ادبیات عربی در اندلس و شمال آفریقا در نیمه نخست سده چهارم هجری باحضور ابن هانی اندلسی (326-362 هـ) شاعر بزرگ این خطه با تحولی شگرف روبه رو شد. اشعار سترگ و شکوهمند این قصیده سرای توانا ناقدان فراوانی را به چالش فراخواند و بازار نقد و نقادی را پررونق ساخت. نگارنده مقاله برآن است تا نظر و دیدگاه های ناقدان شعر ابن هانی را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد و از مجموعه این نگاه های نقادانه، شیوه ها و سیر تحول نقد ادبی در زبان و ادبیات عربی را به دست دهد.
صفحات :
از صفحه 229 تا 239
  • تعداد رکورد ها : 3