جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 17
علم شناختی دین و کلام اسلامی: تحلیلی بر اساس آثار غزالی [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Aria Nakissa
نوع منبع :
نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: متخصصان مطالعات اسلامی عملاً هیچ علاقه ای به حوزه تأثیرگذار در حال ظهور علوم شناختی دین (CSR) نشان نداده اند. مقاله حاضر با در نظر گرفتن اینکه چگونه می توان از بینش های CSR برای مفهوم سازی مجدد الهیات کلاسیک اسلامی استفاده کرد، به این مشکل می پردازد. این مقاله به تحلیل تعدادی از موضوعات کلامی از جمله جبر و قرآن مجرد می پردازد. با این حال، بر پنج ادعای كلیدی كلامی اسلامی متمركز است، یعنی (1) خدا یك علت اولی است كه جهان را به وجود می آورد. (2) خدا فاقد بدن انسان نما است. (3) می توان مستقل از کتاب مقدس از طریق فطرت و عقل انسان به معرفتی نسبت به خدا دست یافت. (4) خداوند منفعت و ضرر دارد و بدین وسیله انسانها را پاداش و کیفر و آزمایش و برکت می دهد. و (5) نبوت وجود دارد و با معجزات ثابت می شود. در تحلیل مباحث کلامی پیشین، این مقاله از زبان عربی استفاده کرده است.
علوم شناختی دین و مطالعه اسلام: بازاندیشی الهیات، حقوق، تعلیم و تربیت و عرفان اسلامی با استفاده از آثار غزالی [مقاله اگلیسی]
نویسنده:
Nakissa, Aria
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: متخصصان مطالعات اسلامی عملاً هیچ علاقه ای به تأثیرگذار و سریع نداشته اند حوزه در حال توسعه علوم شناختی دین (CSR). مقاله حاضر به دنبال برای رسیدگی به این مشکل با در نظر گرفتن اینکه چگونه بینش از CSR می تواند به طور سیستماتیک باشد برای بازمفهومی الهیات، حقوق، تعلیم و تربیت و عرفان اسلامی استفاده شد. مقاله تمرکز بر آنچه احتمالاً تأثیرگذارترین و جاافتاده‌ترین ایده CSR است. برای مثال، که دین ارتباط نزدیکی با توانایی تکامل یافته «تفکر فکری» دارد (به عنوان مثال، «نظریه ماژول ذهن»). استدلال می شود که الهیات اسلامی از ذهن خوانی متمرکز بر آن استفاده می کند وقایع و اشیاء در جهان هستی، شریعت اسلامی و تعلیم و تربیت از ذهن خوانی استفاده می کنند تمرکز بر متون کتاب مقدس و اعمال تجسم یافته است و عرفان اسلامی را به کار می گیرد ذهن خوانی متمرکز بر تجربیات روانشناختی مقاله این ایده ها را توسعه می دهد از طریق تحلیل نوشته های عربی زبان ابوحامد غزالی معروف متکلم، فقیه و عارف اسلامی قرون وسطی.
ساخت معنویت در علوم شناختی دین [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Stoddard, Brad
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
تحولات جدید در علوم شناختی دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Hans van Eyghen, Rik Peels, Gijsbert van den Brink
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اسپرینگر (Springer International Publishing),
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
به طور گسترده تصور می شود که علم شناختی دین (CSR) ممکن است بر وضعیت معرفتی باورهای دینی و سایر موضوعات در فلسفه دین تأثیر داشته باشد. معرفت شناسان از نظریه های CSR برای استدلال موافق و مخالف عقلانیت باورهای دینی استفاده کرده اند، یا ادعا کرده اند که CSR در مقابل وضعیت معرفتی باور دینی بی طرف است. با این حال، از آنجایی که CSR یک رشته به سرعت در حال تکامل است، تعداد زیادی از تحقیقات قبلی در مورد این موضوع قدیمی شده است. علاوه بر این، بیشتر بحث در مورد پیامدهای معرفتی CSR، بینش‌های فلسفه علم، مانند پلورالیسم تبیینی و سطوح تبیینی را در نظر نگرفته است. این حجم بر این کمبودها غلبه می کند. این جلد بازتاب فلسفی جدیدی در مورد مسئولیت اجتماعی را گرد هم می آورد. این مقاله تأثیر نظریه های CSR را بر وضعیت معرفتی باورهای دینی بررسی می کند. تأثیر آن بر فلسفه دین را مورد بحث قرار می دهد. و بینش جدیدی برای CSR ارائه می دهد. این کتاب به این سؤال می‌پردازد که آیا تعدد نظریه‌ها در CSR نتیجه‌گیری معرفتی در مورد اعتقاد دینی را غیرقابل توجیه می‌کند یا خیر. همچنین تأثیر CSR را بر سایر موضوعات در فلسفه دین مانند پیامدهای شناختی گناه و طبیعت گرایی بررسی می کند. در نهایت، این کتاب به بررسی این موضوع می‌پردازد که نظریه‌های اصلی در CSR توضیح می‌دهند و به نقاط قوت و ضعف CSR می‌پردازد.
خدای طبیعی شده: تأملات معرفت شناختی در مورد اعتقاد خداباور در پرتو علم جدید دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Halvor Kvandal
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
اسپرینگر (Springer),
چکیده :
این جلد استدلال می‌کند که فلسفه خداباوری را نه باید به‌عنوان یک «صندلی راحتی»، بلکه بیشتر به‌عنوان تلاشی انتقادی برای نزدیک کردن فلسفه دین با علوم نوظهور دین در نظر گرفت. این متن با بررسی مسائل و استدلال های محوری در فلسفه دین از منظر پژوهش های طبیعت گرایانه جدید، به عقلانیت باور دینی می پردازد. سوال اصلی کتاب این است که آیا یافته‌های علوم شناختی دین (CSR) عقاید و باورهای دینی را جعل می‌کند یا تضعیف می‌کند. با توجه به CSR، این جلد قبل از ارائه یک ارزیابی مجدد از دیدگاه تعارض، یک بررسی پایدار و انتقادی از دیدگاه بی طرفی و ارتباط مثبت ارائه می دهد. متن استدلال می‌کند که هنگام بررسی دقیق این دیدگاه‌ها، توجه بسیار بیشتری باید به مقدمات هنجاری خاصی معطوف شود که به یافته‌های تجربی اجازه می‌دهد ارتباط معرفتی داشته باشند. یک ویژگی جدید، کاربرد نظری معرفت شناسی تحلیلی در فضیلت-معرفت شناسی برای این پرسش اصلی است که آیا مسئولیت اجتماعی اجتماعی با توجه به باور دینی تضعیف، حمایت می کند یا خنثی است. این کتاب برای دانشجویان و محققین سطح بالا در این زمینه جذاب است.
خدایان بزرگ: چگونه دین همکاری و درگیری را تغییر داد [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
.Van Slyke, James A
نوع منبع :
مقاله , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: آرا نورنزایان در کتاب جدید خود، خدایان بزرگ: چگونه دین همکاری و تضاد را تغییر داد (نشر 2013توسط دانشگاه پرینستون در 247 صفحه)، مورد قانع‌کننده‌ای برای انطباق فرهنگی ارائه می‌کند. الگوی دین مبتنی بر گزاره‌ای است که ادیان جامعه‌گرایانه آن را ممکن می‌سازند تشکیل گروه‌های اجتماعی بزرگ‌تر با فراهم کردن مکانیسم‌هایی برای همکاری و اعتماد. این کتاب بخشی از یک بحث بزرگتر در مورد رویکردهای شناختی/تکاملی به مطالعه دین است که در حال حاضر به عنوان «علم شناختی دین» از آن یاد می شود. باورها به عنوان محصول جانبی مکانیسم‌های شناختی تطبیقی؛ بنابراین، یکی از مهم‌ترین عوامل شکل‌گیری دین در سرتاسر زندگی انسان، نتیجه سوگیری‌ها و شهودهای شناختی خاصی بود که به نفع انتقال باورهای دینی در فرهنگ های مختلف
چرا خداباوری گشوده طبیعی است و خداباوری کلاسیک چنین نیست [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
.Launonen, Lari; Mullins, R. T
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: علم شناختی دین (CSR) نشان می‌دهد که اعتقاد به عوامل ماوراء طبیعی یا «خدایان» بر اساس سوگیری‌ها و سیستم‌های شناختی طبیعی (دین طبیعی) از نظر بلوغ است. با این حال، مشخص نیست که خداباوری طبیعی است یا خیر. آیا خدا تصور می کند که تعصبات و سیستم های شناختی ما باعث ایجاد خداباوری تقریبی می شود؟ به عبارت دیگر، آیا دین طبیعی «تئیسم ردیابی» است؟ از آنجایی که الهی‌دانان مسیحی دیدگاه‌های متفاوتی در مورد چگونگی خدا دارند، ما استدلال می‌کنیم که پاسخ تا حدی به الگوی خدا بستگی دارد. ما دو مدل را مورد بحث قرار می دهیم: خداباوری کلاسیک و خداباوری باز. ما استدلال می کنیم که خداباوری کلاسیک از طبیعی بودن فاصله زیادی دارد. درک صفات کلاسیک الهی بسیار سخت است. علاوه بر این، مردم به طور طبیعی خدا را به عنوان یک نوع خاص تصور می کنند، اما خدای کلاسیک به شدت از انتظارات شناختی ما در مورد افراد منحرف می شود. خداباوری باز بسیار طبیعی تر است. با این حال، یافته های اخیر در CSR این پیشنهاد را که دین طبیعی خداباوری باز را دنبال می کند، به چالش می کشد. این احتمال که ما به جای «مؤمنان متولد شده» «بت‌پرستان زاده شده‌ایم» ممکن است دکترین مسیحی مکاشفه عمومی و تلاش‌ها برای سازگار کردن مسئولیت اجتماعی اجتماعی با الهیات را تضعیف کند.
براهین ابطال بخش از علوم شناختی دین بهره ناچیزی می‌برند [مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Lari Launonen
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: علم شناختی دین (CSR) الهام‌بخش تعدادی از استدلال‌های ردکننده بر ضد خداباوری است. هدف آنها نشان دادن این است که فرآیندهای شکل‌دهی باور که زیربنای اعتقاد به خدا(ها) است، غیرقابل اعتماد هستند. بحث پیرامون این استدلال ها این تصور را ایجاد می کند که CSR شواهد علمی جدیدی ارائه می دهد که عقلانیت باور دینی را تهدید می کند. با این حال، این تصور تا حدی گمراه کننده است. نگاهی دقیق به چند استدلال بی‌حرمتی که به طور گسترده مورد بحث قرار گرفته‌اند، نشان می‌دهد، اول، که نظریه‌های CSR به خودی خود از ارائه شواهد تجربی کافی مبنی بر غیرقابل اعتماد بودن فرآیندهای تشکیل‌دهنده باور در پس باور خدا فاصله دارند. بنابراین، توسل صرف به تئوری های CSR باعث می شود که استدلال بی اعتباری ضعیف شود. دوم، استدلال‌های قوی‌ای وجود دارد که CSR را نیز مورد استناد قرار می‌دهند، اما این استدلال‌ها عمدتاً از ادعاهای آشناتر در مورد معرفت‌شناسی تکاملی و تنوع مذهبی قدرت خود را به دست می‌آورند. آنچه CSR در واقع در این استدلال‌ها انجام می‌دهد، ارائه توضیحی درباره این است که چرا مردم ممکن است به خدایان اعتقاد داشته باشند، حتی اگر خدایان وجود نداشته باشند. اما توضیح دادن رد کردن نیست.
فرهنگ ذهنی: نظریه اجتماعی کلاسیک و علوم شناختی دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Dimitris Xygalatas, William W. McCorkle Jr.
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: چرا مجموعه باورها و رفتارهای بشری که ما آن را «دین» می نامیم، ویژگی گسترده همه جوامع بشری شناخته شده گذشته و حال است و چرا در طول تاریخ و فرهنگ، اشکال دینداری فراوانی یافت می شود؟ "فرهنگ ذهنی" طیف بین المللی از دانشمندان - از انسان شناسی، تاریخ، روانشناسی، فلسفه و مطالعات دینی - را برای پاسخ به این سوالات گرد هم می آورد. هدف «فرهنگ ذهنی» با پیوند دادن نظریه‌ها و رویکردهای کلاسیک با حوزه تازه‌تاسیس علوم شناختی دین، ارائه نگاهی اجمالی به پژوهشگران و دانشجویان علوم دینی از رویکردهای علمی معاصر به دین و در عین حال ردیابی رشد فکری آنها در برخی از موارد متفکران بزرگ گذشته
دین توضیح داده شده است؟ علوم شناختی دین پس از بیست و پنج سال [کتابشناسی انگلیسی]
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Bloomsbury Publishing,
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 17