جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 35825
در منطق علوم اجتماعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jürgen Habermas (یورگن هابرماس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
تردید شکاکانه و ناباوری در اندیشه مدرن اروپایی: گفتگوی پان-آمریکایی جدید [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Vicente Raga Rosaleny, Plínio Junqueira Smith
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer International Publishing;Springer,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد شکاکیت مدرن را در همه حوزه های اصلی فلسفی بررسی می کند: معرفت شناسی، علم، متافیزیک، اخلاق و دین. این شامل شانزده مقاله است که اهمیت آن را برای تفکر مدرن بررسی می کند. مشارکت‌ها تفاسیر متنوع و غنی‌کننده متفکران کلیدی، از مونتن تا نیچه را ارائه می‌دهند. کتاب نگاهی هم به رابطه بین مونتن و پاسکال و هم به نقد مونتن از عقل گرایی دینی دارد. توجه خود را به بررسی پیوندهای بین شک باستانی و دکترین بت‌های بیکن، و همچنین به مسئله باستانی معیار در فلسفه دکارتی معطوف می‌کند. در مرحله بعد، سه مقاله بر موضوعات کلی تر، مانند آشفتگی های شکاکانه مدرن، ادبیات مخفیانه و بی دینی تمرکز دارند. دو مقاله به بررسی نقش شک‌گرایی در تفکر اخلاقی بیل و نظریه مدارای دینی او می‌پردازند. فلسفه شکاکانه هیوم موضوع دو مقاله از محققان برجسته است. علاوه بر این، بسیاری از مشارکت‌کنندگان به حضور شک‌گرایی در کانت و در ایده‌آلیسم آلمانی می‌پردازند، مانند نقش شک‌گرایی شولزه در آثار هگل جوان. کتاب با مقاله ای در مورد نیچه و شک گرایی و مقاله ای در مورد نقش آثار پاپکین و اشمیت در مورد شک گرایی مدرن پایان می یابد. این مجموعه در امتداد مسیری غنی و پربار که توسط ریچارد اچ پاپکین گشوده شد و بسیاری از محققان مهم مانند جیانی پاگانینی، جان کریستین لورسن و خوزه رایموندو مایا نتو آن را دنبال کردند، ادامه می‌یابد. این گفت‌وگوی ضروری بین محققان شک‌گرایی از سراسر قاره آمریکا را که مدت‌ها پیش با پاپکین، اسوالدو پورچات و ازکیل دی اولاسو آغاز شد، دوباره برقرار می‌کند. این تأمل روشنگرانه در مورد شکاکیت مدرن اروپایی نیز منبع مهمی در تاریخ فلسفه مدرن خواهد بود.
تاریخ کمبریج در اندیشه مدرن اروپا جلد اول: قرن نوزدهم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter E. Gordon, Warren Breckman
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تاریخ اندیشه مدرن اروپایی کمبریج کاوشی معتبر و جامع از مضامین، متفکران و جنبش‌هایی است که دنیای فکری ما را در اواخر قرن هجدهم و نوزدهم شکل دادند. هر مقاله که هم شخصیت‌ها و هم زمینه‌هایی را که در آن ایده‌هایشان را توسعه داده‌اند، به نمایش می‌گذارد، هر مقاله به سبکی واضح و قابل دسترس توسط محققان برجسته در این زمینه نوشته شده است و هم اصالت و هم بینش تفسیری را ارائه می‌دهد. این جلد اول به بررسی تاریخ روشنفکری اروپا در اواخر قرن هجدهم و نوزدهم می پردازد و بر تأثیر عمیق روشنگری بر زندگی فکری اروپا تمرکز دارد. این کتاب شامل بیست فصل است و شخصیت هایی مانند کانت، هگل، ولستون کرافت و داروین، جنبش های سیاسی و فکری مهمی مانند رمانتیسم، سوسیالیسم، لیبرالیسم و ​​فمینیسم، و مکاتب فکری مانند تاریخ گرایی، فیلولوژی و انحطاط را پوشش می دهد. وارن برکمن و پیتر ای. گوردون با چشم پوشی از یک "روایت اصلی" از اندیشه اروپایی در سراسر این دوره، یک بینش چند وجهی مهیب از تاریخ روشنفکری اروپا برای عصر مدرن جهانی ایجاد می کنند.
روش‌های منطق فازی زبانی در علوم اجتماعی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Badredine Arfi
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Springer,
انجیلی کردن جنوب: تاریخ اجتماعی کلیسا و دولت در آمریکای اولیه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Monica Najar
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی: اگرچه بسیاری از آمریکای جنوبی به عنوان "کمربند کتاب مقدس" یاد می کنند، اما این منطقه همیشه با فرهنگ مذهبی قدرتمند مشخص نمی شد. در قرن هفدهم و اوایل قرن هجدهم، مذهب - از نظر عضویت در کلیسا و تقوای شخصی - عملاً در فرهنگ جنوب وجود نداشت. با این حال، اواخر قرن هجدهم و اوایل قرن نوزدهم، شاهد ظهور سریع دین انجیلی در جنوب بالا بود. تنها در عرض چند سال، انجیلی ها اعتقادات و شور و اشتیاق خود را گسترش دادند، نوکیشان را جذب کردند و کلیساها را در سراسر ویرجینیا و کارولینای شمالی و در مناطق غربی ساختند. اما چه چیزی باعث شد که انجیلیسم برای منطقه ای که قبلاً به دین علاقه ای نداشت، اینقدر جذاب باشد؟ مونیکا نجار استدلال می کند که انجیلیان اولیه با ایجاد کلیساهایی که به عنوان نهادهای مدنی و مذهبی عمل می کردند، با موفقیت در مورد چالش های مختلف چشم انداز قرن هجدهم مذاکره کردند. کلیسای انجیلی اواخر قرن هجدهم سنگ بنای جامعه آن بود که ازدواج ها را تنظیم می کرد، قیمت ها را نظارت می کرد، تجارت را داوری می کرد و اختلافات را حل می کرد. از آنجایی که دوران شکاف های اساسی در روابط بین کلیسا و دولت تجربه کرد، از هم پاشیدگی کلیساهای استعماری راه را برای صورت بندی های جدید روابط کلیسا و دولت هموار کرد. کلیساهای انجیلی موقعیت خوبی برای ارائه راهنمایی در زمان های نامشخص داشتند و کارکردهای چندگانه آنها به آنها این امکان را می داد تا بسیاری از عناصر مرکزی اقتدار در جامعه جنوبی را تغییر دهند. آنها در تنظیم مجدد خطوط بین قلمرو "مذهبی" و "سکولار" کمک کردند، که پیامدهای مهمی هم برای دین و هم برای دولت-ملت در حال ظهور داشت. نجار با دست زدن به ایجاد فرهنگ متمایز جنوبی، موقعیت زن در عرصه خصوصی و عمومی، زندگی خانوادگی در جنوب قدیم، رابطه دین و برده داری و فرهنگ سیاسی جمهوری اولیه، تاریخچه ای را که در پس آن قرار دارد، آشکار می کند. میراث مذهبی که به عنوان یک نشانه متمایز از جامعه آمریکا باقی مانده است.
توجیه و کاربرد: ملاحظاتی درباره اخلاق گفتمانی [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jürgen Habermas, Ciaran P. Cronin
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The MIT Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این مجموعه از چهار مقاله و یک مصاحبه حاوی جدیدترین مشارکت هابرماس در نظریه اخلاقی است. این کار را در مورد اخلاق گفتمان ارائه شده در آگاهی اخلاقی و کنش ارتباطی بسط و روشن می کند. هابرماس در اینجا، عمدتاً در پاسخ به انتقادات نوارسطویان ​​معاصر، با تحلیل‌ها و اصلاحات دقیق مفاهیم محوری نظریه‌اش که شامل تحولات مهمی در برخورد او با عقل عملی است، بر ادعای اخلاق گفتمانی به جایگاهی برجسته در فلسفه اخلاق معاصر تأکید می‌کند. و مشکلات کاربرد و انگیزه. مقاله اول تحلیلی جامع از عقلانیت عملی ارائه می‌کند که مرزبندی روشنی بین پرسش‌های عمل‌گرایانه، اخلاقی و اخلاقی و تمایز متناظر بین اشکال اراده و حوزه‌های گفتمان عملی ایجاد می‌کند. محور اصلی کتاب دفاع چندوجهی از ادعاهای اصلی اخلاق گفتمانی است که شامل نقدهای استادانه مواضع اصلی رقیب، از جمله نقدهای جان رالز، برنارد ویلیامز، چارلز تیلور، آلاسدیر مک اینتایر، کارل اتو آپل، و آلبرشت ولمر میانه است. مقاله‌ها از نیات اساسی نظریه اخلاقی جهان‌شمول در برابر ادعاهای اخلاق نو ارسطویی خوب و بدبینی هورکهایمر نسبت به عقل دفاع می‌کنند که او را به پذیرش اخلاق الهام‌گرفته از دین مبنی بر شفقت سوق داد. مصاحبه ای با هابرماس که موضوعاتی مانند پیدایش اخلاق گفتمانی، ورود دقیق برخی از عناصر بحث برانگیزتر آن، و پیوندهای متقابل آن با نظریه کنش های ارتباطی را پوشش می دهد، این مجموعه مهم را به پایان می رساند. یورگن هابرماس استاد فلسفه در دانشگاه فرانکفورت است.
‬دین و عقلانیت: مقالاتی درباره عقل، خدا و مدرنیته [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jürgen Habermas (یورگن هابرماس)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
The MIT Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد جدید مهم، نوشته‌های کلیدی یورگن هابرماس در مورد دین و باورهای مذهبی را گرد هم می‌آورد. هابرماس در این مقالات به بررسی روابط بین اندیشه مسیحی و یهودی از یک سو و سنت فلسفی غرب از سوی دیگر می پردازد. او اغلب از طریق برخوردهای انتقادی با آثار دیگران از جمله والتر بنجامین، مارتین هایدگر، یوهان باپتیست متز و گرشوم شولم به این موضوعات می پردازد. ادواردو مندیتا در مقدمه‌ای که مخصوصاً برای این جلد نوشته شده است، درگیری هابرماس با مذهب را در چارچوب کلیت کارش قرار می‌دهد. مندیتا همچنین نوشته‌های هابرماس را در رابطه با مسیحیت یهودی و مکتب فرانکفورت مورد بحث قرار می‌دهد و نشان می‌دهد که چگونه این مقالات بعد مهم و در عین حال اغلب نادیده گرفته شده نظریه انتقادی را منعکس می‌کنند. این جلد با یک مصاحبه مبسوط اصلی پایان می‌یابد که دیدگاه‌های کنونی هابرماس در مورد دین و جامعه مدرن را بررسی می‌کند.
شهرها در جهان ماقبل مدرن اسلام: تأثیر شهری دین، دولت و جامعه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Amira K. Bennison, Alison L. Gascoigne
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Routledge,
چکیده :
ترجمه ماشینی: این جلد یک تلاش بین رشته‌ای است که تحقیقات اخیر در مورد جنبه‌های زندگی شهری و ساختار توسط مورخان معماری و متن و باستان شناسان را گرد هم می‌آورد و دیدگاه‌های جدید هیجان‌انگیزی را در مورد زندگی شهری در جهان ماقبل مدرن اسلامی ایجاد می‌کند. هدف آن فراتر رفتن از بحث دیرینه درباره وجود «شهر اسلامی» در دوران پیشامدرن و تمرکز بر روش‌هایی است که ممکن است (یا ممکن نیست) دین بر ساختار فیزیکی شهرها و زندگی روزمره تأثیر گذاشته باشد. زندگی ساکنان آنها از سه منظر متفاوت اما مرتبط با هم به این موضوع می پردازد: پیدایش «شهرهای اسلامی» در واقع و داستان. تأثیر حاکمان مسلمان بر برنامه ریزی و توسعه شهری؛ و میزان تأثیر اخلاق مذهبی بر ارائه خدمات عمومی. از نظر زمانی و جغرافیایی گسترده، این جلد به بررسی مطالعات موردی تامل برانگیز از سوریه قرن هفتم تا هند مغول قرن هفدهم توسط محققان تثبیت شده و جدید در این زمینه، علاوه بر فصل هایی در مورد مکان های شهری در اسپانیا، مراکش، مصر و مرکزی می پردازد. آسیا. شهرها در جهان ماقبل مدرن اسلام برای دانشگاهیان و دانشجویانی که در زمینه باستان شناسی، تاریخ و شهرسازی خاورمیانه و همچنین کسانی که علایق عمومی بیشتری در باستان شناسی شهری و شهرسازی دارند، مورد توجه قرار خواهند گرفت.
تاریخ کمبریج در اندیشه مدرن اروپا جلد دوم: قرن بیستم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Peter E. Gordon, Warren Breckman
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Cambridge University Press,
چکیده :
ترجمه ماشینی: تاریخ اندیشه مدرن اروپایی کمبریج کاوشی معتبر و جامع از مضامین، متفکران و جنبش‌هایی است که دنیای فکری ما را در اواخر قرن هجدهم و نوزدهم شکل دادند. هر مقاله که هم شخصیت‌ها و هم زمینه‌هایی را که در آن ایده‌هایشان را توسعه داده‌اند، به نمایش می‌گذارد، هر مقاله به سبکی واضح و قابل دسترس توسط محققان برجسته در این زمینه نوشته شده است و هم اصالت و هم بینش تفسیری را ارائه می‌دهد. این جلد دوم به بررسی تاریخ روشنفکری قرن بیستم اروپا می پردازد که به عنوان یک بحران در مدرنیته تصور می شود. این کتاب که از بیست و یک فصل تشکیل شده است، بر شخصیت هایی مانند فروید، هایدگر، آدورنو و آرنت تمرکز می کند، مکاتب فکری اصلی از جمله پدیدارشناسی، اگزیستانسیالیسم و ​​محافظه کاری را بررسی می کند و جنبش های انتقادی مانند پسااستعمار، ساختارگرایی، و پساساختارگرایی را مورد بحث قرار می دهد. پیتر ای. گوردون و وارن برکمن با چشم پوشی از یک «روایت اصلی» از اندیشه اروپایی در سراسر این دوره، یک بینش چند وجهی مهیب از تاریخ روشنفکری اروپا برای عصر مدرن جهانی ایجاد می کنند.
تاریخ مختصر مسلمانان در آمریکا [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Edward E. Curtis IV
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Oxford University Press, USA,
چکیده :
ترجمه ماشینی: «مسلمانان در آمریکا» «نخستین تاریخ تک‌نویسنده مسلمانان در آمریکا از دوران استعمار تا امروز» است که پشت جلد آن را اعلام می‌کند. من هیچ دلیلی برای شک ندارم که این جمله غم انگیز درست است و به همین دلیل این کتاب افزودنی خوشایند به قفسه هر دانشجوی جدی تاریخ آمریکا است. همانطور که گفته شد، این کتاب کامل نیست. از آنجایی که سعی می‌کند کل تاریخ آمریکا را پوشش دهد، صفحات اول درباره افراد مسلمان منزوی است که به عنوان برده آورده شده‌اند، همچنان به پیروی از ایمان خود ادامه می‌دهند و به این دلیل مورد توجه قرار گرفته‌اند. به نظر می رسد که تنها تعداد کمی از افراد با همه آن معیارها مطابقت دارند، بنابراین ما با بیوگرافی گسترده این افراد مواجه می شویم. این به خودی خود بد نیست، اما باعث می شود که نیمه آخر کتاب در مقایسه با عجله به نظر برسد. سبک آهسته و گسترده برای سبک سریعتر و با جزئیات کمتر کنار گذاشته می شود. آن سبک کم جزئیات در نیمه دوم کتاب برای من ناامید کننده بود. من مسلمان نیستم اما در مورد دین نسبتاً خوب مطالعه دارم. من می توانم هوشمندانه در مورد آموزه های اصلی جریان اصلی اسلام صحبت کنم، اما ادعا نمی کنم که در این موضوع متخصص هستم. گروه‌هایی مانند ملت اسلام دقیقاً مرا مجذوب خود می‌کنند زیرا برخی از آموزه‌های آن‌ها با هر آموزه دیگری در «جریان اصلی» تفاوت اساسی داشته است، به‌ویژه با تأکید شدید ملت اسلام بر نژاد و داستان‌های مختلف در مورد نحوه تشکیل هر گروه نژادی. می‌خواستم درباره اینکه مسلمانان خارج از امت اسلام چگونه به امت اسلام و آموزه‌های آنها نگاه می‌کنند و برعکس، بیشتر بحث می‌کردم. همچنین می‌توانستم از بحث قوی‌تری در مورد ریشه‌های این گروه‌های مسلمان «غیر سنتی» لذت ببرم - آنها از کدام سنت‌های مسلمان استفاده کرده‌اند، کدام را اصلاح کرده‌اند و غیره؟ آنچه کتاب به خوبی انجام می دهد این است که نحوه ورود بردگان مسلمان به آمریکا را شرح می دهد (اگرچه اعداد واقعی باید حدس زده شوند) و بیان می کند که چگونه برخی به طور کامل ایمان خود را حفظ کردند در حالی که دیگران فقط بخش هایی از آن را نجات دادند. کرتیس همچنین امواج متعدد مهاجرت مسلمانان به ایالات متحده را بررسی می کند. وسوسه انگیز است که فکر کنیم این یک پدیده نسبتاً جدید است، اما اینطور نیست. من به ویژه مجذوب مهاجران مسلمان در روستاهای داکوتای شمالی بودم. آیا می‌توانید مکانی را تصور کنید که کمتر از روستاهای داکوتای شمالی در دهه 1880، مسجد پیدا کنید؟ البته 11 سپتامبر و جنگ های افغانستان و عراق باید مورد توجه قرار گیرد و کورتیس به خوبی آنها را پوشش می دهد. او فتوای علیه تروریسم را در صفحات 117-8 آورده است. او همچنین چالش‌های مسلمان بودن در آمریکا در جهان پس از 11 سپتامبر و برخی داده‌ها در مورد عقاید مسلمانان آمریکایی را شرح می‌دهد. من به این کتاب امتیاز چهار ستاره می دهم، بدون توجه به مقدمه، که در زیر توضیح خواهم داد: برای من کل کتاب با یک مقدمه تاسف بار خدشه دار شد که هدف آن نشان دادن سطح سوء تفاهمی بود که عموم مردم آمریکا در مورد اسلام دارند. بحثی که به آن اشاره شد نصب حمام های پا در فرودگاه بین المللی ایندیاناپولیس جدید میلیارد دلاری بود. هزینه این حمام ها حدود 2000 دلار است و کرتیس در مورد کسانی که به آن اعتراض کرده اند اظهار نظر می کند. او خاطرنشان می‌کند که یکی از کشیش‌ها با آن مخالف بود، زیرا «هدف مورد نظر اسلام، که تحت شرع قرار دادن کل جهان تحت یک خلافت اسلامی واحد است» را پیش می‌برد. (ص. x) من در مورد این کشیش اطلاعی ندارم، اما به این اعتراضات توجه ویژه ای کردم زیرا من در نزدیکی فرودگاه زندگی می کنم و در نزدیکی بازارها و قهوه خانه های حلال زندگی می کنم که این رانندگان تاکسی در خیابان واشنگتن غربی رفت و آمد می کنند - تاکسی های آنها بخشی ثابت از چشم انداز محله من. به نظر من بیشتر معترضان از اینکه دولت برای تسهیل اعمال یک دین برای نصب حمام های پا هزینه می کند ناراحت بودند (اگرچه اشاره شد که هر کسی می تواند از آنها استفاده کند، آیا می تواند؟ چه گروه دیگری به حمام کردن پا در مراسم آیینی می پردازند؟). ایندیانا برای جلوگیری از برگزاری نماز در دوران فارغ التحصیلی و حذف 10 نمایشگر فرمان در زمین های عمومی که بدون هزینه عمومی نصب شده بودند، دور کاملی از شکایت ها را پشت سر گذاشته است. برای بسیاری، داشتن یک نهاد دولتی (سازمان فرودگاه) با برآورده کردن خواسته‌های یک مذهب، در حالی که سایر شاخه‌های حکومت خواسته‌های دیگران را خنثی می‌کنند، دو وجهی به نظر می‌رسد. کورتیس در ادامه به اظهارنظرهایی درباره کشیش می‌پردازد و اینکه چگونه تعصبات عمیق او توانایی او را در دیدن دوستان مسلمان خود به عنوان مردم یا حتی شناخت واقعی آنها مختل می‌کند - یک اظهار نظر کنایه‌آمیز. کورتیس در این اظهار نظر گیج‌آمیز که بسیار متفاوت از بقیه کتاب است، تعصبات خود را نشان می‌دهد. کل این دیباچه طعم بدی در دهانم گذاشت. واقعاً کتاب بسیار خوبی است، اما مجبور شدم خودم را مجبور کنم که از این قسمت ناگوار مقدمه عبور کنم.
  • تعداد رکورد ها : 35825