جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
جستجو در برای عبارت
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 30253
اصلاحات اسلامی و تأثیر جمال الدین افغانی و محمد عبده بر تعلیم و تربیت اسلامی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Sami Abdullah Kaloti
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
ترجمه ماشینی : کمتر از یک قرن پیش، جامعه مسلمان همچنان به گذشته قرون وسطایی خود گره خورده بود. امروز هنوز در تلاش است تا راه خود را به دنیای مدرن بیابد. بیداری مسلمانان، اصطلاحی که روشنفکران مسلمان برای توصیف فرآیند مدرنیزاسیون به کار می برند، محصول آگاهی خود به خودی ناگهانی نبود، بلکه محصول چالشی بود که غرب در همه سطوح هستی - آموزشی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و روانی- ایجاد کرد. که در قرن نوزدهم آغاز شد. بیداری مسلمانان شامل نوع جدیدی از آگاهی بود. هم ادراکات جدیدی از میراث سنتی و هم تلاش هایی برای سازگاری با شرایط جدید به همراه داشت. از بسیاری جهات این یک تجربه زیبا بود. در سطح اجتماعی به دگرگونی و تغییر منجر شد که انسجام اجتماعی را از دست داد. از نظر روان‌شناختی، هم خودآگاهی و هم از خود بیگانگی را منعکس می‌کرد. یک فراخوان عمومی به جامعه مسلمانان برای بالا بردن معیارهای فکری و اخلاقی خود به منظور مقابله با خطرات توسعه طلبی غرب توسط جمال الدین افغانی (1897-1839) و محمد عبده (1849-1905) صادر شد. نوگرایان مسلمان آنها از طریق گسترش برنامه های درسی مؤسسات آموزشی و اصلاحات عمومی آموزش و پرورش، درخواست قدرتمندی برای پرورش رشته های فلسفی و علمی کردند. هدف غایی آنها بدون شک تقویت سیاسی جهان اسلام در برابر غرب بود، اما این امر به طور کلی از موقعیت آنها به عنوان اصلاح طلبان قدرتمند و مؤثر نمی کاهد. افغانی و عبده دیدند در حالی که در سخنان و مقالات آتشین خود تأیید می کردند که هیچ چیزی در اصول اساسی اسلام ناسازگار با عقل یا علم نیست، مسلمانان را برانگیختند تا محتوای قرون وسطایی اسلام را برای پاسخگویی به نیازهای جامعه مدرن توسعه دهند. وظيفه آنها ارائه اصول اساسي اسلام با عباراتي است كه براي ذهن مدرن قابل قبول باشد و امكان اصلاح بيشتر آن را از يك سو و دستيابي به دانش مدرن از سوي ديگر فراهم سازد. این بینش و عزم آنها بود که تاریخ اسلام بار دیگر با حقیقت و شکوه کامل به جلو حرکت کند.
محمد بن ادریس شافعی و نقش او در بسط نظریه حقوقی اسلامی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
AHMAD HAKIM
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : محمد بن ادریس شافعی (متوفی 204 هجری)، موضوع پایان نامه حاضر، قانون دان مسلمانی بود که نقش اساسی در توسعه شریعت اسلامی داشت. او اولین رساله فقه در اسلام را نوشت، اثری که در آن به بحث درباره ماهیت و منابع حقوق اسلامی پرداخته و روش شناسی حقوقی طراحی شده برای تفسیر آن منابع را توسعه داده است. نظریه حقوقی شافعی بر دو اصل استوار است: اصرار بر پیروی از کتاب و روایات و محدودیت در استفاده از عقل. علاوه بر این، شافعی سلسله مراتب چهار منبع حقوق را ایجاد کرد: قرآن، سنت، اجماع و قیاس. در قرون بعدی، نظریه حقوقی شافعی تأثیر زیادی داشت. مکاتب حقوقی حنبلی و ظاهری در محیطی پدید آمدند که به طور قابل توجهی تحت تأثیر شافعی و پیروانش بود. بنیانگذاران این دو مکتب به شدت از وحی پیروی می‌کردند و استفاده از عقل را محدود می‌کردند: داوود الض اهیری حتی از تلقی قیاس به عنوان یکی از منابع شریعت خودداری کرد. اگرچه همه جنبه‌های نظریه شافعی در میان دانشمندان بعدی مورد پذیرش قرار نگرفت، با این وجود، این دانشمندان به دلیل تلاش‌های شافعی در نظام‌سازی روش استنباط قانون مدیون بسیاری هستند.
Metaphysik zwischen Tradition und Aufklärung: Wolffs Theologia naturalis im Kontext seines Gesamtwerkes
نویسنده:
Juan Li
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : با توجه به اینکه کانت شواهد کلاسیک وجود خدا را به طور معروف «از بین برد»، شاید تعجب آور نباشد که فلسفه دین کریستین ولف، که اینها را در بر می گیرد، کمتر از مثلاً فلسفه اخلاقی او مورد توجه قرار گرفته است. در واقع، Theologia naturalis ولف اخیراً به عنوان نمونه‌ای برجسته از به اصطلاح «روشنگری معتدل» به تصویر کشیده شده است، زیرا ولف تلاش کرد تا فلسفه‌ای را توسعه دهد که نظامی از الهیات عقلانی و همچنین توجیهی برای وحی مسیحی ارائه کند. علاوه بر این، او به صراحت به طرفداران «روشنگری رادیکال» حمله کرد. از سوی دیگر، خود وولف توسط معاصرانش به عنوان دشمن دین مسیحی، پیرو متفکران بدنامی مانند اسپینوزا یا هابز مورد حمله قرار گرفت. همچنین، با توجه به درخواست نسبتاً شدید وولف برای روشنگری، به نظر می رسد تلاش برای توجیه کامل وحی در تضاد است. سؤالی که در این وضعیت مطرح می شود این است که آیا موضع مثبت وولف در مورد دین مسیحی با عقل گرایی خودمختار او سازگار است یا خیر. این جنبه کنجکاو و به ظاهر متناقض فلسفه ولف، که تفاسیر مختلف بر آن گواهی می دهد، مستلزم بررسی دقیق عناصر مربوط به فلسفه او است. بنابراین، این مطالعه بر مفاهیم ولف از الهیات طبیعی و دین طبیعی تمرکز می کند، بنابراین به این سوال پاسخ می دهد که چگونه ولف می خواست در به کارگیری روش فلسفی خود در الهیات مسیحی موفق شود و در عین حال استفاده نامحدود از عقل را تضمین کند و دین مسیحی را بی ضرر رها کند. با توجه به اینکه وولف متهم به نفی معجزات کتاب مقدس و الغای دین طبیعی و وحیانی شده است، این پژوهش در چهار فصل به اثبات معجزات وی، رابطه دین و اخلاق طبیعی، نقد اسپینوزیسم و ​​اثبات حقیقت وی می پردازد. از دین مبین کلید کارهای وولف، یا به نظر من، تلاش او برای توجیه دین مکشوف به عنوان وسیله ای برای هدایت مسیحیان به lex naturalis است. از یک سو، ادله او به نفع دین وحیانی، منافاتی با مطالبه روش فلسفی او ندارد، حتی اگر مخالفان او به درستی اینها را بزرگترین خطر برای مرجعیت دین وحی بدانند. از سوی دیگر نشان خواهم داد که ولف مسیحیت را به دلایل صرفاً عذرخواهی توجیه نکرد.
دریافت مقایسه ای از طبیعت گرایی علمی در بریتانیای کبیر و جهان عرب، 1860-1930 [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Ahmad Muhammad Hassani
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : پیشرفت علوم طبیعی، به‌ویژه زمین‌شناسی و زیست‌شناسی در نیمه دوم قرن نوزدهم، بر شیوه‌های سنتی تفکر در مورد منشأ انسان، قوای ذهنی و اخلاقی و دین او تأثیر گذاشت. هدف من در این مطالعه تحلیل استقبال از این جنبش علمی در بریتانیای کبیر و جهان عرب در دوره 1860-1950 است که عمدتاً در نشریات ادواری معاصر ارائه شده است. این تحلیل به تأثیر طبیعت گرایی علمی بر برخی مسائل مذهبی و اخلاقی و واکنش یا واکنش نویسندگان خاصی که در بحث پیرامون این موضوعات شرکت کرده اند می پردازد. . پایان نامه به دو بخش تقسیم می شود. اولی به نویسندگان انگلیسی اختصاص دارد و دومی به روشنفکران عرب، یک فصل تاریخی قبل از هر بخش، دو فصل مشابه دیگر در هر بخش ظاهر می شود: یکی به تعارض علم و دین اختصاص دارد و دیگری به تعارض بین مفاهیم سنتی و جدید اخلاق. فصل پایانی مقایسه ای بین نویسندگان غربی و شرقی مربوطه ارائه می دهد و بر پیامدهای تحلیل تاکید می کند. من در این مطالعه خود را به بررسی متون علمی که در سوریه (از جمله لبنان و فلسطین)، مصر و عراق، جایی که تأثیر غرب برای اولین بار روی داد، ظاهر شد، اکتفا کردم. در میان همه آموزه های تکاملی، اصل پیشرفت برای نویسندگان عرب، اعم از مسیحی و مسلمان، جذاب ترین بود، اگرچه برخی از نویسندگان طبیعت گرایی علمی را رد می کردند و برخی دیگر از پذیرش کامل اندیشه غربی حمایت می کردند، اکثریت سازش بین قدیم و جدید را به عنوان امری می دانستند. کلید پیشرفت نواندیشان مسلمان تفسیر جدیدی از قرآن و بازگشت به نخستین آموزه های اسلامی را پیشنهاد کردند، در حالی که نویسندگان پروتستان در مورد آموزه های کتاب مقدس چنین کردند.
کتاب سوم ارل شفتسبری و اجتماعی شدن فلسفه
نویسنده:
Peter Robinson
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
طب عرفانی: معرفت شناسی مذهبی-فرهنگی آفریقایی جامائیکا و استعمارزدایی از سلامت [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Jake Wumkes
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : انگیزه اساسی این تز این است که استعمار یا استعمار به عنوان یک چارچوب ایدئولوژیک و نهادی در سرتاسر جهان به شکوفایی خود ادامه می دهد و این به ضرر اکثریت جمعیت کره زمین و به ویژه مردم بومی و آفریقایی است. دیاسپورا بنابراین، آنچه در اینجا به دنبال استعمار زدایی از ذهن و نهادها است. با نگاهی به مورد جامائیکا، می توان دید که چگونه استعمار همچنان به تضعیف باورها، رفتارها، نهادها و رفاه کلی اکثریت جمعیت آفریقایی تبار جزیره از بسیاری جهات هم از نظر فرهنگی و هم از نظر اقتصادی ادامه می دهد. من تمرکز خود را در این پایان نامه بر روی سیستم رسمی مراقبت های بهداشتی زیست پزشکی و ارتباط آن با شیوه های درمانی بومی آفریقایی جامائیکا و افرادی که از نظر تئوری به دنبال خدمات رسانی است، محدود می کنم. همانطور که توسط بسیاری از محققان تأیید شده است، این سیستم مراقبت های بهداشتی در حال شکست اکثریت جمعیت منطقه کارائیب به عنوان یک کل است، و جامائیکا نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای نشان دادن راه‌هایی که این حقیقت دارد، من معرفت‌شناسی مذهبی-فرهنگی آفریقایی جامائیکا (به طور خاص به مفاهیم خود، جامعه، محیط و سلامت) در تضاد آن با معرفت‌شناسی غالب برگرفته از غرب، که عموماً به عنوان مبنای فکری برای زیست پزشکی این مفید است زیرا شیوه‌های شفابخش بومی آفریقا-جامائیکایی مستقیماً از سنت‌های مذهبی-فرهنگی موجود در جزیره سرچشمه می‌گیرد، و نشان داده خواهد شد که چگونه معرفت‌شناسی زیربنایی آنها می‌تواند به فرآیند استعمارزدایی کمک کند. من همراه با سایر محققان در این زمینه، برای ادغام شیوه‌های درمانی بومی و زیست‌پزشکی در جامائیکا و فراتر از آن بحث می‌کنم. تمام تحقیقاتی که این پایان‌نامه را اطلاع‌رسانی می‌کند، ثانویه بوده و کاملاً از طریق ادبیات مرتبط انجام شده است. آنچه من نشان می دهم این است که معرفت شناسی مذهبی-فرهنگی آفریقایی-جامائیکا و تمرکز شفابخش آن، کلی نگری را ارائه می دهد که برای مشاهده تغییرات اجتماعی-فرهنگی و ساختاری - که هدف من از استعمار زدایی است - برای سلامت و رفاه ضروری است. همه. ریشه‌های آفریقایی این معرفت‌شناسی به نمایش گذاشته می‌شود، و کلی‌نگری مرتبط با آن، شیوه‌ای بین معرفتی عموماً مشارکتی در تعامل با معرفت‌شناسی‌های متنوع است که منجر به یکپارچگی و نوآوری سیستم‌ها و نهادهای دانشی می‌شود. همانطور که نشان خواهم داد، معرفت شناسی مذهبی-فرهنگی آفریقایی جامائیکا و شیوه های درمانی پتانسیل زیادی برای اطلاع رسانی در زمینه ها و رشته ها از جمله دین و فلسفه، انسان شناسی پزشکی، توسعه و استعمار زدایی و همچنین جهانی شدن دارند.
بدن هرمتیک آینه ای برای تکامل ارتدکس مسیحی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Charles Flowers
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : پس از ناپدید شدن در اروپا در بیشتر قرون وسطی، Corpus در ایتالیای رنسانس با اقتدار بیشتری ظهور کرد، به طوری که مارسیلیو فیچینو ترجمه های خود از افلاطون را کنار گذاشت تا به هرمس بپردازد، که اعتقاد بر این است که فلسفه بسیار قدیمی تر است. این مطالعه واکنش‌ها و کاربردهای Corpus Hermeticum را در طول دوره‌ای از ارتدکس مسیحی در اواخر دوران باستان ردیابی می‌کند. آگوستین در قرن پنجم از Corpus استفاده کرد تا باور صحیح مسیحی را از هترودوکسی متمایز کند، به خدایان ساخته دست بشر حمله کرد و از هرمس استفاده کرد؟ کلماتی برای نشان دادن نیرنگ دروغین شیاطین. با این حال، نویسندگان مسیحی پیشین در مورد آموزه‌های Corpus دوسوگراتر بودند. لاکتانتیوس شیاطین هرمس را دشمن خدا می‌دانست، اما از نویسنده اسطوره‌ای به عنوان مرجعی برای اثبات برتری ایمان مسیحی بر نفوذ اهریمنی متوسل شد. جولیوس فیرمیکوس ماترنوس، اخترشناس بت پرست که به مسیحیت گروید، از کورپوس و اقتدار هرمس هم در آثار طالع بینی و هم در کارهای ضد بت پرستی خود استفاده کرد. از طریق بررسی این تفاسیر مختلف، سنت هرمسی می تواند به عنوان ابزاری برای بررسی نه تنها ظهور ارتدکس مسیحی، بلکه شکل گیری مرزهای بین بت پرستی و مسیحی و قدرت رو به رشد ارتدکس مورد استفاده قرار گیرد. Corpus Hermeticum یک نفوذ متقابل از الهیات و کیهان شناسی مصر، یونان و مسیحیت اولیه را نشان می دهد. این مجموعه تغییرناپذیر که به عنوان آینه ای برای تحول فکری مداوم در نظر گرفته می شود، دیدگاه های متغیر متفکران بت پرست و مسیحی را در لحظات حساس تکامل فرهنگی و مذهبی منعکس می کند.
رابطه بین احکام دینی و احکام اخلاقی مسلمانان ترک مذهبی بیشتر و کمتر مذهبی [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Nilay Behice Kuyel
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : Nucci و Turiel (1993) نشان داده اند که مسیحیان و یهودیان محافظه کار مسائل اخلاقی را از نظر عدالت، حقوق و ملاحظات رفاه انسانی قضاوت می کنند و در استدلال اخلاقی خود صرفاً بر احکام دینی تکیه نمی کنند. هدف از این مطالعه بررسی این بود که آیا استدلال اخلاقی مسلمانان ترک نیز نسبتاً مستقل از دستورات مذهبی است یا خیر. این مطالعه با استفاده از نظریه دامنه توریل (1983)، شباهت‌ها و تفاوت‌ها را در استدلال ترک‌های مذهبی‌تر و کمتر مذهبی‌تر در مورد مسائل اخلاقی مختلفی که قرآن به آنها اشاره کرده است (پدری که دخترش را مجبور می‌کند بدون تأیید صریح او با کسی ازدواج کند، بررسی کرد. سقط جنین، همجنسگرایی، زنا، شهادت دروغ در دادگاه، تعدد زوجات). این مطالعه همچنین بررسی کرد که آیا مسلمانان ترکیه رفتارهای مضر و ناعادلانه [مانند نقض حقوق دیگران، آسیب رساندن به دیگران (از نظر جسمی یا روانی)] را که در اسلام گناهان کبیره تلقی می‌شوند (5:8) (هاشمی، 2002) را با بهترین رفتار خداوند مرتبط می‌دانند. مجازات شدید. این مطالعه شامل 49 دانشجوی ترک مذهبی کمتر (20 مرد و 29 زن) و 49 دانشجوی ترک مذهبی بیشتر (23 مرد و 26 زن)، 18 سال یا بیشتر بود. شرکت کنندگان یک پرسشنامه خود گزارشی حاوی شش داستان را تکمیل کردند. نتایج با استفاده از ترکیبی از تکنیک‌های Chi-Square و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها تا حد زیادی از گزاره نظریه دامنه (توریل، 1983) حمایت می کند که همه افراد از استدلال اخلاقی استفاده می کنند که تا حدی مبتنی بر عدالت و نگرانی های حقوقی است، حتی افراد بسیار مذهبی. استدلال بیشتر شرکت کنندگان مذهبی بین نگرانی های اخلاقی و مذهبی آمیخته بود. هنگام بررسی اجبار دختر به ازدواج یا تعدد زوجات، نگرانی های اخلاقی بر استدلال آنها غالب بود، در حالی که ملاحظات مذهبی بر استدلال آنها فقط برای موضوع همجنسگرایی غالب بود. اکثریت شرکت کنندگان کمتر مذهبی، مسائل را از نظر عدالت، حقوق و ملاحظات رفاه انسانی قضاوت می کردند، نه بر اساس احکام دینی. همچنین اکثر شرکت کنندگان بیان کردند که خداوند بیشتر کسانی را که حقوق دیگران را تجاوز می کنند و به دیگران آسیب می رسانند مجازات می کند. این نشان می دهد که مسلمانان ترکیه به طور مداوم به اصول عدالت، حقوق و رفاه هنگام در نظر گرفتن مسائل اخلاقی، صرف نظر از جهت گیری مذهبی، اهمیت می دهند.
نظریه اخلاقی دموکریتوس [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
F.K. Voros
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
الهام بخش مراقبت از خلقت در شاهد و پرستش کلیسای دانشگاه، سنت مریم باکره، آکسفورد: برنامه Hope4Creation
[پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Charlotte Bannister-Parker
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
ترجمه ماشینی : جهان در حال حاضر با یک بحران آب و هوایی بی سابقه مواجه است و ما به عنوان مسیحی باید واکنش نشان دهیم. پس از خلاصه کردن مقیاس عظیم تهدید وجودی که با آن روبرو هستیم، این پایان نامه به یک مشکل خاص می پردازد: در کلیسای من و بسیاری دیگر، جهت گیری کمی در مورد چگونگی واکنش معنادار به بحران آب و هوا وجود دارد. در سنت مری، یک تیم کوچک سبز دو سال پیش تأسیس شد، و در حالی که اعضای آن به شدت نگران رسیدگی به بحران آب و هوا بودند، هنوز هیچ اقدام پایدار پایدار یا اقدام زیست محیطی اتخاذ نشده است. این پایان نامه بررسی می کند که چرا اتفاق کمی افتاده است، و برخی از موانعی که ممکن است تیم سبز و جماعت گسترده تر سنت مری را از اقدام بازدارند، چیست. سپس بررسی می‌کند که چه بینش‌های جدیدی را می‌توان از روان‌شناسی رفتاری، سنت مسیحی سلتی، و الهیات زیست محیطی به دست آورد که می‌تواند باعث تغییر در نگرش و عمل شود. در این مقاله، من یک روایت جایگزین برای محتوای برنامه های آموزشی موجود پیشنهاد می کنم. این رویکرد جدید اساس طراحی یک برنامه نوآورانه، Hope4Creation (H4C) را تشکیل می دهد. هدف این برنامه این است که به جماعت من فرصتی منحصربفرد بدهد تا سفری دگرگون کننده از مشارکت را آغاز کنند و آنها را قادر سازد تا با حرکت از کاربرد نظری به عملی، به شیوه ای عملی و مرتبط به بحران آب و هوا پاسخ دهند. H4C طوری ترتیب داده شده است که تأثیر ملموسی داشته باشد و تیم سبز و جماعت مریم مقدس را قادر می سازد تا به چراغ روشنایی برای سایر کلیساهای حوزه اسقف تبدیل شوند، به طوری که آنها نیز زندگی پایدار را اتخاذ کنند و اقدامات زیست محیطی را در زندگی مسیحی خود بگنجانند. و هویت
  • تعداد رکورد ها : 30253