جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 778
کوپرنیک، داروین و فروید: انقلاب در تاریخِ و فلسفه علم [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Weinert, Friedel
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Wiley-Blackwell,
کلیدواژه‌های اصلی :
هربرت ماركيوز
نویسنده:
فؤاد زكريا
نوع منبع :
کتاب , مدخل اعلام(دانشنامه اعلام) , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
شناسنامه سیاسی - فلسفی: هایدگر، گهلن، یاسپرس، بلوخ، آدورنو، لویت، آرنت، بنجامین، شولم، گادامر، هورکهایمر، مارکوزه [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Jürgen Habermas; Leonardo Ceppa
نوع منبع :
کتاب , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Guerini e Associati,
اعتبارسنجی توقیعات امام زمان (ع) به شیخ مفید در کتاب الاحتجاج
نویسنده:
کاظم استادی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
از گذشته‌ی دور تا کنون، کتاب‌هایی درباره توقیعات امام زمان (ع) نوشته شده است. در منابع حدیثی شیعه امامیه، حدود صد توقیع از امام زمان (ع) موجود است که بیشتر آن‌ها در کتاب‌های «کمال‌الدین» صدوق و «الغیبه» طوسی نقل شده‌اند. در این میان، جدای از گزارش داستان توقیع امام زمان (ع) پیرامون فتوای فقهی شیخ مفید (که متنی از آن در دسترس نیست و هم روایتی متأخر و موضوع است)، فقط دو توقیع منسوب به شیخ مفید، برای عصر غیبت کبری گزارش شده است؛ که البته برخی از اندیشمندان، در انتساب و اعتبار آن‌ها، تشکیک نموده‌‌اند. با توجه به این‌که تاکنون پژوهش مستقلی پیرامون اعتبار این توقیعات شیخ مفید (موجود در کتاب احتجاج) صورت نگرفته است؛ اکنون لازم است بررسی گردد که: 1ـ اسناد روایی و نسخه‌ای این توقیعات چگونه هستند؟ 2ـ متن آن‌ها در منابع شیعی، چه سابقه‌ای دارند؟ 3ـ اعتبار توقیعات شیخ مفید در احتجاج، در چه حدی هستند؟ 4ـ آیا این توقیعات از نظر انتساب به شیخ مفید، قابل قبول هستند؟ در پژوهش حاضر، ضمن بررسی اسناد و تحلیل داده‌ها، مشخص شد که به دلایل متعددی، این توقیعات عصر غیبت کبری، از امام زمان (ع) و برای شیخ مفید نیستند و انتساب توقیعات به ایشان نادرست و بی‌اعتبار است.
صفحات :
از صفحه 63 تا 86
نامه های کوپرنیکی - جمله و ابطال [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
di Galileo Galilei (Autore), Angela Cerinotti (a cura di), Roberto Carnero (Presentazione)
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Giunti-Demetra,
چکیده :
چکیده ماشینی: گالیله با چندین اثر خود - از جمله "نامه های کوپرنیک" - جایگاه برجسته ای را در تاریخ ادبیات ایتالیا به خود اختصاص داده است زیرا عملاً اولین کسی است که در مورد علم به زبان عامیانه می نویسد. البته، این یک ایتالیایی است که تا حدی با ما متفاوت است: از این رو، برای این نسخه، انتخاب نسخه ای به زبان فعلی به جای متن اصلی است. در زبان روزمره اشاراتی به پیشرفت فکری، دستاوردهای علمی، و همچنین حسادت‌ها و حسادت‌هایی می‌یابیم که اغلب خطر سوزاندن دانشمند پیسان را به همراه داشت. سریالی که در آن برخی از بزرگترین منتقدان مبارز و دانشمندان ایتالیایی هر اثر را با ده کلمه کلیدی می گویند: نفوذ به قلب شاهکارهای تمام دوران. نسخه های خلاصه نشده، رو به رو متون یونانی و لاتین، ترجمه های زیبا، پاورقی ها. علاوه بر این، با جداول سینوپتیک به راحتی می توان زندگی و آثار نویسندگان را در بافت تاریخی، ادبی و هنری قرار داد.
ستارگان: کوپرنیک، گالیله، تلسکوپ و کلیسا [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
Chapman, Allan
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Lion,
بهشت روی زمین: چگونه کوپرنیک، براهه، کپلر و گالیله جهان مدرن را کشف کردند [نمایه مقاله انگلیسی]
نویسنده:
L. S. Fauber
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب)
وضعیت نشر :
Pegasus Books,
چکیده :
چکیده ماشینی: امروزه ما بدیهی می دانیم که تلسکوپ به ما اجازه می دهد کهکشان هایی را که میلیون ها سال نوری از ما فاصله دارند ببینیم. اما قبل از اختراع آن، مردم از چیزی جز چشم غیر مسلح خود برای درک آنچه در آسمان مرئی رخ می دهد استفاده نمی کردند. بنابراین چگونه چهار مرد در دهه 1500 - از ملیت، سن، مذهب و طبقه مختلف - برای کشف اینکه زمین به دور خورشید می چرخد، همکاری کردند؟ با این کشف رادیکال که بر خلاف کلیسا بود، جهان معاصر ما را ایجاد کردند - و با آن، شرایط ناخوشایند زندگی مدرن را. بهشت روی زمین بررسی صمیمی این خانواده علمی است - خانواده نیکلاوس کوپرنیک، تیکو براهه، یوهانس کپلر و گالیله گالیله. فوبر کار علمی آنها را با بینش در زندگی شخصی و ملاحظات سیاسی آنها در کنار هم قرار می دهد که به دنبال دانش آنها شکل می دهد. او به طور منحصر به فردی نشان می دهد که چگونه همکاری بین نسلی آنها در واقع چیزی بود که انقلاب علمی را ممکن کرد. فاوبر از زمان تولد ستاره شناسی و روش های تحقیقات علمی اولیه، داستان انسانی را نشان می دهد که زمینه ساز این کشف متحول کننده تمدن است. و برخلاف ماهیت رقابتی تحقیقات امروزی، همکاری کلیدی برای کشف اولیه علمی بود. قبل از ظهور مؤسسات تحقیقاتی دانشگاهی، متفکران عمیق فقط یکدیگر را داشتند. آنها نوعی خانواده ایجاد کردند که از طریق تعقیب فکری و نه خونی با یکدیگر مرتبط بودند. این مردان یکدیگر را «برادر»، «پدر» و «پسران» می نامیدند و پایه‌های علم مدرن را از طریق همکاری خانوادگی بنا کردند. و اگرچه قرن شانزدهم از جامعه باز برای زنان دور بود، در این «خانواده» نیز پیشگامان زن بودند، از جمله خواهر براهه، سوفی، مادر کپلر، و دختر گالیله. بهشت روی زمین که پر از شخصیت‌های غنی و گستره تاریخی گسترده است، نشان می‌دهد که چگونه پیوندهای قوی بین این ستون‌های تاریخ فکری علم را به جلو می‌برد – و چگونه، بدون آن‌ها، ممکن بود مدت زیادی منتظر یک مدل خورشیدمرکزی از جهان باشیم.
فلسفه تحول آفرین: بررسی سانکارا، فیشته و هایدگر [کتای انگلیسی]
نویسنده:
John A. Taber
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Univ of Hawaii Press,
مقصود انسان
نویسنده:
نويسنده:یوهان‌گوتلیب فیشتهمترجم:علی فردوسی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
تهران - تهران: دیبایه,
چکیده :
یوهان گوتلیب فیشته (متولد 9 می سال 1762، وفات 27 ژانویه 1814)، فیلسوف و از پایه‌گذاران ایده‌آلیسم آلمانی است. در این کتاب بنیاد فلسفی فیشته و آرای این فیلسوف در موضوع «انسان و تمایلاتش بررسی می‌گردد. این بررسی در سه فصل با عناوین «شک»، «معرفت»، و «ایمان» صورت می‌گیرد. زندگی‌نامه فیشته نیز به اختصار در کتاب آمده است.
فيشته وغاية الإنسان
نویسنده:
یوهان گوتلیب فیشته؛ دراسة وترجمة: فوقية حسين
نوع منبع :
کتاب , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قاهره - مصر: مکتبة الانجلو المصریة,
  • تعداد رکورد ها : 778