جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
مسائل تربیتی دختران از منظر قرآن و روایات
نویسنده:
محمدعلی حاجی ده آبادی,جهانرخ جعفری
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
پیامدهای فردی و اجتماعی و تربیتی مرگ از دیدگاه قرآن و سنت
نویسنده:
محمدحسین واعظی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله با موضوع «پیامدهای فردی، اجتماعی و تربیتی مرگ از دیدگاه قرآن و سنت» در یک مقدمه، چهار فصل و یک نتیجه گیری تنظیم شده است. فصل اول به ماهیت مرگ از دیدگاه متون اسلامی اختصاص دارد. موضوعات این فصل عبارت اند از: واژه موت در لغت و قرآن، انواع مرگ، حقیقت مرگ در بینش اسلامی، تعریف مرگ در کلمات معصومین^، معاد و مرگ میان اقوام قبل و بعد از تاریخ و معاد و مرگ در ادیان پیشین. فصل دوم در مورد پیامدهای تربیتی (مثبت و منفی) اندیشه مرگ بر فرد، اهمیت و ضرورت تبیین نظام تربیتی اسلام و زمینه های تربیت است. فصل سوم، پیامدهای تربیتی (مثبت و منفی) اندیشه مرگ بر اجتماع را مورد بررسی قرار داده است. فصل چهارم، پنج راهکار برای بهره مندی از پیامدهای مثبت اندیشه مرگ ذکر شده است.
ابعاد اخلاقی و تربیتی امر به معروف و نهی از منکر در متون اسلامی
نویسنده:
ریاض علی شاه الحسینی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
اثبات این مطلب که در فریضه بزرگ امر به معروف و نهی از منکر ابعاد اخلاقی و تربیتی نهفته است که با بازگو کردن آن بتوانیم راه را برای عملی کردن این گوهر الهی هموار نموده و آن را از بی مهری، بی توجهی و غفلت نجات دهیم.
 تأثیر نماز بر شخصیت جوان و عوامل مؤثّر بر گرایش جوانان به نماز از دیدگاه متون دینی
نویسنده:
سید محمدزکی دوغان
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پژوهش پس از بیان مفاهیم و سؤال های موضوع، در سه فصل به بررسی جایگاه نماز پرداخته است. گفتنی است که در تمام مراحل تحقیق، نقش تربیتی والدین در جهت جذب جوانان و نوجوانان به نماز مورد توجه قرار گرفته است و برای جذب جوانان و نوجوانان به نماز یا هر فعالیت دیگری، ابتدا باید روحیات آن ها را شناخت و بر همان اساس، برنامه ریزی کرد. در بخش دیگری از این تحقیق، تبیین تأثیر نماز بر شخصیت جوان از بعد عبادی و ویژگی های فردی آن مورد بررسی قرار گرفته است. موضوع مهم دیگری که به آن پرداخته شده این است که نماز از چه زمانی و از چه دورانی بر شکل گیری شخصیت افراد تأثیر می گذارد و آیا این تأثیر، مستقیم است یا غیرمستقیم؟ اگر جایگاه واقعی نماز برای جوانان و نوجوانان تبیین شود، علاوه بر آن که جذب نماز می شوند، شخصیت و هویت تازه ای می یابند و در طول عمرشان در هر محیطی که باشند، هیچ گاه نماز را ترک نمی کنند و پیوسته از ثمرات آن برخوردار می شوند.
پیامدهای تربیتی فعالیت اجتماعی زنان با تأکید بر متون اسلامی
نویسنده:
عبدالقادر نقوی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله در چهار فصل تنظیم گردیده و به فعالیت های اجتماعی زنان و پیامدهای تربیتی مثبت و منفی آن بر خود، خانواده (فرزند و شوهر) و جامعه پرداخته است. فصل اول: با عنوان «کلیات و مفاهیم» به بیان مسئله و تبیین مفهوم پیامدهای تربیتی فعالیت های اجتماعی زنان، بیان ضرورت و پیشینه تحقیق در این موضوع پرداخته است. فصل دوم: این فصل به مقام و منزلت انسانی زن از دیدگاه اسلام که همان مقام و منزلت متعالی و متعادل است و خداوند متعال آن را برای تمام انسان ها در نظر گرفته پرداخته است. مردان و زنان از یک گوهر و ذات، خلق شده اند، هم چنان که در کمال یابی و دریافت پاداش و کیفر اعمال یکسان اند. زن و مرد هرچند در برخی موارد با یکدیگر تفاوت دارند و تفاوت های تکوینی که سبب تکامل و درک متقابل است در میان آنان وجود دارد؛ اما حقوقشان در بسیاری از موارد یکسان است. فصل سوم: تردیدی نیست که خانواده به عنوان اولین هسته مرکزی تشکیل دهنده جامعة بشری، نقش مهم و اساسی در رشد و اعتلای انسان دارد؛ از این رو در این فصل، ماهیت و ساختار خانواده، اهداف تشکیل خانواده و کارکردهای آن و مهم ترین نقش های زن در خانواده و آثار تربیتی آن، نظیر: تأمین نیازهای عاطفی همسر و فرزندان، ایجاد امنیت و شایستگی در کودکان و... بحث شده است. فصل چهارم: این قسمت از رساله به تحلیل و بررسی حوزه های مختلف فعالیت های اجتماعی زنان، تبیین رویکرد اندیشمندان و صاحب نظران جوامع اسلامی در دهه های اخیر، بیان آثار و فواید فعالیت های اجتماعی زنان از جمله: بهداشت خانواده، سلامت فرزندان و تأمین نیازهای اقتصادی و همچنین بیان پیامدها و تبعات فعالیت های اجتماعی زنان همچون: سست شدن کانون گرم خانواده، بالا رفتن سن ازدواج و باروری، نابه سامانی اجتماعی و... اختصاص دارد. در پایان نیز پس از نتیجه گیری، راهکارهایی برای علاقه مندان ارائه شده است.
الاثار المعنویة و التربویة للحج
نویسنده:
مروان(مهدی) ایلیا بوزید
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
بررسی مبنای ضرر در جرم انگاری تجاوز جنسی با رویکردی به فقه امامیه
نویسنده:
حاجی ده آبادی احمد, حاجی ده آبادی محمدعلی, یوسفی محمد
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
یکی از مهم ترین مبانی جرم انگاری، مبنا یا اصل ضرر (صدمه) است که در بسیاری از نظام های حقوقی، به عنوان مبنایی معقول برای تحدید آزادی فردی و امکان مداخله قدرت عمومی پذیرفته شده است. در این نوشتار با اشاره به مهمترین نظریه های جرم انگاری از قبیل اصل ضرر، پدرسالاری قانونی و اخلاق گرایی قانونی، به بررسی مبنای ضرر در جرم انگاری «تجاوز جنسی» می پردازیم. مقصود از «ضرر» صدمات جسمانی، روانی و اجتماعی است که بزه دیده متحمل میشود. قربانی تجاوز جنسی، خانواده وی، جامعه و شخص متجاوز جنسی نیز آماج این ضررند. این مقاله ضمن تبیین یک مبنا از مبانی مهم جرم انگاری و بررسی یک مصداق مجرمانه، در صدد ارایه الگویی است تا سایر مصادیق و جرائم نیز با توجه به مبانی جرم انگاری مورد تحلیل واقع شوند.
صفحات :
از صفحه 35 تا 65
بزه‌دیده‌شناسی از دیدگاه نهج‌البلاغه
نویسنده:
حسن مختاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
بزه‌دیدگی یک پدیده است و مانند دیگر پدیده‌ها، عوامل مختلفی زمینه‌ساز بروز و علت وقوع آن، وقوع آن می‌گردند. شناخت زمینه‌های موثر بر این رخ‌داد ضروری به نظر می‌رسد، زیرا تنها با شناسایی این زمینه‌هاست که می‌توان به ایجاد یک سلسه برنامه‌های پیش‌گیرانه مبادرت ورزید. نهج‌البلاغه و به طور کلی سیاست جنایی اسلام ساز و کارهای موثری را به منظور پیش‌گیری از بزه‌دیدگی ارائه داده است. هدف از تحقیق حاضر بررسی و شناخت مهم‌ترین زمینه‌های موثر بر بزه‌دیدگی یعنی عوامل مربوط به ساختار نظام اقتصادی و اجتماعی (چون فقر، بیکاری و...) عوامل فردی (خصوصیات زیستی، روانی، رفتاری و...) که در برخی موارد منجر به بزه‌دیدگی فرد و در موارد دیگر، سبب بزه‌دیدگی جامعه می‌شود با عنایت ویژه به نهج‌البلاغه می‌باشد و سپس به ارائه‌ی ‌راه‌برد‌هایی (راه‌بردهای تربیتی ، آموزشی، امنیتی، نظارتی و تحولاتی)برای کنترل و پیش‌گیری این عوامل پرداخته می‌شود. به نظر می‌رسد آموزه‌های دینی و به ویژه نهج‌البلاغه بیش‌تر بر نحوه‌ی عمل‌کرد اشخاص در نحوه‌ی ایمن ساختن خود یا اموالشان در جهت کاهش موقعیت‌های مجرمانه و در نهایت پیش‌گیری از بزه‌دیدگی تأکید دارند. باید متذکر شد که تحلیل سخنان حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه، امکان ارائه‌ی راه‌کارهایی در جهت پیش‌گیری از وقوع بزه‌دیدگی را به دست می‌دهد؛ پایان‌نامه‌ی حاضر به بررسی مهم‌ترین پیام‌های نهج‌البلاغه از این منظر پرداخته است.
بررسی و مقایسه رویکردهای مختلف پیشگیری از بزهکاری کودکان
نویسنده:
صغرا افشاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
وضعیت نشر :
ایرانداک,
چکیده :
بزهکاری اطفال یکی از معضلات مطرح در حوزه سیاست گذاری های اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و بهداشت روانی جامعه می باشد. جامعه ما نیز علی رغم برخورداری از فرهنگ و آداب سنن متعالی و پایبندی به اصول تربیتی اسلام و تلاش مسئولان در جهت از بین بردن زمینه های بزهکاری و هدایت کودکان از این عارضه اجتماعی مصون نبوده و روند روبه رشد آن محسوس و نگران کننده است. حساسیت این موضوع و تحقیق در این زمینه با توجه به در صد بالای کودکان و نوجوانان جامعه ما بیشتر است. همچنین با رشد تکنولوژی و تحولات رسانه ای انتقال زمینه های انحرافات اخلاقی و بزهکاری از جامعه ای به جامعه دیگر، از شهری به شهر دیگر بر پیچیدگی موضوع و دشواری مهار این مشکل بزرگ اجتماعی افزوده است. بر این اساس لزوم تحقیق و ریشه یابی و شناخت عوامل بروز این پدیده ضد اجتماعی و یافتن راههای پیشگیری و درمان آن و همچنین وضع مقررات مناسب در برخورد با آن پیش از پیش احساس می شود. در این پایان نامه برخی از گزیده ترین نتایج برای حل مشکل مزبور عبارتند از: با آموزش والدین، حمایت از خانواده ها از لحاظ اقتصادی، با گسترش صلاحیت ها و مهارت های اجتماعی می توان خانواده را به یک محیط مطلوب برای تربیت صحیح کودکان تبدیل نمود و با حمایت از خانواده ها و کودکان در معرض خطر نیز می توان از بزهکاری اطفال پیشگیری نمود. مهمترین و مؤثرترین آموزش بعد از محیط خانواده در محیط مدرسه و از سوی مربیان انجام می پذیرد. کانون اصلی راهکارهای اجتماعی پیشگیری از بزهکاری از طریق مدرسه، باید سیاست هایی باشد که موارد افت تحصیلی، رفتار اخلال گرایانه و فرار از مدرسه و دیگر مشکلات رفتاری دانش آموزان را به حداقل برسانند. البته قابل ذکر است که سیستم آموزشی ما نیاز به تغییرات اساسی دارد. پلیس نیز می تواند با همکاری در مدارس هم به کودکانی که در خانواده های سالم به سر می برند و هم به کودکان در معرض خطر کمک نماید و باعث پیشگیری از بزهکاری اطفال شود.