جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 231
جنبش های تاریخی و الهیات پشت پروژه پلورالیسم در دانشگاه هاروارد [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Scott MacLeod
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : تمرکز این مقاله پرداختن به کثرت گرایی مذهبی به عنوان یک باور همراه با بررسی عوامل متعددی است که کاتالیزوری برای تبدیل شدن پروژه پلورالیسم در دانشگاه هاروارد به بخشی از فرهنگ آمریکایی بوده است. الهیات پشت و ایدئولوژی پروژه پلورالیسم همراه با نوشته های دایانا اک، بنیانگذار پروژه پلورالیسم مورد بررسی قرار خواهد گرفت. از نظر ظاهری، پروژه پلورالیسم و آثار اک این تصور را ایجاد می‌کند که تلاشی بی‌طرفانه برای آموزش مردم در مورد تنوع مذهبی رو به رشد موجود در آمریکا وجود دارد. با این حال، نشان داده خواهد شد که پروژه پلورالیسم و تلاش های اک برای ارتدکس مسیحی برانداز است.
ملاحظاتي در مباني فلسفي کثرت‌گرايي ديني جان‌هيک
نویسنده:
علي فتحي
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
چکیده :
نظرية کثرت‌گرايي ديني با جان‌ هيک، فيسلوف دين مشهور انگليسي معاصر شناخته مي‌شود، بنا بر ديدگاه او حقيقت، نجات و رستگاري اختصاص به دين و مکتب خاصي ندارد و پيروي از هر ديني در نهايت، منجر به فوز و فلاح انسان‌ها خواهد شد. او با مطالعه و بررسي اوضاع متدينين در اديان گوناگون، از ضرورت پذيرش کثرت‌گرايي سخن مي‌گويد و معتقد است اديان گوناگون از مناظر متفاوتي با حقيقت متعالي نسبت يافته‌اند، به همين جهت همة اديان به يک اندازه معتبر هستند. در اين مجالِ مختصر اين سنخ از رهيافت به دين و مباني و لوازم فلسفي آن، به روش توصيفي ـ تحليلي مورد مطالعه قرار گرفته و از طريق نقد اين مباني نشان داده شده است که کثرت‌گرايي ديني پرسش‌هاي جدي در مورد درک ما از حقيقت، تلقي ما از جهان‌بيني ديني و ماهيت تعهد و التزام مؤمنانه ايجاد مي‌کند. ازجمله اينکه با پذيرش رهيافت کثرت‌گرايانه به دين، دعاوي متضادي که در اديان وجود دارد و نيز اذعان به‌درستي همزمان آنها قابل توجيه نخواهد بود؛ اينکه چگونه سنت‌هاي مختلف ديني با پذيرش کثرت‌گرايي به تعهدات معرفت‌شناختي و هستي‌شناختي برخاسته از دينِ خود مي‌توانند همچنان وفادار بمانند؛ افزون بر اينکه تلقي نسبي‌انگارانه از حقيقت يا تحليل غيرشناختي از گزاره‌هاي ديني و اعتقادي با نصوص ديني و دعاوي دين و در يک کلام با هويت هر ديني در تعارض قرار مي‌گيرد.
صفحات :
از صفحه 47 تا 56
پایایی گرایی و خوش بینی کیهانی: جایگاه جان هیک در تاریخ فلسفه دین [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Naoki Kitta
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : هدف این پایان نامه بازیابی معقول بودن پلورالیسم دینی هیک با افشای ساختار عمیق نظام فلسفی وی است. برای تحقق این هدف، این پایان نامه روش فلسفی جدیدی از پایایی گرایی را معرفی می کند که توسط ارنست سوسا پیشنهاد شده و بر تعادل کلی و بلوغ تاریخی تأکید دارد. در نتیجه معرفی پایایی گرایی، سیستم فلسفی هیک آشکار می شود که از فلسفه شخصیتی خود هیک، ترکیب شده با فلسفه های ویتگنشتاین، کانت و هیوم تشکیل شده است. در این پایان نامه به جای تأکید بر یکی از آنها، این مؤلفه های مختلف نظام فلسفی هیک به عنوان شکل دهنده یک جهان بینی کامل خوانده می شود که مکمل یکدیگر هستند. همچنین، این پایان نامه فلسفه هیک را در تاریخ فلسفه دین قرار می دهد (مانند پارادایم های پیش تحلیلی ایده آلیسم بریتانیا و رئالیسم انتقادی، و پارادایم های تحلیلی پوزیتیویسم منطقی، فلسفه نئو ویتگنشتاینی، و معرفت شناسی اصلاح شده). پروژه هیک به عنوان بازیابی یک جهان بینی پیش تحلیلی از درون زمینه های تحلیلی مورد بحث قرار خواهد گرفت. این پایان نامه به عنوان اصلی ترین آثار فلسفی هیک، بر ایمان و معرفت و تفسیر دین متمرکز خواهد بود. ایمان و دانش در ادبیات گذشته به تفصیل مورد بررسی قرار نگرفته است. اما استدلال‌های هیک درباره شخصیت، ویتگنشتاین، کانت، و هیوم در تفسیر دین از ایمان و دانش (هر دو ویرایش اول و ویرایش دوم) سرچشمه می‌گیرد. درک صحیح پلورالیسم دینی هیک در تفسیر دین بدون بررسی دقیق ایمان و معرفت غیرممکن است.
 مسائلی در فلسفه دین: بررسی های انتقادی آثار جان هیک [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
Harold Hewitt Jr. (eds.)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan UK ,
کلیدواژه‌های اصلی :
بررسی و نقد تئودیسه پرورش روح جان هیک در مسئله شر بر اساس رویکرد کلامی
نویسنده:
نویسنده:عبدالله حسینی اسکندیان؛ استاد راهنما:قربانعلی کریم زاده قراملکی؛ استاد مشاور :ناصر فروهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
چکیده :
مسئله شر از جمله مباحث مهم کلامی‌ می‌باشد که برای قرون متمادی همواره محل بحث و واکاوی اندیشمندان با رهیافت‌های مختلف اعتقادی و دینی بوده است. مسئله شر از آنجا که با رهیافت‌های برخی ملحدان در تضاد با وجود خداوند متعال قرار‌ می‌گیرد یا صفات مطلق الهی را تقیید‌ می‌کند، همواره مورد بحث بوده و اندیشمندان مختلفی در جهت دفاع از خداباوری و اوصاف مطلق الهی به بحث و تبیین و همچنین پاسخگویی به شبهات برآمده از مسئله شر پرداخته اند. جان هیک که از اندیمشندان معاصر مسیحی‌ می‌باشد در جهت پاسخگویی به شبهات و براهین خداانکاری افرادی همچون جی. ال. مکی و ویلیام رو در الهیات مسیحی که بر اساس مسئله شر بود، تئودیسه ای را تحت عنوان"تئودیسه پرورش روح" بیان کرد که در دفاع از خداباوری بر اساس اعتقاد مسیحی و تئودیسه ایرنائوسی بود. تئودیسه پرورش روح اگرچه توانست تاحدودی پاسخگوی مناسبی در جهت اثبات وجود خداوند در الهیات مسیحی در جهت رفع شبهات برآمده بر اساس مسئله شر باشد، اما با این وجود با چالش‌ها و تناقضاتی همراه است که خود آن تناقضات در تضاد با اوصاف مطلق الهی قرار‌ می‌گیرند. این پژوهش با رویکردی جامع و با روش توصیفی-تحلیلی به بررسی و نقد تئودیسه پرروش روح جان هیک بر اساس گزاره‌های کلامی‌ می‌پردازد و برآیند آن، شناسایی تضادها و تناقضات این تئودیسه همانند، شرور گزاف، مسئله تناسخ، نماد زندگی بودن شرور و نقد آن براساس گزاره‌های کلامی‌ می‌باشد.
ارزیابی انتقادی پلورالیسم دینی جان هیک در پرتو الگوی معاد شناختی او [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Haejong Je
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : فلسفه جان هیک، که به کثرت گرایی دینی شهرت دارد، از نظر معرفت شناسی، مرجعیت، مفهوم خدا و مسیح شناسی مورد بررسی جدی قرار گرفته است. با این حال، کمتر به پارسکاتولوژی او توجه شده است. همانطور که در زیر توضیح داده شد، بررسی اولیه نشان می دهد که نیاز به مطالعه عمیق فلسفه دینی هیک در این زمینه وجود دارد. مشکل بر اساس تحقیقات مقدماتی، به نظر می‌رسد کثرت‌گرایی مذهبی هیک مشکلی اساسی را با مکاتبات خارجی آشکار می‌کند، به شرح زیر. پارسه‌شناسی او، که تلاشی است برای قبول همه آخرت‌شناسی‌های ادیان بزرگ جهان به‌عنوان معتبر، در نتیجه ممکن است در نهایت همه آنها را باطل کند. علاوه بر این، عوامل دیگری ممکن است نشان دهنده وجود ناسازگاری در مدل پارسکاتولوژیک هیک باشد که ممکن است بر کفایت مدل کلی وی از تکثرگرایی مذهبی منعکس شود. هدف هدف این پایان‌نامه پرداختن و ارزیابی انتقادی مطابقت بیرونی و سازگاری درونی مدل آخرت‌شناختی هیک است که می‌تواند مبنایی برای ارزیابی انتقادی کثرت‌گرایی دینی او در کل فراهم کند. ارزیابی کثرت گرایی دینی جان هیک در پرتو پارساتولوژی او از دریچه تطابق و تئوری های انسجام حقیقت انجام خواهد شد. نتیجه گیری پارسه‌شناسی هیک، همانطور که در فصل‌های 4 و 5 به تفصیل مورد بحث قرار گرفت، و در فصل 6 خلاصه شد، هنگامی که با تطابق و تئوری‌های انسجام حقیقت مورد قضاوت قرار می‌گیرد، پذیرای انتقادات مختلفی است. من از تحقیقات خود در مورد پارسکاتولوژی هیک، دلایلی را کشف و ارائه می کنم که بیست انتقاد از مفهوم پارسکاتولوژی هیک را پشتیبانی می کند. بر اساس این بیست نقد، اولین نتیجه کلی پایان نامه من این است که مفهوم هیک از پارساتولوژی انسجام درونی کافی را نشان نمی دهد و همچنین با مدل کثرت گرای او از ادیان جهانی همخوانی کامل ندارد. دومین نتیجه کلی این است که فقدان مطابقت بیرونی با واقعیت اسمی و با تجلیات پارساکتولوژیکی پدیداری تجارب دینی به ویژه ادیان وجود دارد. در نتیجه، ممکن است این سؤال مطرح شود که آیا می‌توان الگوی پارسه‌شناختی او را به‌عنوان سازه علمی فلسفی الهیات متقاعدکننده‌ای در نظر گرفت؟ این ملاحظات همچنین پیامدهای مهمی برای کثرت گرایی مذهبی هیک دارد که به نتیجه نهایی پایان نامه من منجر می شود. به نظر من کثرت گرایی مذهبی هیک به دلیل شرایط مشکل آفرین پارشاتولوژی او تضعیف شده است.
پرسش‌های محل نزاع در الهیات و فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Hick (جان هیک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
Palgrave Macmillan ,
کلیدواژه‌های اصلی :
گفتگوهایی در فلسفه دین [کتاب انگلیسی]
نویسنده:
John Hick (جان هیک)
نوع منبع :
کتاب
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
یک و چند: بازاندیشی در کثرت گرایی جان هیک [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Yen-Yi Lee
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
ترجمه ماشینی : این تحقیق با تمرکز بر نظریه تجربه دینی مورد ادعای هیک، عناصر کانتی و ویتگنشتاینی فرضیه او را برای کاهش تنش بین جنبه‌های متافیزیکی و معرفت‌شناختی آن بررسی می‌کند. از آنجایی که فرضیه هیک مبتنی بر آموزه‌های ادیان در گروه زبان‌های هندواروپایی است، این تحقیق آن سنت‌ها را از خارج از این گروه برای بازنگری در معیار آن معرفی می‌کند. این دو تلاش ناگزیر نیازمند مدلی اصلاح شده از فرضیه هیک هستند. هم فرضیه هیک و هم مدل پالایش شده، درک خاصی از مفهوم دین را منعکس می کنند. در این میان هر سنت دینی نیز ابعاد گوناگون خود را بروز می دهد. در نتیجه این تحقیق نشان می‌دهد که آرمان دین را می‌توان از حیث ایده وحدت کارکردی در نظر گرفت و به‌عنوان اصل تنظیم‌کننده برای هدایت هر مدل از کثرت‌گرایی دینی در نظر گرفت که در صورت مواجهه با «ناهنجاری‌های» قابل تعدیل است. پدیده‌های دینی -- این الگو را می‌توان در پرتو گزاره کنفوسیوس نشان داد که «لی یکی است اما مظاهر آن انسان است.
حالت میانی در الهیات بارت، هیک، مولتمن و رهنر [پایان نامه انگلیسی]
نویسنده:
Stephen William Brady
نوع منبع :
رساله تحصیلی
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 231