جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 318736
به فهم درآوردن جهان انسانی
نویسنده:
ویلهلم دیلتای؛ ترجمه: منوچهر صانعی دره بیدی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ققنوس,
چکیده :
کتاب حاضر، درباره روان شناسی ادراک، ترجمه جلد دوم از گزیده شش جلدی مجموع آثار «دیلتای» است که در آن مولف، ضمن بررسی تاریخی عناصر شکل گیری مفاهیم علوم انسانی در متن علوم طبیعی، نحوه شکل گیری این مفاهیم را در ذهن و شیوه تدوین آن ارائه کرده است. در ابتدا، شرحی از مقولات زندگی و سپس دو مکتب روان شناسی تبیینی و توصیفی شرح داده شده است. در آخر نیز به بیان تاریخ شکل گیری مقولات زندگی در علوم طبیعی، عمدتا دو قرن هفدهم و هجدهم پرداخته و چگونگی شکل گیری مفهوم نوع یا گونه در تحقیقات علمای طبیعی و انتقال آن به هنر و علوم انسانی بررسی شده است.
فلسفه آلمانی 1760 - 1860: میراث ایدئالیسم
نویسنده:
تری‌ پی. پینکارد؛ ترجمه: ندا قطرویی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ققنوس,
چکیده :
در نیمه ی دوم قرن هجدهم ، فلسفه ی آلمانی بر فلسفه ی اروپایی مسلط شد و به این شکل نحوه ی تصور و اندیشه ی اروپاییان و مردم جهان را در مورد طبیعت ، دین ، تاریخ بشر ، سیاست و ساختار ذهن انسان را تغییر داد. در کتاب فلسفه ی آلمانی، این کتاب غنی و گسترده ، تری پینکارد، نویسنده ی آن، داستان "آلمان" را در از نو تعریف می کند - در این دوره آلمان از مجموعه ی سستی از سلطنت ها به کشوری تازه پدیدار شده با فرهنگ متمایز تبدیل می شود. پینکارد همچنین با جزئیات جریانات و پیچیدگی های اندیشه ی فلسفی در حال توسعه ی آن را به دقت بررسی می کند. وی با تأکید انقلابی خود بر "تعیین سرنوشت" ، تأثیر غالب و گسترده ی فسلفه ی کانت را بررسی می کند و این تأثیر را از طریق توسعه ی رمانتیسم و آرمان گرایی در نقدهای متفکران پس از کانتی مانند شوپنهاور و کی یرکگارد جستجو می کند. کتاب فسلفه ی آلمانی را طیف وسیعی از خوانندگان در تاریخ فلسفه ، تاریخ فرهنگی و تاریخ عقاید دوست خواهند داشت. تری پینکارد استاد فلسفه در دانشگاه نورث وسترن و نویسنده ی کتاب تحسین برانگیز هگل: بیوگرافی است (کمبریج ، 2000) است. وی استاد افتخاری دانشکده ی فلسفه ی دانشگاه توبینگن آلمان است و در هیئت مشاور Zeitschrift fÜr Philosophique Forschung فعالیت می کند.
رواقی‌گری: فلسفه زیستن خردمندانه
نویسنده:
جوناس سالزگبر؛ ترجمه: سینا بحیرایی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: مهرگان خرد,
چکیده :
روزنگار رواقی گری کتابی نوشته رایان هالیدی و استیون هانسلمن است. در این کتاب با ۳۶۶ مکاشفه در باب خرد، استقامت و هنر زیستن آشنا خواهید شد. این اثر به سنت پند و اندرز نویسی در فرهنگ آمریکا می‌پردازد.
نیچه: زندگی، فلسفه و آثار
نویسنده:
روی جکسون؛ ترجمه: شاهین صولتی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
گوتنبرگ,
چکیده :
فردریش ویلهلم نیچه به شکل شگفت‌انگیزی در تمام تاریخ فلسفه یگانه است، نه فقط از منظر کاری که با تفکر و شکل فلسفیدن کرد، بلکه مواجهه‌ی خودش با فلسفه و خوانندگان با فلسفه‌‌اش، متحیرکننده است. فکر کردن به این موضوع که چه‌طور و چرا فیلسوفی به پیچیدگی و دیرفهمی نیچه آن‌قدر محبوب است که کتابخوان‌هایی حتی در نوجوانی «چنین گفت زرتشت» و «حکمت شادان» را خوانده‌اند و بخش‌های زیادی را به خاطر سپرده‌اند؟ فیلسوفی که هرچه در نظرگاه فلسفی‌اش عمیق‌تر می‌شویم، بیشتر به سرحدات پیچیدگی و دست‌نیافتنی بودنش پی می‌بریم و درعین‌حال هنگام خواندن بخش زیادی از نوشته‌هایش در نظر اول احساس می‌کنیم با خطابه‌ای روبرو هستیم که برای مردم نوشته شده، گویی پولس قدیسی در منتهای مدرنیته، اساس جهان و هستی را با دیوانگی دلفریبی تخطئه می‌کند. کتاب «نیچه؛ زندگی، فلسفه و آثار» بررسی همه‌جانبه‌‌ای‌ست که «روی جکسون» برای شناخت و فهم بهتر این فیلسوف بزرگ آلمانی از منظر زندگی و آثارش انجام داده است. این کتاب با رفتن به دل کودکی، جوانی و بزرگسالی نیچه، خانواده و اطرافیان، تحصیلات، کتاب‌هایی که نوشت و تفسیرهایی که از آثارش شد و همچنان نیز ادامه دارد، تصویری روشن، دقیق و جامع از این اندیشمند بزرگ پیش رویمان می‌گذارد. نیچه؛ زندگی، فلسفه و آثار، کتاب راهنمایی فراتر از راهنماهای معمول است، که چگونه خواندن و فهمیدن نیچه را برایمان ممکن و البته الزامی می‌کند.
من کیستم؟ و آن وقت، چند نفر؟: سفری به درون ذهن
نویسنده:
ریشارد داوید پرشت؛ ترجمه: فاطمه تناسان
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نیماژ,
چکیده :
«من کیستم؟ و آن وقت چند نفر» به سه بخش تقسیم می‌شود: چه می‌توانم بدانم؟ چه باید بکنم؟ چه امیدی می‌توانم داشته باشم هر بخش از فصل‌های کوتاهی تشکیل شده است که هر کدام یکی از سؤالات واقعاً مهم و بنیادین در مورد زندگی را مطرح می‌کند و همواره یک شخصیت کلیدی؛ یک فیلسوف وجود دارد که بیشتر اوقات این سؤال را مورد بررسی قرار می‌دهد. حقیقت چیست؟ عشق چیست؟ آیا زندگی معنایی دارد؟ ریچارد دیوید پرشت که به «میک جگر کتاب‌های غیرداستانی» شهرت دارد، به سراسر جهان سفر کرده است تا به دنبال پاسخ باشد و اودیسه‌ی او به یکی از کتاب‌های مورد بحث در سراسر جهان تبدیل شده است. پرشت با ترکیب فلسفه‌ی کلاسیک و علوم اعصاب پیشرفته، با حداکثر سهولت خوانندگان را در انبوه‌ترین جنگل‌های گفتمان دانشگاهی راهنمایی می‌کند و موضوعاتی چالش‌برانگیز و تفرقه‌انگیز مانند شبیه‌سازی، خوردن حیوانات، اتانازی، اخلاق علم تولیدمثل، و آینده بشریت را واکاوی می‌کند. کسی چه می‌داند؟ در پایان این سفر وحشیانه و سرگرم‌کننده، شاید بتوانید به مهم‌ترین سوال تاریخ پاسخ دهید:
فلسفه تحلیلی
نویسنده:
جان سرل، برنارد ویلیامز؛ ترجمه: محمد سعیدی مهر
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
قم: کتاب طه (وابسته به موسسه فرهنگی طه),
چکیده :
کتاب "فلسفه تحلیلی" به عنوان یک مجلد جامع و معتبر در زمینه فلسفه شناخته می‌شود. در این کتاب، گروهی از فیلسوفان برجسته به بررسی مسائل و مناقشاتی پرداخته‌اند که از مطالعه فلسفه نشأت می‌گیرد. این مسائل می‌توانند شامل موضوعات تخصصی در حوزه‌های مختلفی از فلسفه باشند و همچنین به آثار و اندیشه‌های شخصیت‌های بزرگ تاریخی اشاره دارند. در این کتاب، مرورهای شخصی جان سرل و برنارد ویلیامز به تحولات و تغییرات دهه‌های اخیر در عرصه فلسفه تأکید دارد. این مرورها از دیدگاه دو فیلسوف بزرگ ارائه شده و به ما کمک می‌کنند تا درک عمیق‌تری از پیشرفت‌ها و تغییرات در فلسفه داشته باشیم. کتاب "فلسفه تحلیلی" در اصل به عنوان یک کتاب درسی مقدماتی معرفی شده است، اما تنها از دانشجویان مقطع مقدماتی محدود نمی‌شود. حتی دانشجویان پیشرفته نیز از فصل‌های محرک و مطالبی که در کتاب ارائه شده است بهره می‌برند. همچنین، مراجع متقاطع و مدخل‌های واژه‌نامه به خوانندگان کمک می‌کنند تا اصطلاحات و مفاهیم پیچیده را به خوبی درک کنند. نکات برجسته در جعبه‌ها و کتاب‌شناسی به افزایش تفکر و تحلیل عمیق کمک می‌کنند و سوالات بحث و مطالعه بیشتر نیز به خوانندگان این امکان را می‌دهند که در مسائل فلسفی عمیق‌تر فکر کنند و به اطلاعات خود اضافه کنند. کتاب "فلسفه تحلیلی" به عنوان یک منبع مهم و مفید در زمینه فلسفه برای دانشجویان و علاقه‌مندان به این حوزه خدمت می‌کند و از تلاش‌های موثر در ترویج مفاهیم فلسفی و تفکر فلسفی در جامعه برخوردار است.
فلسفه رنسانس
نویسنده:
براین پی کوپنهاور، چارلز بی اشمیت؛ ترجمه: مسعود حسینی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: سمت,
چکیده :
این اثر چند ویژگی مهم دارد: ویژگی نخست، نحوه ورود به بحث است. کتاب به جای آنکه مستقیماً سراغ نویسندگان عصر رنسانس برود، پس‌زمینه فکری و فرهنگی این عصر را ترسیم می‌کند. از این رو، فصل نخست با شرحی فشرده و بصیرت‌آمیز از زمینه قرون وسطایی اندیشه رنسانس آغاز می‌شود. سپس در همین فصل مؤلفه‌های اساسی این عصر برشمرده و در بستر تاریخی خود نشانده می‌شوند. ویژگی دیگر کتاب، پیوستگی مطالب است. فصول دوم تا پنجم که به بیان مهم‌ترین جریان‌ها و اندیشمندان عصر رنسانس اختصاص دارد، به‌صورت یکپارچه و منسجم نوشته شده‌اند،‌ به‌طوری که خواننده به جای قطعاتی جداگانه از تاریخ اندیشه‌ها، با تصویری یگانه، همچون یک پرده بزرگ نقاشی، مواجه می‌شود. ویژگی دیگر، شیوه نویسندگان برای به پایان رساندن کتاب است. به جای رها کردن خواننده در نقطه‌ای نامعلوم و نامشخص، نویسندگان کوشیده‌اند در فصل پایانی به برخی از دیدگاه‌‌های متأخرین درباره اندیشه عصر رنسانس دست‌کم اشاره و گاه به‌ طور تفصیلی از آن‌ها بحث کنند.
مناظره رورتی و سرل: همراه با دو جستار دیگر درباره نسبی‌انگاری
نویسنده:
جان. آر. سرل؛ ترجمه: بعثت علمی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: کرگدن,
چکیده :
هجمه را نخست جان سرل آغاز کرد: در سال 1993، مقاله‌ای با عنوان «عقلانیت و واقع‌گرایی، چه چیزی در مخاطره است؟» منتشر کرد و ضمن بازتشریح اصول و آموزه‌های بنیادین «سنت عقلانیت غربی»، به‌صراحت از وضعیت «پست‌مدرن» حاکم بر دانشگاه‌های امریکا انتقاد کرد. سرل فضای حاکم بر دپارتمان‌های علوم انسانی را خیانتی آشکار به رسالت کهن نهاد دانشگاه دانست. در پاسخ به تحدی سرل، ریچارد رورتی، یک سال بعد، در 1994، مقاله‌ای با عنوان «آیا آزادی آکادمیک پیش‌فرض‌های فلسفی دارد؟» به چاپ رساند. آنچه در رابطه با اصول موضوعه و آرمان‌هایی که سرل برشمرده بود موجب تشویش رورتی می‌شد، نه خود این اصول و آرمان‌ها که میل به بتواره‌سازی و تاریخ‌زدایی از آنها بود، میل به اینکه قراردادهای نهادِ دانشگاه را چیزی فراتر از یک مجموعه ابزار تاکنون سودمند تلقی کنیم. در پی پاسخ رورتی، ردوبدل‌های نظری بیشتری میان دو فیلسوف درگرفت که درنهایت، در سال 1997، به مناظره‌ای تمام‌عیار میان این دو اندیشمند انجامید. آنچه این مناظره را در تاریخ فلسفۀ معاصر متمایز می‌کند تقابل سقراط در برابر پروتاگوراس، نسبی‌انگاری در دو قطب کهن اندیشه – در کسوت دو نمایندۀ فرهیخته و مطلع از هر قطب برابر مطلق‌انگاری – است. در میانه‌های مناظره، مباحثۀ سرل و رورتی بر سر نظریۀ مطابقت صدق یکی از دقیق‌ترین و چالش‌برانگیزترین مواجهه‌های دو سنت فکری متخاصم بر سر حقیقت (صدق) است.
تئوری نفهم‌ها و دیگر رویدادهای فلسفی ناگوار
نویسنده:
اریک شویتسگبل؛ ترجمه: زهره مهرنیا
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: نیماژ,
چکیده :
آیا تا به حال به این فکر کرده اید که چرا برخی از افراد تندخو هستند؟ آیا یک ربات شایان ستایش است؟ در واقع این کتاب آمده است تا زوایای مختلف زندگی مدرن را در بستر طرح سوالاتی چالش برانگیز برای شما افشا کند. در این کتاب جذاب، سرگرم کننده و روشنگر، اریک شویتزگبل چشم فیلسوف را به این سوالات و سوالات مخاطره آمیز دیگر معطوف می کند. شویتزگبل در مجموعه‌ای از قطعات کوتاه و قابل دسترس که طیفی از موضوعات فلسفی را پوشش می‌دهد، برداشت‌های دقیقی از موضوعات کوچک (آگاهی حلزون‌های باغ) و بزرگ (زمان، مکان و علت) را ارائه می‌کند. یک موضوع مشترک ممکن است لبه ناهموار عقل انسانی باشد، جایی که تامل اخلاقی یا فلسفی شروع به چرخش علیه خود می کند و در میان تردیدها و نتیجه گیری های نامحتمل گم می شود. تاریخ فلسفه وقتی می بینیم که متفکران قبلی، علیرغم مهارت های فکری و اعتماد به نفسشان، چقدر در اشتباه بوده اند، عذاب آور است. شویتزگبل این قطعات را از میان بیش از هزار قطعه ای که از سال 2006 در نشریات مختلف و در وبلاگ محبوب خود، منتشر شده است، انتخاب کرده و آنها را برای این کتاب اصلاح و به روز کرده است. فلسفه هرگز اینقدر سرگرم کننده نبوده است.
نظریه وجود ذهنی ابن سینا در برابر بالفعل گرایی غیر جدی و امکان گرایی
نویسنده:
علیرضا دست افشان، آذر کریمی
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
تبیین وضعیت متافیزیکی معدومات یکی از مسائل غامض فلسفی است که برخورد با آن هر نظام منطقی و فلسفی را دچار چالش می کند و می تواند قسمت عمده ای از نظریات جهان شناسی فیلسوفان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. در این مقاله سه پرسش اصلی و مهم مطرح می کنیم و سپس به معرفی سه رویکرد بالفعل گرایان (به ویژه بالفعل گرایان غیر جدی)، امکان گرایان، و ابن سینا در مواجهه با این سه پرسش می پردازیم و با مقایسة پاسخ هایی که هر یک از این سه دیدگاه به این پرسش ها می دهند نشان می دهیم که نظام فلسفی ابن سینا عناصری ناهمگون از رویکرد های امکان گرایی و بالفعل گرایی را در خود جمع کرده است که قابل جمع نیستند.
  • تعداد رکورد ها : 318736