جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 318634
سرشت تلخ بشر: جستارهایی در تاریخ اندیشه‌ها
نویسنده:
آیزایا برلین؛ ترجمه: لی لا سازگار
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: ققنوس,
چکیده :
کتاب "سرشت تلخ بشریت‌" بررسی تاریخ نیست بلکه جستارهایی است در تاریخ اندیشه‌ها که جز پیشگفتار شامل ٨ مقاله است. این هشت گفتار به ظاهر مستقلند ولی در مجموع خط فکری خاصی را دنبال می‌کنند. آیزایا برلین در کتاب سرشت تلخ بشریت در پی دفاع از آزادی و ارزش‌های به خطر افتاده مربوط به آن است.
اراده قدرت
عنوان :
نویسنده:
فریدریش‌ ویلهلم نیچه؛ ترجمه: مجید شریف
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: جامی,
چکیده :
کتاب اراده قدرت، اثری نوشته ی فردریش نیچه است که نخستین بار در سال 1901 انتشار یافت. اگر هنوز هم در این زمانه ی پست مدرن و عجیب، چیزی به عنوان «فکر خطرناک» وجود داشته باشد، بدون تردید هیچ کتاب دیگری بیشتر از کتاب اراده قدرت، دربردارنده ی چنین افکاری نیست. هیچ اثر بزرگ دیگری در ادبیات متأخر، این چنین دلسوزانه و دقیق، نشانه های افول تمدن مدرن غرب را گوشزد نکرده است. در این کتاب ارزشمند و تأثیرگذار، بسیاری از بینش های بنیادین نیچه برای اولین بار به چشم می خورند و معرفی می شوند. علاوه بر این، موضوع نیهیلیسم نیچه، تفکری که جهان را خالی از معنا و هدف و ارزش می داند، در این کتاب مورد پرداختی جامع و چندوجهی قرار می گیرد. کتاب اراده قدرت، یکی از برجسته ترین آثار متفکر بزرگ آلمانی، فردریش نیچه است.
حکمت شادان
عنوان :
نویسنده:
فریدریش‌ ویلهلم نیچه؛ ترجمه: جمال آل احمد، سعید کامران، حامد فولادوند
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: جامی,
چکیده :
کتاب حکمت شادان، اثری نوشته ی فردریش نیچه است که اولین بار در سال 1882 به چاپ رسید. نیچه این کتاب را شخصی ترین اثر خود می داند. او در این کتاب بود که یکی از مهمترین نظریات خود و دکترین بازگشت ابدی را مطرح کرد. کتاب حکمت شادان، دربردارنده ی برخی از ارزشمندترین پرداخت های نیچه به هنر، اخلاقیات، دانش، حقیقت، هوشیاری ذهنی و خاستگاه تعقل است. بخش عمده ی این اثر، اندکی قبل از خلق کتاب «چنین گفت زرتشت» به نگارش درآمد و مخاطب می تواند علاوه بر آشنایی با زرتشت، با برخی از جذاب ترین تفکرات فلسفی و اشعار نیچه آشنا شود. کتاب حکمت شادان، بی شک در زمره ی برترین آثار فلسفی تاریخ قرار دارد و شاهکاری دیگر از یکی از بزرگترین متفکرین در دو قرن اخیر است.
نقش حوزه علمیه کرمان در انقلاب اسلامی
نویسنده:
جواد عباس رودباری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
یکی از عوامل مهم پیروزی انقلاب اسلامی نقش حوزه‎های علمیه در همه عرصه‎های انقلاب می‎باشد که حوزه‎های علمیه به مثابه یک نیروی قوی و قدرتمند برحسب اعتقادات مذهبی در سایه رهبری امام خمینی رحمه الیه عَلَم مخالفت با رژیم منحوس پهلوی را در مناطق گوناگون برافراشتند و هدایت مبارزات مردمی را بر عهده گرفتند و در این امر مهم نقش حوزه علمیه کرمان به دلیل وجود حوزه‎های علمیه غنی و علمای بصیر در این شهرحائز اهمیت است. ما در این نوشته در صدد بیان نقش حوزه علمیه کرمان در انقلاب اسلامی هستیم. روحانیون بسیاری در حوزه‎های علمیه این شهر پرورش یافتند این روحانیون پس از مدتی برای فراگیری و کسب علم به قم مهاجرت می‎کردند و در این شهر با فعالیت‎های مبارزاتی که از جانب روحانیت آغاز شده بودآشنا شدند و به جمع یاران امام پیوستند پس از آن به شهر‎ها خصوصا کرمان جهت ادامه فعالیت‎های مبارزاتی مهاجرت می‎کردند. از جمله کار کردهای حوزه علمیه کرمان: سخنرانی،صدور وپخش اعلامیه‎ها و بیانیه‎ها، تهیه طومار برگزاری کانون‎های جلسات گوناگون و چاپ نشریه اشاره کرد و در همین راستا مساجد محور اصلی فعالیت‎ها بودند.و به دلیل تبعید علمای مخالف رژیم به کرمان این استان به یکی از کانون‎های اصلی ضد رژیم تبدیل شد چرا که در تعاملات صورت گرفته بین مردم و روحانیون تبعیدی حتی روستاها و مناطق دور دست هم با انقلاب امام آشنا شدند وبه مخالفت رژیم بر خاستند.
تاریخ مدارس دینی شیعه کرمان در عصر قاجار
نویسنده:
جواد عباس رودباری
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
درطول تاریخ مراکز علمی یکی از نشانه های غنای فرهنگی و پویایی جوامع در ادوار مختلف تاریخی هستند چگونگی تأسیس، معماری، امکانات، تجهیزات، اساتید و دانش پژوهان و همچنین رشته های علمی این مدارس، بیانگر اهمیت و جایگاه والای علم و دانش در آن جوامع بوده است. مراکز علمی همچون آب زلال هستند که پیشینه علمی و آموزشی و اندیشه مردم هر جامعه در آن جلوه گر است. در این اثر، در صدد تبیین تاریخ حوزه علمیه شیعه کرمان در دوره قاجار با بهره مندی از روش توصیفی تحلیل هستیم. تکاپوی علمی مدارس شیعه کرمان در این بازه زمانی در مدرسه ی محمودیه، مدرسه ی خاندان قلی بیگ، مدرسه ابراهیمیه، مدرسه میرزا حسین وزیر و مدرسه معصومیه تجلی یافت. در این مدارس علوم مختلفی نظیر بیان، بدیع، منطق، حدیث و تفسیر، اصول، فقه، رجال، کلام و حکمت، ریاضیات، نجوم، هیئت و اسطرلاب، به فراگیران آموزش داده می‎شد.
صفحات :
از صفحه 89 تا 108
انتخاب آزادی: راهنمای کانتی زیستن
نویسنده:
کارن استور؛ ترجمه: حسام گودرزی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: طرح نو,
چکیده :
«انتخاب آزادی: راهنمای کانتی زیستن» کاوشی عمیق در اصول اخلاقی و فلسفی امانوئل کانت است که حکمت جاودانه نهفته در اندیشه او را آشکار می‌کند. در این کتاب، خوانندگان به سفری دگرگون‌کننده دعوت می‌شوند که فراتر از گفتمان فکری صرف است و در جوهر وجود انسان می‌کاود و ما را به تفکر در انتخاب‌ها، ارزش‌ها و تلاش برای آزادی واقعی به چالش می‌کشد. امانوئل کانت، فیلسوف آلمانی قرن هجدهم، اساس فلسفه اخلاقی خود را در آثاری مانند «مبنای متافیزیک اخلاق» و «نقد عقل عملی» توضیح می‌دهد. این کتاب با دقت ایده‌های پیچیده کانت را به راهنمای زندگی معاصر تبدیل ‌کند و بینش عمیق او را برای خوانندگانی که به دنبال درک عمیق تری از خودمختاری انسان و مسئولیت اخلاقی هستند در دسترس قرار می‌دهد. عنوان "انتخاب آزادی" مضمون اصلی کتاب را در بر می‌گیرد و کنجکاوی خواننده را در مورد ارتباط بالقوه اخلاق کانتی با زندگی خود برمی‌انگیزاند. روایت با کاوش در مفهوم بنیادی کانت آغاز می‌شود: امری مقوله‌ای. همانطور که خوانندگان به جزئیات این اصل اخلاقی می‌پردازند، آنها شروع به درک این گزاره کانت می‌کنند که اعمال اخلاقی باید توسط اصول جهان شمول هدایت شوند. این کتاب به طرز ماهرانه‌ای پیچیدگی‌های دین‌شناسی کانتی را بررسی می‌کند، زبان اغلب ترسناک آن را رمزگشایی کرده و کاربردهای عملی آن را در تصمیم‌گیری‌های روزمره توضیح می‌دهد. یکی از جنبه های جذاب کتاب بررسی استقلال به عنوان سنگ بنای اخلاق کانتی است. از طریق مثال‌های گویا و سناریوهای دنیای واقعی، خوانندگان هدایت می‌شوند تا استقلال را نه صرفا به‌عنوان آزادی عمل، بلکه به‌عنوان مسئولیت پایبندی به اصول اخلاقی ناشی از مشورت عقلانی، بدانند. این کتاب خوانندگان را به چالش می‌کشد تا با ارزش‌ها و انتخاب‌های خود روبرو شوند، و سفری انعکاسی به سوی وجودی مستقل‌تر و اخلاقی‌تر را آغازکنند. همانطور که کاوش عمیق‌تر می شود، «انتخاب آزادی» دیدگاه کانت را در مورد کرامت انسانی و ارزش‌ذاتی افراد روشن می‌کند. این کتاب از پرداختن به انتقادات و چالش‌های مرتبط با اخلاق کانتی ابایی ندارد، با استدلال‌های متقابل درگیر است و دیدگاهی متعادل و جامع در مورد نقاط قوت و محدودیت‌های فلسفه اخلاق کانت ارائه می‌کند. این رویکرد ظریف به کاوش عمیق می‌افزاید و خوانندگان را تشویق می‌کند تا کاربرد اصول کانتی را در موقعیت‌های مختلف به طور انتقادی ارزیابی کرده و زیر سوال ببرند. در پایان، «انتخاب آزادی: راهنمای کانتی زیستن» خوانندگان را به دنیای عمیق اخلاق کانتی دعوت می‌برد. چه علاقه‌مند به فلسفه باشید، چه دانش‌آموزی که با پرسش‌های اخلاقی دست و پنجه نرم می‌کند، یا فردی که به دنبال راهنمایی برای داشتن یک زندگی معنادارتر و اصولی‌تر هستید، این کتاب وعده می‌دهد که چراغی از بینش باشد و شما را ترغیب کند تا در مورد انتخاب‌های خود فکر کنید.
کاربرد نظریة اعتباریات علامه طباطبایی(ره) در علم اقتصاد: اعتبار پول و اعتبار منبع عمومی از پول
نویسنده:
نور الله صالحی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
فهرست گزیده متکلمان،فیلسوفان و عالمان شیعی :
چکیده :
تاریخ، تا به حال شاهد مکارم اخلاقی بس شگفت از اولیاى الهى بوده است. ولی در دنیای امروز بحث اسوه پذیری از سبک زندگی اولیاء الهی، مواجه شده با مکاتب گوناگون فکری در دنیای مدرنیته و پست مدرن که در پی انسان محوری به جای خدا محوری هستند. علم ورزی نوین منابع معرفت را در تجربه خلاصه می‎کند و خود را محروم از منابع معرفتی یعنی وحی، عقل و شهود می‎کند. با این همه اسلام ناب با منابع معرفتی که در اختیار دارد در صدد است تا انسان‎ها را به سوی کمال مطلق و نور مطلق هدایت کند و در این مسیر از اصل اسوه پذیری و الگو پذیری غافل نبوده است و اسلام ناب با منابع معرفتی که در اختیار دارد در صدد است تا انسان‎هایی به عنوان اسوه و الگو معرفی شوند. در قرآن نیز انسان‎هایی به عنوان اسوه و الگو معرفی شده‎اند. اما آنچه به عنوان هدف مشخص در این نوشته دنبال می‎شود الگو بودن حضرت فاطمه زهرا3 به عنوان یک انسان معصوم و مورد انتخاب از طرف خداوند متعال است. پژوهش حاضر از نوع کتابخانه‌ای و با روش توصیفی-تحلیلی سامان یافته است که اهمیت اسوه‌پذیرى از سبک زندگی فاطمى اولین دستاور این پژوهش است که جهت گیری بحث را با دنیای مدرنیته مشخص می‎کند.
صفحات :
از صفحه 29 تا 50
واکاوی تأثیر ذبح اسلامی در سلامت غذا با تأکید بر متون دینی
نویسنده:
سعید سلیمانی
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سابقه ‌و‌ هدف: بحث فلسفه‌احکام از موضوعات پر‌مخاطب بوده و اولین تصنیف،‌ «علل‌الشرایعِ» شیخ‌صدوق است. هدفِ این تحقیق، بیان أثری است که متون‌دینی، مترتب بر رعایت احکام فقهی ذبح می‌کنند و از آن تعبیر به حلال بودن غذا و یا سلامت‌غذا در دیدگاه شارع می‌شود و البته قطعاً بین حلال بودن غذا و سلامت‌معنوی ارتباط هست که از حیطه تحقیق ما خارج است. روش‌کار: روشِ توصیفی‌تحلیلی است. در این راستا منابع تفسیری و حدیثی بر اساس کلید واژه‌های: سلامت‌جسم، ذبح‌اسلامی، سلامت‌غذا، حلال، سلامت در دیدگاه شرع، مصلحت حکم‌شرعی، بررسی و علاوه بر تصویرسازی آنچه هست و گرد‌آوری اطلاعات لازم مبتنی بر سوألات تحقیق، به بیان دلایل چگونه بودن و چرایی مسئلة ذبح در اسلام و أبعاد آن نسبت به سلامت‌غذا در دیدگاه شارع (حلیّت) پرداخته می‌شود. یافته‌ها: آثار علمی که دانشمندان در زمینه ذبح‌اسلامی بیان می‌کنند گزاره‌هایی در حیطه عقل‌نظری هستند و قطعاً عقل‌نظری مستقل از بیانِ شارع، نمی‌تواند ملاکات احکام را در همه موارد آنطور که شارع‌مقدس در نظر گرفته درک کند؛ لذا مادامی که دلیل‌قطعی بر علیّت‌تامه برای آثارِ ذبح اسلامی نداشته باشیم، تمام آنها در حیطه مصلحت‌احکام قرار می‌گیرد و آنها در مقابلِ أثری که متون دینی برای ذبح اسلامی ذکر می‌کند (حلیّت) پر اهمیّت‌تر نخواهد بود. مثلاً گفته شده وقتی شریان خونی مغز قطع می‌شود، حیوان بی احساس می‌شود و قلب می‌تپد، و این بر کیفیت گوشت‌ها می‌افزاید، اما قطعاً این موارد علت‌تامه احکام شرعی ذبح نمی‌باشد.
صفحات :
از صفحه 7 تا 28
مقایسه تطبیقی بین مفاهیم مرتبط با «رشد» در اسلام و روان‌شناسی
نویسنده:
ادریس عظیما
نوع منبع :
مقاله , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
از عمده مسائل دانش‌های جدید، بحث معادل‌یابی دقیق از متون دینی جهت تحقیقات بعدی است؛ در علم روان‌شناسی نیز واژه‌های بسیاری وجود دارد که از جمله آن عبارت «Developmental Psychology» است که اکنون از آن تعبیر به روان‌شناسی رشد می‌شود؛ با مطالعه پیرامون واژه‌های همسان این عبارت میزان گویایی هر یک از واژگان را با توجه به 4 بعد رشد مورد ارزیابی قرار دادیم تا نزدیک بودن به معنای مقصود را به‌دست آوریم؛ از سوی دیگر داشتن معنای غیر رشدی سبب می‌شود تا معادل قرار دادن در برابر این عبارت مورد نقص واقع شود همچنان‌که دربرگیری صرف معنای مثبت برای واژه آن را از معنای Developmental که صرفا ناظر به این معنا نیست، دور می‌سازد؛ با این وصف دو واژه «زیادت» و «تحوّل» می‌توانند معادل مناسبی برای این عبارت واقع شوند.
صفحات :
از صفحه 121 تا 142
پراگماتیسم در سنجش با سوسیالیسم علمی: یک ارزیابی از فلسفه جان دیویی
نویسنده:
جورج‌ ادوارد نواک؛ ترجمه: پرویز بابایی
نوع منبع :
کتابشناسی(نمایه کتاب) , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
تهران: روزآمد,
چکیده :
دیویی به عنوان سخنگوی روح آمریکایی در فلسفه مورد استقبال و تحسین قرار گرفته است. در این داوری تا اندازهای حقیقت وجود دارد به شرطی که به روشنی فهمیده شود او برای چه بخشی از آمریکا سخن میگفت و در چه دوره ای از تکامل ،ملی اندیشههای او بازتاب می یافت دیویی مسلما بیانگر دیدگاه ثروتمندترین خاندانها .نبود از سوی دیگر به نحو صریح و دقیقی احساس یگانگی با پرولتاریا چونان طبقه ی خاص را رد میکرد فلسفه ی دیویی بیان نظری دیدگاه خرده بورژوازی پرورش یافته در عصر صعود سرمایه داری به فرمانروایی جهانی و انتقال دموکراسی بورژوایی به ارتجاع امپریالیستی بود این تعریف کلید فهم جوهر جامعه شناختی تفکر ،دیویی کارکرد تاریخی ،آن اهمیت طبقاتی و نیز نابسندگی ها و ناکامی نهایی آن را به دست میدهد
  • تعداد رکورد ها : 318634