جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  • تعداد رکورد ها : 365
معیار تفسیر قرآن بر اساس علوم تجربی
نویسنده:
محمدعلی رضائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
در این پایان نامه تفسیر قرآن با توجه به علوم تجربی مورد بررسی قرار گرفته و از این موضوعات بحث شده است: مفهوم تفسیر و تفاوت آن با تأویل، معیارهای تفسیر، منابع تفسیر، روشهای مختلف تفسیری، قرآن و علم، علوم و مطالب علمی قرآن، قلمرو علم و دین و رابطه این دو و حوزه های مختص و مشترک آنها، دلایل مخالفان و موافقان تفسیر علمی و اقسام آن. در پایان، نمونه های تفسیر علمی آیات قرآن آورده شده است
 جلوه ها و جذبه های قرآنی
نویسنده:
محسن سالاری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این تحقیق در شش بخش با این عنوان ها نگارش شده است: بخش اول، کلیات: تبیین موضوع، پیشینه ی تحقیق، روش تحقیق،...؛ بخش دوم، نظریات و مباحث درباره ی جاذبه و تأثیر قرآن؛ بخش سوم، عرب و پدیده ی شگفت انگیز قرآن؛ بخش چهارم، عکس العمل های مختلف در برابر سحر قرآن؛ بخش پنجم، ریشه های جاذبیت قرآن؛ بخش ششم، روش قرآن در به تصویر کشیدن برخی از حقایق مثل قصص، احکام.
 جایگاه «صحیح مسلم» در سیر تدوین حدیث
نویسنده:
سید مجید پور طباطبایی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پژوهش شامل سه قسمت کلی به شرح ذیل می باشد: 1 سنت، دومین منبع اجتهاد 2 چگونگی انتشار حدیث اهل تسنن 3 صحیح مسلم مباحث مطرح شده شامل: مقایسة سنت و کتاب، سنت از نظر خلفای راشدین، اعتبار سنت صحابه، عدالت صحابه، شیوة فقیهان صحابی در استنباط احکام، اعتبار سنت ائمه(ع)، سیری در طبقه بندی محدثین و فقها، تابعین، مکاتب فقهی در دوران تابعین، شناسة کلی فقه تابعین، سنت متصل، اقسام حدیث به اعتبار سند، تدلیس در حدیث، روش های تدوین حدیث، در قسمت اول؛ وعصر نهی از احادیث رسول(ص)، مرحلة تکثیر و جعل حدیث[(نقش اساسی و بنیانی معاویه در جعل حدیث)، (احادیث مجعول(، (نقش قصه پردازان در تاریخ اسلام)]، مرحلة تدوین جوامع حدیثی، کتاب های حدیثی مشهور از آغاز دوره رفع منع تا«ابی عوانه» (شامل شانزده کتاب)، مقایسة ترتیب کتاب های شانزده گانة حدیثی اهل سنت با ترتیب صحیح مسلم، در قسمت دوم؛ و زندگی مسلم، آثار و تألیفات مسلم، بررسی سند و روات صحیحی مسلم تا «نووی»، استناد یا عدم استناد الهی صحیح مسلم، بررسی روات صحیح مسلم[(ایمه اهل بیت(ع) و شیعیان)، (محدثات)، (راویان ضعیف)، (دوستان بنی امیه و آل زبیر)، (افراد تأثیر گذار در سیر تدوین حدیث و فقه اهل سنت)]، سیری در فهرست کتاب ها و تعداد ابواب صحیح مسلم، بررسی محتوایی صحیح مسلم[(افراد مطرح شده در کتاب الفضایل)، (نسبت های دروغ به رسول الله(ص»، (مناقب اهل بیت(ع»، (نسبت های دروغ به اهل بیت(ع»، (روایات تأثیر گذار در فقه اهل تسنن)]، بررسی ارزش و جایگاه واقعی صحیح مسلم، در قسمت سوم مطرح شده است.
 جایگاه سنت در مکتب اهل بیت علیهم السلام و نقدی بر فصل ( سنت نزد شیعه) از کتاب اصول مذهب الشیعه الامامیه الاثناعشریه
نویسنده:
عبدالکریم حیدری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , نقد دیدگاه و آثار(دفاعیه، ردیه و پاسخ به شبهات) , نقد و بررسی کتاب
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
یکی از مسائلی که از اهمیت ویژه ای برخوردار است, بحث و پژوهش در مورد سنت است. ما در این پایان نامه بحث خود را به این مساله اختصاص داده و آن را به دو بخش تقسیم نموده ایم: بخش اول:درباره ی جایگاه سنت در مکتب اهل بیت علیهم السلام است که شامل تعریف سنت و حجیت آن, حجیت سنت اهل بیت علیهم السلام و آنچه به این بحث مربوط می شود مانند عصمت اهل بیت علیهم السلام. آنگاه به موضع گیری شیعه ی امامیه در برابر سنت شریف پرداختیم و اشاره کردیم که یکی از افتخارات مکتب اهل بیت علیهم السلام تدوین سنت است و به بررسی علت های منع تدوین حدیث نزد برادران اهل سنت و دیدگاه های مختلفی که در این مساله ی مهم وجود دارد پرداختیم. سپس افتخارات دیگر مکتب اهل بیت علیهم السلام را بر شمردیم که عبارتند از: - جامعیت متون دینی - پذیرفتن خبر موثقی که از جانب برادران اهل سنت روایت شده است - و عرضه کردن روایات بر کتاب خدا بخش دوم: در مورد پایان نامه ی دکترای دکتر قفاری و نقد فصل ( سنت نزد شیعه) از پایان نامه ی یاد شده است که نام آن را (اصول مذهب الشیعه الامامیه الاثنی عشریه) نهاده است. ما در این بخش ابتدا به معرفی کتاب, نویسنده و بیان انگیزه ی نگارش پرداختیم آنگاه اشکالات کلی کتاب و پس از آن اشکالات مربوط به روش مولف در پژوهش خود را ذکر کردیم و به این نتیجه رسیدیم که نگارنده, روش علمی را در کتاب خود به کار نبسته است که این مساله برای او مایه ی تاسف است. ما امید آن را داشتیم که وی در پژوهش خود از در انصاف وارد بحث می شد و سعی و تلاش او هم بستگی و یک پارچگی را برای فرزندان این امت اسلامی به ارمغان می آورد.
صحابه از منظر اهل بیت (ع)
نویسنده:
محمدهادی معرفت
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
حکومت اسلامی بر اساس دین
نویسنده:
محمدهادی معرفت
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
حکومت دینی
عنوان :
نویسنده:
محمدهادی معرفت
نوع منبع :
مقاله
منابع دیجیتالی :
 تعامل ایمان و عمل در قرآن و سنت
نویسنده:
قربان جمالی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
بررسی دو عنصر ایمان و عمل و تأثیر و تأثر آن دو بر یکدیگر با استناد به آیات و روایات است. پژوهش حاضر در نه فصل تنظیم شده است. نویسنده بعد از این کلیات، در فصل دوم به بررسی ایمان در کلام اسلامی از دیدگاه فرق پنج گانه پرداخته و معتقد است فرقه هایی همچون خوارج عمل را داخل در ایمان دانسته و به صرف قول اکتفا نکرده اند، اما مرجئه به تبیین ایمان بر اساس معرفت پرداخته اند. «ساختار ایمان» که فصل مستقلی را به خود اختصاص داده در قرآن با علم و اختیاری بودن ایمان برابر دانسته شده و در روایات نیز عمل همراه با اعتراف به ولایت ائمه اثنی عشر مورد تأکید قرار گرفته است. در ادامه فصلی با عنوان «تأثیر و تأثر ایمان و عمل در یکدیگر» رابطه آن را بررسی می کند. ایمان شرط قبولی عمل است که بدون ایمان، عمل در معرض آلودگی و ناپایداری خواهد بود و از سوی دیگر فاسد شدن عمل، باعث تزلزل ایمان و گاهی تباهی آن خواهد شد. «آثار ایمان» در دو محور دنیوی و اخروی مطرح شده که آثار دنیوی مانند آرامش واقعی، محبوبیت، روشن بینی و... و آثار اخروی مانند آمرزش، نعمت های بهشتی و... مورد بررسی قرار گرفته است. جهل، غفلت، استکبار، تقلید کورکورانه، غرور عملی و ... در بحث «موانع و آفات ایمان» تبیین شده و راه های زدودن آن ها توبه، زهد، ریاضت، مراقبه، محاسبه و تقوای الهی پیشنهاد شده است.
 تفسیر تطبیقی آیه تطهیراز دیدگاه فریقین
نویسنده:
ایلقار اسماعیل زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه با عنوان « تفسیر تطبیقی آیة تطهیر از دیدگاه فریقین» در یک مقدمه، چهار بخش و یک خاتمه تنظیم شده است: در مقدمه اهداف، پیش فرض ها، روش و پیشینه تحقیق اشاره شده است. در بخش اول از مهم ترین الفاظ آیه تطهیر، سیاق و دیدگاه های مختلف در مورد آن و نیز شأن نزول آیه بحث شده است. بخش دوم در پنج فصل به روایات شأن نزول، احتجاج کنندگان به آیه تطهیر، روایات تسلیم و سائر روایات مربوط به آیه تطهیر از دیدگاه اهل بیت(علیه السلام) و اهل سنّت پرداخته است. در بخش سوم پس از ذکر چند دیدگاه از برجسته ترین مفسران مذهب اهل بیت(علیه السلام) و اهل سنّت، به نقد اجمالی و مختصر برخی از آنها پرداخته شده است. بخش چهارم: نقد و بررسی شبهات، ابهامات و سئوالات مربوط به آیه تطهیر: در بخش چهارم نیز پس از ذکر سیزده شبهه، و سؤال جدید و قدیم در مورد آیه تطهیر، به نقد و بررسی آنها پرداخته شده است. در پایان پس از نتایج کلی، در مورد تداوم عصمت اهل بیت(علیه السلام) و برتری آنها در رهبری همه جانبه امت اسلامی بحث شده است.
 تفسیر قرآن به قرآن و جایگاه سنت
نوع منبع :
مقاله , سخنرانی
منابع دیجیتالی :
کلیدواژه‌های اصلی :
  • تعداد رکورد ها : 365