جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314353
ارزیابی دیدگاه مدیران و کارشناسان مرکز ملی جهانی شدن پیرامون چالش های آموزشی- فرهنگی فراروی آموزش و پرورش در عرصه جهانی
نویسنده:
تیموری سعید
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در عصر حاضر تاکید نظام آموزش و پرورش بر انتقال دانش نیست و نقش مدرسه با گذشته تفاوت بسیار دارد. آموزش و پرورش به جای پرداختن به مواد درسی به انسان می پردازد و به تمام ابعاد زندگی او توجه می کند. در این مقاله در راستای تبیین چالش های فرهنگی فراروی آموزش و پرورش ایران در عصر جهانی شدن نخست پدیده جهانی شدن آموزش و پرورش توصیف شده و در ادامه مفهوم آموزش در جامعه جهانی و ابعاد آن مطرح و سپس جهانی شدن و یاددهی و جهانی شدن و یادگیری توصیف گردیده و با توجه به پ‍ژوهش انجام شده در مرکز ملی جهانی شدن دیدگاه مدیران و کارشناسان این مرکز پیرامون چالش های آموزشی- فرهنگی فراروی آموزش و پرورش در عرصه جهانی مورد ارزیابی قرار گرفته و نتایج حاصل از آن ارائه شده است.
بررسی اثر آزادسازی تجاری روی شاخص توسعه انسانی در کشورهای در حال توسعه
نویسنده:
احمدی علی محمد, حضارمقدم نسرین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
آزادسازی تجاری و گسترش حجم تجارت، علاوه بر اثرات مستقیمی که بر توسعه انسانی دارد، از طریق ارتقای رشد اقتصادی، باعث بهبود در شاخص های توسعه انسانی می شود. رشد اقتصادی منتج شده از گسترش حجم تجارت نیز، باعث دسترسی بهتر افراد به خدمات آموزشی و بهداشتی شده و توسعه انسانی را ارتقا می دهد. از آنجا که تجارت اثرات ناهمگونی بر اقتصاد کشورهای مختلف، با توجه به درجه توسعه یافتگی شان، خواهد داشت، لذا در این تحقیق با تمرکز بر کشورهای در حال توسعه، که ایران هم در این گروه است، بر آن شدیم تا به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا گسترش حجم تجارت و سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) از ابزارهای موثر در ثبات و توسعه اقتصادی است یا خیر؟ داده های مورد استفاده در این بررسی از 144 کشور در حال توسعه در دوره زمانی 2011-2002 به دست آمده است. مدل رگرسیون مورد نظر نیز در قالب الگوی پانل دیتا و با به کارگیری نرم افزار Stata11 تخمین زده شده و نتایج نهایی استخراج گردیده است. به این منظور، از شاخص توسعه انسانی که هر سال توسط سازمان ملل متحد منتشر می گردد به عنوان معیاری برای نشان دادن سطح توسعه یافتگی کشورها و از نسبت مجموع صادرات و واردات به تولید ناخالص داخلی و سرمایه گذاری مستقیم خارجی به عنوان معیاری برای اندازه گیری حجم تجارت استفاده شده است. نتایج حاصل شده، گویای تاثیر مثبت آزادسازی تجاری و افزایش حجم سرمایه گذاری مستقیم خارجی بر روی شاخص توسعه انسانی در ایران و سایر کشورهای در حال توسعه است.
ارزیابی چالش های نظری و فلسفی دیوان کیفری بین المللی
نویسنده:
جعفری فریدون
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
پس از پذیرش اساسنامه روم در پایان قرن بیستم موجی از بیم ها و امیدها در مقابله با بی کیفری و اعمال عدالت جهانی نسبت به خطرناک ترین جانیان، محافل علمی و جامعه مدنی جهانی را در بر گرفت. در این راستا حامیان با تکیه بر حمایت اکثریتی شهروندان جهانی، پایان ددمنشی و بربریت و پیشگیری از فجایع هولناک جنگ های جهانی و یوگسلاوی و رواندا را نوید می دادند. اما در مقابل گروهی با دیده تردید نگریسته و با اشاره به چالش های بیشمار فراروی دیوان حصول به اهداف تبیینی را ناممکن یا دشوار انگاشته و با نگرش بدبینانه آینده آن را محکوم به شکست می دانند. چالش های متعددی در این زمینه مطرح شده که در میان آنها با عنایت به اهمیت نوع نظری و فلسفی در شاخه های علوم انسانی و اثری که بر عملکرد کلی نهاد بر جای می گذارند، در این مقاله به ارزیابی چالش های نظری که بدنبال ایجاد اختلال در راه عملی شدن ایده تعقیبی دیوان بوده و تحت عنوان آسیب های پیش رو تبیین می گردند پرداخته شده تا از لحاظ انطباق یا عدم انطباق با واقعیت بیرونی مورد تحلیل واقع گردند.
راهکارهای توسعه صادرات کالاهای فرهنگی در عصر جهانی شدن
نویسنده:
رزقی شیرسوار هادی, عمرانی صباغی محمدحسین
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
نظر به اینکه فعالیت های بخش فرهنگ بسیار گسترده و متنوع است و طیف وسیعی از نمایش، خواندن کتاب، هنرهای تجسمی، میراث فرهنگی و .... را شامل می شود، لذا بررسی وضعیت فعالیت های کالاهای فرهنگی و آگاهی از عوامل تاثیرگذار در واردات و صادرات آن ها در جهت تبیین و تحلیل مسائل اقتصادی بخش فرهنگ با در نظر گرفتن ویژگی های جهانی شدن و در نهایت ارائه مدل و راهکارهای مناسب در جهت بهبود صادرات محصولات فرهنگی ضروری می نماید. نتایج حاصل از آزمون آماری نشان می دهد: مقدار (R2=0.974) بدین معنی است که تقریبا 98 درصد از واریانس توسعه صادرات کالاهای فرهنگی به وسیله مولفه جهانی شدن تبیین می شود که در مجموع عدد بسیار بالایی به شمار می آید. مقدار (R2=0.974) نشان دهنده این است که مدل رگرسیون به خوبی می تواند برای پیش بینی استفاده شود. آزمون F برابر با 486.1849 می باشد که با توجه به سطح معنی داری مشاهده شده 0.000 است. می توان گفت بین متغیر مستقل و وابسته یک رابطه کاملا خطی وجود دارد. در نهایت اینکه نتایج حاصل از اجرای این پژوهش نشان می دهد، ضریب بتا مربوط به مولفه های سیاست های حمایتی دولت، منفی است. با مراجعه به آمار t و سطوح معنی داری می توان قضاوت کرد که این مولفه نمی تواند پیش بینی کننده توسعه صادرات کالاهای فرهنگی در شرایط جهانی شدن باشد. از سوی دیگر میزان بتای محاسبه شده در مورد مولفه های شناخت بازارهای جهانی، ابراز آمیخته بازاریابی P8، قوانین و مقررات و آزادسازی تجاری مثبت می باشد که در این میان بتای محاسبه شده در مورد آزادسازی تجاری در جایگاه نخست، شناخت بازارهای جهانی در جایگاه دوم، قوانین و مقررات در جایگاه سوم و در نهایت در جایگاه چهارم ابزار آمیخته بازاریابی قرار دارد.
تحلیلی بر چالش های جهانی شدن در سازمان های دولتی ایران (مطالعه موردی: چهار وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، صنعت معدن و تجارت و ورزش و جوانان)
نویسنده:
احمدی سیدعلی اکبر, جعفری محسن
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
باتوجه به اهمیت پدیده جهانی شدن، در این تحقیق بر آن بودیم که به تحلیل چالش های سازمان های دولتی کشورمان در مواجهه با جهانی شدن بپردازیم. در این راستا نیز چهار وزارتخانه را به صورت تصادفی به عنوان نمونه مورد مطالعه این تحقیق بررسی کردیم. هدف اصلی این تحقیق این است که با شناسایی و اولویت بندی چالش های پیش روی سازمان های دولتی کشورمان، با استفاده از نظرات مدیران و محققان حوزه مدیریت دولتی، این سازمان ها بتوانند با دسترسی به اهمیت چالش هایی که پیش رو دارند و راهکارهای مقابله با آنها چشم انداز روشن تری در تصمیم گیری های خود به دست آورند. به منظور انجام این تحقیق ابتدا مروری داشتیم بر ادبیات تحقیق جهانی شدن و در ادامه نیز با انجام تعدادی مصاحبه با خبرگان، محققان و اساتید دانشگاه چالش های موجود را ادغام، حذف یا اضافه نمودیم و در نهایت به ترکیب نهایی چالش ها رسیدیم. در ادامه نیز با توزیع پرسش نامه بین مدیران و کارکنان سازمان های مورد مطالعه و سنجش میزان اهمیت هر چالش ها کار را ادامه دادیم. سپس چالش ها را با استفاده از تکنیک تحلیل عاملی دسته بندی نمودیم و با استفاده از روش تاپسیس فازی آن ها را رتبه بندی نمودیم. در نهایت نیز تعداد راهکارهایی برای مقابله با مهم ترین چالش ها به صورت کلی برای چهار بعد از ابعاد هشتگانه ارائه نمودیم و با استفاده از نظرات خبرگان میزان عملی بودن این راهکارها را به صورت فازی سنجیدیم و راهکارهای مناسب و متناسب با شرایط فرهنگی موجود کشورمان را برای استفاده متخصصان و مدیران، سیاست گذاران و محققان این حوزه معرفی کردیم.
بررسی اثر جهانی شدن بر توسعه شهری
نویسنده:
زالی نادر, اشرفی سمیه
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
جابه جایی و انتقال فزاینده مردم، کالاها، سرمایه و اطلاعات، دنیا را جهانی کرده است. جهانی شدن فرآیند رو به گسترشی است که همه عرصه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شهرهای جهان را در بر گرفته است، هر کدام از این ابعاد در فرآیند توسعه شهری مهم اند، اما بعد اقتصادی بسیار مهم-تر و اساسی تر است. به نظر می رسد در فرآیند جهانی شدن مهم ترین و پیشتازترین بخش، اقتصاد بوده است، این مساله از آنجا ناشی می شود که روند جهانی شدن بیشترین تاثیرات خود را بر اقتصاد جهان داشته است. جهانی شدن اقتصادی مستلزم یکپارچگی اقتصادی کشورهای جهان از طریق افزایش جریان کالا و خدمات، سرمایه و حتی نیروی کار است. جهانی شدن بویژه از بعد اقتصادی آن موجب شده نوع، شرایط و سطح زندگی روزمره انسان ها بخصوص ساکنان شهرها به طور اساسی متحول شود. بنابراین برای دستیابی به توسعه شهری ضروری است که همزمان با پیشرفت فناوری و همگام با ارتباطات اقتصادی در جهان گام برداریم. هدف از تحقیق حاضر روشن ساختن ماهیت جهانی شدن اقتصاد بر توسعه شهری است.
 طراحی الگوی ارزیابی عملکرد کارکنان نهادهای ارزش محور
نویسنده:
مصدق خواه مسعود, ساکت چقوش علیرضا
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این مقاله به دنبال طراحی الگویی برای ارزیابی عملکرد افسران ارشد بر مبنای الگوهای تصمیم ‌گیری چند شاخصه است.پس از بررسی معیارها و شاخص های مطرح شده در خصوص ارزیابی عملکرد افسران ارشد از دیدگاه ادبیات تحقیق، اسلام و بیانات مقام معظم رهبری، الگوی اولیه ‌ای بر اساس سه گرایش نقش مدیریتی، شایستگی های مدیریتی و نتایج مدیریتی تدوین شد.با توجه به تاکید این تحقیق بر ارائه الگوی کاربردی به منظور اجرای آن در یک نمونه عملی و رفع چالش های اجرایی، پس از جمع بندی و تجزیه و تحلیل کمی و کیفی نظر خبرگان، الگوی پیشنهادی تحقیق مورد بازنگری قرار گرفت که به ارائه دو الگوی جبرانی و غیر جبرانی منجر شد.
صفحات :
از صفحه 201 تا 222
 نقش عوامل ساختاری برخاسته از باورها و ارزش ها در رفتار کاربران ترافیکی
نویسنده:
نادری خورشیدی علیرضا, فقیه علی آبادی هادی, شموشکی مهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
از نگاه اسلامی انسان اشرف مخلوقات است و حفظ جان او دارای ارزش است. تلاش برای کاهش حوادث رانندگی از اهداف نظام جمهوری اسلامی ایران است. در این تحقیق با تکیه بر الگوی مفهومی، ابتدا وضعیت عوامل موثر بر رفتار کاربران ترافیکی یعنی رفتار رانندگان، سرنشینان و پیاده ها مورد بررسی قرار گرفت. از آنجا که ماهیت الگوی ارائه شده، عوامل ساختاری را مهمترین عوامل تاثیرگذار بر رفتار کاربران ترافیکی می داند، راهکارهای برونرفت از وضعیت نامطلوب را تحول اساسی در عوامل ساختاری جستجو می کند؛ لذا برنامه های ارائه شده بیشتر با نگاهی تحولی در حوزه ساختارهای ترافیکی ارائه شده است.روش تحقیق به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ گردآوری داده ها توصیفی است که با روش تحلیل ریاضی به بررسی وضعیت رفتاری کاربران می پردازد. در این بررسی شکاف بین وضع موجود ساختارهای پشتیبانی کننده و تاثیرگذار بر فرایندهای اصلی با وضع مطلوب آن کاملا مشهود است. روش تحلیل ریاضی با استفاده از مربع توانمندی انجام پذیرفت. در آخر برای کاهش شکاف بین وضع موجود و مطلوب، اهداف کمی و کیفی و برنامه های ساختاری در حوزه های مدیریت عالی، پشتیبانی و اجرایی ارائه شد.
صفحات :
از صفحه 171 تا 199
 بررسی اثر احساس عدالت سازمانی بر رابطه بین رویکرد راهبردی در نظام نگهداری منابع انسانی و تعهد سازمانی کارکنان
نویسنده:
شمس احمر مهران, فرهی بوزنجانی برزو, سنجقی محمدابراهیم
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
این پژوهش با آگاهی نسبت به نقش مزیت آفرینی نظام نگهداری منابع انسانی، اثر میانجیگری احساس عدالت سازمانی را بر رابطه رویکرد راهبردی در نظام نگهداری منابع انسانی و تعهد سازمانی کارکنان در یک سازمان دولتی مورد مطالعه قرار می دهد. در تبیین این روابط، سه فرضیه تدوین شد و طی آزمون میدانی مورد تایید قرار گرفت؛ همچنین با استفاده از روش آماری تحلیل مسیر، ضریب اثر مستقیم و اثر کلی و نیز جهت اثرگذاری متغیرهای تحقیق بر یکدیگر تعیین شد.
صفحات :
از صفحه 139 تا 169
 بررسی شاخص های عدالت سازمانی در نهج البلاغه با تاکید بر فرمان امام علی علیه السلام به مالک اشتر
نویسنده:
مشرف جوادی محمدحسین, ابوطالبی محمدمهدی
نوع منبع :
کتابخانه عمومی , نمایه مقاله
چکیده :
در این پژوهش ضمن بیان عوامل مختلف عدالت سازمانی، شاخص های عدالت سازمانی شامل عدالت توزیعی، رویه ای و مراوده ای از نامه امام علی (علیه السلام) به مالک اشتر، استخراج شده، و میزان اجرای آنها در دانشگاه هنر اصفهان طی سه فرضیه مورد بررسی قرار گرفته است.نوع این پژوهش، توصیفی - پیمایشی بوده، و فرضیات این پژوهش با استفاده از داده ‌های پرسشنامه محقق ساخته (شامل 45 سوال)، در دانشگاه هنر اصفهان آزمون شده است. برای این منظور از کل جامعه آماری 252 نفر، 110 نمونه انتخاب و پرسشنامه ‌ها توسط این افراد، تکمیل گردیده است. این نمونه به صورت نمونه ‌گیری تصادفی طبقه‌ بندی شده، انتخاب و با استفاده از روش های آمار استنباطی شامل t تک متغیره، t2 هتلینگ، t همبسته، تحلیل واریانس چند متغیره مانوا و آزمون LSD تجزیه و تحلیل شده است.نتایج این پژوهش بر اساس شاخص های نهج البلاغه، حاکی است که عدالت توزیعی، کمتر از عدالت رویه ای و مراوده ای، و عدالت رویه ای کمتر از عدالت مراوده ای و همگی کمتر از سطح متوسط در دانشگاه هنر اصفهان اجرا شده و بنابراین در مجموع، عدالت سازمانی کمتر از سطح متوسط در دانشگاه هنر اصفهان به اجرا در آمده است؛ همچنین مطرح شد که احتمالا عامل تحصیلات به عنوان عامل کلیدی در نظرسنجی ها نقش داشته است به این معنا که با افزایش سطح تحصیلات، نظر کارکنان به سمت عدم اجرای عدالت در دانشگاه هنر اصفهان سوق پیدا کرده است.
صفحات :
از صفحه 11 تا 36
  • تعداد رکورد ها : 314353