جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 318274
 تأثیرات اسلام بر منابع علمی، فرهنگی عصر اندلس
نویسنده:
مصطفی خلیلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
دلایلی همچون محیط فکری آزاد، علاقه مندی حکومت ها به فرهنگ و دانش، اهمیت دادن به علم، برقراری امنیت سیاسی و اجتماعی از جمله عوامل هستند که در طول تاریخ موجبات شکوفایی تمدن اسلامی را فراهم آورده اند. این پایان نامه با پیشِ رو قرار دادن این عوامل و نتایج، به پژوهشی در محدوده جغرافیایی اندلس در کشور اسپانیا دست زده و در چهار بخش (اسپانیای امروز، خاستگاه علم در اندلس، رشته های تحصیلی در اندلس، تأثیرات اندلس بر عصر رنسانس) به اثبات برتری علمی و فرهنگی و اجتماعی اسلام در دوره ای تاریخی پرداخته است. پژوهشگر رساله پس از ارائه کلیاتی پیرامون موضوع مورد بحث، بهترین نمود تفوق دنیای اسلام را در اندلس دیده و آنگاه به شناسایی عوامل دخیل در این زمینه و ذکر علوم و فنونی که در دنیای اسلام پیشرفت داشته اند و بیان چگونگی تأثیر اسلام بر ملت ها و فرهنگ های دیگر پرداخته است. اسپانیای اسلام به عنوان بهترین دولتی که اسلام توانست به بهترین شکل بر آن تأثیر بگذارد و تحولات علمی و فرهنگی و اجتماعی در آن ایجاد کند، معرفی شده و در کنار این مسئله عوامل مؤثر در پیشرفت تمدن اسلامی و خدمات برجسته تمدن اسلام به دانش و فرهنگ بشری در اسپانیا و نحوه تأثیرگذاری این تمدن از راه اسپانیای اسلامی به اروپا مورد بررسی قرار گرفته است.
 خورشید سامرا: بررسی سیره اخلاقی- سیاسی امام هادی(ع)
نویسنده:
عزت پیرنیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
تحقیقی که پیش رو دارید، با موضوع « سیره ی اخلاقی- سیاسی امام هادی ? » می باشد. با انجام این تحقیق سعی داریم : 1- نسبت یه وجود مقدس ایشان به شناخت برسیم. 2- از رفتارهای ایشان در زمینه های اخلاق و سیاست الگو گرفته و در زندگی فردی و اجتماعی خود پیاده کنیم. در این تحقیق به بیان مختصری از زندگی نامه و شهادت و پاره ای از صفات اخلاقی ایشان پرداختیم که آن چه در این مورد بیشتر مدنظر ما بوده ، برخورد امام با نیازمندان شیعه و غیرشیعه بوده است و پس از آن توسط چند روایت و معجزات ایشان، به اثبات امامت حضرت پرداختیم. سپس خلفای معاصر امام هادی ? و خصوصیات رفتاری آنان، اقدامات آنان و اوضاع سیاسی – اجتماعی- فکری عصر امام ? و رفتار ایشان در مقابل توطئه های خلفا بیان شده است؛ توطئه هایی از قبیل هجرت اجباری امام، ویرانی بارگاه حسینی، تحریم اقتصادی شیعیان، ایجاد عقاید انحرافی ، بردن مصحف خدا در مجلس شراب؛ و در پایان هر بند، موضع امام ? بیان شده و مقایسه ای با جامعه ی امروزی صورت گرفته است. و در بخش بعد سیاست های خاص امام هادی ? مطرح شده از قبیل: - زمینه سازی برای ورود شیعه به عصر غیبت، که پاره ای از سیاست امام جهت آماده کردن شیعیان جهت ورود به عصر غیبت ذکر شده است به طوری که بتوانند حتی بدون دیدن امام خودشان را اداره کنند. - تدوین سیستم مدیریت غیرمستقیم که به تعریف اهداف تشکیل این سیستم پرداختیم و توضیح داده شده است که امام ? چگونه ابتدا به تربیت مدیر پرداخته و سپس جامعه را توسط آن مدیران اداره می کردند. - بیان معارف اسلامی در قالب دعا و نیایش که امام هادی ? بسیاری از معارف اسلامی را از جمله معرفی اهل بیت « علیهم السلام» و جایگاه آنان را در قالب دعا و نیایش مطرح می کردند. - سیاست های امام هادی ? در مقابل قیام ها که چرا ایشان در مقابل قیام های صورت گرفته سکوت کردند و آنها را رد نکردند. روش تحقیق ما از نوع کاربردی، توصیفی، تحلیلی و کتابخانه ای می باشد. کلیدواژه ها عبارتند از: اخلاق- سیاست- سیره- مدیریت- مدیر- وکیل- وکالت
 حکایت ظهور
نویسنده:
زهره رضائی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
این نوشتار تحت عنوان حکایت ظهور یک سیر صعودی از زمان حال تا زمان ظهور و در نهایت دور نمایی از چهره حضرت ولی عصر ( عجل الله تعالی فرجه ) را تعیین می کند . سخن از زمینه سازان ظهور و شرایط ظهور به میان آمد و همت بر این بود که شوق هر فرد را برای نیل به اهداف مهدی موعود ( علیه السلام) برانگیزد و با اتخاذ تنها یک راهکار ساده یعنی اجرای صحیح احکام اسلامی در زندگی فردی ، اهمیت هر فرد را در تعجیل امر ظهور به اثبات برساند . سپس به شرح علائم حتمی پیش از ظهور پرداخته تا مردم از مدعیان دروغین مهدویت برحذر باشند و در زمان لازم باعزمی جزم به یاری حضرت مهدی ( علیه السلام) بشتابند . در مرحله بعدی به شرح مفصلی از نیرو و ادوات مورد نیاز حضرت مهدی ( علیه السلام) برای تحقق هدف جهانی خود پرداخته است تا به شبهاتی از این دست که « آیا می شود با این سلاح و سپاه اندک پیروز شد ؟ » فیصله دهد . سپس مسائل مربوط به ظهور از جمله چگونگی اطلاع امام زمان ( عجل الله تعالی فرجه ) از زمان ظهور ، سیمای حضرت مهدی ( علیه السلام) در لحظه ظهور و اقدامات ایشان بحث شد . و خواننده را از لحظه ظهور گام به گام با حضرت مهدی ( علیه السلام) در طی هشت ماه نبرد همراه کرده و از اخبار آن مطلع می کند و بعد ویژگیهای دولت موعود و علت تداوم پیروزی از جمله رهبری توانا و کار گزارانی شایسته ، کمال عقل و ایمان مردم و برپایی عدالتی گسترده با رعایت اختصار بیان شد . تحقیق متشکل از سه بخش می باشدکه بخش اول تحت عنوان تحولات پیش از ظهور می باشد، شامل سه فصل با عنوانهای زمینه سازان ظهور،شرایط پیش از ظهور و علایم ظهور است. بخش دوم با مقدمات انقلاب جهانی شامل سه فصل : سلاح منجی، سپاه مهدی ( علیه السلام)،رمز پیروزی می باشد. سومین بخش با عنوان هم گام با انقلاب حضرت مهدی(علیه السلام)و دارای سه فصل با عناوین : ظهور موعود ، آخرین حلقه مبارزه حق علیه باطل ،کلید تداوم پیروزی است.
 ترجمه قسمتی از کتاب ولادت حضرت رسول(ص)
نویسنده:
عباسعلی کاظمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر تحت عنوان ترجمه قسمتی از کتاب ولادت حضرت رسول(ص) است که از کتاب کل التواریخ تالیف علامه ابوالحسن علی بن ابواکرم مشهور به ابن اثیری جزری استخراج شده است. که عمده مطالب مطرح شده در رساله حاضر پیرامون موضوعاتی چون: بیان ولادت رسول اکرم(ص)، بیان سلطنت هرمز انوشیروان، بیان پادشاهی خسرو پرویز بر هرمز، بیان حادثه ذی قار و سبب و علل آن و.... می باشد که محقق جهت توضیح بیشتر به آیات و روایات استناد کرده است.
 ترجمه قسمتی از کتاب سیره ابن هشام
نویسنده:
حمیدرشتچی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , ترجمه اثر
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر ترجمه قسمتی از کتاب سیره النبی، تألیف مورخ شهید علامه ابن هشام می باشد. که ابتدا دربیان کوچ کردن مسلمانان به زمین حبشه می پردازد و سپس از جد پدری پیامبر و قبائل آنها سخن به میان آورده و علل کوچ کردن به مکه و داستان صحیفه، اسلام آوردن عمر، سرگذشت مراجعت مهاجرین حبشه در وقتیکه شنیدند اهل مکه اسلام آوردند، پناهندگی ولید، داستان پناهندگی های ابی سلمه و ابی بکر بن دغنه و خارج شدن او از پناهندگی، داستانهای اثی بنی متیمی و رکانه ابن عبد یزید با پیامبر و علت نزول سوره کوثر می پردازد و در کل رساله مذکور کوشیده به بیان برخی از وقایع هنگام ظهور اسلام بپردازد.
 حضرت زهرا ( س) در دیدگاه اهل سنت
نویسنده:
خدیجه سلمانی گل خطمی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
رساله ی حاضر بنام حضرت زهرا ( س) در دیدگاه اهل سنت می باشد و موضوع آن گزارشی از زندگانی دختر پیغمبر(ص) که در منابع اهل سنت به طور پراکنده به آن اشاره شده است. آنچه در این مجموعه فراهم آمده است زندگی حضرت زهرا(س) از هگام ولادت تا وفات ایشان می باشد که علاوه بر زندگی شخصی ایشان، شامل رویدادهایی است که در زندگی ایشان اتفاق افتاده است. هدف از این پژوهش بررسی زندگانی حضرت زهرا(س) در منابع اهل سنت می باشد که نشانگر دیدگاه های نویسندگان و محدثان اهل سنت است و بیانگر آن است که تا چه اندازه در مورد حضرت فاطمه(س) شناخت دارند و چه اندازه در مورد این الگوی یگانه تاریخ به حق سخن گفته اند و آیا اینکه دیدگاه آنان در مورد دختر پیغمبر(ص) صحیح است؟ یا اینکه حق مطلب را ادا نکرده اند. این رساله در دو بخش تدوین گردیده که هر بخش شامل دو فصل می باشد در ابتدا به بررسی کلیات ازنظر تبیین موضوع تحقیق حضرت زهرا(س) از دیدگاه اهل تسنن می باشد، اهداف و ضرورت موضوع به پیشینه و سؤالاتی که مربوط به موضوع می باشد پرداخته شده، در فصل اول از نخستین بخش زندگانی حضرت زهرا(س) از هنگام تولد و حوادثی که در دوران حیات پیامبر(ص) برای ایشان اتفاق افتاده است مورد بررسی واقع شده است و فصل دوم که اصلی ترین فصل رساله است به رویدادهای پس از درگذست پیامبر ( ص) و حوادث غم انگیزی ( ماجرای سقیفه، خطبه های حضرت زهرا(س) که بر سر دختر پیامبر ( ص) آمده است پرداخته شده است. (فصل دوم فضایل حضرت زهرا(س) از دیدگاه اهل سنت و همچنین احادیثی که پیامبر(ص) در مورد حضرت فاطمه(س) و به این روایت ها در کتب اهل سنت اشاره شده است، در فصل اول از دومین بخش به آیاتی که اهل سنت اعتقاد دارند این آیات در شأن حضرت زهرا(س) یا اهل بیت ( ع) که حضرت زهرا(س) را شامل می شود نازل شده است) موضوع بخش دوم فضائل حضرت زهرا(س) در آیات و روایات می باشد که در فصل اول به آیاتی که اهل سنت اعتقاد دارند این آیات در شأن حضرت زهرا(س) یا اهل بیت(س) که حضرت زهرا(س) را شامل می شود نازل شده است، و فصل دوم مربوط به فضایل حضرت زهرا(س) از دیدگاه اهل سنت و همچنین احادیثی که پیامبر ( ص) در مورد حضرت زهرا(س) بیان کرده اند، که به این روایت ها در کتب اهل سنت اشاره شده است.
 روش تبلیغی انبیاء ( ع)
نویسنده:
اعظم نقابی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
موضوع این رساله ی تحقیقی روش تبلیغی انبیاء می باشد و در فصل اول به توضیحاتی پیرامون مفهوم و اهمیت تبلیغ علت نیاز به تبلیغ ، و همچنین تبلیغ در ادیان مختلف آسمانی پرداخته و سپس به ابزارهای تبلیغی در اسلام مختصراً اشاره شده است . در فصل دوم توضیحی پیرامون اصول مشترکی که در رسالت همه ی پیامبران وجود داشته پرداخته شده یعنی آن اصولی را که تمام انبیاء به عنوان یک پیامبر دارا بودند و توانستند به این مسئولیت خطیر از طرف خداوند بزرگ در میان بشریت نائل شوند و بعد از آن آشنایی با شیوه تبلیغی که پیامبران در طول تبلیغ از آنها استفاده می کردند و چگونگی تبلیغ آنها پرداخته شده است و در پایان به مشکلات و سختیهایی که در طول تبلیغ ، پیامبران با آنها مواجه بودند و مجادله های انبیاء با مخالفانشان در زمان هر پیامبری مختصراً بیان می شود . در این فصل برآن دیدم که توضیحی بیشتر پیرامون پیامبران اولوالعزم که هر کدام صاحب شریعت خاص خود بودند داده که در این بین مشکلات فراروی آنها نیز مشخص و آشکار است و علی رغم مشکلات فراوان توانستند راه خود را به نتیجه برسانند و در این راه موفق شوند و در پایان به نتیجه گیری از بحث پرداخته شده است و روش تحقیق در اینجا کتابخانه ای می باشد . در اینجا سعی براین است که بتوانم مطالب مفید و خوبی که منابع آن نیز معتبر است استفاده نمایم که امیدوارم در این راه موفق بوده و این رساله ی تحقیقی مورد استفاده خوانندگان عزیز قرار بگیرد.
 دردانه هستی: سیره اخلاقی و رفتاری پیامبر اعظم ( ص)
نویسنده:
نسرین سکندری سهل آبادی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
چکیده :
سیره زندگانی پیامبر اسلام نمونه ای از بهترین اخلاقیات بوده ، هست و خواهد بود و بررسی آن می تواند دریچه های بسیاری برای جهانیان به ویژه مسلمانان باز نموده و آنان را به سرمنزلی مناسب رهنمون سازد. حضرت محمد ( صلی الله علیه وآله) آخرین حلقه ی نسل انبیایی بود که دنیای ظلمت را با همه ی وجود خود روشن ساخت. در قرآن آیات زیادی به شخص پیامبر ( ص ) می پردازند و خداوند ایشان را مخاطب خویش قرار می دهد. پیامبر دارای خلقلیات مختلف چه در رفتار اجتماعی و چه در خلوت خودمی باشد و هدف از این اثر بررسی سیره زندگانی وی در ابعاد اجتماعی، خانوادگی و سیاسی به منظور گام نهادن در مسیر کمال حقیقی است. کلید واژه : حضرت محمد ( ص)، اسلام، سیره نبوی، خلق و خو .
 تبلیغ و شیوه های تبلیغی انبیاء ( ع)
نویسنده:
طاهره نجفی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
هدف از بررسی موضوع « تبلیغ و شیوه های تبلیغی انبیا»، رسیدن به یک معیار مشخص و نامخدوش برای مبلغین در سازماندهی هر چه بهتر این نهاد گسترده و مهم بوده است. در حقیقت بحث از اهمیت و ضرورت تبلیغ و پس از آن بیان مبانی و کارکردهای تبلیغ و از همه مهم تر آشنایی با شیوه های تبلیغی انبیاء و یا شیوه هایی که در ارتباط با مخاطب تأثیرگذارتر می باشد و ... برای مبلغی که دارای ویژگی های منحصر به فرد می باشد و در جایگاه وارثان انبیا(ع) قرار گرفته، می تواند مفید باشد. در این تحقیق سعی شده مطالب در حدی که مورد نیاز مبلغ است بیان گردد و این مطالب این گونه تنظیم شده است: در بخش اول به کلیات تبلیغ دین از جمله: پیشینه، ضرورت و اهمیت آن و در فصل دوم از این بخش تعریف واژگان تبلیغ و جایگاه و عناصر تبلیغ و ... مورد ارزیابی قرار گرفت. در بخش دوم به مبانی تبلیغ و مباحثی از قبیل اولویت های تبلیغی و روان شناسی در تبلیغ، پرداخته شده است. در فصل دوم از این بخش به جایگاه و نقش روحانیت در تبلیغ اشاره شده است. پس از آشنایی با مبانی تبلیغ، نوبت کارکردهای تبلیغ می رسد که در بخش سوم بیان گردیده است و همچنین به موانع تأثیرگذاری تبلیغ نیز در همین بخش توجه شده است. سپس در بخش چهارم شیوه های تبلیغ و سیره ی تبلیغی انبیا با استفاده از آیات و روایات مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش پایانی ویژگی ها و بایسته های مبلغ از دو جهت علمی وعملی مورد توجه بوده است. نتیجه ای که از تمام این مطالب می توان استنباط کرد این است که کار تبلیغ یک کار فراگیر و مشارکتی است که تمامی افراد بایستی در این مجموعه دخیل باشند اما کسانی که بیشتر در عمق دین غور کرده اند، بهتر از عهده ی این وظایف برمی آیند لذا این گروه ملزم به هدایت و ارشاد مردم هستند. این افراد بایستی با توجه به مبانی تبلیغ و شناخت مخاطب خویش، در صدد ظهور کارکردها و آثار تبلیغ در جامعه باشند و این ظهور حاصل نمی شود مگر با الهام از انبیا که مبلغان واقعی هستند و از جانب خدای تعالی، برای هدایت بشر فرستاده شده اند. بنابراین مبلغین ملزم به پیروی از این پیام آوران الهی هستند. و مورد دیگری که در ظهور آثار مطلوب تبلیغ مؤثر می باشد، حسن خلق و کسب فضایل اخلاقی توسط خود مبلغ می باشد که مبلغ در صورتی که با داشتن مکارم اخلاقی وارد عرصه ی تبلیغ شود، از طرف مخاطب پذیرفته می شود و توفیق هدایتگری بندگان خدا را پیدا می کند. در پایان لازم می دانم مفاهیم کلیدی که در موضوع این تحقیق به کار رفته را اجمالاً توضیح بدهم که عبارتند از: تبلیغ: مفهوم لغوی تبلیغ به معنای رساندن، رسانیدن و واصل کردن است. مفهوم اصطلاحی تبلیغ عبارت است از « رساندن مجموعه اطلاعاتی به مخاطب به منظور اقناع و برانگیختن احساسات وی به سود یا بر ضدّ یک موضوع.» که این واژه ممکن است در حوزه دین یا خارج از دین کاربرد داشته باشد اما در این مقاله کاربرد آن در حوزه دین و به منظور اطلاع رسانی دینی مد نظر می باشد. شیوه های تبلیغ: منظور از شیوه های تبلیغ، متدها و یا روش رساندن پیام به مخاطب است که این شیوه ها در عصر حاصر نسبت به گذشته تحولات چشم گیری داشته است.
 تاریخ پیدایش تشیع
نویسنده:
سمیه ایزدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسای حوزه: ,
چکیده :
تحقیقی که پیش روداریدتحت عنوان تاریخ پیدایش تشیع می باشدکه متشکل ازسه بخش است. باتوجه به اینکه مطرح شدن شیعه به عنوان یک مذهب خاص بعدازامامت علی بن ابیطالب ? می باشددربخش اول سعی شده تااصول ومبانی اعتقادی شیعه موردبررسی کامل قرارگیرد.دراین بخش ابتداتعاریفی درمورداسلام،دین،شیعه،رافضی مطرح شده است.سپس منابعی افطاروعقایدشان راازآنهامی گیرندبیان شده است.درفصل سوم این بخش درموردوحدت عقیده،عقل گرایی،استکبارشیعیان واینکه همیشه آنان درتأسیس علوم اسلامی مقدم بوده اندتوضیحاتی ارائه شده است. دربخش دوم ابتدانظرات مختلف درموردتاریخ پیدایش تشیع بیان شده است.درهمین راستابعضی قائلندکه شیعه بعدازواقعه سقیفه بنی ساعده بوجودآمده است،عده ای معتقدندکه شیعه بعدازشهادت امام حسین?بوجودآمده است وقبل ازآن فرقه ای به نام شیعه وجودنداشته است.برخی ازنویسندگان هم معتقدندکه نظریه شیعه برگرفته ازافکارایرانیان است.آنان معتقدندکه نظرشیعیان درموردجایگاه امامت مشابه عقایدایرانیان درموردحاکمان است واعتقادشیعیان وایرانیان درموردآسمانی بودن حق رهبران خودیکسان است واینهادلیل برآن است که تشیع برگرفته ازایرانیان است بعضی دیگرنیزشیعه راازبدعتهای شخصی به نام عبدالله بن سبأمی دانند.درفصل دوم این بخش درموردساختارسیاسی اجتماعی نظام قبیله ای واین که این ساختارعامل بروزاختلافات درآن زمان می شده توضیحاتی ارائه شده است.درفصل سوم درموردشخصیتهای مطرح آن زمان مطالبی بیان شده است. دربخش سوم فرضیه هایی که درارتباط تاریخ پیدایش تشیع مطرح شده بودموردنقدقرارگرفته است.دراین بخش بیان شده که سقیفه بنی ساعده ،قتل عثمان،جنگ جمل وجنگ صفین وشهادت حسین بن علی?هیچکدام درپیدایش شیعه نقش نداشته اندوفقط باعث شده اندکه شیعه به عنوان یک مذهب خاص درجهان مطرح شود.درادامه نقدفرضیه هابه اثبات رسانده ایم که پیروی ازعلی?وپیدایش مذهب شیعه پیش ازاسلام آوردن ایرانیان بوده است وعبدالله بن سبأ نیز براساس کتب تاریخی فردی عالی وازفرقه سبئیه بوده است وپیدایش تشیع توسط اوسندومدرک معتبرتاریخی ندارد. براساس نتایج حاصل ازتحقیق،به عنوان یک جریان اصیل همزادباظهوراسلام به وجودآمده واساساًجزئی ازرسالت پیامبراکرم?بوده است که شواهدومدارک تاریخی نیزاین دیدگاه راتأییدمی کند.
  • تعداد رکورد ها : 318274