جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 313425
فهرست مصطلحات و تعبیرات عرفانی "الانسان الکامل فی معرفه الاوایل و الاواخر" عبدالکریم جیلی
نویسنده:
احسان شفقی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر شامل هفت بخش کلی به نام های: 1- زندگینامه، آثار و آراء و عقاید عبدالکریم جیلی 2- ذات و مراتب وجود اسم، احدیت و صفت 3- تجلی حق در افعال، اسماء و صفات الهی 4- وحدت جوهری ادیان 5- دوزخ و جهنم و اعتقاد عبدالکریم جیلی در باب آن 6- انسان کامل از دیدگاه محی الدین ابن العربی، مولانا و عبدالکریم جیلی 7- روش کار در استخراج مصطلحات و تعبیرات عرفانی
عشق و محبت از دیدگاه عرفا و منابع اسلامی
نویسنده:
سیدمحمد نوراللهی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در پایان نامه حاضر عشق و محبت و عقل در عرفان و آیات و روایات و فقه بررسی شده و مطالب آن در پنج فصل با این مباحث آمده است: فصل اول، محبت در منابع اسلامی (قرآن و سنت)؛ فصل دوم، عشق نزد عرفا و فلاسفه؛ فصل سوم، عشق در منابع اسلامی؛ فصل چهارم، عقل و عرفا؛ فصل پنجم، فقها و نظریات عرفا در مورد علم.
حضرت عیسی ( ع) از منظر اسلام و مسیحیت
نویسنده:
مریم میرنژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , مطالعه تطبیقی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این تحقیق که با عنوان حضرت عیسی(ع) از منظر اسلام و مسیحیت می باشد در حقیقت، مقایسه ای اجمالی بین قرآن و انجیل در مورد حضرت عیسی(ع) است که به منظور شناخت بیشتر از شخصیت این پیامبر اولولعزم الهی صورت گرفته و مباحثی مانند انجیل شناسی و مسیح شناسی و اوصاف و معجزات حضرت عیسی(ع) در انجیل و قرآن مورد بررسی قرار می گیرد و انحرافاتی چون تثلیث و تجسد الهی مسیح(ع) در معرض نقد و ارزیابی قرار می گیرد. منابع اصلی مورد استفاده در این کار تحقیقی قرآن و کتب مقدس مسیحیان می باشد و در کنار آن از کتب مختلفی مانند مسیحیت شناسی مقایسه ای ( محمد رضا زیبایی نژاد) و درآمدی بر الاهیات تطبیقی اسلام و مسیحیت ( عبدالرحیم سلیمانی اردستانی) و... استفاده شده است. همچنین روش مورد استفاده در این تحقیق، روش توصیفی- تحلیلی است و از طریق بررسی اطلاعات ثبت شده قبلی- روش کتابخانه ای- انجام شده است. با مطالعه این مجموعه خواننده درمی یابد که مسیحی که قرآن معرفی می کند، چهره ای کاملاً متفاوت با مسیحی دارد که کتاب مقدس ( عهد قدیم و عهد جدید) از وی ارائه می دهد و این امر به علت تحریفاتی است که در اناجیل صورت گرفته، مسیح قرآن، بنده ی مقرب خدا و در شمار یکی از پیامبران اولوالعزم الهی است، که از زنی پاکدامن به نام مریم? بدون پدر متولد شد و سراسر زندگیش ( از تولد تا عروجش) با معجزات فراوانی همراه بود. اما از منظر مسیحیان و کتاب مقدس شخصیت وی دارای ابعاد مختلفی است، گاهی او بنده و فرستاده خداست، زمانی پسر خدا می شود، و در کنار پدر ( خدا) و روح القدس قرار می گیرد و زمانی فرا می رسد که او خود خدا و یا خدا- انسان است که برای نجات بشریّت از کفاره ی گناه اولیه ای که آدم(ع) و حوا مرتکب شدند، به صلیب کشیده می شود تا رستگاری را برای بشریّت به ارمغان بیاورد و از سوی دیگر درمی یابد که قرآن بر تمامی این عقاید شرک آلود خط بطلان می کشد و مسیح را پیراسته از این اتهامات، معرفی می کند، علاوه بر این عقل و منطق انسانی نیز، نادرستی این پندارهای غلط را اثبات می کنند. واژگان کلیدی این تحقیق شامل قرآن، انجیل، عیسی(ع)، تثلیث و حواریون می باشد.
جلوه های عرفانی شاهنامه
نویسنده:
فریده داودی مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه در شش فصل تنظیم شده است که هر فصل شامل بخشهایی است. فصل اول ضمن تعریف حماسه و عرفان از تلفیق این دو و چگونگی کاربرد آنها در شاهنامه سخن می گوید که شامل مضامین اصلی شاهنامه چون تقدیر و سرنوشت، سلطه تقدیر، اندیشه های زروانی حاکم بر شاهنامه، بیان اندیشه های زردشتی و انطباق برخی از آنها با مباحث بنیادین عرفان است. فصل دوم شامل عرفان در ایران باستان است که در اینجا از کتب باستانی ایران چون اوستا و متون پهلوی به ویژه اردا و یرافنامه و مینوی خرد استفاده شده است و رد آن آراء و نظریات محققان غربی و دانشمندان ایرانی و منشاء و چگونگی تصوف و عرفان ایران بیان شده است. در فصل سوم به اسطوره پرداخته شده است و تفسیر تمثیلی اساطیر مورد بحث قرار گرفته است. فصل چهارم شامل جلوه های عرفانی شاهنامه در آثار بزرگان ادب فارسی است و در آن نمونه هائی از اشعار سنائی، عطار و مولوی آورده شده است که در آنها این بزرگان تعابیری عرفانی و نمادین از شاهنامه ارائه داده اند. فصل پنجم در بردراندة شخصیتهای عرفانی شاهنامه است که در آن ابتدا این شخصیتها از اوستا و کتب پهلوی معرفی شده اند و سپس شخصیت و حال و مقال هر یک در شاهنامه مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است که این شخصیتها عبارتند از: کیومرث، هوشنک، تهمورث، فریدون، ایرخ، کیخسرو، سیاوش، زال و سیمرغ و رستم و اسفندیار. فصل آخر هم شامل تحلیل و تفسیر عرفانی داستانهای رستم و سهراب و داستان سیاوش است.
بهشت و دوزخ در آیینهای زردشتی، مانوی و اسلام
نویسنده:
شوکت صابری
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
در این رساله براساس ترتیب زمانی ظهور دینهای زردشتی، مانوی و اسلام، نخست شرح بهشت و دوزخ در آیین زردشتی، آنگاه توصیف بهشت و دوزخ در آیین مانوی و سرانجام در دین اسلام بهشت و دوزخ مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
بشارت منجی: اعتقاد به منجی در نگاه ادیان
نویسنده:
ملیحه عطاردی مقدم
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
موضوع این تحقیق از اهیمت بسیاری برخوردار است. چرا که مهم ترین امری که در حال حاضر، باید به آن پرداخته شود؛ وجود منجی عدالت گستر در عالم بشریت است. اگر افراد به این مطلب توجه داشته باشند، تمام مشکلات روحی و روانی انسان ها حل خواهد شد. هدف اصلی از نگارش این تحقیق رسیدن به جواب این سؤال ها می باشد، که آیا ادیان مختلف به وجود نجات دهنده ای در آخرالزمان اشاره دارند و یا این اعتقاد تنها به مسلمانان و شیعیان معطوف می گردد. مسأله حکومت جهانی و مصلح آخرالزمان مورد اتفاق بیشتر ادیان زنده جهان بوده و این یکی از آرزوها و اعتقادات میلیاردها جمعیت کره ی زمین است. پیروان این ادیان عقیده دارند که در یک عصر تاریک و بحرانی، فساد و بیدادگری و بی دینی، همه جا را فرا می گیرد تا این که یک نجات دهنده بزرگ جهانی طلوع می کند و به واسطه ی نیروی فوق العاده غیبی، اوضاع آشفته جهان اصلاح می گردد. مجموعه حاضر شامل سه بخش می باشد که در بخش اول به اعتقاد به منجی در ادیان مهم دنیا پرداخته شده، که شامل سه فصل می باشد. در فصل اول اعتقاد به منجی در دین زرتشت، در فصل دوم اعتقاد به منجی در دین مسیحیت و در فصل سوم، اعتقاد به منجی در دین یهود مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش دوم، اعتقاد به منجی در سایر ادیان کوچک را مورد بررسی قرار داده که این بخش نیز از سه فصل تشکیل شده است که در فصل اول در دین هندو، در فصل دوم، در دین بودا و در فصل سوم در بعضی کتب و ملل وجود منجی را بررسی کرده ایم. در بخش سوم این تحقیق اعتقاد به منجی در دین مبین اسلام آورده شده که شامل چهار فصل می باشد که در فصل اول، مهدویت در مذاهب اسلامی بررسی شده و در فصل دوم، مهدویت از دیدگاه شیعه، و در فصل سوم، مهدویت از دیدگاه اهل سنت آورده شده و در فصل چهارم به نظر بعضی از فرقه های اسلامی مانند: سبابیه، کیسانیه، ناوسیه، مبارکیه، بشیریه، مغیریه، اسماعیلیه، محمدیه، عسکریه، پرداخته شده است. و حال آن که می بینیم جوامع و ادیان بذر امید و حیات را در دل خود می پاشند و امید دارند به آن روز دست یابند و ما نیز با آن همه بشارت که در قرآن دیدیم با آن همه اخبار و روایات که از ائمه هدی علیهم السلام شنیدیم، باید همگی در امر فرج مصلح و رسیدن به آن روز باشکوه تلاش کنیم و در این سازندگی، تأخیر، کار اشتباهی است. واژگان کلیدی این تحقیق: اعتقاد، منجی، نگاه، ادیان.
جلوه های عرفانی قرآن در ادب فارسی از آغاز تا پایان قرن هفتم
نویسنده:
علی محمد موذنی
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
هدف در این رساله یافتن آن دسته از آیات مبارکات قرآن است که بیشتر خود عرفا بدان توجه نموده اند و در برخی از موارد با سلیقه و ذوق خود آنرا تفسیر نموده اند. آیاتی که بیشتر مورد توجه آنها بوده است به موضوعاتی از قبیل آفرینش آدم و هبوط وی، کرامت انسان، عالم الست، عباد الرحمن (اولیاء الله)، آیات مربوط به انبیاء، سیمای خاتم پیامبران در ادب فارسی و... که در این رساله همین مجموعه به ترتیب حروف الفبائی آمده است، مربوط می گردد
مبانی، اهداف و سیاست های گفتگوی ادیان از دیدگاه شیعه
نویسنده:
احمد بهشتی مهر
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این پایان نامه از سه فصل اساسی تشکیل شده است که در فصل اول آن به بررسی مفهومی برخی واژگان و کلیات تحقیق از قبیل پیشینه تحقیق، روش تحقیق، محدودیت ها و... پرداخته شده است. در فصل دوم مبانی الهیاتی گفتگوی ادیان فهرست شده و هر کدام از این مبانی با استناد به متون دینی شیعی توضیح داده شده است. در این فصل سعی شده است تا مبانی متعددی استقصا شود که مجموعه مصادیق امروزین گفتگوی ادیان را شامل شود. آنگاه انواع مصادیق گفتگو را نام برده ایم و مجموعه آن ها را در سه گروه گفتگوهای الهیاتی، همکاری های علمی و همکاری های عملی دسته بندی کرده، مبنا یا مبانی الهیاتی ورود در هر کدام از این سه دسته گفتگو را بر مبنای متون شیعی مشخص کرده ایم. برخی از مبانی الهیاتی گفتگوی ادیان از این قرارند: تبلیغ دین، تحقیق برون دینی، مشورت، استعانت از غیر مسلمانان، کمک به غیر مسلمان، احتجاج، پاسخ به شبهات، همکاری در امور خیر، اصل احسان و... در فصل آخر هم که در واقع نقطه ثقل این نوشتار است سعی شده تا با الهام از متون دینی، مجموعه ای از سیاست ها و رهنمودهای مربوط به گفتگوی ادیان، فهرست شود. این سیاست ها در مجموع در دو بخش سیاست های ناظر به محتوا و روش اجرای گفتگو و سیاست های ناظر به اخلاق و آداب و گفتگوی ادیان آورده شده اند که البته دسته اول، خود به دو بخش سیاست های محتوایی و سیاست های و روشی و دسته دوم به بخش فرعی تر آداب و اخلاق و قوانین تقسیم شده اند.
تاثیر پولس بر فرهنگ مسیحیت تا قرن پنجم
نویسنده:
ابوالفضل عبدالله نژاد
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
‫‫هدف پژوهش شناخت مسیحیت واقعی و مسایل انحرافی ان و عواملی که در این انحراف دخالت داشته است. روش نمونه گیری : فیش برداری از منابع و ماخذ و روش پژوهش : کتاب عهد جدید و کتابهای تاریخی و کلامی است . طرح پژوهش : با بررسی زندگی عیسی علیه السلام و حواریون و بزرگان دین مسیح و تاریخ ان زمان حال متوجه میشویم که مسیحیت فعلی با مسیحیت طبق نظر عیسی علیه السلام اختلاف فاحشی دارد . مسیحیت فعلی با شرک و انحرافات گوناگون همراه است در صورتی که هیچ گاه ان حضرت با ان موافقت نکرده بود. عامل اصلی اتنحراف دین مسیحیت شخصی به نام پولس بوده است. با بررسی زندگی پولس رسول و حواریون دیگر مسیحیت انحرافی و مسیحیت واقعی شناخته میشود. نتیجه کلی : عامل اصلی انحراف مسیحیت ، شخصی به نام پولس رسول بوده است. او و همفکرانش با نزدیک کردن فلسفه و ادیان دیگر به مسیحیت ، این دین بزرگ را منحرف ساختند .
اعتقاد به منجی در ادیان
نویسنده:
سمانه محسن زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
اندیشه نجات بخشی و اشاره به موعودی که در پایان جهان خواهد آمد و نظامی منطبق با قوانین الهی و آسمانی خواهد ساخت، به طور کلی در همه ادیان وجود دارد. اما این که ویژگیهای این موعود چیست، کی و کجا ظهور خواهد کرد، در همه دینها یکسان نیست. آنچه در این اندیشه مشترک است این که نجات دهنده آخرالزمان از خاندان نبوت است و این نجات بخش به خوی پسندیده، تقوا، دانش و همه صفات نیکو آراسته و از بدیها و زشتیها مبراست. «مهدویت تنها مسأله ای اعتقادی نیست بلکه بعد تربیتی نیز دارد. هنگامی که ما مشخص می کنیم براساس متون روایی، اعتقاد به وجود و ظهور حضرت مهدی علیه السلام ضروری است ، مجموعه دانشی را برای افراد فراهم نموده ایم، اما هنگامی که این مجموعه ، به همراه خود، تحولات هیجانی، عاطفی و عملی معین را ایجاد می کند که ضمن آن، افراد می کوشند خود را برای یاوری امام مهدی علیه السلام مهیا سازند ، چهره تربیتی مهدویت و نقش آن در کمال انسان آشکار می گردد.» در عصر غیبت مهم ترین تکلیف برای مردم، عمل به وظایف امر است، نه فقط خواستن و دل بستن و دعا کردن؛ زیرا نجات دنیا و آخرت انسان در عمل به وظیفه است، نه صرف آرزو و دعا و ... در نظر داشته باشیم که خواستن چیزی است و عمل به وظیفه چیز دیگر، پس باید در زمان غیب بیش از هر چیز به وظیفه شرعی و اسلامی خود روی آورده و عمل نماییم. کلید واژه ها: موعود، منجی، منتظر، مکتب
  • تعداد رکورد ها : 313425