جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

جستجوي پيشرفته | کتابخانه مجازی الفبا

کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی کتابخانه مجازی الفبا،تولید و بازنشر کتب، مقالات، پایان نامه ها و نشریات علمی و تخصصی با موضوع کلام و عقاید اسلامی

فارسی  |   العربیه  |   English  
telegram

در تلگرام به ما بپیوندید

public

کتابخانه مجازی الفبا
کتابخانه مجازی الفبا
header
headers
پایگاه جامع و تخصصی کلام و عقاید و اندیشه دینی
جستجو بر اساس ... همه موارد عنوان موضوع پدید آور جستجو در متن
: جستجو در الفبا در گوگل
صفحه اصلی کتابخانه > جستجوی هوشمند در الفبا
جستجو در برای عبارت
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
 
شامل عبارت باشد
شامل عبارت باشد
تنها فراداده‌های دارای منابع دیجیتالی را بازیابی کن
مرتب سازی بر اساس و به صورت وتعداد نمایش فرارداده در صفحه باشد جستجو
  *برای جستجوی عین عبارت , عبارت مورد نظر را درون گیومه ("") قرار دهید . مانند : "تاریخ ایران"
  • تعداد رکورد ها : 314143
ادب درتعالیم قرآن و حدیث
نویسنده:
محمدرضا غفوری
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله شامل فصل های ذیل است: فصل اول شامل تعریف ادب واخلاق و احادیثی در تمجید وستایش صفت اخلاقی ادب است. فصل دوم در مورد آداب و خصال مؤمنین در قرآن مطالبی را ارایه می دهد. فصل سوم ویژگی های آداب قرآن کریم را بیان می کند. فصل چهارم به بررسی نمونه هایی از ادب انبیاء الهی در قرآن می پردازد.
ادله نقلی اثبات وجود امام زمان- عجل الله تعالی فرجه الشریف
نویسنده:
مریم باقی زاده لنگرودی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
رساله حاضر کوششی است در حد توان که مسئله اعتقاد به امام زمان (ع) را از بعد روایات مورد بررسی قرار می دهد. این اعتقاد اصیل، بر پایه استوار نیازهای بنیادی و سرشته شده در نهاد و فطرت انسان ها و همچنین نویدهای راستین همه انبیا و فرستادگان خداوند، در تمامی ادیان الهی، در سراسر اعصار و قرون، دارای ریشه های عمیق و انکارناپذیر در قرآن کریم و روایات حضرت رسول (ص) و ائمه معصومین علیهماالسلام می باشد که تماما به عنوان یکی از استوارترین ارکان اعتقادی اسلام در منابع متعدد و گسترده دانشمندان اسلامی از تمامی مذاهب جمع آوری و ذکر شده است. و کامل ترین تصویر آن را در معارف تشیع می توان یافت که به درستی پاسخگوی نیازهای انسان امروزی در تبیین سرنوشت بشریت و فرجام تاریخ می باشد.
ادیان مشرق زمین در عصر الحاد روم Franz Cumont; The oriental Religions in Roman paganism; New york 1911
نویسنده:
ملیحه معلم
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
این رساله شامل بخشهای ذیل است: - تاریخ سیاسی روم - تاریخ اجتماعی روم - روم و مشرق زمین - چرا ادیان شرقی گسترش یافتند - آسیای صغیر
اذن حاکم در قصاص در فقه امامیه و حقوق جزای ایران
نویسنده:
حبیب الله سعد
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
چکیده:هدف از این پایان نامه بررسی اذن حاکم در قصاص در فقه امامیه و حقوق جزای ایران است لذا سعی در پاسخ یابی به سوالاتی چون آیا در استیفای قصاص ولی دم خود می تواند مبادرت کند یا اینکه استیفای قصاص باید با اذن ولی امر و حاکم انجام پذیرد را دارد . براساس فرضیه تحقیق قصاص نفسه یک حق شخصی است و آیات و روایات آن را متعلق به اولیاء د می دانند . تحقیق حاضر که به روش کتابخانه انجام یافته مشتمل بر سه فصل است فصل اول به قصاص اختصاص دارد و در آن به مباحثی چون ، معنای غوی و اصطلاحی ، مشروعیت قصاص ، فلسفه تشریع قصاص ، شبهات حول قصاص ، تاریخچه قصاص ، شرایط معتبر در قصاص و نهایتا" شرایط معتبر در استیفای قصاص پرداخته شده است در فصل دوم به موضوع اقامه حدود در زمان غیبت و اصل تشکیل حکومت اسلامی پرداخته شده است ضرورت این فصل از آن روست که ضمن شناخت حاکم اسلامی با اختیارات او نیز آشنا می شویم ، فصل سوم در خصوص اذن حاکم در قصاص است در این فصل نظرات فقهاء متقدم و متاخر بررسی شده و همچنین به موضع قانون مجازات اسلامی ، مفهوم اذن ولی امر ، ضمانت اجرای عدم استیذان از ولی امر ، توجیه حقوقی نظریهضرورت اذن حاکم در قصاص و ریشه یابی علت انتخاب نظریه مذکور توسط قانونگذار و عدم توجه به نشر مشهور فقها پرداخته شده است بر اساس یافته های تحقیق قصاص حقی است که در مقام ثبوت متعلق به اولیاء دم و در مقام اثبات منوط به اذن حاکم است براین اساس ولی دم در صورت استیفاء قصاص بدوم اخذ حاکم تعزیر می شود منظور از حاکم ، ولی امر مسلمین است که با تفویض اختیار خود در امر قضاء به رئیس قوه قضائیه او را از سوی خود ماذون می کند اذن حاکم بدین معناست ، قصاص که قبلا" توسط دیوان عالی کشور به لحاظ ماوی تائید شده است برای استیفاء نیاز به اذن رئیس قوه قضائیه که ماذون از ولی امر است ، دارد . بر این اساس رئیس قوه قضائیه می تواند به لحاظ مفسده یا مصلحتی که در استیفای قصاص تشخیص می دهد در امضاء آن تاخیر کرده یا اساسا" از امضاء آن امتناع ورزد قانون مجازات اسلامی در ماده ‎۲۶۵ اذن حاکم را معتنبر شمرده اما هیچگونه مجازاتی را برای تخلف از آن مقرر ننموده است با مراجعه به فتاوی فقهاء قائل به شرطیت اذن حاکم ، ولی دمی که بدون اذن حاکم ، مبادرت به استیفای قصاص کند ، مستحق تعزیر شناخته شده است ماده ‎۲۶۵ قانون مجازات اسلامی از این لحاظ دارای نقص است براساس پیشنهاد تحقیق افزودن مجازاتهای تعزیری در ذیل ماده ‎۲۶۵ لازم است .
ادیان شرقی در روم The oriental Religions in Roman paganism اثر: Franz Cumont
نویسنده:
پروانه عروج نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
این رساله شامل مباحث ذیل است: - تاریخ تحول دین مصری - دین سوری در قرآن - تأثیر ادیان ایرانی در روم - تأثیر ادیان آسیایی در روم تا ظهور مسیحیت - ادیان مصر - ادیان سوریه - ادیان ایران
ادله اثبات روح از نظر متکلمین (شیعی، معتزلی، اشعری)
نویسنده:
طیبه فلاح زاده
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حو زه: ,
چکیده :
مولف در مقدمه رساله به تاریخچه توجه به انسان در ادیان مختلف (آیین برهمن، چین، بودا، یهود، مسیحیت، یونانیان، و اسلام پرداخته است.در بخش ا و ل مغایریت یا عینیت نفس یا رو ح با بدن و تجرد یا مادیت آن ازدیدگاه متکلمین شیعی و معتزلی مورد بررسی قرار گرفته است . در بخش دوم تحقیق با عنوان ادله اثبات روح یا نفس دیدگاه های مفید، علامه حلی، فاضل مقداد، هیوم،عبدالرزاق لاهیجی و فخر رازی را مورد بررسی قرار داده است .بخش سوم به رابطه نفس یا روح یا بدن می پردازد .
ارتباط دختر و پسر از دیدگاه اسلام
نویسنده:
زهره زراعتی کاهه
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
آنچه این نوشتار در پی آن است؛ روابط دختر و پسر از دیدگاه اسلام می باشد این مجموعه شامل شش فصل است در این نوشتار مولفه های اساسی روابط دختر وپسر در قسمت کلیات بیان می شود. سپس در فصل اول به بیان انواع برخوردهای اجتماعی دختر و پسر، از جمله : برخورد مبتنی بر شرم افراطی، برخورد دستپاچه و هیجان زده و روابط پنهانی و ... می پردازد. سپس با تحلیل وضعیت روابط دختر و پسر در ایران عوامل و دلایل گسترش این امر، در فصل دوم و سوم و چهارم مورد بررسی قرار خواهد گرفت. برخی از این عوامل به نوجوانان و افکار او، برخی به نحوه برخورد خانواده با نوجوان و برخی به شیوه برخورد جامعه با نوجوان برمی گردد. عدم آموزش صحیح درمورد وضعیت و واقعیت جنس مخالف، عدم آموزش حدود شرعی در مورد محرم و نامحرم، غیرتی بودن افراطی برخی از برادران و پدران در خانواده و ... از جمله مشکلاتی است که از شیوه برخورد خانواده با نوجوان نشات می گیرد. در فصل پنجم به بیان برخی پیامدهای این روابط خواهیم پرداخت. ایجاد بدبینی نسبت به یکدیگر، افزایش طلاق، افت تحصیلی، ترویج فرهنگ غربی، دلسردی نسبت به تشکیل خانواده، تاخیر در ازدواج، تحقیر و ذلت، نابودی غیرت و مردانگی و ... از جمله پیامدهایی است که در این فصل توضیح و تفسیر داده خواهد شد. در پایان فصل ششم به بیان ویژگی های یک رابطه سالم و دیدگاه اسلام در رابطه با روابط آزاد دختر و پسر خواهیم پرداخت و راهکارهای مرتبط با موضوع را بیان خواهیم کرد.
ادب عربی و ویژگیهای سبکی و ادبی آن در دوره موحدین
نویسنده:
علی باقر طاهری نیا
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
چکیده :
اندلس و اسپانیای اسلامی، بیش از هشت قرن، بخشی از قلمرو حکومت فراگیر اسلامی بوده است. خاندان بنی امیه آن زمانی که حیات خود را در شرق پایان یافته دیدند، در آن سرزمین تازه فتح شده، حکومت از دست رفته خود را بر پا نمودند. در طی سالهای متمادی، سلسله های حکومتی مختلفی، زمام امور آن بخش از دنیای اسلام را در اختیار گرفتند، در این میان سلسلة مرابطین وموحدین از جایگاه ویژه ای برخوردار بودند. آن دو سلسله با طرح شعائر دینی و تحت زعامت فقهاء، قیامهای دینی خود را به راه انداختند، و به رغم مشترکاتی که آن دو از آن برخوردار بودند، در عرصه اعمال سیاست ها از برخی جهات موضوع کم و بیش متناقضی داشتند. اگر بخواهیم بارزترین پدیده سیاسی فرهنگی عصر مرابطین و موحدین را معرفی کنیم، بی شک نگرش مبتنی بر تعصب شدید و برخاسته از تحجر فکری، همان پدیده بارز خواهد بود و این موضوع در خلال تحلیل فروپاشی حکومت آنان و روی کار آمدن موحدین به طور مبسوط بیان شده است. افزون بر این نگرش تنگ نظرانه سیاسی، بی رغبتی حکام و خلفاء نسبت به ادبیات و شعر، بستر لازم را برای رواج روح جمود و جو سکون فراهم آورده بود. در مقابل، سلسلة موحدین با طرح شعار توحید و امر به معروف و نهی از منکر، تحت زعامت فقیهی بزرگ به نام ابن تومرت علیه مرابطین قیام نموده و خود بر مسند ادارة جامعه اسلامی قرار گرفتند. سیستم حکومتی، اوضاع سیاسی، اجتماعی و فکری و مبانی دینی اعتقادی سلسله موحدین از جمله موضوعاتی است که در راستای شناخت و شناساندن این سلسله مورد مطالعه و تحلیل قرار گرفته است. در حالی که جامعه مرابطی ازتحجر و جمود رنج می برد جامعه موحدی با افراط در «تساهل و تسامح» زمینه فروپاشی خود را فراهم آورد. شاعران موحدی نه تنها در زمینه اغراض و فنون رایج به رغم تقلید به نو آوری پرداختند بلکه با پرداختن به شعر دینی و به واسطة شوق و رغبت قلبی خود به ساحت مقدس پیامبر اکرم(ص)، یک فن شعری جدید را ابداع نمودند که در آن تقدیس و تکریم نعل مقدس پیامبر اکرم، محور و مدار سخن است. از این رو به نظر می رسد تنها وجود «نعلیات» در شعر موحدین کافی است تا محقق به تحلیل انگیزه، بررسی اسلوب و جوانب پنهان این نوع شعر بپردازد. شعر موحدین آیینه ای است که در آن می توان تصویری روشن از مهم ترین پدیده های اجتماعی سیاسی این دوره را مشاهده نمود. اختلاف طبقاتی، سقوط یکی پس از دیگری شهرهای اسلامی، غربت و آوارگی، از جملة این پدیده های اجتماعی سیاسی هستند. نبوغ فلاسفه بزرگی از قبیل ابن طفیل و ابن رشد، اختراع باروت استفاده از قطب نما، ساخت نخستین رصدخانه در اروپا و .... نشان از شکوفایی علم و فرهنگ در این عصر دارد.
ارجان و بهبهان در میان تاریخ
نویسنده:
مصدر، حمدی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
 ارتباط عقل و دین در قرآن و حدیث
نویسنده:
ذبیح اللَّه اسماعیلی
نوع منبع :
رساله تحصیلی , کتابخانه عمومی
منابع دیجیتالی :
وضعیت نشر :
پایگاه اطلاع رسانی حوزه: ,
کلیدواژه‌های اصلی :
چکیده :
موضوع پایان نامه، بررسی ارتباط عقل و دین در آیات قرآن و احادیث معصومان علیهم السلام است. نگارنده، پس از تعاریفی که از عقل در قرآن، احادیث و روایات معصومان علیهم السلام و لغت آورده، می گوید به این نتیجه رسیده که عقل، نیرویی است تشخیص دهنده و ملاک فهم و درک، که انسان را از حیوان جدا می کند، و همه تعاریف، در نهایت به یک چیز برمی گردد، گرچه از نظر عبارت با یکدیگر اختلاف دارند؛ لیکن اگر دقّت شود، هر تعبیر از عقل، در واقع، به بُعدی از ابعاد آن اشاره دارد، نه این که تعریف حقیقی عقل باشد و به عبارت مصطلح، به آن «شرح الإسم» می گویند، نه تعریف حقیقی. بنا بر این، نگارنده، ارزش عقل را از دیدگاه دین به معنای جامعش بررسی کرده و چون در جمع بندی بین تعاریف عقل به این نتیجه رسیده که عقل در مجموع، وسیله سعادت و کمال بشر است ، رابطه بین عقل و دین را در همین نقطه مشترک می داند و همسویی عقل و دین را به اثبات می رساند. کلّیات بحث در این پایان نامه، بر محور سه بخش قرار داده شده است: در بخش نخست، نگارنده، ابتدا معانی عقل در لغت، فلسفه، کلام، اخلاق، قرآن و حدیث، مورد بحث و بررسی قرار داده است. در بخش دوم، اهمّیت و ارزش عقل در قرآن کریم مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش سوم، مقام و ارزش عقل از دیدگاه حدیث، مورد توجّه قرار گرفته، که به دلیل گستردگی مباحث، قسمت زیادی از مطالب پایان نامه را به خود اختصاص داده است. مباحث مطرح شده در بخش اخیر، به اجمال عبارت اند از: 1 . عقل، قوّه و قدرت شناخت، 2 . راه شناخت عقل، 3 . منابع عقل و اندیشه، 4 . خاصیت استقلال در شناخت عقل، 5 . عوامل شکوفایی عقل، 6 . موانع رشد و تعالی عقل، 7 . ارتباط عقل و علم، 8 . ارتباط عقل و عبادت، 9 . تقابل عقل و جهل، 10 . عقل، ملاک هویت انسان. در این نوشتار، نگارنده، در رجوع به منابع تحقیق خود از کتاب پُر ارزش تفسیر المیزان علامه طباطبایی(ره) به نیکی یاد کرده و آن را تفسیری جامع برای کار تحقیقی خود دانسته و علاوه بر استفاده گسترده از جوامع روایی شیعه، احادیث منابع اهل سنّت را هم مدّ نظر داشته و مورد استفاده قرار داده است.
  • تعداد رکورد ها : 314143